Skip to main content
New Balance 880v14
New Balance 880v14

Productreview

New Balance Fresh Foam X 880v14 – Betrouwbaar voor iedereen

Door een geheel nieuwe Fresh Foam X-formule biedt de New Balance 880v14 een dynamische energieteruggave en een soepele afwikkeling. Met de New Balance Fresh Foam X 880v14 heeft een beginnende loper een betrouwbare partner terwijl de doorgewinterde loper deze loopschoen veelzijdig kan inzetten.

Shop 880 damesmodellenShop 880 herenmodellen
New Balance 880v14

3redenen waarom de New Balance Fresh Foam X 880v14 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een stabiele allround loopschoen

De New Balance 880v14 is tot stand gekomen na veel onderzoeken onder lopers. Er is onderzoek gedaan naar de loopstijl, afwikkeling en impact van het lopen. Op basis van deze data is de Fresh Foam X formule aangepast, waardoor de schoen zachter aanvoelt tijdens de landing en reactiever tijdens de afzet. Bovendien is de offset veranderd van 10 mm naar 8 mm waardoor je een soepele afwikkeling van hak naar voorvoet ervaart.

Opsomming 2

Je hebt een relatief brede voet

Van nature vallen New Balance loopschoenen wat breder dan andere merken. Dit is ideaal als je lange afstanden loopt of als je een relatief brede voet hebt. Mocht je voet in een reguliere leest teveel gaan knellen, dan is de 880v14 ook nog in breedtematen verkrijgbaar.

Opsomming 3

Duurzaamheid vind jij belangrijk

De 880v14 voldoet aan de New Balance Grean Leaf Standaard. Dat betekent dat minstens 50% van de materialen in het bovenwerk milieuvriendelijk zijn en de tussenzool gebruik maakt van minstens 3% bio-based materiaal. New Balance werkt nu samen met de organisatie Repreve, die de inhoud van gerecyclede flessen gebruikt voor het maken van het polyesterbovenwerk.

New Balance 880v14
New Balance 880v14
New Balance 880v14
“De New Balance 880v14 is lichter, zachter en heeft meer energieteruggave. Dit is echt een hele comfortabele loopschoen voor alle type trainingen en afstanden.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Het Fresh Foam dempingsmateriaal bestaat 10 jaar. De 880v14 heeft een compleet geüpdate Fresh Foam X formule waardoor de schoen niet alleen comfortabeler is, maar ook meer energie teruggeeft. De honingraatstructuur van de zool bestaat uit verschillende kleine en grote compartimenten met elk hun eigen zachte en stevige eigenschappen. In de hiel zijn deze compartimenten groot terwijl in de voorvoet deze juist heel klein zijn. Dit resulteert in veel demping tijdens de landing en een responsief gevoel bij de afzet.

De New Balance Fresh Foam X 880v14 in detail

New Balance Fresh Foam X 1080v14
Engineered mesh bovenwerk

zit comfortabel om de voeten en is gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Fresh Foam X tussenzool

biedt een zachte landing en reactieve afzet en is gemaakt van minstens 3% bio-based materialen.

NDurance slijtzool

biedt een superieure grip en is duurzaam.

New Balance Fresh Foam X 880v14 of 1080v13?

De New Balance 1080v13 is de grote broer van de Fresh Foam X 880v14. De 1080v13 heeft een iets dikkere tussenzool en daardoor net even wat meer demping dan de 880v14. Bovendien heeft dit model een lagere offset van 6 mm en is ongeveer 10 gram lichter. Zoek je de meest veelzijdige allround loopschoen van New Balance? Kies dan voor de 880v14. Wil je een echte lange afstand partner? Ga dan voor de 1080v13.

Achter de schermen bij New Balance

3kenmerken van de New Balance Fresh Foam X 880v14

Opsomming1

Engineered mesh bovenwerk

De New Balance 880v14 heeft een compleet nieuw Engineered mesh bovenwerk gekregen. Dit zorgt voor veel ademendvermogen en veel comfort zodra je de schoen aantrekt. De hielkap is intern verstevigd en geeft veel steun rondom de enkels. De schoenlip is voor de helft vastgemaakt aan het bovenwerk zodat deze niet kan schuiven tijdens het lopen.

Opsomming 2

Fresh Foam X tussenzool is verhoogd en vernieuwd

De tussenzool is verhoogd met 2 mm in de hiel en 4 mm in de voorvoet. Daardoor is de offset (het verschil in hiel naar voorvoet) veranderd van 10 mm naar 8 mm. Het Fresh Foam X dempingsmateriaal is lichter en zachter geworden. Bovendien krijg je nu een stuk meer energieteruggave ten opzichte van de voorganger. Minstens 3% van de tussenzool is gemaakt van bio-based materiaal. Dit doet New Balance om duurzame stappen naar de toekomst te zetten.

