Skip to main content
Altra Provision 7 hardloopschoen

Productreview

Review: Altra Provision 7 – Stap jij over naar Zero Drop?

De Altra Provision 7 bouwt verder op het succes van zijn voorganger. Waarom een schoen drastisch veranderen als deze al goed is? Dat moeten ze bij Altra hebben gedacht. Deze allround loopschoen voor de (licht) overpronerende loper heeft een vernieuwd bovenwerk, maar behoudt zijn gebalanceerde Altra EGO-tussenzool. Ga jij overstappen naar Zero Drop schoenen?

Specifications Altra Provision 7

Offset
0 mm
Weight men
Ca. 274 gram
Weight women
Ca. 234 gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de Altra Provision 7 geschikt is voor jou

 • Je zoekt een loopschoen met een brede voorvoet en lage offset
  Altra onderscheidt zich door loopschoenen met een Zero Drop-technologie. Dat betekent dat de tussenzool even hoog is bij zowel de hak als de teen, waardoor je een zo natuurlijke loopervaring krijgt. Dit Altra Provision 7 is alleen geschikt voor midden- tot voorvoetlopers. De FootPod-technologie is toegepast om de anatomische stand van de voeten mogelijk te maken. Daardoor is de schoen aan te raden voor lopers met een brede voet of hallux valgus.
 • Je bent een loper met een lichte overpronatie
  Er zijn verschillende type overpronerende lopers. Mocht jij tijdens de standfase een klein beetje naar binnen zakken, dan is de Provision 7 de ideale loopschoen voor jou. Deze loopschoen is voorzien van GuideRail-technologie aan de binnenkant en buitenkant van de schoen. De GuideRails begeleiden je voeten tijdens de afwikkeling. De Provision 7 kan je zien als het kleine broertje van de Altra Paradigm. De Paradigm heeft meer ondersteuning en demping. Door de lichte ondersteuning is deze loopschoen ook geschikt voor fitness en krachttraining.
 • Je loopt graag afstanden tot en met de halve marathon.
  De Altra Provision 7 heeft een lichtgewicht Altra EGO-tussenzool. Dit foam materiaal geeft een gebalanceerde demping en responsiviteit. Dit maakt de schoen zowel geschikt voor dagelijkse trainingen tussen de 5km tot en met de halve marathon.
Altra Provisoon 7
Altra Provison 7 hardloopschoen
Altra Provision 7 Front
“Van nature heeft mijn linker enkel de neiging naar binnen te zakken, maar dat gebeurt niet als ik deze schoen aan heb.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De Altra Paradigm 6 onderging een grote verandering dankzij de samenwerking met tweevoudig Olympische atleet Kara Goucher. Zij eindigde bij de Olympische Spelen van Beijing als 8e op zowel de 5 als 10km. De Paradigm werd aangepakt van top tot teen. De stabiliteitsschoen kreeg een volledig nieuw bovenwerk en tussenzool. Dit resulteerde in een betere pasvorm, meer demping en dat alles met besparing van gewicht. lopers waren meteen enthousiast. De update van de Altra Paradigm 6 naar de 7 is wat minder groot. Dus mocht je fan zijn van de vorige versie, dan kan je moeiteloos overstappen naar de Paradigm 7.  

De Altra Provision 7 in detail

Altra Provision 7 hardloopschoen
Nieuw bovenwerk

Deze is voorzien van mesh-panelen voor extra ventilatie en luchtcirculatie

Altra EGO-tussenzool

biedt effectieve demping en bescherming

GuideRail-technologie en een InnerFlex-tussenzool

Zorgen voor extra ondersteuning en natuurlijke buiging van de voet.

Zero Drop-technolgie

Hierbij is de tussenzool even hoog is bij zowel de hak als teen.

3kenmerken van de Altra Provision 7

 • Nieuw bovenwerk
  Het bovenwerk van de Provision 7 is vernieuwd met meer mesh-panelen voor extra ventilatie en luchtcirculatie. De hielkap is ook veranderd, want het is een rechtopstaande hielkap geworden in plaats van een zogenaamde heelflare. Daardoor is de kans op hielslippen een stuk kleiner geworden. In plaats van platte veters, zijn de veters ronder en hebben iets meer stretch. Mocht je voet iets uitzetten, dan stretchen de veters wat mee.
 • Altra EGO-tussenzool
  De Altra EGO-tussenzool is behouden, maar voelt in eerste instantie iets zachter aan ten opzichte van de voorganger. Dit Altra EGO-foam heeft een gebalanceerd demping, waarbij je het gevoel krijgt op een zacht matras te staan terwijl je ook het gevoel met de ondergrond krijgt. Daardoor is de Provision 7 heel allround en niet alleen te gebruiken voor duurlopen, maar ook voor tempotrainingen.
 • GuideRail en Zero Drop-technologie
  De GuideRail-technologie van de Altra Provision 7 zorgt voor dynamische ondersteuning van je voet. De schoen geeft ondersteuning op het moment dat jij dat nodig hebt. Vergelijk het met een vangrails waar je voeten in geklemd zijn zodat de afwikkeling van hiel naar voorvoet alleen naar voren kan plaatsvinden. Uniek aan Altra is bovendien de Zero Drop-technologie bij al hun loopschoenen. De hiel en voorvoet zijn even hoog waardoor een landing op de voorvoet wordt bevorderd. Zero Drop stimuleert het neerzetten van de voet met een geringe impact.

