Skip to main content
New Balance FuelCell collectie hardloopschoenen
New Balance FuelCell collectie hardloopschoenen

Koopgids

New Balance FuelCell collectie – Haal het maximale uit jouw prestaties

De New Balance FuelCell collectie bestaat uit lichtgewicht loopschoenen die gericht zijn op snelheid en comfort. Wil jij een persoonlijk record najagen op een 5 km of op de marathon? Zoek dan niet langer en kies voor een model in de New Balance FuelCell reeks.  Alleen, welk model kan je nu het beste kiezen en wat maakt de FuelCell collectie zo speciaal? Je leest het allemaal in ons blog.

Shop New Balance FuelCell
New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

Over New Balance Fuelcell

De FuelCell-technologie van New Balance is gebaseerd op een speciaal dempingsmateriaal dat eigenschappen heeft die zorgen voor een veerkrachtig en energiek gevoel bij elke stap. FuelCell is gemaakt van een mengsel bestaande uit stikstof geïnjecteerd met TPU en EVA. Het schuim absorbeert de impactkrachten die ontstaan tijdens het lopen en zet deze om in een voorwaartse energie, waardoor je een extra boost krijgt tijdens je run.

New Balance biedt verschillende modellen met FuelCell-technologie, variërend van snelle racers tot allround loopschoenen met wat ondersteuning. Deze loopschoenen zijn geschikt voor verschillende soorten lopers en bieden diverse dempingsniveaus, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren. De FuelCell SuperComp modellen bevatten allemaal een carbonplaat voor maximale energieteruggave en een explosieve afwikkeling.

Wist je dat…

New Balance heeft twee soorten foammateriaal ontwikkeld, namelijk Fresh Foam en FuelCell. In de Fresh Foam collectie vind je alle allround loopschoenen gericht op het lopen van korte en lange afstanden. Deze loopschoenen zijn het meest geschikt voor dagelijkse trainingen op een rustig tot gemiddeld tempo. De FuelCell collectie bevat voornamelijk loopschoenen gericht op snelheid en dus ideaal voor jouw intervaltrainingen en wedstrijden.

New Balance FC SC Trainer
New Balance FuelCell Supercomp trainer
New Balance FuelCell collectie loopschoenen
“De SC Elite v3 gaf mij een snel gevoel tijdens trainingen en wedstrijden.”

Selma Heijdra – Productexpert

New balance FuelCell Collectie

3voordelen van New Balance Fuelcell loopschoenen

Opsomming 1

Innovatief Energy Arc design van de carbonplaat

De SuperComp modellen zijn de Elite v3, Trainer v2 en de Pacer v1 en bevatten allemaal een carbonplaat. Deze koolstofvezelplaat heeft een Energy Arc design. Dat betekent dat de carbonplaat ligt tussen twee lagen FuelCell met een grote uitsparing in het midden. Deze uitsparing maakt het mogelijk dat de plaat kan in- en terugveren. Dit resulteert in de optimale combinatie tussen een zachte demping en maximale energieteruggave. De New Balance FuelCell Propel en Rebel hebben geen carbonplaat en zijn daardoor wat meer geschikt voor dagelijkse trainingen.

Opsomming 2

Lichtgewicht en veerkrachtig FuelCell Foam

Het FuelCell foam vangt de impact van de landing tijdens het lopen op en zet deze om in een voorwaartse propulsie. Het FuelCell Foam geeft meer energie terug dan het Fresh Foam X materiaal dat wordt gebruikt in de meeste allround loopschoenen van New Balance. Door het gebruik van dit foam zijn de FuelCell modellen ook wat lichter in gewicht. En dat is goed nieuws, want elke gewichtsbesparing resulteert in extra snelheid.

Opsomming 3

Alles gericht op snelheid en prestaties

De New Balance FuelCell loopschoenen zijn ontworpen met de centrale vraag: “Wat draagt deze innovatie bij aan de race-ervaring?” Alle technieken worden zorgvuldig afgewogen en er wordt alleen maar gewerkt met de beste materialen. Zodra je een FuelCell loopschoen aantrekt voel je een enorme vering van de tussenzool met dynamische energieteruggave. Bij elke schoen wordt ook nagedacht aan gewichtbesparing. Denk hierbij aan een enkellaags bovenwerk, lichtgewicht tussenzolen en dunne slijtzolen. Elke gram lichter maakt de loper uiteindelijk sneller.

