Skip to main content
Saucony Endorphin Shift3

productreview

Saucony Endorphin Shift 3; maakt een gewone dag bijzonder

De Saucony Endorphin Shift 3 heeft een flinke metamorfose ondergaan. De schoen is nu lichter, zachter en sneller dan ooit. Maak de gewone dag bijzonder door de update naar een extra dikke PWRRUN-tussenzool met focus op comfort. Verleng je lange duurlopen, volg je trainingsschema en haal je doel tijdens een van de mooie najaarsklassiekers zoals de Zevenheuvelenloop, de Berenloop of een van de vele lokale crosswedstrijden. 

Specifications Saucony Endorphin Shift 3

Offset
4 mm
Weight men
Ca. 269 gram
Weight women
Ca. 235 gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de Endorphin Shift 3 geschikt is voor jou

 • Je bent een voorvoetloper en zoekt een allround loopschoen
  De Endorphin Shift 3 heeft een offset van 4mm. Dat betekent dat het verschil van hak naar voorvoet slechts 4mm is. Deze lage offset maakt deze loopschoen uitermate geschikt voor voorvoetlopers, omdat deze offset een voorvoetlanding stimuleert. De meeste demping zit niet in de hiel, maar meer in de voorvoet waardoor je meer comfort ervaart tijdens de landing. De Shift 3 heeft een allround karakter, je kunt deze schoen daarom goed gebruiken voor lange afstanden en temporuns.
 • Je houdt niet van extreem zacht dempende zolen
  De tussenzolen van loopschoenen worden, om meer comfort te geven bij het lopen van lange afstanden, steeds dikker en zachter. De Endorphin Shift 3 heeft een geüpdate PWRRUN-tussenzool. Deze tussenzool is zacht en tegelijkertijd erg reactief. Dat betekent dat de schoen wat meer energie teruggeeft en dat je minder in de zool wegzakt. Qua demping zit de Shift tussen de Ride 15 en de Triumph 20 in.
 • Je wilt een schoen waarmee je makkelijk tempo kunt maken.
  Het liefste wil je een loopschoen waarmee je alle trainingen kunt doen. De Shift heeft een allround karakter, omdat het een lage heeldrop combineert met een PWRRUN-foam die veel respons heeft. De lage offset maakt het makkelijker om op de voorvoet te blijven landen. Bij het lopen van tempo’s ga je automatisch wat meer op de midden- en voorvoet landen. Hoe hoger de snelheid, hoe meer je lichaam op zoek gaat naar de efficiëntste looptechniek. Met een voorvoet landing is het grondcontacttijd korter en je moment in de lucht langer. Uiteindelijk wordt je daardoor een snellere loper en zal je record na record verbreken.
Saucony Endorphin Shift 3 man
Saucony Endorphin Shift 3 wit
Saucony Endorphin Shift 3 binnenkant
“De Shift 3 is aantrekkelijk voor de loper die een schoen wil met een lage offset en een voorwaartse afrol.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Saucony haalde de inspiratie voor haar logo uit drie grote rotsblokken, waar de Saucony Creek in Kutztown omheen stroomt. Deze drie rotsblokken staan symbool voor de drie pijlers van het merk, namelijk: goede prestaties, goede gezondheid en een goede gemeenschap. Dit zijn de drie hoofdelementen van alle ontwerpen van dit Amerikaanse topmerk. 

De Saucony Endorphin Shift 3 in detail

Saucony Endorphin Shift3
Vernieuwde zachte hielkap

De hielkap is verstevigd aan de onderkant van de hiel zonder toevoeging van veel plastic.

Een 2mm dikkere PWRRUN-foam tussenzool

Deze tussenzool geeft meer comfort bij lange duurlopen en rustige trainingen.

Nieuw mesh bovenwerk

Dit bovenwerk is lichter zodat je voeten beter kunnen ademen.

Nieuwe inlegzool

Deze inlegzool is 7mm dik en op basis van PWRRUN+ foam. Dit zorgt voor een zachte demping direct onder je voeten.

De geschiedenis van Saucony

Saucony is opgericht in 1898. Ooit begonnen vanuit een lokale fabriek in de buitenwijken van Boston maar inmiddels is Saucony uitgegroeid tot een wereldwijd merk. Sinds het begin van haar bestaan investeert Saucony veel in innovatieve technieken en onderscheidende stijlen. De afgelopen jaren heeft Saucony een breed palet aan iconische schoenen ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn de Jazz, Shadow en iets recenter de Azura, Kinvara, Guide, Ride en Triumph. Allemaal modellen die elk jaar weer verbeterd worden aan de hand van nieuwe innovaties. Inmiddels is Saucony dan ook een merk wat niet meer is weg te denken uit het loopschoenenlandschap.

