Skip to main content

Overwinningen moet je vieren als loper. Of je nu je eerste 5km hebt gelopen of de halve marathon eindelijk onder de 2 uur hebt voltooid, vier je successen. Je mag trots zijn op je prestatie, want jij hebt er hard voor getraind. De Saucony Triumph 20 is een ode aan de overwinning. Deze 20e versie is nu lichter en zachter dan ooit zodat jij binnenkort een prestatie kunt neerzetten waar je trots op kan zijn.

Shop de Saucony Triumph 20

Saucony Triumph 20 in detail

Saucony Triumph
Tussenzool is geüpdate naar PWRRUN+ foam wat zachter, lichter en veerkrachtiger is dan bij de vorige versie.
Nieuwe geometrie van de schoen met een meer ronde vorm voor een soepele afwikkeling van hak naar voorvoet.
Offset is veranderd van 8mm naar 10mm voor meer comfort bij een haklanding.
Verbeterde pasvorm met een extra grote veterlus voor een goed omsloten gevoel.

Welcome to the Saucony Family

Saucony heeft een grote reeks loopschoenen voor iedere type loper. Wat je doel ook is, er is altijd wel een Saucony die bij jouw voet en loopstijl past. We nemen in vogelvlucht enkele trainingsschoenen met jullie door.

Shop de Saucony Triumph 20

3 redenen waarom de Saucony Triumph 20 geschikt is voor jou

 1.  Je vindt demping bij loopschoenen het allerbelangrijkste.
  De Triumph 20 is de zachtste trainingsschoen van Saucony. Dit is de ultieme lange afstandsschoen, omdat het PWRRUN+ veel demping en energieteruggave heeft. PWRRUN+ foam is het zachtste en allerlichtste foam die Saucony ooit heeft gemaakt. Daardoor loop je makkelijker lange afstanden en met minder vermoeide benen na afloop.
 2. Je bent een haklander en zoekt een schoen waar je veel kilometers op kunt lopen.
  De offset van de Triumph 20 is gewijzigd van 8mm naar 10mm. Dat betekent dat de schoen wat geschikter is voor een haklander, omdat er meer foam (3mm dikkere laag dan de 19e versie) onder de hiel zit en ook is de hakverhoging gunstig als je wat meer op de hak landt. Door de hakverhoging komt er minder spanning op de kuiten en achillespezen te staan.
 3.  Je zoekt een allround schoen voor het lopen op de weg.
  Al jaren zijn de Triumph en Ride de allround loopschoenen van Saucony. Het grote verschil tussen deze twee schoenen is de demping. De Ride is wat reactiever terwijl de Triumph wat meer demping heeft. Dat zorgt ervoor dat je beide schoenen voor allround lopen kunt gebruiken, maar dat de Triumph comfortabeler is als je langere afstanden gaat lopen zoals halve en hele marathons.
Saucony Triumph
Saucony Triumph

Voor ieder wat wils

Allround trainingsschoenen voor de neutrale loper: De Saucony Ride en Triumph zijn al jaren de allround loopschoenen voor de neutrale loper. De Triumph is de schoen met de meeste demping en wat meer gericht op het lopen van langere afstanden.

Allround trainingsschoenen voor de overpronerende loper: Er zijn drie kernmodellen binnen de Saucony collectie voor de overpronerende loper, namelijk de Guide, Omni en Tempus. De Guide is een lichte correctieschoen terwijl de Omni een wat zwaardere correctieschoen is. De Omni is geschikter voor de wat zwaardere loper of de loper met een bredere voet. De Tempus is dit jaar nieuw en wordt gezien als de opvolger van de Saucony Hurricane. Dit is de overpronatieschoen met de meeste demping, want in de hiel en voorvoet zit namelijk het PWRRUN PB-foam, wat we kennen van de wedstrijdschoenen collectie zoals de Endorphin Speed en Endorphin Pro.