Ontwerpproces New Balance

De New Balance FuelCell loopschoenen op een rijtje

New Balance FuelCell Rebel

New Balance FuelCell Rebel v3

De New Balance FuelCell Rebel v3 zijn neutrale loopschoenen. Deze lichtgewicht loopschoenen zijn ideaal voor je snellere runs of intensievere work-outs. De FuelCell tussenzool is wat hoger dan bij de voorganger waardoor je meer demping ervaart bij het lopen van lange afstanden. Dankzij de bredere basis op de middenvoet is dit ook een stabiele keuze voor jouw dagelijkse runs.

New Balance FuelCell Propel

New Balance FuelCell Propel v4

De New Balance FuelCell Propel v4 zijn allround loopschoenen voor de neutrale loper. Dit model is favoriet onder veel beginnende lopers vanwege zijn lichte gewicht en comfortabele FuelCell tussenzool. Door de TPU plaat in de zool is de schoen ook geschikt als temposchoen voor de gevorderde loper.

New Balance FuelCell SuperComp Pacer

New Balance FuelCell SuperComp Pacer v1

De New Balance FuelCell SuperComp Pacer 1 is een wedstrijdschoen voor de neutrale loper. Deze schoen is gemaakt voor wedstrijden tussen 5 km en halve marathon. De snelheid heeft de SuperComp Pacer v1 te danken aan het FuelCell foam wat gecombineerd wordt met een carbonplaat, wat zorgt voor een extra voorwaartse push.

New Balance FuelCell SuperComp Elite

New Balance FuelCell SuperComp Elite v3

De New Balance SC Elite v3 zijn wedstrijdschoenen voor de neutrale loper. De snelle schoenen zijn zeer geschikt voor het lopen van snelle tempo’s op de marathonafstand. De FuelCell SC Elite v3 geeft vrij veel stabiliteit en balans voor een Carbon-loopschoen. Ben je geïnteresseerd in je eerste paar loopschoenen met een Carbonplaat? Dan is de SC Elite v3 wellicht iets voor jou.

New Balance FuelC ell SuperComp Trainer

New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

De New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2 zijn neutrale, allround loopschoenen. Deze snelle schoen is aangepast van bovenwerk tot slijtzool. De grootste verandering zien we in het foammateriaal. Het FuelCell Foam is 33% lichter, maar biedt wel dezelfde stevigheid als voorheen. Gebruik dit model voor jouw snellere duurlopen, intervaltrainingen of races vanaf 10 km.

Welke New Balance Fuelcell loopschoen past bij jou?

Ben je benieuwd welke New Balance FuelCell bij jou past? Dit hangt af van je doel, op welke ondergrond je gaat rennen en hoe ver je van plan bent te gaan lopen. De New Balance FuelCell collectie bestaat uit snelle loopschoenen voor korte en lange afstanden. Zoek jij een temposchoen of een wedstrijdschoen met carbon? Wij zetten alle New Balance FuelCell loopschoenen overzichtelijk op een rijtje en vertellen welke jij moet kiezen.

New Balance FuelCell Rebel v3

Allround

Gewicht
164 gr (D) / 210 gr (H)

Offset
6 mm

Zooldikte
(hiel – voorvoet)

24 / 18 mm

Type run
Easy/ Tempo / interval

New Balance FuelCell Propel v4

Allround

Gewicht
229gr (D) / 302 gr (H)

Offset
6 mm

Zooldikte
(hiel – voorvoet)

31 / 25 mm

Type run
Easy/ Tempo / interval

New Balance FuelCell SuperComp Pacer v1

Wedstrijdschoen

Gewicht
164gr (D) / 201 gr (H)

Offset
8 mm

Zooldikte
(hiel – voorvoet)

25 / 17 mm

Type run
5 km, 10 km en halve marathon
Korte intervallen (100 – 400 m)

New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

Wedstrijdschoen

Gewicht
223gr (D) / 275 gr (H)

Offset
6 mm

Zooldikte
(hiel – voorvoet)

40 / 34 mm

Type run
Halve en hele marathon
Lange intervallen (vanaf 400 m)

New Balance FuelCell SuperComp Elite v3

Wedstrijdschoen

Gewicht
223gr (D) / 275 gr (H)

Offset
4 mm

Zooldikte
(hiel – voorvoet)

40 / 36 mm

Type run
Halve en hele marathon
Lange intervallen (vanaf 400 m)

New Balance FuelCell Supercomp trainer

Moet ik kiezen voor de New Balance FuelCell SuperComp Trainer of Elite?

