Skip to main content
New Balance Header
New Balance 1080v13 hardloopschoen

Productreview

New Balance Fresh Foam X 1080v13; Dikker, zachter, soepeler

De New Balance Fresh Foam X 1080v13 is met zijn comfortabele pasvorm, soepele afwikkeling en veelzijdige karakter het topmodel binnen de Fresh Foam collectie van New Balance. Of je nu aan het trainen bent voor je zoveelste marathon of aan het opbouwen bent naar je eerste 5 kilometer, met de Fresh Foam 1080 kun jij op jouw manier lopen.

Shop damesmodelShop herenmodel
New Balance 1080v13

3redenen waarom de New Balance Fresh Foam X 1080v13 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een neutrale loper die veel op straat loopt

De 1080v13 is dankzij zijn nieuwe dikke zool erg geschikt om op een soepele manier veel kilometers te maken op de weg. Door het zachte foam is deze schoen minder geschikt voor lopers die overproneren of veel stabiliteit nodig hebben.

Opsomming 2

Comfort is voor jou het belangrijkste in een loopschoen

Het nieuwe bovenwerk van de 1080 voelt erg zacht aan je voet. Door de stretch sluit het goed aan bij zowel lopers met een smalle als een brede voet. Met de 38 millimeter zooldikte op de hak ben je bovendien goed beschermd tegen de impact van het lopen.

Opsomming 3

Je zoekt een schoen waarmee je veel verschillende runs kunt doen

Door de nieuwe formule van het Fresh Foam X is de 1080 comfortabel genoeg om rustige herstelloopjes mee te doen, maar ook licht en responsief genoeg voor een lange duurloop op een hoger tempo.

New Balance 1080v13
New Balance Fresh Foam 1080v13
 New Balance 1080v13 hardloopschoenen
"De 1080v13 voelt verrassend responsief tijdens het lopen. Het nieuwe foam geeft echt meer energie terug.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat..

Femke Bol ook veel gebruikmaakt van New Balance schoenen met Fresh Foam X. Een groot deel van haar trainingen doet ze op de New Balance Fresh Foam Tempo v2, maar haar wedstrijden loopt ze uiteraard op de supersnelle Fuelcell SD-X spikes.

De New Balance Fresh Foam X 1080v13 in detail

New Balance Fresh Foam 1080v13
Engineered mesh bovenwerk
Fresh Foam X met Bio EVA
Ndurance rubber

3kenmerken van de New Balance Fresh Foam X 1080v13

Opsomming1

Nieuwe samenstelling Fresh Foam X

De 1080v13 maakt ten opzichte van zijn voorganger gebruik van een verbeterd foammateriaal. Deze nieuwe samenstelling van het Fresh Foam X heeft meer energieteruggave, zachtere demping en een lager gewicht. Door de dikkere zool kun je met meer demping langer comfortabel blijven lopen.

Opsomming 2

Veranderde vorm van de tussenzool

Op basis van onderzoeken in het New Balance Sports Research Lab is de vorm van de zool in de 1080v13 veranderd. Hierdoor is de stijfheid van de voorvoet door middel van rubber verhoogd en heeft deze een sterkere rocker. Dit zorgt samen voor een soepelere afwikkeling.

Opsomming 3

Verbeterde pasvorm

Waar de 1080v12 nog erg ruim viel valt de 1080v13 normaal qua maat. Door het engineered mesh, dat ook lichtjes rekt, sluit het bovenwerk goed aan bij veel verschillende soorten voeten.

De New Balance Fresh Foam X 1080v13 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Menno Munster heeft de New Balance Fresh Foam X 1080v13voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties New Balance Fresh Foam X 1080v13

Offset
6 mm
Gewicht
206 gram dames / 262 gram heren
Zooldikte
38 mm hiel / 32 mm voorvoet
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoen

Verwachtingen

“De laatste versies van de 1080 vielen mij persoonlijk een beetje tegen. De pasvorm was voor mij te ruim en het foam gaf ten opzichte van vergelijkbare schoenen van andere merken een beetje een dood gevoel, dus het was wel tijd voor een flinke update.”

Fit

“De pasvorm van de 1080v13 is wat mij betreft een heel stuk verbeterd. Het materiaal voelt erg zacht aan de voet en rond de hiel en in de tong zit veel padding. Mijn voet wordt goed omsloten en het materiaal rekt ook een beetje mee. De hielkap zit lekker om mijn hak en ik hoef geen lusvetering te gebruiken.”

New Balance Fresh Foam 1080v13 Fit

Stride

“De 1080v13 voelt verrassend responsief tijdens het lopen. Het nieuwe foam geeft echt meer energie terug. Ondanks de dikke zool voelt de afwikkeling toch heel natuurlijk. Voor zowel haklanders als voorvoetlanders is de schoen prima geschikt. Hoewel de zool wel lekker breed is in de hak, is de 1080 niet een hele stabiele loopschoen.”

New Balance Fresh Foam 1080v13 Stride

Comfort

“Qua comfort is de 1080v13 een van de fijnste loopschoenen die ik ooit heb aangehad. De zool is heerlijk zacht zonder dat je het gevoel hebt dat je er helemaal in wegzakt. Tijdens het wandelen voelt de schoen al heel goed en zowel op langzame als iets hogere tempo’s voelt het foam erg comfortabel. Zoals eerder genoemd is het bovenwerk ook heel fijn. Dit zijn schoenen die je na je run gewoon aanhoudt omdat ze zo lekker zitten.”

New Balance Fresh Foam 1080v13 Comfort

De New Balance Fresh Foam collectie

New Balance Fresh Foam X 1080v13 is onderdeel van de Fresh Foam X familie. De Fresh Foam X collectie ontleent zijn naam aan het nieuwe schuimmateriaal van New Balance. De zolen zijn ontwikkeld op basis van de gegevens van de duizenden lopers. De Fresh Foam X middenzool wordt met een laser gegraveerd om het gewicht te verminderen. De zool levert diverse soorten demping en ondersteuning op verschillende delen van de schoen. De uniek ontwikkelde en vormgegeven zool zorgt ervoor dat alle schoenen in de Fresh Foam familie een comfortabele ‘feel’ hebben en de juiste ondersteuning bieden.

Eindsprint

De New Balance Fresh Foam X 1080v13 heeft een grote sprong voorwaarts gemaakt. De schoen is erg comfortabel, heeft voldoende demping voor de rustige loopjes en is responsief genoeg om tempoloopjes op te doen.

De 1080v13 is te vergelijken met de Asics Gel Nimbus 25 en de Saucony Triumph 21. Dit zijn ook neutrale schoenen met zeer veel demping waar je veel kilometers mee kunt maken.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance Fresh Foam X 1080v13 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.