Skip to main content

De HOKA ONE ONE Rocket X is een gloednieuw model wedstrijdschoenen van HOKA. Enkele highlights; zeer lichtgewicht, een Carbon-plaat en een erg vriendelijke prijs. En een naam waar we twee succesvolle wedstrijdschoenen in terug kunnen vinden, te noemen de Carbon X en de EVO Carbon Rocket. Genoeg ingrediënten voor ons om de HOKA ONE ONE Rocket X eens goed te bestuderen. Wat voor loopschoenen zijn dit? En waar in de wondere wereld van Carbon-loopschoenen kunnen we dit paar neerzetten?

Shop de Rocket X

HOKA ONE ONE timmert succesvol aan de weg op het gebied van snelle wedstrijdschoenen. De Carbon X is niet meer weg te denken uit het wedstrijdveld. Voor de Carbon X zette de EVO Carbon Rocket al de eerste stappen. Terwijl de Carbon X bedoelt is voor het lopen van snelle, zeer lange afstanden, is de EVO Carbon Rocket bedoelt voor het lopen van snelle kortere afstanden, bijvoorbeeld alle afstanden tot en met een halve marathon. De nieuwe HOKA ONE ONE Rocket X volgt de voetstappen van de EVO Carbon Rocket. Het model is ontwikkeld voor het lopen van kortere afstanden op een hoog tempo.

HOKA ONE ONE Rocket X in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

HOKA ONE ONE Rocket X
Zeer ademend Mesh-bovenwerk
Gestructureerde hak en tong voor ondersteuning
CMEVA-tussenzool met 1 mm dikke Carbon-plaat
Wijde basis voor stabiel loopgevoel
Strategisch geplaatste rubberen delen als slijtzool

In het grote plaatje

De HOKA ONE ONE Rocket X zijn lichtgewicht wedstrijdschoenen met een gewicht van maar 210 gram voor maat US 9. Om maar direct even te vergelijken; de HOKA Carbon X weegt 240 gram en de HOKA EVO Carbon Rocket 218 gram. Vergelijken we de Rocket X met Carbon-schoenen van andere merken dan zien we een gelijkspel met de Saucony Endorphin Pro en de Nike Alphafly. De Brooks Hyperion Elite en de Nike Vaporfly duiken er net onder in gewicht met een verschil van zo’n 10 gram. Nu zijn deze Carbon-schoenen overwegend ontwikkeld voor het lopen van de snelste tijd op de marathonafstand. De HOKA ONE ONE Rocket X is bedacht voor het lopen van de snelste tijd op kortere afstanden dan de hele marathon. Wil je de hele marathon lopen en hou je van schoenen met iets meer grondcontact, denk hierbij ook aan de adidas Adizero Adios of de ASICS Metaracer, dan zou dat ook prima kunnen.

Rocket X
HOKA ONE ONE Rocket X

Afwijkend traditioneel

Je zou de HOKA ONE ONE Rocket X kunnen typeren als een iets meer traditionele racing flat. Maar toch eigenlijk ook weer niet. Want HOKA is toch wel HOKA. En HOKA is eigenlijk altijd iets eigenwijs en zeker niet traditioneel. Maar de lagere offset, de hogere mate grondcontact en de minimalistische look en feel doen daar wel aan denken. De CMEVA-tussenzool maakt gebruik van het bekende EVA-dempingsmateriaal. Nothing fancy, maar wel zeer effectief. De dunne Carbon-plaat in de tussenzool stimuleert de snelle afwikkeling en een responsief gevoel. Voeg daar een zeer lichtgewicht en dun bovenwerk aan toe, met dan wel weer een iets traditioneler vormgegeven hak en tong, en je krijgt een overall snel aanvoelende en ogende wedstrijdschoen. Door gebruik te maken van strategisch geplaatste rubberen delen in plaats van een slijtzool over de gehele lengte van de voeten wordt er behoorlijk bespaard op gewicht. Hierdoor zou er eerder slijtage kunnen ontstaan, gezien de tussenzool behoorlijk aan de ondergrond wordt blootgesteld. Uiteraard zijn de duurzame rubberen delen wel zo geplaatst, dat deze zich bevinden op de plekken die de meeste impact en slijtage ondervinden.

Rocket X vs EVO Carbon Rocket & Carbon X

De nieuwe Rocket X zou je kunnen zien als de opvolger van de EVO Carbon Rocket. Toch zien we behoorlijke veranderingen. Waar de EVO Carbon Rocket een offset heeft van slechts 1 mm, heeft de Rocket X een offset van 5 mm, net als de Carbon X. De EVO Carbon Rocket heeft een tussenzool van PROFLY-materiaal, terwijl de Rocket X een CMEVA-tussenzool heeft. Qua techniek en materialen zien we dus een aardig verschil. Wel zijn beide schoenen bedacht voor het lopen van snelle, kortere afstanden (tot en met de halve marathon). Daar verschilt de Rocket X dan ook van de Carbon X. De Carbon X is namelijk ontwikkelt voor het lopen van snelle, lange afstanden (marathons en ultra afstanden). Dus misschien kunnen we de Rocket X ook wel zien als een op dieët gezette en meer explosieve variant van de Carbon X? Stabiliteit is hetgeen wat de Rocket X in het gemeen heeft met veel andere HOKA schoenen. Door de bredere basis van de schoen ervaar je meer stabiliteit en ondersteuning dan je bij veel andere Carbon-wedstrijdschoenen zult ervaren.

Rocket X

Launch of the line.

Kort maar krachtig en snel van start. Explosief van die startlijn vertrekken en als een raket over de finish heen. De HOKA ONE ONE Rocket X geeft je die mogelijkheid. Minder demping en ‘pluche’ dan je van HOKA gewend bent. Maar aangezien HOKA overwegend bovengemiddeld veel demping geeft, hoef je alsnog geen harde schoenen te verwachten. Het is vooral een no-nonsens wedstrijdschoen die klaar is voor tempo en explosiviteit.

Play Video

Meer over de Rocket X

In één adem

De nieuwe HOKA ONE ONE Rocket X  lijkt een slankere variant van de Carbon X met de eigenschappen van de EVO Carbon Rocket. Een lichtgewicht wedstrijdschoen, gemaakt voor snelle kortere afstanden. Ben je een marathonloper met een voorkeur voor grondcontact? En een voorliefde voor meer traditionele racing flats? Dan zou je ook je hart op kunnen halen met deze snelle loopschoenen. De Rocket X is het nieuwe gezicht in de wereld van de Carbon-loopschoenen. En wellicht eentje die je na je snelle run of wedstrijd ook lekkerder laat slapen. De aanslag op je portemonnee is namelijk aanzienlijk kleiner dan bij de aanschaf van andere Carbon-schoenen. Met een prijskaartje van zo’n €160,- zet HOKA haar nieuwe wedstrijdraket scherp in de markt.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe HOKA ONE ONE Rocket X is hier verkrijgbaar in de webshop. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
5 mm
Gewicht Heren
ca. 210 gram (US 9)
Type loper
Neutrale tot licht overpronerende loper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Nieuw

HOKA ONE ONE
Rocket X

Dames & Heren

Rocket X
Shop de Rocket X
Zie ook

HOKE ONE ONE
Carbon X

Dames & Heren

Carbon X
Shop Carbon X
Zie ook

Alle HOKA
schoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop alle HOKA-schoenen