Skip to main content
4t2 Weekdays hardloopschoen

Productreview

Heb jij de allround loopschoen 4t2 Weekdays al ontdekt?

De 4T2 Weekdays is een nieuwe loopschoen en een nieuw merk bij All4running! Dit merk onderscheidt zich door een lage offset, een tussenzool met een dubbele foam dichtheid en een ronde geometrie. Is de 4T2 een interessante loopschoen voor jou? Lees het allemaal in deze blog. 

Specifications 4t2 Weekdays

Offset
6 mm
Weight men
Ca. gram
Weight women
Ca. gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de 4t2 Weekdays geschikt is voor jou

 • Je zoekt een allround loopschoen
  De 4T2 Weekdays is een allround loopschoen voor alle type trainingen. Of je nu van plan bent om een korte snelle training te doen of juist een rustige duurloop, met de 4T2 Weekdays kan jij altijd op pad.
 • Je bent een midden- tot voorvoetloper met wat loopervaring
  De offset van 6mm betekent dat het verschil van hak- naar voorvoethoogte slechts 6mm is. De 4T2 Weekdays is daardoor geschikt voor een midden- tot voorvoetloper, omdat een lagere offset ervoor zorgt dat je op de voorkant van je voet gaat landen.
 • Je wil een loopschoen met een zachte hielkap
  De meeste loopschoenen hebben een harde hielkap die stijf is, maar ook veel steun geeft. Dit geldt niet voor de Weekdays loopschoen. Dit model heeft namelijk een flexibele hielkap die prettig om de enkel zit, maar geen druk creëert op de hiel en achillespees. Dat is prettig als je hielbot iets meer uitsteekt, wat het geval is bij een wat meer platvoet.
4t2 hardloopschoen ontwerpfase
4t2 ontwerp hardloopschoen
4t2 Weekdays hardloopschoenen
“De 4T2 Weekdays is de ideale loopschoen voor korte en snelle trainingen.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Het merk 4T2 is opgericht door Jurian Elsgeest, een fanatieke marathonloper maar ook liefhebber van triatlon en duatlons. Al 25 jaar werkt hij in de schoenenbranche en hij wilde heel graag een eigen loopmerk oprichten. Een merk dat gericht is op het leveren van prestaties maar tegelijkertijd duurzaam is. De naam 4T2 is een verwijzing naar de marathon (42km, de cijfers die in de naam staan), de T2 wisselzone van triatlon en de afkorting van 4 trails 2. Kortom dit merk zal op de markt komen met diverse loopschoenen voor alle typen sporters.

De 4t2 Weekdays in detail

4t2 Weekdays hardloopschoen
Unisex pasvorm

Wat meer ruimte in de voorvoet voor het spreiden van je tenen

Sterke slijtzool

Carbon rubber slijtzool voor veel duurzaamheid en grip.

Comfort

Zachte hielkap zorgt voor comfort en stabiliteit van de enkel

Beter worden door samenwerking

Het merk 4T2 werkt samen met andere hoogwaardige merken om ervoor te zorgen dat hun producten van uitstekende kwaliteit zijn en een duurzaam karakter hebben. Zo werkt 4T2 samen met onder andere Vibram, Sympatex, Ortolite en BOCO gear. Vibram staat bekend om hun vibram-zolen die goede grip geven in natte en droge omstandigheden. Ortholite is als merk gespecialiseerd in het maken van inlegzolen voor loopschoenen. 

3bijzonderheden van de 4t2 Weekdays

 • Een lage offset
  Veel tradionele loopschoenen hebben een offset van 10 of 12mm. De 4T2 Weekdays onderscheidt zich door een offset van 6mm. Een lage offset maakt het landen op de voorvoet wat gemakkelijker. Loop jij van nature op je voorvoet, dan is een schoen met een lage offset zoals de Weekdays aan te bevelen.
 • Unisex pasvorm
  De 4T2 Weekdays is beschikbaar in een unisex pasvorm. De schoen heeft een gemiddelde pasvorm en is ietsjes smaller rondom de middenvoet en juist wat water breder bij de voorvoet. Door deze extra ruimte kunnen je tenen gemakkelijker spreiden. Dit is vooral prettig als je wat langere afstanden gaat lopen. Je voet zakt dan wat meer door en je tenen hebben dan meer ruimte nodig om uit te zetten.
 • Ronde geometrie
  Tegenwoordig zien we steeds meer loopschoenen met een ronde, banaanachtige tussenzool. Vergelijk deze tussenzool met de vorm van een schommelstoel. Het voordeel van een schommelstoel is dat deze nooit omvalt en altijd van achter naar voren zal schommelen. Dat wil de 4T2 Weekdays schoen ook tot stand brengen. Door een rondere zool zal je voet makkelijker kunnen afwikkelen en krijg je een voorwaartse afzet. Alsof je een zetje in je rug krijgt tijdens het lopen.