De Altra Provision 7 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de Altra Provision 7 voor jou geprobeerd.

Daan Glorie

Daan Glorie

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers


PR’s

10km – 35:36
42,2km – 2:46:11

Lees zijn oordeel

Altra Provision 7 Fit

FIT

“Mijn eerste indruk is dat de schoen minder breed is dan ik had verwacht. Je voelt wel dat de voorvoet breder is dan bij andere loopschoenen, maar ik heb niet het gevoel dat ik aan het zwemmen ben in deze schoen. Deze Altra valt true to size, wat betekent dat je jouw normale maat loopschoenen kunt bestellen. De middenvoet heeft 4 veterlussen waardoor ik echt voel dat mijn voet niet kan schuiven. Ook de kans op hielslippen is daardoor kleiner. Tijdens het lopen voelt de schoen comfortabel aan, maar ik merk wel wat druk aan de binnenkant van de enkel. Dat is de steun die de hielkap biedt.”

Altra Provision 7 Stride

STRIDE

“Bij de eerste kilometers voel je dat de Provision 7 een prettige ondersteuning geeft. Van nature heeft mijn linkerenkel de neiging naar binnen te zakken, maar dat gebeurt niet als ik deze schoen aan heb. De ondersteuning voelt niet onprettig. Het geeft eigenlijk wel vertrouwen dat ik kilometers kan lopen zonder pijntjes of vermoeidheid vanuit de gewrichten. Ik ben een echte haklander en dan is Zero Drop niet echt aan te raden, want dan wordt de impact op je kuiten te groot. Vergelijk het met heel de dag slippers dragen op vakantie, daar krijg je ook vermoeide voeten van. Zodra ik meer op een midden- en voorvoet landing ga focussen is de loopervaring prettiger. Het verhogen van tempo is ook gemakkelijk in deze schoen. Door de Zero Drop-technogie voel je wel dat je automatisch netjes gaat afwikkelen, want je landt iets meer op de voorvoet.”

Altra Provision 7 Comfort

Comfort

“Het comfort van deze Altra kan je het beste vergelijken met de Saucony Omni, HOKA Gaviota en de Brooks Adrenaline. Al deze schoenen hebben een ondersteuning voor overpronerende lopers. De demping voelt gebalanceerd, wat voor mij betekent dat je genoeg demping krijgt maar ook het gevoel met de ondergrond hebt. Het Altra EGO-foam voelt wel comfortabel aan. Het is niet een springveer, maar eerder een medium zacht matras. Ik zou deze schoen vooral adviseren als je vaak 5 en 10km loopt. Loop je 1 tot 2 keer per jaar een halve marathon? Dan kan je met een gerust hart kiezen voor de Altra Provision 7.” 

De Altra EGO en EGO Max family

Het merk Altra werkt met twee soorten foam materialen, namelijk Altra EGO en Altra EGO Max demping. Het Altra EGO heeft een tussenzoolsamenstelling met een dubbele functie, namelijk een responsief en zacht gevoel voor meer energieteruggave. Altra EGO Max is zachter foammateriaal en biedt meer demping voor lange afstanden.

Altra EGO modellen: Escalante, Rivera, Provision en Lone Peak.
Altra EGO Max modellen: Torin, Paradigm en Mont Blanc.

 

Altra Provision 7 productfamilie
Altra Provision 7 hardloopschoen

Altra Provison 7

Deze allround loopschoen voor de overpronerende loper heeft een vernieuwd bovenwerk, maar behoud zijn gebalanceerde Altra EGO-tussenzool.

Bekijk de Altra Provision 7 in de shop
Altra Torino 6 hardloopschoen

Altra Torin 6

De Torin is een schoen met redelijk veel demping en responsiviteit. De schoen is uitermate geschikt voor de halve en hele marathon maar je kunt er ook prima wat snellere intervaltrainingen op doen.
Bekijk de Altra Torin 6

Altra Rivera 2 hardloopschoen

Altra Rivera 2

De Rivera is een echte allrounder. De schoen heeft een Slim Footshape™ waardoor hij geschikt is voor de meeste lopers. Fijn voor je dagelijkse run of een wat kortere wedstrijden.
Bekijk de Altra Rivera 2

Altra Paradigm 6

Altra Paradigm 6

De Altra Paradigm 6 voor heren zijn loopschoenen voor overpronerende lopers. Door de combinatie van StabiliPods en GuideRail bieden de schoenen extra steun.
Bekijk de Altra Paradigm 6

Altra Escalante 3

Altra Escalante

De Escalante is net als de Rivera een echte allrounder. De Escalante heeft echter iets minder demping en geeft dus een beter grondcontact. Een fijne schoen voor je dagelijkse runs en kortere wedstrijden.
Bekijk de Altra Escalante

Eindsprint

De Altra Provision 7 bouwt verder op het succes van zijn voorganger. De combinatie van een Altra EGO-tussenzool met de GuideRails-technologie zorgt ervoor dat deze schoen geschikt is voor de overpronerende loper die zoekt naar een echte allrounder waarmee je moeiteloos afstanden van 5 tot 21km kunt lopen. Let er wel op dat de Zero Drop-technologie niet voor iedereen geschikt is en het lopen in dit soort schoenen moet je rustig opbouwen. Als je meteen overstapt naar Zero Drop is er namelijk risico op spanning van de kuit en achillespees.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Altra Provision 7 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.