Skip to main content

Productreview

adidas Adizero Adios Pro Evo 1 – De lichtste wedstrijdschoen van adidas aller tijden

Maak kennis met adidas Adizero Adios Pro Evo 1, de lichtste wedstrijdschoen van adidas allertijden. Kies de snelste wedstrijdschoenen voor jouw snelste race. Loop sneller dan ooit en verbreek records. Een innovatief bovenwerk, verbeterd dempingsmateriaal en een uniek ontworpen slijtzool. Ben jij klaar voor deze revolutie?

De nieuwe voorraad van de Adizero Adios Pro Evo 1 zal verkrijgbaar zijn vanaf 25 april.
Laat je e-mailadres achter en krijgt als eerste bericht zodra de schoenen binnen is!

Shop de adidas Adizero Adios Pro Evo 1

3redenen waarom de adidas Adizero Adios Pro Evo 1 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wil binnenkort een persoonlijk record op de marathon lopen

De adidas Pro Evo 1 is ontworpen voor jouw snelste marathon ooit. Dit is de lichtste wedstrijdschoen van adidas allertijden. En gewicht speelt een extreem grote rol als het gaat om sneller lopen. Tot nu toe zagen we concurrerende merken met 175 gram wedstrijdschoenen, maar de adidas Pro Evo is slechts 138 gram!

Opsomming 2

Je bent benieuwd naar de meest innovatieve wedstrijdschoen

Het team van adidas heeft twee jaar lang gewerkt aan de ontwikkeling van de Adizero Adios Pro Evo 1. Dit heeft geleid tot de lichtste adidas wedstrijdschoen, maar met de beste innovaties. De tussenzool bestaat uit een vernieuwde samenstelling van het LightstrikePRO dempingsmateriaal. Het Celermesh bovenwerk is flinterdun en de slijtzool heeft een vernieuwd design. De grootste verandering zien we bij de voorvoet rocker die jou nu nog meer snelheid meegeeft.

Opsomming 3

Je bent in staat om de marathon te lopen in 3 uur 30 minuten of sneller

Wij adviseren de Adios Pro Evo 1 aan lopers die minimaal 3 uur 30 minuten of sneller lopen op de marathon. Dan zal je profiteren van het dempingsmateriaal en de voorvoet rocker.

“Dit is dé gamechanger onder de wedstrijdschoenen. Een carbonschoen van slechts 138 gram hebben we echt nog nooit gezien.”

Daan Glorie – Productexpert

Wereldrecordverbrekende schoen

De Adizero Adios Pro Evo 1 heeft zijn snelheid bewezen. De Ethiopische Tigist Assefa heeft tijdens de Berlijn Marathon 2023 het Wereldrecord verbroken in 2:11:53. Een verbetering van maarliefst meer dan 2 minuten. Haar commentaar na de race was: “De Adizero Adios Pro Evo 1 gaf mij de extra boost vandaag om het Wereldrecord te verbreken. Ik ben super blij.” Bovendien verbeterde Amanal Petros het Duitse Nationale Marathon Record in 2:04:58. Dit was een verbetering van zijn eigen Nationale Record van 1,5 minuut. Ook hij liep op de lichtste carbonschoen die adidas ooit gemaakt heeft.

Over Adizero

De adidas Adizero collectie bestaat uit tempo- en wedstrijdschoenen om persoonlijke records te verbreken. De adidas Adizero Adios Pro Evo 1 is de nieuwste toevoeging aan deze Adizero lijn. De Adizero loopschoenen collectie onderscheidt zich door de beste foammaterialen, lichtgewicht designs en innovatieve nieuwe technieken zoals Carbon EneryRods. Maak je klaar voor een revolutie op het gebied van snelheid en ontgrendel jouw potentieel op elke wedstrijdafstand.

De adidas Adizero Adios Pro Evo 1 in detail

Lichtgewicht mesh bovenwerk

voor optimaal ademend vermogen en gewichtsbesparing

Revolutionair Lightstrike Pro-foam

dempingsmateriaal die maximale energieteruggave creëert

Carbon Energy Rods

verbeteren de stabiliteit en verhoogd de energieteruggave

Nieuwe-slijtzool

zorgt voor een goede grip en tractie op elke ondergrond.

Hoe is de Adizero Adios Pro Evo 1 ontwikkeld?

Wij spraken met Charlotte Heidmann, Senior Product Manager bij adidas over de nieuwste Adios Pro Evo 1. De ontwikkeling van de Adizero Adios Pro Evo 1 heeft ongeveer 2 jaar geduurd. In deze tijdsperiode zijn 7 verschillende prototypes getest door topatleten in het onderzoekslab in Duitsland en tijdens trainingen in Kenia. Bij elk prototype lag de nadruk op een ander aspect van de schoen. In het eerste stadia van ontwikkeling is getest met nieuw foam en later werd de nadruk verlegd naar het bovenwerk en de slijtzool. De beste materialen en innovaties uit de Adizero collectie is gebruikt voor de totstandkoming van de adidas Adizero Adios Pro Evo 1. De grootste verbetering vonden atleten vooral de verplaatsing van de voorvoet rocker. Olympisch Marathon Kampioen Peres Jepchirchir en tweevoudig Major winnaar Benson Kipruto hebben de schoen intensief getest. Deze topatleten hebben de Pro Evo 1 afgewisseld met andere wedstrijdschoen zoals de Takumi Sen 9 en Adios Pro 3. Daardoor konden ze het verschil duidelijk voelen met de Pro Evo 1 en de beste feedback geven. De beste lopers ter wereld kunnen niet wachten om te racen in deze loopschoen. We zien deze wedstrijdschoen voor het eerst in actie tijdens de Berlijn Marathon 2023.

