Skip to main content

Let your speed run wild

Ben je klaar om met hoge snelheid de trails te bevliegen? Sinds kort heeft de Saucony Endorphin collectie er een trailschoen bij. Dit is de eerste trailschoen met het nieuwe PWRRUN PB-schuim en de SPEEDROLL-technologie. Samen zorgt dit voor snelheid, comfort en veel demping op ruige ondergronden. Bij het zien van de schoen, valt meteen op dat deze groot en grof is. Wat ons heel nieuwsgierig maakte naar de prestaties op de trails. Daarom hebben wij de schoen uitgetest. Lees alles over de Saucony Endorphin Trail in deze review.

Shop de Endorphin Trail

Saucony Endorphin Trail in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van de Endorphin Trail

Saucony Endorphin Trail
De comfortabele Quick-fit trailhoezen bieden extra bescherming tegen vuil en puin.
De Endorphin Trail heeft, net als de Shift en Speed, de Speedroll-technologie in de voorvoet. Dit omvat de ronding van de middenvoet naar de teen om de afwikkeling soepeler te maken. Gecombineerd met een nylon plaat in de tussenzool voelt snelheid maken gemakkelijk.
De tussenzool van PWRRUN-PB is gemaakt door kleine kunststof balletjes of beads in een vorm te gieten en dit te laten smelten naar een tussenzool. Dit zorgt voor een hoge energieteruggave.
De grove PWRTRAC slijtzool biedt veel grip op verschillende ondergronden.

Review Saucony Endorphin Trail

De expert

Van onze collega’s uit de winkel in Alkmaar hebben wij trailexpert Lisanne gevraagd om de Endorphin Trail te reviewen. Met veel plezier heeft zij de trailschoen aangetrokken en uitgebreid getest in het Noordhollands Duinreservaat. Van gravel- tot bospaden en van mul zand tot modderplassen. Lisanne heeft alles in het natuurgebied getrotseerd. Om een goed beeld te krijgen bij deze review vertellen we kort wat meer over de loopstijl van Lisanne en de trailschoenen die zij vaak gebruikt. Lisanne is een neutrale loper met een midden/voorvoet landing. Ze heeft een lichtvoetige pas en geeft de voorkeur aan minimalistische schoenen. De Endorphin Trail past niet helemaal in haar eigen collectie. De dikke tussenzool geeft de schoen een beestachtige look and feel, maar Saucony noemt de trailschoen ultralicht. Lisanne was dan ook zeer nieuwsgierig of dit haar minimalistische schoenen overtreft.

‘Een schoen waar je niet omheen kan. Veel schoen, een beetje beestachtig. De kleur en het motief zijn opvallend, maar vet!’

Bouncy

Bij het uitpakken van de schoen zie je gelijk al wat een beestachtig model dit is. Je kunt niet om de trailschoen heen. In vergelijking met mijn schoenencollectie is dit een grote, ietwat lompe schoen. Toch was ik erg benieuwd en kon ik niet wachten om door de bossen te rennen. Zoals ik al verwachte, voelde de Endorphin Trail heel bouncy. Dit merk je gelijk als je de schoen aantrekt. Voor mijn voet is dit model niet de beste match. Ik heb een smalle voet en de schoen is erg breed. Daarnaast is de schoen wat zwaar aan je voet. Je hebt echt een schoen aan en dat ben ik niet zo gewend. Ondanks dat voelt de schoen heel comfortabel aan.

Het bovenwerk is erg opvallend. De kleuren en het motief, genaamd Reverie, vind ik erg tof. Qua looks past deze schoen dan ook goed bij de andere Endorphin loopschoenen in deze collectie. Persoonlijk heb ik nog geen ervaring met de Endorphin lijn, aangezien Saucony normaal gesproken niet echt bij mijn voet past. Zoals gezegd voelt de schoen wel erg comfortabel en bouncy, wat mij erg nieuwsgierig maakte.

Saucony Endorphin Trail

‘Mega veel bounce, echt fantastisch! Een shock absorber met veel veerkracht.’

Shop Saucony Endorphin Trail

Veerkrachtige shock absorber

Wow, wat een fantastische trailschoen! In de bossen, duinen en het strand van Bergen heb ik behoorlijk wat kilometers gemaakt om deze schoenen goed te testen. Ik vind de tussenzool echt fantastisch. Deze biedt veel bounce en demping, maar is wel heel direct. Het is een veerkrachtige schoen. Door de Speedroll-technologie wikkelt je voet erg natuurlijk af, vooral bij een midden/voorvoet landing. De nylon plaat zorgt ervoor dat je makkelijk snelheid maakt en je het tempo hoog kunt houden op oneffen terrein.

Over paadjes met boomwortels voelt de schoen als een bulldozer. Dit bedoel ik positief, aangezien de schoen overal overheen walst. De kans op een verstuiking is minimaal en dit geeft mij een veilig gevoel. Vooraf had ik al verwacht dat de schoen erg comfortabel zou zijn en dit heeft de Endorphin Trail echt bewezen tijdens mijn run.

‘Stabiel, veel grondoppervlak en grip. Heel veilig gevoel!’

Vertrouwd gevoel

Tijdens mijn run heb ik op verschillende ondergronden gelopen en wat een fijne slijtzool heeft Saucony gebruikt. Deze PWRTRAC slijtzool heeft een groot grondoppervlak en een grof profiel. Op bospaden, rotsachtig terrein of natte ondergronden is het prettig als een schoen je stabiliteit en grip biedt. Dit zorgt ervoor dat je met een vertrouwd gevoel kunt trailrunnen. Tussendoor heb ik ook op asfalt gelopen. Hier krijg je het gevoel alsof de schoen de ondergrond opeet. Dit is erg leuk om te ervaren en verklaart waarom de schoen zoveel grip biedt op trail-ondergronden. In het mulle zand graaft de schoen zich door het profiel in. Het zand blijft plakken en de schoenen worden daardoor zwaar. Met name wanneer het net geregend heeft. Als Saucony deze trailschoen nog allrounder wil maken, dan is dit een puntje van aandacht. Echter zijn er weinig schoenen waarmee je lekker loopt op mulle ondergronden.

Eind sprint

Buitenspelen to the max. Dat is hoe trailrunnen op deze schoen voelt. Zowel het toffe bovenwerk, de bouncy tussenzool en de fijne slijtzool dragen hieraan bij. Ik had tijdens het rennen een grote glimlach op mijn gezicht. Ondanks het gewicht en ietwat lompe ontwerp, loopt de schoen heel licht. Dit had ik op voorhand niet verwacht. Helaas is de pasvorm niet ideaal voor mij, anders had ik er zeker een favoriet bij.

Als je de Endorphin Trail wil vergelijken met andere trailschoenen, kijk dan eens naar de Salomon Speedcross of HOKA ONE ONE Speedgoat. De stabiliteit van de Endorphin komt overeen met de Speedcross en de Speedgoat is vergelijkbaar vanwege de demping.

Wil je graag meer weten of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Saucony Endorphin Trail Dames

Shop nu

Saucony Endorphin Trail Heren

Shop nu

Saucony Endorphin

Shop nu