De 4t2 Weekdays in de test

Onze schoenen worden door onze eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de 4t2 Weekdays voor jou geprobeerd.
Daan Glorie

Daan Glorie

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers


PR’s

10km – 35:36
42,2km – 2:46:11

Lees zijn oordeel

4t2 Weekdays hardloopschoen

Fit

“De 4T2 Weekdays heeft een wat smallere pasvorm ten opzichte van andere merken zoals adidas en New Balance. Vooral de middenvoet is wat smaller, maar ik vond dat niet storend. Tijdens het lopen hadden mijn tenen wel genoeg ruimte. Het bovenwerk voelt stevig aan en dat komt door de prettige hielkap die niet al te stijf is en de overlays zijn lekker dun wat voor een goed ademend vermogen zorgt. Het teengedeelte heeft een extra versteviging die bescherming biedt tegen stoten. Kortom de schoen zit lekker en het bovenwerk biedt voldoende support. De schoen valt “true to size” dus het beste kan je je gewone maat loopschoenen bestellen.”

4yt2 Weekdays hardloopschioen

Stride

“De eerste kilometers in de 4T2 voelen wat onwennig aan. Dat komt doordat de schoen een wat harder foam materiaal heeft. Daardoor heb je een heel direct gevoel met de ondergrond waarop je loopt. Zodra ik het tempo ging verhogen voelde de 4T2 Weekdays steeds beter aan, omdat bij een hogere snelheid meer grondcontact wel prettig is. Het merk positioneert deze schoen als een dagelijkse loopschoen en voor dagen waarop je niet zoveel tijd hebt om te trainen. Wellicht dat je dan ook een wat sneller of korter rondje loopt op doordeweekse dagen. Ik zou deze schoen vooral gebruiken voor korte trainingen van 30 minuten of voor intervaltrainingen.”

4t2 run stride

Comfort

“De lagere offset van 6mm en de ronde vorm van de zool (bij andere merken Speedroll of Rocker genoemd) zorgt ervoor dat je op de voorvoet gaat landen. Dat is prettig bij intervallen, want dan ga je automatisch wat meer op de voorkant van de voet terecht komen. De grote kracht van de 4T2 Weekdays is de stabiliteit. Tijdens mijn duurloop stapte ik op een stoeptegel die scheeflag en mijn enkel bleef gelukkig heel stabiel dankzij de schoen. Na 2 kilometer in de duurloop ging het behoorlijk hard regenen en merkte ik de goede tractie van het rubber op het asfalt. Als ik deze schoen moet vergelijken met een ander merk of model, dan komt dit in de buurt bij de Karhu Ikoni, omdat deze schoen ook allround is en wat meer grondcontact heeft.”

De 4T2 loopschoenencollectie

Het merk 4T2 is gestart met de 4T2 Weekdays als hun allereerste loopschoen. Zij zullen in de toekomst meerdere loopschoenen lanceren. De Weekdays is een verwijzing naar je dagelijkse trainingen, die je vaak goed moet plannen in verband met je werk en privéleven. Je moet er echt tijd voor maken, want anders train je wellicht niet. Dagelijkse trainingen zijn vaak wat korter en ook wat meer op tempo gericht en daar is de 4T2 Weekdays heel geschikt voor. Wij hopen dat er ook een weekend loopschoen komt van 4T2. Wellicht dat deze schoen meer demping heeft en gericht is op het lopen van lange afstanden. Immers, zondag is voor veel lopers de ultieme “long run day”. 

4t2 run zebra overlay

Eindsprint

De 4T2 is een interessant nieuw loopmerk dat met een eigen visie op lopen komt. De combinatie van het dubbellaags foam materiaal, een lage offset en een unisex pasvorm maakt van deze loopschoen een echte allrounder. Deze loopschoen is geschikt voor elke type training en aan te bevelen aan een grote groep lopers. De ronding van de zool zorgt voor een makkelijke afwikkeling van de voet. De 4T2 Weekdays is minder geschikt voor het lopen van lange afstanden zoals halve en hele marathons, omdat het foam materiaal wat harder is. 

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de 4T2 Weekdays dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.