Beide schoenen zijn geschikt voor de halve en hele marathon, maar de Elite is wat lichter in gewicht en geschikt voor een wat snellere loper. Denk hierbij aan een marathon lopen binnen de 3uur en 15 minuten. De SuperComp Trainer is een ideale carbonschoen voor dagelijkse runs door een wat dikkere slijtzool, maar het is ook een racer waar je veel kilometers op kan lopen. Kortom de FuelCell Trainer kan je veelzijdig gebruiken terwijl je de Elite het beste kunt sparen voor je belangrijke wedstrijden.

Onze ervaringen met New Balance FuelCell loopschoenen

De schoenen worden de onze eigen experts getest. Lees hier de bevindingen van Tim, Daan en Selma.

New Balance FuelCell Rebel v3 (Tim)

New Balance FuelCell Rebel

“De Rebel is een lichte dagelijkse trainingsschoen. Het FuelCell schuim maakt de schoen reactief en comfortabel, maar voelt door de lage stack height toch stabiel aan. De Rebel kan gebruikt worden voor een breed spectrum aan tempo’s, maar mist de reactiviteit voor langere tempolopen of snelle intervallen. Het bovenwerk is luchtig en doordat de tong vastzit in de schoen sluit deze mooi aan over de voet. De veters zijn comfortabel en blijven goed zitten. Als midvoetloper geeft de schoen voldoende comfort en stabiliteit tijdens de landing.”

New Balance FuelCell Elite v3 (Selma)

New Balance FuelCell SuperComp Elite

“Ik vind de schoenen echt lekker lopen en merk zeker wanneer ik wat harder loop dat de schoen daar heel erg bij helpt, waardoor het voelt alsof je makkelijker en sneller kan lopen. Wat overigens ook echt zo is als ik naar het tempo op mijn horloge kijk. Bij de eerste kilometers voel ik meteen stabiliteit bij elke stap die ik zet. Dat komt doordat de carbonplaat over de volledige lengte loopt en de hiel een breed platform heeft. De SC Elite v3 gaf mij een snel gevoel tijdens trainingen en wedstrijden.”

New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2 (Daan)

New Balance FuelC ell SuperComp Trainer

“Wauw zodra ik ga lopen, stuiter ik met veel energie naar voren. De SuperComp Trainer v2 is erg bouncy, zacht en geeft veel energie terug bij elke stap die ik zet. Aandachtspunt is wel de stabiliteit. Ik zou deze schoen niet aanraden voor een loper die licht overproneert, want die zal te weinig ondersteuning ervaren. Voor de neutrale loper is dit de ideale wedstrijdschoen, maar door de dikke slijtzool kan je deze ook gebruiken voor dagelijkse runs.”

New Balance FuelCell SuperComp Pacer v1 (Tim)

New Balance FuelCell SuperComp Pacer

“Dit is zoals een wedstrijdschoen vroeger was: superlichtgewicht en met veel grondcontact.De Pacer is echt een topschoen voor baantrainingen, korte intervallen en wedstrijden tot 10 km. Door de wat dunnere tussenzool is deze wedstrijdschoen erg stabiel en daardoor voor een grote doelgroep geschikt. Gebruik deze loopschoen om je voor te bereiden op de wedstrijd. De Pacer v1 komt het meest tot zijn recht bij korte intensieve intervaltrainingen, want dan is het prettig om een lichtgewichte schoen te hebben met een tussenzool met wat energieteruggave.”

New Balance FuelCell Propel v4 (Daan)

New Balance FuelCell Propel
“Dit is een heerlijke schoen voor dagelijkse trainingen, tempotrainingen en intervallen. In de schoen zit een TPU plaat die je echt naar voren stuwt. Van nature loop ik met mijn enkel iets naar binnen en ik ervaar een goede ondersteuning in de Propel. Deze stabiliteit is ook te danken aan de TPU plaat en de wat bredere basis van de slijtzool. Het FuelCell foam voelt heel veerkrachtig, waardoor ik elke stap een goede energieteruggave krijg.”

Eindsprint

New Balance doet er alles aan om de snelste loopschoenen te ontwikkelen en dat is goed gelukt met de FuelCell collectie. Deze reeks snelle loopschoenen brengt telkens nieuwe technieken, innovaties en vernieuwde modellen zodat de loper nog meer uit zijn prestaties kan halen. Of je nu op zoek bent naar een 5 km racer of een carbonplaat voor dagelijkse runs, New Balance heeft het in huis. FuelCell is veerkrachtig en energiek en brengt meer belevenis in het lopen op snelheid. Wij zijn benieuwd welke verbeteringen New Balance brengt om grenzen te verleggen en records te verbreken.

Heb je vragen over een van de New Balance FuelCell loopschoenen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze loopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste New Balance FuelCell loopschoen.

Shop New Balance FuelCell