4 vernieuwingen van de Saucony Triumph 20

 1. Verbeterde demping. De tussenzool van de Triumph 20 is geüpdate naar PWRRUN+ foam wat 5% meer demping geeft en 5% meer energieteruggave dan de 19e versie. Daardoor loop je lange afstanden nu nog comfortabeler. Door deze verandering voelt deze demping meer zoals het PWRRUN PB foam, wat we kennen van de wedstrijdschoenen van Saucony. Je hebt meer het gevoel op een trampoline te staan waardoor lopen ook leuker wordt.
 2. Easy rider-technologie. Saucony bedoeld met de Easy Rider-technologie dat de schoen een nieuwe geometrie heeft gekregen met een uitstraling van een soort schommelstoel. De zool is ronder geworden waardoor de afwikkeling van de hiel naar de voorvoet soepeler verloopt. Om deze ervaring nog aangenamer te maken is de offset gewijzigd van 8mm naar 10mm. Je zou zeggen dat 2mm weinig verschil maakt, maar bij loopschoen kan het de wereld op zijn kop zetten. Meer foam onder de hiel betekent meer comfort voor haklanders en minder spanning op de kuit en achillespees.
 3. Compleet nieuw bovenwerk. De Triumph 20 heeft een compleet nieuw bovenwerk met vernieuwd veterontwerp. Het voelt alsof de schoen voor jouw voeten gemaakt is door een extra grote veterlus bij de middenvoet die je voeten omhelst zodra je de schoen aantrekt. Daardoor zal je voet niet schuiven en is de kans op blaren ook veel kleiner. De hielkap is wat smaller gemaakt en staat wat meer in de V-vorm, zodat je meer steun rondom de enkel ervaart.
 4. Nieuw design en patroon van de slijtzool. Het rubber bij de voorvoet heeft nu meer inkepingen, wat voor een soepelere afwikkeling naar de voorvoet zorgt. De slijtzool is gemaakt om ongeveer 600 tot 800km mee te lopen, maar uiteraard is dit afhankelijk van je loopstijl en de ondergrond waarop je loopt.
Saucony Triumph
Technische specificaties Saucony Triumph 19
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 290 gram
Gewicht Dames
ca. 258 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
PWRRUN+
Technische specificaties Saucony Triumph 20
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 275 gram
Gewicht Dames
ca. 243 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
PWRRUN+ update (5% zachter en 5% meer energieteruggave)

Wist je dat…

Het merk Saucony werd opgericht onder de naam “A.R. Hyde & Sons” in 1910 door de Russische immigrant Cobbler Abraham Hyde in Cambridge (USA). De naam “Saucony” werd pas officieel als merknaam gebruikt in 1998 en is genoemd naar de “Saucon River” in Pennsylvania.

Shop de Saucony Triumph 20
Saucony Triumph

Fit
“De Saucony Triumph 20 heeft een comfortabele pasvorm. Ik ben iemand met een smalle voet en een lage wreef. Veel schoenen zitten daarom aan de ruime kant. Dit was bij de Triumph 20 niet het geval. De schoen sluit stevig rondom de enkels en de midvoet, maar is daarentegen wel ruim bij de tenen. Dit gaf een prettig gevoel omdat de schoen stevig zit, maar je niet het gevoel hebt dat de schoen strak om de voet zit. Door het lichte en soepele bovenwerk voelde de schoen vrij aan en kon ik gemakkelijk mijn tenen bewegen. In de hielkap zit veel cushioning wat prettig voelt en blaren voorkomt. Persoonlijk had ik het prettiger gevonden als de cushioning iets hoger had gezeten en meer aan de bovenkant van mijn hiel ondersteuning gaf. Het cushioning in de schoenlip was erg fijn en zorgde ervoor dat de schoenlip niet aan de voorkant van de enkel prikte bij het afwikkelen van de voet.”

Stride
“De Triumph is een schoen die geschikt is voor de haklanders door de vele demping onder de hiel. Het rocker effect is duidelijk voelbaar bij het afrollen van de voet. Dit gaf het lopen een veerkrachtig gevoel. Ook voelt de schoen licht aan wat het lopen gemakkelijk maakt. Ik merkte tijdens het lopen dat de schoen het meest effect heeft wanneer ik het tempo opvoerde. Bij een pace richting de 6.00 p/km merk je dat de schoen tegen gaat werken en de snelheid alleen maar afneemt. De schoen is dus geschikt voor mensen die meer uptempo lopen.”

Comfort
“Ik ben een overpronerende loper en miste ik beetje ondersteuning. Toch ervaarde ik het niet als onprettig en denk ik dat menig overpronerende loper weg kan komen met deze schoen. Doordat de schoen goed aansloot aan de voet behield ik de stevigheid die ik zocht. Mocht je wel meer steun willen is de Saucony Guide wellicht een goede optie.”

Eindsprint

“De Saucony Triumph 20 is lichter en zachter dan ooit en is door de gewijzigde offset van 8mm naar 10mm geschikter voor een groter publiek. Nu is de schoen ook geschikt voor een haklander. De afgelopen jaren is de Triumph lichter geworden en ook deze versie zet een grote stap in gewichtsbesparing. Ben jij klaar voor je nieuwe overwinning?

Vergelijkbare modellen met de Triumph 20 zijn onder andere de New Balance 1080v12 en de ASICS Nimbus 24. Beide zijn allround loopschoenen voor de neutrale loper die graag veel demping wil hebben.

Ben je benieuwd hoe de nieuwe Saucony Triumph aanvoelt? Kom een keer langs in een van onze winkels voor een gratis loopanalyse. Onze productexperts in de winkel testen op de shoeadvisor of de schoen geschikt is voor jou. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Saucony Triumph
Shop de

Saucony Triumph 20 dames

Shop de Saucony Triumph 20 dames
Shop de

Saucony Triumph 20 heren

Saucony Triumph
Shop de Saucony Triumph 20 heren
Zie ook

Alles van
Saucony

saucony
Shop Saucony