Skip to main content

Beter worden. Als loper wil je altijd beter worden. Jezelf overtreffen door langer te lopen, sneller te lopen of vaker in de week te lopen. Even vaak draait het ook om comfortabel blijven lopen zonder blessures. De ASICS Gel Kayano 29 is de allround loopschoen voor de overpronerende loper. Deze schoen is ook beter en comfortabeler geworden, zodat jij lopen zonder pijntjes kunt volhouden. Maar hoe is dat ASICS gelukt?

Shop de ASICS Kayano 29

De ASICS Gel Kayano 29 in detail

ASICS Gel Kayano 29
AHARPLUS™slijtzool voor een goede grip en duurzaamheid.
Vernieuwde tussenzool met FF BLAST™ PLUS die zachter en responsiever is.
Vernieuwd Engineered knit voor een beter ademend vermogen

Pasvorm & ondersteuning

Veel lopers waarderen de pasvorm van de ASICS Kayano. Dat komt doordat de schoen wat strakker rondom de voet zit, een verstevigde hielkap heeft en er genoeg ruimte in de voorvoet zit voor het spreiden van de tenen. Zoals sommige lopers omschrijven: “Bij ASICS krijg je het gevoel dat je een schoen aan hebt en niet een pantoffel. De Kayano heeft een bovenwerk wat veel ondersteuning biedt”.

Het bovenwerk van Kayano 29 bestaat uit engineered mesh. Dit upper is voor 50% gemaakt uit gerecyclede materialen. De vernieuwde hielkap is extern verstevigd en zorgt ervoor dat de voet stabiel blijft, ook tijdens het afwikkelen. De OrthoLite™ X-55 inlegzool geeft je een comfortabel gevoel zodra je de schoen aantrekt.

De Kayano 29 heeft een stevige ondersteuning. Je kan de Kayano ook wel zien als de grote broer van de ASICS GT-2000. Die schoen heeft namelijk een ondersteuning voor lichte overpronatie. Als je dus van nature behoorlijk naar binnen zakt met de enkels, dan is de Kayano de beste keuze.

Het ondersteunende systeem is gewijzigd ten opzichte van de voorganger van DYNAMIC DUOMAX naar LITETRUSS-technologie. LITETRUSS combineert DUOMAX met het traditionele TPU Trusstic. In de vorige versie waren dit nog twee afzonderlijke technieken, maar nu is het samengevoegd tot één ondersteunend systeem. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning aan de binnenzijde van de voet zonder zwaar of log aan te voelen.

ASICS Gel Kayano 29
ASICS Gel Kayano 29

Waarom de Kayano 29 voor jou geschikt is

  • Je bent op zoek naar een schoen met veel demping. De Kayano 29 kenmerkt zich door GEL-technologie op de hak en FLYTEFOAM BLAST PLUS in de tussenzool. Deze foam materialen maken dit de ideale loopschoen voor lange afstanden zoals halve en hele marathons.
  • Je hebt gevoelige kuiten of achillespezen. Heb je een verleden met veel achillespees klachten of zijn je kuiten snel vermoeid? Dan is de Kayano een goede keuze, omdat deze schoen een hoge hak heeft en juist bij de hiel extra veel demping heeft. Daardoor komt er minder spanning te staan op de spieren en pezen rondom de kuit.
  • Je hebt een brede voet. Deze ondersteunende schoen is leverbaar in verschillende breedtematen voor heren, namelijk 2 E en een 4 E versie. Lees meer hierover bij het kopje “wist je dat”.
  • Je bent een wat zwaardere loper of beginner. Al jarenlang is de ASICS Kayano een van de meest stabiele schoenen met veel comfort. Dat komt doordat de schoen zogenoemd “rotatiestijf” bij de hiel is en wat soepeler rondom de midden- en voorvoet.