3vernieuwingen van de Saucony Endorphin Shift 3

 • Vernieuwde hielkap die gewichtbesparend is
  De Endorphin Shift 2 had een externe plastic hielkap die zorgde voor wat meer support rondom de hiel en enkel. Bij de 3e versie is de gestroomlijnde hielkap dunner, maar doordat je met je voet wat meer in het foam staat is de schoen stabieler geworden. Door deze verandering is de schoen maar liefst 26 gram lichter geworden!
 • Dikkere en verbeterde PWRRUN-tussenzool voor meer demping en comfort
  De PWRRUN-tussenzool is geüpdate net zoals de Ride en Guide. Een zachter foam materiaal geeft nu meer demping en energieteruggave dan dat je ervoer bij de Endorphin Shift 2. Bovendien is de PWRRUN-zool 2mm dikker gemaakt. Door deze update is de Shift 3 comfortabeler als je langere afstanden zoals halve en hele marathons gaat lopen.
 • Nieuw mesh bovenwerk
  Het bovenwerk van de Saucony Endorphin Shift 3 is geïnspireerd op de Endorphin Speed en Pro. De schoenlip is dunner gemaakt, evenals het mesh bij de voorvoet. Dit zorgt ervoor dat je voeten beter kunnen ademen. Het mesh is zo licht dat je bijna denkt dat je een wedstrijdschoen aantrekt. Het teengedeelte heeft een versteviging zodat je tenen niet makkelijk het mesh kunnen beschadigen.

De Saucony Endorphin Shift 3 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Daan Glorie.

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Fit

“De pasvorm van de Endorphin Shift geeft ondersteuning en comfort. Bij aantrekken voel je meteen dat je enkel goed omsloten wordt. De hielkap is hoog en naar de kuit toe gevormd. Het voordeel is dat je daardoor niet uit de hiel zal slippen. De schoenlip is dun en vastgenaaid aan de binnenkant van de schoen. Daardoor kunnen je voeten goed ademen en zal de lip niet gaan irriteren of gaan schuiven.”

Saucony Endorphin Shift 3 Zool

Stride

“Tijdens het lopen voel je dat de Endorphin Shift 3 een update heeft gekregen. De demping voelt iets zachter dan de voorganger. Toch blijft dit model zijn karakteristieke kenmerken behouden. Dit is niet een schoen voor iedereen. Het model is vooral geschikt voor een midden- tot voorvoetlander vanwege de lage offset van 4mm. Hoewel de zool doet vermoeden dat je veel demping krijgt, is de schoen verrassend stabiel. Dit komt door het brede platform dat de hiel en voorvoet bieden. De Shift 3 is aantrekkelijk voor de loper die een schoen wil met een lage offset en een voorwaartse afrol. Tijdens het lopen voel je goed dat je een zetje naar voren krijgt.”

Saucony Endorphin Shift 3 comfort

Comfort

“In vergelijking met de Saucony Triumph is de Shift een stuk harder qua demping. Je hebt dus meer grondcontact. Dat is prettig als je het tempo gaat verhogen tijdens intervaltrainingen of snelle duurlopen. Deze demping kan ook een voordeel zijn als je niet van te zachte schoenen houdt of een loopstijl hebt met wat minder grondcontact. lopers die van nature op de voorvoet lopen zullen dit model waarderen, omdat je gestimuleerd wordt op je voorvoet te landen.”

De Saucony Endorphin family

In 2020 kwam de Saucony Endorphin loopschoenen op de markt. Vanaf het begin was deze collectie een groot succes door het innovatieve concept van de Speedroll (ronde zool) in combinatie met het vernieuwde PWRRUN-foam. Deze familie bestaat uit 2 snelle schoenen, 1 trainingsschoen en een trailschoen. 

Productmatrix Saucony Endorphin
Saucony Endorphin Shift3

Saucony Endorphin Shift

De Saucony Endorphin Shift 3 is flink onder handen genomen met een update van het bovenwerk en de vernieuwde PWRRUN-tussenzool die 3mm dikker is gemaakt. De grote kracht van de Shift 3 is het allround karakter.

Bekijk de Saucony Endorphin Shift 3 in de shop
Saucony Endorphin Speed hardloopschoen

Saucony Endorphin Speed  

De Speed is een temposchoen met een nylonplaat die je ook zou kunnen gebruiken voor wedstrijden. De nylonplaat zorgt voor een explosieve afzet naar de voorvoet en werkt samen met het superfoam van Saucony, genaamd PWRRUN PB.
Bekijk de Saucony Endorphin Speed

Saucony Endorphin Pro hardloopschoen

Saucony Endorphin Pro 

Wil je de allerbeste wedstrijdschoen voor elke afstand? Kies dan voor de Saucony Endorphin Pro 3, dit is namelijk de wedstrijdschoen met een carbonplaat die ervoor zorgt dat jij elk persoonlijk record kan verbeteren.
Bekijk de Saucony Endorphin Pro

Saucony Endorphin Edge hardloopschoen

Saucony Endorphin Edge

Wil je naast op de weg ook op de trail record naar record breken dan is de Edge de schoen voor jou. In de tussenzool bevind zich een a-symmetrische en flexibele Carbitex ™ AFX koolstofvezelplaat voor een snelle afzet en stabiele landing.
Bekijk Saucony Endorphin Edge

Eindsprint

De Saucony Endorphin Shift 3 is flink onder handen genomen met een update van het bovenwerk en de vernieuwde PWRRUN-tussenzool die 3mm dikker is gemaakt. De grote kracht van de Shift 3 is het allround karakter. Je kan letterlijk elk type run lopen met deze schoen van Saucony. De Speedrolltechnologie maakt het afrollen van de voet makkelijk en het mesh bovenwerk voelt aan als een wedstrijdschoen. 

Vergelijkbare modellen met de Saucony Endorphin Shift 3 zijn onder andere de HOKA Rincon 3 en de ASICS Novablast 3. Beide zijn allround loopschoenen met een wat dikkere tussenzool en een wat lagere offset gecombineerd met een lichtgewicht foam materiaal. 

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Endorphin Shift 3 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.