Skip to main content

Hoe zien loopschoenen eruit in de toekomst? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden, maar adidas heeft weldegelijk een antwoord. De adidas 4DFWD 2 is een loopschoen voor de neutrale loper met een innovatieve 3D geprinte tussenzool. Deze futuristische schoen onderscheidt zich door een voorwaartse afzet en een duurzaam karakter. Ga jij binnenkort op pad met de schoen van de toekomst?

Shop de adidas 4DFWD 2

De adidas 4DFWD 2 in detail

Nieuwe hogere hielkap die voorkomt dat je uit de schoen gaat slippen.
Bovenwerk geïnspireerd door de Ultraboost en is ademend, maar ook ondersteunend aan je voeten.
3D-geprinte tussenzool die horizontale impact omzet naar verticale energie.

3 redenen waarom de 4DFWD 2 geschikt is voor jou

 1. Je zoekt een zeer comfortabele duurloopschoen.
  De adidas 4DFWD 2 is door zijn dikke 3D geprinte tussenzool uitermate geschikt voor lange duurlopen, herstelruns en dagelijkse trainingen. De tussenzool is ontworpen om de remkrachten tijdens de haklanding te verminderen en de impact om te zetten in een voorwaartse beweging. Bij iedere stap duwt de schoen jou als loper naar voren. De hiel is ook wat hoger gemaakt, zodat de impact van een haklanding wordt opgevangen.
 2. Je wil een loopschoen met de nieuwste innovatie.
  Het merk adidas is altijd bezig met nieuwe innovaties en de 4DFWD is de start van een nieuwe generatie aan loopschoenen. Eerder werd 3D-printen wel gebruikt voor het maken van bovenwerken van loopschoenen, zoals bij de Nike Vaporfly Flyprint. Maar 3D-geprinte tussenzolen bestonden er nog niet tot eind 2017. Toen werd de adidas Futurecraft 4D gelanceerd en nu we 5 jaar verder zijn is het tijd voor de 4DFWD 2.
 3. Je bent bewust bezig met het maken van duurzame keuzes.
  De 4DFWD 2 is voor 40% gemaakt uit gerecyclede en natuurlijke materialen. Dit doet adidas om een einde te maken aan plastic afval en andere grondstoffen te besparen. Al jarenlang werkt adidas samen met de organisatie Parley, die plastic van de stranden verzameld en dit wordt weer gebruikt in de productie van kleding en schoenen.
4DFWD2
4DFWD2

3 vernieuwingen van de adidas 4DFWD 2

 1. De adidas 4DFWD 2 heeft een 3D geprinte zool die een perfecte demping geeft tijdens elke fase van de loopbeweging.
  De zool is geprint met koolstof. Met behulp van licht en zuurstof is het materiaal samengeperst tot een web met een uiterst sterke, lichte en elastische structuur, die een heel zachte demping oplevert. Deze unieke loopschoen is gemaakt in de adidas Speed Factory. Deze fabriek is gericht op “de loopschoen van de toekomst” waarbij elke zool individueel op maat gemaakt kan worden. Door de combinatie van digitale lichtsynthese en de vloeibare grondstof kan elk denkbare zool in gewenste vorm worden gemaakt. De hak heeft bij de 4DFWD 2 een dikkere foam laag en dat maakt de schoen geschikter voor een haklander.
 2. Continental-slijtzool voor een optimale grip en verbeterde duurzaamheid.
  De eerste editie had nog geen Continental-slijtzool maar de tweede versie wel. En dat verbetert niet alleen de grip, maar ook de duurzaamheid van de schoen. Continental kennen we van auto- en fietsbanden en dit materiaal zorgt voor een goede grip bij het lopen in natte omstandigheden.
 3. Bovenwerk met meer ondersteuning.
  De 2e versie van de 4DFWD heeft een bovenwerk dat geïnspireerd is op de adidas Ultraboost. Het materiaal voelt en zit als een sok rondom je voet en bij de middenvoet is er een TPU-versteviging met adidas logo. De hielkap is ook wat hoger gemaakt om hielslippen te voorkomen.

Wist je dat…

Wereldrecordhouder op de 400 meter, Wayde van Niekerk, traint op de 4DFWD tijdens rustige duurlopen. Hij vertelt over deze schoen: “De adidas 4DFWD ziet er niet alleen goed uit, maar voelt ook geweldig en biedt de perfecte mix van comfort en performance tijdens mijn trainingssessies”.

Shop de adidas 4DFWD 2

Welcome to the adidas Family

De adidas schoenenfamilie bestaat uit een aantal verschillende categorieën. De allround loopschoenen voor elke loper zijn de Solarglide en Solarboost. Deze modellen zijn geschikt voor dagelijkse trainingen en de loper die elke afstand met veel comfort wil lopen. Op één niveau hoger qua demping staat de Ultraboost. Deze loopschoen heeft een dikke laag Boost-foam waarmee jij lange afstanden zoals halve en hele marathons gemakkelijk kan lopen. Voor de overpronerende loper is er sinds dit jaar de nieuwe Solarcontrol, wat de opvolger is van de Solarglide ST-versie. Deze schoen heeft Boost-foam, wat gecombineerd wordt met een EVA-ondersteunend frame.

Voor de snelle lopers is er de Adizero-family. Deze familie bestaat uit loopschoenen en spikes gericht op het lopen van snelle tijden en persoonlijke records. Dit kunnen zowel temposchoenen als wedstrijdschoenen zijn. Enkele innovatieve technieken bij deze schoenen zijn LightstrikePRO-foam, carbonrods en een ronde zool waarbij de voorvoet agressief omhoog staat.

De adidas 4D collectie staat symbool voor een generatie nieuwe loopschoenen die jou als loper meer het gevoel geven van een voorwaartse afzet. De 3D-geprinte tussenzool heeft de toekomst, want door deze techniek worden schoenen persoonlijker afgestemd op jouw looptechniek. Een haklander en voorvoetloper hebben beiden andere schoenen nodig vanwege de andere impact en afzet. Wellicht gaan we deze innovatie ook zien binnen de Solarglide, Adizero of Ultraboost familie.

4DFWD2
Technische specificaties adidas 4DFWD 2 dames
Offset
11 mm
Gewicht dames
ca. 341 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Type demping
4DFWD-foam
Technische specificaties adidas 4DFWD 2 heren
Offset
11 mm
Gewicht Heren
ca. 341 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Type demping
4DFWD-foam
4DFWD2

Eindsprint

De adidas 4DFWD 2 heeft dankzij een update van het bovenwerk en de slijtzool de stap gemaakt naar een stabielere neutrale schoen met veel demping. De 3D-geprinte zool voelt niet alleen heel comfortabel aan, maar is ook innovatief en heeft de toekomst. Wellicht gaan we de innovaties van deze schoen ook terugzien in andere bestaande schoenencollecties van adidas. Lopers zijn op zoek naar schoenen die niet alleen een horizontale demping creëren, maar ook een voorwaartse demping geven. En de adidas 4DFWD 2 is daarop het antwoord.

Ben je benieuwd hoe de nieuwe 4DFWD aanvoelt? Kom een keer langs in een van onze winkels voor een gratis loopanalyse. Onze productexperts in de winkel testen op de shoeadvisor of de schoen geschikt is voor jou. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Shop de

adidas 4DFWD 2
dames

4DFWD2
Shop de adidas 4DFWD 2 dames
Shop de

adidas 4DFWD 2
heren

4DFWD2
Shop de adidas 4DFWD 2 heren
Zie ook

Alles van
adidas

adidas
Shop adidas