3kenmerken van de adidas Adizero Adios Pro Evo 1

Opsomming1

Lichtgewicht Celermesh bovenwerk

Het nieuw ontworpen lichtgewicht mesh bovenwerk reduceert het gewicht en zorgt voor optimaal ademend vermogen van jouw voeten. Dit bovenwerk is een evolutie van het Celermesh materiaal wat we eerder zagen bij andere Adizero wedstrijdschoenen. De hielkap constructie van de Pro 3 zien we ook terug bij de Pro Evo 1. Dit zorgt voor een goede ondersteuning rondom de enkels. Deze wedstrijdschoen heeft geen inlegzool en daardoor wordt gewicht bespaard en kan er meer foam onder de voet worden geplaatst.

Opsomming 2

EnergyRods met agressieve rocker

Het merk adidas heeft veel onderzoek gedaan naar de positionering van de voorvoet rocker. Dit betekent dat de voorvoet omhoog staat voor een agressieve afwikkeling en het verbeteren van de loopeconomie. De voorvoet rocker is nu op 60% lengte van de schoen geplaatst, wat uit het onderzoekslab en veldtesten in Kenia de perfecte plaatsing van de ronding van de zool is. Ten opzichte van andere wedstrijdschoenen is de rocker veel meer naar de middenvoet geplaatst. In de tussenzool is dezelfde EnergyRods constructie gebruikt als bij de andere Adizero wedstrijdschoenen. De EnergyRods volgen de anatomie van de voorvoet. Ze geven veel energie terug en bieden flexibiliteit. Hierdoor ervaar je een zeer energieke en reactieve afzet.

Opsomming 3

Nieuw ontwerp van de slijtzool

De slijtzool van de Adios Pro Evo 1 is gemaakt van een nieuw vloeibaar rubbercompound voor optimale tractie bij een aanzienlijk lager gewicht. Op de hiel zijn twee rubber strips toegevoegd voor een betere duurzaamheid en grip bij de landing.

Adidas Adizero Adios Pro 3 versus Adizero Adios Pro Evo 1

De adidas Adizero Adios 3 is de wedstrijdschoen met carbon en superfoam waarmee je zowel kan trainen als racen. Gebruik deze schoen voor tempotrainingen, intervallen en voor de wedstrijd waarbij je jouw snelste tijd wil lopen. De Adizero Adios Pro Evo 1 is ontwikkeld om alleen maar te gebruiken tijdens de ultieme race waarbij je jouw persoonlijk record wil lopen. Zet deze schoen dus niet in voor een interval of snelheidstraining, want dan zal deze schoen niet zo lang meegaan.

De adidas Adizero Pro Evo 1 in de test

Wij testen alle loopschoenen door ons eigen expert. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties adidas Adizero Adios Pro Evo 1

Offset
6 mm
Gewicht
Ca. 138 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Type demping
Lightstrike PRO (vernieuwde samenstelling)

De adidas Adizero schoenencollectie

De adidas Adizero collectie bevat loopschoenen gericht op snelheid. In onderstaande matrix zoomen we verder in op de wedstrijdschoenen van adidas. De Takumi Sen 9 is de wedstrijdschoen voor de 5 en 10km met een LightstrikePRO tussenzool en EnergyRods verrijkt met carbon. De adidas Adizero Adios Pro 3 is de veelzijdige wedstrijdschoen waar je ook snelle trainingen mee kunt afleggen. Wil jij een wedstrijdschoen met maximale demping en meer carbon? Dan is de Adizero Prime X 2 de beste wedstrijdschoen voor jouw, want dit model heeft een carbonplaat, EnergyRods en een dikke tussenzool van 50 mm. De nieuwste Adios Pro Evo 1 is de wedstrijdschoen die je alleen gebruikt tijdens jouw ultieme race om records te breken.

Eindsprint

De adidas Adizero Adios Pro Evo 1 is een echte “game changer”. Niet eerder zagen we zo’n lichte wedstrijdschoen met superfoam en carbon. We zijn ervan overtuigd dat deze schoen zowel persoonlijke, Nationale als Wereldrecords zal verbeteren. Gebruik dit model voor de wedstrijd waar je al maanden voor traint. Profiteer van de nieuwste innovaties en ervaar maximale energieteruggave met minimaal gewicht aan jouw voeten. Wij raden deze schoen niet aan voor intervaltrainingen of snelle duurlopen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Je zal nog even moeten wachten op de nieuwe voorraad zal verkrijgbaar zijn vanaf 25 april.