Skip to main content

The World Runs in Pegasus

Nike Air Zoom Pegasus 40

Pegasus for life.

Nike haar meest populaire hardloopschoen aller tijden: de Pegasus. Sinds dag 1 is de Pegasus immens populair omdat het een schoen voor ‘iedereen’ is. De hardloopschoen is allround en is daarbij ideaal voor je dagelijkse run, maar tegelijkertijd ook uitermate geschikt voor je herstelruns of het lopen van een duurloop. Geen wonder dat het de meest populaire hardloopschoen aller tijden is.

Een nog fijner gevoel voor je voeten

De Pegasus 40 heeft dezelfde opvallende uitstraling als zijn voorganger, maar nu met meer comfort en ventilatie voor je voeten. De schoen heeft nog meer comfort gekregen doordat de foam rondom de kraag verhoogd is, dit is comfortabeler en zorgt voor een betere pasvorm. Ben je benieuwd of de Pegasus 40 geschikt is voor jou?
Lees de in en outs van het model in onze review.

Lees onze review
Nike Pegasus 40 hardloopschoenen review

Optimaal comfort

Extra vulling bij de tong en kraag zorgen voor extra comfort tijdens het hardlopen. Nike heeft een speciaal soort mesh in het bovenwerk geplaatst. Dit is sterker en flexibeler dan het gebruikelijke mesh. Het zorgt voor een licht gevoel en extra ventilatie.

Vol energie

Het React Foam is een licht, sterk foam-soort voor een soepele en responsieve loopervaring. Het materiaal vangt de impact tijdens de landing op en verdeelt deze over de voeten. In de Pegasus 40 is ook een Zoom Air unit verwerkt in de voorvoet en hak, deze unit veert in bij de landing en veert weer terug bij de afzet. Eigenlijk loopt iedere neutrale loper zo weg op de Pegasus 40, of je nu een voorvoet-, middenvoet of haklander bent.

De perfecte pasvorm

Om er verzekerd van te zijn dat de Pegasus de juiste pasvorm heeft is er aan de binnenkant van de schoen een band geïmplementeerd, deze band zorgt voor extra steun rondom je voetholte.

Nike Air Zoom Pegasus 40

Dames

Shop dames
Nike Air Zoom Pegasus 40

Heren

Shop heren