Wist je dat…

 De ASICS Gel Kayano wordt elk jaar gelanceerd in verschillende versies. Zo bestaan er niet alleen verschillende kleuren, maar ook verschillende breedtematen. Voor elke type loper is er wel een geschikte Kayano. Hierbij het overzicht van de diverse uitvoeringen:

  • Breedtematen. De Kayano 29 is leverbaar in 3 verschillende breedtematen voor heren. De standaard breedtemaat wordt 1D genoemd, 2 E is de brede versie en 4 E is het breedste model. Hoe weet je of je deze breedtemaat nodig hebt? Als je last hebt van een hallux valgus, je voeten gaan knellen in schoenen van normale breedte of als je vorige schoenen ook extra wijd waren. Bekijk de schoenlip aan de binnenzijde van je oude loopschoenen, want “wide” en “extra wide” staat altijd vermeld.
  • Platinum versie. Dit zijn modellen met extra glans en worden in beperkte oplage gelanceerd. Vaak is de hielkap en het ASICS-logo glanzend gemaakt in bronzen, zilveren of gouden tinten.
  • Lite-Show edities. De Lite-Show versies hebben reflecterende elementen in het bovenwerk zodat jij in het donker extra goed zichtbaar bent.
  • AWL versie. De afkorting AWL staat voor “All Winter Long” en deze versie heeft een waterafstotend bovenwerk, extra reflecterende accenten en een snelvetersysteem met knevelsluiting. Deze versie wordt meestal in het najaar gelanceerd, als het weer wat slechter wordt.
ASICS Gel Kayano 29

FLYTEFOAM BLAST PLUS

Eerder dit jaar werd de ASICS Gel-Nimbus 24 gelanceerd met een nieuwe demping in de tussenzool. Deze nieuwe demping is ook toegevoegd bij de ASICS Kayano, namelijk FLYTEFOAM BLAST PLUS. Dit materiaal is 15% lichter en 15% meer dempend ten opzichte van gewoon FLYTEFOAM. Dankzij deze foam loop je comfortabeler langere afstanden met minder impact op je lichaam.

De Kayano is door de gewijzigde tussenzool lichter dan ooit en voor de eerste keer onder de 300 gram. Daarmee kunnen ze de concurrentiestrijd aan met andere merken, die ook dagelijkse loopschoenen steeds lichter maken.

De kracht van de nieuwste Kayano is niet alleen het Flyefoam Blast Plus, maar ook de vertrouwde GEL-technologie. Al sinds 1986 werkt ASICS met GEL-demping, wat als voordeel heeft dat het de impact van het lopen verminderd. In het laboratorium kwam ASICS erachter dat GEL zo sterk is dat het zelfs rauwe eieren die vanaf 18 meter worden losgelaten niet laat breken. In de loop ter jaren maakte ASICS deze GEL-technologie stabieler en comfortabeler.

Shop de ASICS Kayano 29

Eindsprint

De ASICS Gel Kayano 29 is een betrouwbare partner met kleine wijzigingen die een groot verschil kunnen maken. De gewichtsbesparing in combinatie met de nieuwe ondersteunende LITETRUSS-technologie maken van deze schoen een stabiele en comfortabele antipronatieschoen. Deze allrounder is met name geschikt voor haklanders, zwaardere lopers, lopers met een bredere voet en ook zeker voor de fanatieke loper die op zoek is naar maximale demping.

Ben je benieuwd hoe de nieuwe Kayano 29 aanvoelt? Kom dan gerust langs in een van onze winkels om deze loopschoen te testen op onze Shoeadvisor. Wij bekijken aan de hand van een drukplaat met 16.000 sensoren of de ASICS Kayano 29 genoeg ondersteuning voor jou biedt. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze product experts bij onze klantenservice.

ASICS Gel Kayano 29
Technische specificaties ASICS Gel Kayano 28
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 308 gram
Gewicht Dames
ca. 258 gram
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
FLYTEFOAM BLAST
Technische specificaties ASICS Gel Kayano 29
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 299 gram
Gewicht Dames
ca. 270 gram
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
FLYTEFOAM BLAST PLUS
Shop de

ASICS Gel Kayano 29 dames

ASICS Gel Kayano 29
Shop de ASICS Kayano 29 dames
Shop de

ASICS Gel Kayano 29 heren

ASICS Gel Kayano 29
Shop de ASICS Kayano 29 heren
Zie ook

Alles van
ASICS

asics
Shop ASICS