Skip to main content

Lopers waren positief verrast toen de Boston 10 vorig jaar werd gelanceerd. De schoen had een grote metamorfose ondergaan ten opzichte van de Boston 9. Niet alleen was de zool dikker geworden maar er werd ook carbon toegevoegd. Het werd een compleet andere schoen, maar wel met een “snel karakter”. De nieuwe Boston 11 bouwt verder op deze editie en is dan ook de ideale snelle schoen, waarmee je ook gerust een duurloop kunt doen.

Shop de adidas Boston 11

De adidas Boston 11 in detail

adidas boston 11
Lightstrike PRO en Lightstrike EVA foam geven veel energieteruggave en stabiliteit.
Lichtgewicht mesh bovenwerk: rondom de middenvoet stevig en bij de voorvoet ademend.
EnergyRods (carbon buisjes) die zorgen voor een explosieve afwikkeling.

Wist je dat…

De adidas Boston is ooit op de markt gebracht om een ode te brengen aan de Boston Marathon. Deze wedstrijd met een rijke geschiedenis maakt deel uit van de World Marathon Majors en is een van de grootste marathons ter wereld. Zo liep in 1967 Kathrine Switzer als eerste vrouw ooit de marathon in Boston. In die tijd was het lopen van een marathon voor vrouwen verboden, omdat het slecht voor het vrouwenlichaam zou zijn. Overigens kan niet iedereen meedoen aan de Boston Marathon, want dit is de enige marathon waar strenge kwalificatie-eisen voor zijn.

Shop de adidas Boston 11

Waarom de Boston 11 voor jou geschikt is

Waarom zou je voor de Boston 11 kiezen? Wij hebben drie goede redenen waarom de Boston 11 binnenkort in jouw schoenenkast moet staan.

• Je wil een budget vriendelijke carbonschoen. De Boston 11 is ideaal voor lopers die wel het effect van carbon in loopschoenen willen ervaren, maar niet meteen 180 euro of meer willen betalen.
• Je zoekt een snelle duurloopschoen die ook geschikt is voor intervaltraining. Dankzij twee verschillende foam materialen (Lightstrike PRO en Lightstrike EVA) is de Boston een schoen die veel demping geeft, maar ook veel grondcontact heeft. Terwijl de meeste carbonschoenen super zacht zijn, is deze snelle schoen een stuk stabieler en harder.
• Je wil een schoen met een voorwaartse demping. We zien steeds vaker loopschoenen met een ronde zool of een carbonplaat die voor een stijve voorvoet zorgen. Dit resulteert in een voorwaartse demping. De voet rolt automatisch naar de voorvoet. Dit gevoel geeft de Boston 11 ook dankzij de carbon Energy Rods.

adidas boston 11
adidas boston 11

Elke run dichter bij jouw persoonlijk record

Tijdens wedstrijden kan je als loper net even wat meer pushen dan tijdens trainingen. Dat komt natuurlijk door het publiek en de adrenaline. Om tijdens trainingen toch het gevoel van de wedstrijd te ervaren heeft adidas de Boston ontworpen. Deze schoen is gemaakt voor de neutrale loper die een snelle schoen wil, maar deze ook voor duurlopen wil gebruiken. De makers van deze loopschoen vertellen over de kracht van lopen en de filosofie achter de Boston:

“De adizero Boston loper is overal ter wereld. Lopen draait naast een snellere versie van jezelf te worden ook om anderen helpen door middel van het lopen. De Boston maakt het mogelijk om het wedstrijdgevoel in trainingen te ervaren. Deze schoen brengt jou tijdens elke run dichter bij jouw persoonlijk record.”

3 ingrediënten van de Boston

De Boston 11 maakt deel uit van de Adizero familie. Dit is een familie die bestaat uit snelle loopschoenen zoals de Adios Pro 3, de Adios 7 en de Takumi Sen 8. Het grote verschil met deze schoenen is dat de Boston allround te gebruiken is. Dit komt door een dikkere Continental slijtzool en een combinatie van twee soorten demping. Wij nemen de drie belangrijkste onderdelen van de Boston 11 met jullie door.