Opsomming 3

Rubberen NDurance slijtzool

Ook de slijtzool is volledig aangepast ten opzichte van de 880v13. Deze bestaat nu uit het rubberen NDurance materiaal, wat we onder andere kennen van de 1080v13. De zool biedt een superieure grip en is erg duurzaam. Op slijtagegevoelige plekken, zoals op de hak, biedt de NDurance technologie extra bescherming zodat de schoen langer mee zal gaan. De rubberen elementen van de slijtzool zijn verticaal geplaatst en volgen de anatomie van de voeten. Loop moeiteloos van hiel naar voorvoet dankzij dit nieuwe slijtzoolontwerp.

De New Balance Fresh Foam X collectie

Wil jij de beste New Balance loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor. New Balance heeft verschillende type loopschoenen voor de neutrale loper. Zo zijn de 880v14 en 1080v13 het meest geschikt voor de beginnende loper of de loper die graag lange afstanden wil gaan lopen. De New Balance Rebel en SC Pacer richten zich wat meer op tempotrainingen en zijn onderdeel van de “Fuelcell” categorie van New Balance. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte New Balance loopschoen voor elke training.

Voorbeeld New Balance schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende New Balance loopschoenen wil afwisselen.

Allround – New Balance 880v14

Tempo/interval – New Balance Rebel

WedstrijdNew Balance Fuelcell SC Elite V4

New Balance 880v14

De New Balance Fresh Foam X 880v14 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties New Balance Fresh Foam X 880v14

Offset
8 mm (21 mm voorvoet / 29 mm hiel)
Gewicht
Ca. 209 gram dames / ca. 270 gram heren
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen

Fit

“New Balance stelt eigenlijk nooit teleur als het gaat om de pasvorm. Dit is ook het geval bij de nieuwste versie van de 880. Ik vind dat de schoen meteen lekker zit. De hielkap heeft een aangename en zachte bekleding terwijl de schoenlip half vastgemaakt is aan de schoen waardoor er geen druk komt op mijn wreef. De voorvoet voelt iets smaller dan bij de voorganger. Ik ben blij dat de hielkap relatief hoog is gemaakt, waardoor ook mijn inlegzolen in de schoen passen. Het mesh is behoorlijk goed lucht doorlatend, want ik kreeg een beetje koude voeten tijdens mijn winterse ochtendrun. Draag dus gerust dikkere sokken als je deze schoen in de winter draagt.”

Stride

“De 880v14 heb ik gedragen tijdens een aantal korte en lange afstanden. De eerste training met deze training liep ik een uur lang op een rustig tempo en ik was meteen blij met hoe zacht, stabiel en soepel de schoen aanvoelt. De New Balance 880v14 voelt echt zo licht als een veertje aan mijn voeten. Het Fresh Foam X dempingsmateriaal geeft mij voldoende energie terug als ik mijn tempo ga verhogen. Ik heb ook een 16km rustige duurloop op de 880v14 afgewerkt met een pace van 4.39 p/km, wat voor mij ongeveer zone 2 is. En het viel mij op hoe makkelijk ik ritme kon blijven houden. Ik merk niet eens dat ik een schoen aan heb. Bij deze schoen voelt alles in balans, namelijk soepel genoeg voor tempo’s maar stabiel genoeg als je wat herstel nodig hebt. Eigenlijk ben ik stiekem wel een beetje verliefd op de 880v14.”

Gebruik

“Met de New Balance 880v14 kan je letterlijk elke training doen die je van plan bent. Ik vond hem heel comfortabel voor een rustige lange duurloop, maar was ook verrast hoe goed hij liep tijdens zone 2-3 trainingen. Door zijn lichte gewicht kan ik deze ook wel voor intervaltrainingen gebruiken. Alleen tijdens wedstrijden zou ik voor de New Balance SuperComp Elite V4 kiezen, omdat deze een carbonplaat heeft en het superfoam met hoge respons. Voor lopers die de 1080v13 wellicht te instabiel vinden zou ik aanraden om de 880v14 te proberen.”

Eindsprint

We zijn blij dat de innovaties vanuit de 1080v13 ook worden meegenomen in de nieuwe 880. Door deze ontwikkelingen is de 880v14 lichter en zachter geworden. Bovendien krijg je een stuk meer energieteruggave, maar toch is het stabiele karakter van deze allrounder behouden. De New Balance 880v14 is minder geschikt voor wedstrijden. Kies dan voor de New Balance SuperComp Elite die een carbonplaat heeft en bovendien ongeveer 50 gram lichter is.

De Fresh Foam X 880v14 is vergelijkbaar met de ASICS Cumulus 25 en de adidas Supernova Rise. Dit zijn beiden comfortabele loopschoenen met een veelzijdig karakter.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance Fresh Foam X 880v14 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons WhatsApp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen.
Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal