Skip to main content
Brooks Adrelanline GTS 23
Brooks Adrenaline GTS23 hardloopschoenen

Productreview

Brooks Adrenaline GTS 23 – Binnenkort jouw favoriete loopschoen?

De Brooks Adrenaline GTS 23 zet een nieuwe stap als het gaat om demping en ondersteuning. Wat je niveau of ambitie ook is, met de Adrenaline GTS 23 ga je recht op je doel af. Het DNA LOFT v2 foam is aangepast voor meer comfort. Maak jezelf blij met nieuwe loopschoenen. Wie weet wordt binnenkort de Brooks Adrenaline GTS 23 jouw nieuwe favoriet?

Shop damesShop heren
Brooks Adrenaline GTS 23 allround hardloopschoenen

3redenen waarom de Brooks Adrenaline GTS 23 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een betrouwbare allround loopschoen

De Brooks Adrenaline GTS 23 is een stabiele en veelzijdige loopschoen. Deze allrounder is zowel geschikt voor lange duurlopen als intervaltrainingen. De DNA LOFT v2 tussenzool is wat zachter gemaakt, waardoor je meer comfort ervaart bij het lopen van korte en lange afstanden.

Opsomming 2

Je bent een loper met een lichte overpronatie

Er bestaan loopschoenen met een lichte en wat zwaardere ondersteuning. De Adrenaline GTS 23 valt in de categorie “licht ondersteunende loopschoenen”. De GuideRails begeleiden de voeten zonder echt te corrigeren. Daardoor voelt de ondersteuning heel natuurlijk. Bovendien is de Adrenaline GTS 23 behoorlijk licht in gewicht voor een antipronatieschoen door het ontbreken van een zwaar correctieblok.

Opsomming 3

Over het algemeen ben jij een haklander

Met een offset van 12 mm is de Adrenaline GTS 23 een ideale loopschoen voor haklanders en beginnende lopers. Doordat de hiel wat hoger is komt er ook wat minder spanning op de kuiten en achillespezen. lopers met klachten aan deze spieren doen er dus ook goed aan om voor dit model te kiezen.

Brooks Adrenaline GTS 23
Brooks Adrenaline GTGS 23 hardloopschoenen
Brooks Adrenaline GTS 23
"De Brooks Adrenaline GTS 23 bouwt voort op het succes van zijn voorganger en is nu zachter en lichter door een update van het DNA LOFT v2 dempingsmateriaal.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat..

Brooks werd in 1914 opgericht door Morris Goldenberg in Philadelphia. Het merk werd vernoemd naar zijn vrouw die de meisjesnaam Bruchs droeg. Vanaf 1972 kwam de focus volledig op loopschoenen. Toen won Frank Shorter de Olympische Marathon op Brooks schoenen. Sindsdien ontstond er een looprage in Amerika.

De Brooks Adrenaline GTS 23 in detail

Brooks Adrenaline GTS 23
Engineered air mesh bovenwerk

Voor comfort en ademend vermogen.

DNA LOFT v2 demping

Voor een zachte landing en licht gevoel aan je voeten.

GuideRails support system

om de voet, enkel en knie stabiliteit te geven bij elke stap.

Rubberen slijtzool

met een goede grip en duurzaamheid.

3kenmerken van de Brooks Adrenaline GTS 23

Opsomming1

Engineered Air Mesh bovenwerk

Het Engineered Air Mesh bovenwerk zit comfortabel om de voeten en zorgt ervoor dat ze goed kunnen ademen. De Adrenaline GTS 23 heeft een 3D Fit Print voor optimale ondersteuning vanuit het bovenwerk. Door het toepassen van zeefdruktechnologie wordt een technische structuur aangebracht op het bovenwerk. De 3D Fit Print weet de schoenstructuur te behouden met meer flexibiliteit en een lager gewicht.

Opsomming 2

DNA LOFT v2 demping

De DNA LOFT v2 tussenzool is wat zachter gemaakt ten opzichte van de Brooks Adrenaline GTS22. Daardoor ervaar je een comfortabele loopervaring bij elke stap die je maakt. Het DNA LOFT v2 dempingsmateriaal is gemaakt uit een combinatie van EVA-schuim, rubber en lucht. Door het verbeteren van de schuimformule en de productiemethode is DNA LOFT v2 nu nog lichter.

Opsomming 3

GuideRails ondersteuning systeem

De grote kracht van de Brooks Adrenaline GTS 23 is zijn goede stabiliteit en ondersteuning. Deze heeft hij te danken aan het GuideRails ondersteuningsysteem. De voet wordt begeleidt door twee ondersteunende “balken” aan de zijkant van de schoen. Dit kan je vergelijken met wanneer je gaat bowlen met hekjes. Door de hekjes wordt de bowlingbal gestuurd naar de pins. Vanaf de haklanding wordt je voet begeleidt naar de standfase en vervolgens de afzet. Overmatige beweging van de voet wordt hierdoor beperkt.

De Brooks Adrenaline GTS 23 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Daan Glorie.

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Specifications Brooks Adrenaline GTS23

Offset
12 mm
Weight men
Ca. 286 gram
Weight women
258 gram
Shoe type
Neutraal

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“Het bovenwerk van de Brooks Adrenaline GTS 23 heeft kleine verbeteringen gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Ik voel dat de hielkap wat beter omsluit waardoor ik steviger in de schoen sta. Het mesh rondom de middenvoet heeft meer perforaties gekregen en dit zorgt voor een betere ventilatie. Zoals gewoonlijk voelt de Adrenaline heel comfortabel aan door de zachte voering van de hielkap en schoenlip. Bij Brooks staat comfort altijd op de eerste plaats. Ik vind het fijn dat de veters lekker lang zijn gemaakt waardoor ik ook een lusvetering kan toepassen als ik dit nodig heb voor bijvoorbeeld tempotrainingen. Bij snelle trainingen vind ik het prettig als een schoen wat strakker zit. Vaak is een loopschoen die lekker zit ook de beste keuze en dit geldt absoluut voor de Adrenaline GTS 23.”

Brooks Adrenaline 23 Fit

Stride

“De grootste verandering is de update naar DNA Loft v2 in de tussenzool. De Adrenaline GTS voelt nu lichter en zachter aan. Vroeger vond ik de Adrenaline wat minder prettig vanwege de hoge offset, omdat dit mij voor het gevoel forceerde tot een haklanding. Deze nieuwe versie heeft dat totaal niet. Ondanks de 12 mm offset kan je makkelijk op je midden- en voorvoet lopen. De demping voelt reactief aan waardoor ik bij elke stap veel comfort krijg, maar ook op snelheid kan blijven. Door de veranderde slijtzool voel ik dat de afwikkeling van de voet soepeler verloopt. De Adrenaline GTS voelt echt als een verlengde van mijn lichaam in plaats van een blok aan mij benen. De GuideRails ondersteuning voel ik nauwelijks en dat is positief, want daardoor kan deze ook niet irriteren. Bij een lange duurloop kan ik wel eens vermoeid raken, maar door GuideRails krijgen mijn enkels en knie toch de goede ondersteuning waardoor ik technisch goed kan blijven lopen.”

Brooks Adrenaline 23 Zool

Comfort

“De Adrenaline GTS23 valt in de dempingscategorie “medium”. Dat betekent dat er ook schoenen zijn met meer demping zoals de Brooks Glycerin GTS. Dit model heeft een tussenzool met een veerkrachtige DNA LOFT v3 demping en een ander bovenwerk. Ik vind het DNA Loft 2.0 foam wat is toegepast in de Adrenaline GTS 23 wat geschikter als je ook tempotrainingen gaat doen. De kracht van de Adrenaline GTS is ook de opbouw van het foammateriaal. Ongeacht je loopstijl, je krijgt altijd de juiste hoeveelheid demping. Dat komt doordat de tussenzool uit één foam bestaat en uit één deel is gemaakt. Kortom ik verwacht dat de Brooks Adrenaline GTS23 voor veel lopers zal uitgroeien tot favoriete loopschoen.”

Brooks Adrenaline 23 Comfort

Brooks loopschoenen voor overpronatie

Weet je niet welke Brooks loopschoenen je moet kiezen? Wij maken het voor jou overzichtelijk met onze schoenenmatrix. In deze matrix heb je in één oogopslag duidelijk welke Brooks loopschoen jou de beste steun en demping biedt die je nodig hebt.

De Brooks Adrenaline GTS is de populairste antipronatieschoen met een uitgebalanceerde demping en lichte ondersteuning. Zoek jij een loopschoen met meer demping? Kies dan voor de Glycerin GTS, want dit model heeft een veerkrachtige DNA Loft V3 demping. De Brooks Levitate GTS en Launch GTS zijn ideale loopschoenen voor snelle trainingen en wedstrijden. Deze modellen hebben namelijk wat meer grondcontact en zijn lichtgewicht. Dit maakt dat ze ook geschikt zijn voor baantrainingen en wedstrijden.

Eindsprint

Met een update van het bovenwerk en de tussenzool maakt de Brooks Adrenaline GTS 23 weer een sprong naar een nieuw comfortlevel. Liefhebbers van de Brooks Adrenaline GTS22 kunnen moeiteloos overstappen naar de nieuwe versie. Mocht je een wat bredere voet hebben, dan is de Brooks Adrenaline GTS 23 ook leverbaar in een Wide-variant voor heren en dames. Dit model heeft een bredere voorvoet zodat je voeten niet kunnen knellen.

De Brooks Adrenaline GTS 23 is te vergelijken met de ASICS GT-2000 11 en de Saucony Guide 16. Dit zijn beide namelijk loopschoenen met een lichte ondersteuning voor overpronerende lopers.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Brooks Adrenaline GTS23 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.