Skip to main content

Yes, een grote Nike favoriet keert terug! De Nike Air Zoom Structure 23 is een allround loopschoen voor overpronerende lopers en heeft een zacht en ventilerend design. Demping? Check! Leuke kleurtjes? Check! Hiernaast bieden de perforaties in het bovenwerk effectieve ventilatie en zorgt het geweven materiaal op de hak voor extra stabiliteit. De nieuwe versie komt natuurlijk weer in een dames- en herenversie en is gemaakt voor lopers die op zoek zijn naar een snelle, stevige en betrouwbare trainingspartner. Benieuwd naar alle details van deze nieuwe Nike Air Zoom Structure 23? In deze blog lichten we alles toe.

Shop hier de Air Zoom Structure 23

De opvolger van de Structure 22 heeft even op zich laten wachten, maar het nieuwe model is beter dan ooit. Het bovenwerk is compleet vernieuwd en sluit perfect aan om je voeten. De Structure was altijd een vrij hardere en stijvere schoen, maar de Structure 23 is door de vernieuwde tussenzool een stuk zachter. Hierdoor ervaar je extra veel demping. Voor lopers met een grote mate van overpronatie kan de schoen hierdoor iets minder ondersteunend aanvoelen.

Nike Air Zoom Structure 23 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze loopschoen

Nike Structure 23
Perforaties op de voor- en middenvoet bieden ventilatie
De Zoom Air unit in de voorvoet biedt responsieve demping
De rubberen slijtzool biedt duurzaamheid en grip
De Structure 23 heeft een offset van 8 mm

Ventilatie en ondersteuning

De Nike Air Zoom Structure 23 beschikt over extra perforaties bij de voorvoet en middenvoet, die zorgen voor nog meer ventilatie. Het bovenwerk sluit perfect aan om je voet en biedt op die manier genoeg ondersteuning. De geweven hak zorgt voor een stevige pasvorm en zorgt ervoor dat je voet goed op zijn plek blijft staan.

Ondanks dat de Structure 23 over het algeheel wat zachter is geworden, geeft de schoen -zoals je gewend bent- nog steeds ondersteuning bij overpronatie. Je voeten ‘zinken’ als het ware in de tussenzool, die vrij wijd uitloopt.

Structure 23

Responsieve demping

Een Zoom Air unit in de voorvoet biedt responsieve demping. De Zoom Air unit alleen op de voorvoet kennen we al van bijvoorbeeld de Pegasus 37 en is ideaal voor lopers die voornamelijk afzetten met de voorvoet. Elke stap die je maakt zorgt voor meer energieteruggave.

De Structure 23 beschikt over een tussenzool van foam die zorgt voor een zacht dempend gevoel wanneer je voet de grond raakt. Dit model loopschoen geeft meer demping dan de Structure 22, maar door het zachtere materiaal kan het voor overpronerende lopers iets minder ondersteunend aanvoelen.

Afwikkeling van hak tot teen

Nike heeft bij het ontwerpen van de Structure 23 gegevens van honderden lopers gebruikt om te bepalen waar het zogenaamde stootkussen geplaatst moest worden bij de hak. Dankzij dit onderzoek is er een perfecte balans gevonden: de Structure 23 zorgt nu voor extra demping bij de overgang van hak naar teen.

Het geweven materiaal bij de hak zorgt voor extra stabiliteit en zorgt ervoor dat de hak goed op zijn plaats blijft. Ook de tong en de kraag van de schoen zijn zachter geworden dan bij de Structure 22. Dit zorgt dus voor nog meer comfort dan je gewend bent!

Nike Structure 23

Nike Air Zoom Structure 23

Gemaakt voor lopers die een perfecte schoen zoeken voor dagelijks gebruik.
Een snelle, stevige en betrouwbare trainingspartner voor al je runs.

Shop hier de Air Zoom Structure 22

De Nike Air Zoom Structure 23 is een zachte, comfortabele schoen. De Zoom Air unit op de voorvoet biedt responsieve demping en het vernieuwde bovenwerk geeft een zacht, maar goed omsloten gevoel. De schoen is over het algeheel een stuk zachter dan zijn voorganger, maar zorgt nog steeds voor genoeg stabiliteit voor de overpronerende loper.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe Nike Structure 23 hier in onze webshop. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 289 gram
Type loper
Overpronerende hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Nike
Structure
23

Dames

Structure 23
Shop dames
Nieuw

Nike
Structure
23

Heren

Structure 23
Shop heren
Zie ook

Alle
Nike
schoenen

Overzicht

NIKE
Shop alle Nike loopschoenen