Skip to main content

The running shoe for her

adidas Ultraboost 22

adidas Ultraboost 22

Het resultaat van 1,2 miljoen voetscans

Met de Ultraboost aan je voeten heb je de perfecte balans tussen gewicht, demping en responsiviteit. Uit onderzoek blijkt dat de anatomie en biomechanica sterk verschillen tussen de genders. Daarom zet adidas bij de lancering van de 22e editie de Female Runner centraal. Op basis van 1,2 miljoen voetscans heeft het merk de de perfecte pasvorm ontwikkeld voor haar.

Shop nu
ultraboos 22
ultraboost 22

Comfort afgestemd op de voet van de vrouw

De sokconstructie is meer getailleerd waardoor deze beter aansluit op de voet. Het smalle gedeelte in de hiel is verrijkt met een adaptive memory foam zodat ook de hiel aansluit op jouw pasvorm.

ultraboos 22
adidas ultraboost 22 ontwikkeling

Steun bij overpronatie

Overpronatie komt vaker voor bij vrouwelijke lopers. Om te voorkomen dat de voetboog inzakt, is het frame aan de binnenzijde versterkt. De zogenaamde Tuned Medial Pattern corrigeert wanneer dit nodig is.

ultraboos 22
ultraboost 22

Focus op een soepele afwikkeling

Door het oprekken van het Continental Rubber in de slijtzool krijgt het BOOST-materiaal meer ruimte. Hierdoor wordt er een soepele, gecentreerde afwikkeling gecreëerd, oftewel een Refined Transition.

Blijft de UB22 voor heren dan ongewijzigd? Zeker niet!

Naast de vele innovative updates in de Ultraboost 22 voor dames kan het model voor heren natuurlijk niet achterblijven. Zo beschikt de UB22 voor heren over een Embedded Cage waardoor de schoen wat flexibeler wordt. Door de flexibiliteit blijft de kracht van het materiaal behouden. Daarnaast zorgt het Primeknit + Forge in het bovenwerk ervoor dat er meer ondersteuning plaatsvindt en dus een betere lock-fit.

Shop damesShop heren

Meest duurzame ultraboost

De Ultraboost 21 was al voorzien van gerecyclede materialen. Zo is het bovenwerk gemaakt met high-performance garen dat voor minimaal 50% bestaat uit Parley Ocean Plastic. De andere 50% van het garen bestaat uit gerecycled polyester. In de Ultraboost 22 gaat adidas nog een stapje verder door het model te voorzien van gerecycled Continental rubber en TPU-materiaal. Deze toevoegingen maken dit de meest duurzame Ultraboost tot nu toe is.

Dames & heren

adidas Ultraboost 22

Shop nu
Maak je look af

Loopkleding

Shop nu