• Twee soorten demping, namelijk Lightstrike Pro en Lightstrike EVA. Lightstrike PRO is het lichtste foam-materiaal van adidas met de hoogste energieteruggave. Het Lightstrike EVA is relatief wat harder materiaal en zorgt daardoor voor stabiliteit en veel grondcontact. De demping is hetzelfde gebleven ten opzichte van model 10.
Lichtgewicht mesh bovenwerk. Op basis van anatomische inzichten heeft adidas de pasvorm van de Boston aangepast ten opzichte van de vorige versie. Zo is het mesh materiaal bij de voorvoet dunner gemaakt en rondom de middenvoet verstevigd voor de juiste ondersteuning. De hielkap is intern verstevigd en geeft goede support aan de enkel.
Energy Rods met een aangepaste stijfheid. Dit zijn buisjes van carbon die onder het teengewricht liggen. De Energy Rods zijn flexibeler geworden ten opzichte van de 10e editie zodat je meer energieteruggave krijgt tijdens het lopen.

De keuze voor de Boston is ook een duurzame keuze, want deze schoen heeft het Primegreen label. Dit betekent dat de Boston 11 is gemaakt met een reeks gerecyclede high-performance materialen. Het is de missie van adidas om in 2024 alle nieuwe polyester uit te roeien en zo plastic afval te stoppen.

adidas boston 11

“Dit is een ideale schoen voor korte tempo blokken, zoals 200-400meter of 1-4 minuten intervallen”

Daan GlorieProductexpert

Fit, stride and speed

Wij hebben de schoen aangetrokken en hierbij delen wij onze bevindingen over de nieuwste Boston 11.
Fit
“De Boston heeft een smallere pasvorm ten opzichte van andere adidas modellen. Dit komt met name door de schoenlip die is vastgemaakt aan de binnenkant van de schoen. Ik zou deze schoen niet aanraden voor lopers met een hoge wreef, maar eerder voor lopers met een smallere voet. De hielkap is intern verstevigd en dat geeft je een stabiel gevoel zodra je de schoen aan heb.”

Stride
“Als er een award zou zijn voor de meeste stabiele carbonschoen dan zou de Boston deze zeker krijgen. Je voelt dat dit een wat directe schoen is, dus je voelt iets meer de ondergrond bij iedere stap. Wat ik waardeer is de voorwaartse propulsie en de stabiliteit die deze schoen geeft. Het is zeker een interessante schoen voor een haklander door de stabiele basis die de Energy Rods en de twee lagen foam geven.”

Speed
“De nieuwe Boston geeft jou als loper het snelle gevoel, met name op de voorvoet voel je dat je een zetje naar voren krijgt. Dit is een ideale schoen voor korte tempo blokken, zoals 200-400meter of 1-4 minuten intervallen. Met name bij die korte intervallen wil je een schoen waarmee je makkelijk je snelheid kunt verhogen. Ondanks zijn snelle karakter kan je op de Boston ook gewoon een rustige duurloop doen, omdat de schoen ook heel stabiel is.”

Eindsprint

De Boston 11 bouwt verder op het succes van de 10e versie en heeft een aantal updates van het bovenwerk en een aangepaste stijfheid van de Energy Rods in de voorvoet. Daardoor is de Boston soepeler geworden, maar blijft het toch een snelle en allround loopschoen.

De adidas Adizero Boston 11 is vergelijkbaar met de Saucony Endorphin Speed, ASICS Magic Speed en de Brooks Hyperion Tempo. Deze allround loopschoenen zijn zowel geschikt voor intervallen als duurlopen.

Ben je benieuwd hoe de nieuwe adidas Boston 11 aanvoelt? Kom een keer langs in een van onze winkels voor een gratis loopanalyse. Onze product experts in de winkel testen op de shoeadvisor of de schoen geschikt is voor jou. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

adidas boston 11
Technische specificaties adidas Boston 10
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 286 gram
Gewicht Dames
ca. 266 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
Lightstrike PRO + Lightstrike EVA
Technische specificaties adidas Boston 11
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 271 gram
Gewicht Dames
ca. 252 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
Lightstrike PRO + Lightstrike EVA
Shop de

adidas Boston 11 dames

adidas boston 11
Shop de adidas Boston 11 dames
Shop de

adidas Boston 11 heren

adidas boston 11
Shop de adidas Boston 11 heren
Zie ook

Alles van
adidas

adidas
Shop adidas