Skip to main content

Productreview

Nike Zoom Fly 6 – Snelheid en comfort voor training en wedstrijden

De Nike Zoom Fly 6 is dé allround schoen voor iedereen die zowel snelheid als comfort wil tijdens trainingen en wedstrijden. Met een vernieuwd bovenwerk, in combinatie met de hoogwaardige ZoomX demping en de innovatieve Flyplate, biedt deze schoen alles wat je nodig hebt om optimaal te profiteren van je tempo- en intervaltrainingen. De schoen is lichter dan ooit en geeft je vleugels om de finish te halen en je persoonlijk record te verbeteren! Voel je de adrenaline al door je lichaam stromen? Lees dan snel ons blogartikel.

Wat is nieuw?

    • Minimalistisch bovenwerk en vernieuwde hielzone
    • 28 gram lichter dan de vorige versie
    • Tussenzool: ZoomX foam in de toplaag en SR-02 foam in de onderlaag
    • Complete carbonplaat

De Nike Zoom Fly 6 is vanaf 31 oktober verkrijgbaar.

Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de Nike Zoom Fly 6 geschikt is voor jou

Opsomming 1

Je wil een snelle schoen met veel demping

De Zoom Fly 6 heeft een dikke, lichtgewicht zool en biedt optimale demping zodat je altijd een hoog tempo kunt aanhouden. Dit is mogelijk dankzij het lichte, flexibele en reactieve ZoomX foam. De ZoomX demping vangt niet alleen de schokken op, zodat je spieren minder snel vermoeid raken, maar zorgt ook voor een hoge energieteruggave bij elke stap. Zo krijg je de nodige energie tot aan de finish.

Opsomming 2

Je bent op zoek naar een partner voor je snelle trainingen

De Nike Zoom Fly 6 biedt alles wat je nodig hebt om je trainingssnelheid te verhogen. Naast het energieke Zoom X foam heeft deze schoen ook een carbonplaat die de afwikkeling van je voet verbetert en voor een explosieve afzet zorgt. Dit betekent dat je je tempo snel en eenvoudig kunt opvoeren tijdens intervaltrainingen en een efficiënt ritme kunt aanhouden tijdens tempolopen.


Opsomming 3

Je wil een stabiele, duurzame carbonschoen

Dankzij de brede basis en het bovenwerk dat op strategische steunpunten is verstevigd, biedt de Zoom Fly 6 voldoende stabiliteit terwijl hij toch licht aanvoelt. De tussenzool heeft bovendien een laag SR02 foam. Dit is steviger dan het ZoomX foam en geeft niet alleen stabiliteit, het verhoogt ook de duurzaamheid. De dunne, lichtgewicht rubberen slijtzool zorgt voor een perfecte grip op de weg. De Zoom Fly 6 biedt de juiste combinatie tussen stabiliteit en duurzaamheid, zonder aan snelheid in te boeten.

“De Nike Zoom Fly 6 combineert snelheid voor wedstrijden en comfort voor trainingen in één schoen; de ideale oplossing voor wie geen zin heeft om meerdere loopschoenen aan te schaffen,”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De Nike Zoom Fly collectie maakt gebruik van de beste technologieën van het merk, die terug te vinden zijn in topschoenen zoals de Vaporfly en Alphafly. De Zoom Fly 6 maakt deze innovaties toegankelijk voor een bredere groep lopers, zodat ook zij kunnen profiteren van de allernieuwste technologieën tijdens hun dagelijkse trainingen en op wedstrijddagen.

De Nike Zoom Fly 6 in detail

Bovenwerk van geweven mesh

Het bovenwerk is gemaakt van lichtgewicht, zacht, goed ademend mesh. Het heeft verstevigingen bij de hiel en middenvoet voor een comfortabele, stevige pasvorm.

Dubbele demping ZoomX en SR02

De tussenzool bestaat uit een ZoomX foam toplaag en een SR02 foam onderlaag, wat zorgt voor een gebalanceerde, lichte en energieke demping.

Fly Plate

Complete carbonplaat die over de volledige lengte van de schoen loopt voor een efficiënte, krachtige loopbeweging.


Lichtgewicht slijtzool met goede grip

Een dunne laag rubber over de volledige slijtzool voor een goede grip op de weg zonder de schoen te verzwaren.

Het legendarische ZoomX foam

Het ZoomX foam staat bekend om zijn lichte gewicht en uitstekende energieteruggave, werd voor het eerst gebruikt in de Nike Zoom VaporFly 4%. Dit was de schoen die Eliud Kipchoge, winnaar van Olympisch goud in 2016, droeg toen hij een marathon liep in 2:00:25 als onderdeel van het Breaking2 project.
Na deze historische race gaf Kipchoge aan dat hij graag een trainingsschoen met dit Nike ZoomX foam zou willen hebben. “Om op de wedstrijddag als winnaar uit de bus te komen, moet je ook tijdens de training aan je zelfvertrouwen werken. Ik wil de magie die ik voel als ik met de VaporFly loop bij elke run voelen, om mezelf tijdens de training te pushen en me eraan te herinneren waarom ik zo hard train,” zei hij. Daarom begon Nike dit revolutionaire dempingsmateriaal ook in temposchoenen te gebruiken.

3kenmerken van de Nike Zoom Fly 6

Opsomming 1

Lichtgewicht en comfortabel design

Het nieuwe, minder imposante design van de Zoom Fly 6 heeft effect op het gewicht, dat ongeveer 28 gram lichter is dan bij de vorige versie. Het zachte mesh bovenwerk zit als een sok om je voet en heeft een uitstekend ademend vermogen. De hoge, gevoerde hielkap zorgt voor een goede ondersteuning van de hiel en enkel en biedt meer comfort en stabiliteit tijdens het lopen. De middenvoet is ook verstevigd om je voet goed op zijn plaats te houden en een goede pasvorm te bieden.

Opsomming 2

Demping en voortstuwing bij elke stap

De combinatie van ZoomX en SR-02 dempingsmaterialen geeft de schoen de juiste balans tussen flexibiliteit en stevigheid. Het ZoomX foam zorgt voor een hoge energieteruggave bij elke stap, terwijl het SR-02 foam een lichte en stevige demping biedt. Daarnaast geeft de carbonplaat de tussenzool zijn gebogen vorm en werkt deze als een springveer in de voorvoet. Zo krijg je een soepele afwikkeling en een krachtige afzet bij elke stap.

Opsomming 3

Perfecte stabiliteit

De huidige carbonschoenen bieden meestal te weinig stabiliteit door hun dikke zolen met zacht foam, maar dat is niet het geval bij de Nike Zoom Fly 6. Het nieuwe design van de hiel in combinatie met het SR-02 foam in de onderlaag van de tussenzool en de bredere basis van de schoen zorgen voor een stabiele loopervaring. Dit bespaart energie en verbetert de efficiëntie bij elke stap.

Nike Zoom Fly 6 of Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

De Nike Zoom Fly 6 en Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 zijn snelle schoenen die zowel voor trainingen als wedstrijden gebruikt kunnen worden. De Vaporfly, die heel licht en responsief is, is meer gericht op wedstrijden en is bedoeld voor ervaren lopers die een hoog tempo kunnen aanhouden. De Fly Zoom 6 vraagt ook om een goede looptechniek, maar is minder veeleisend op het gebied van tempo. Dankzij de verschillende verbeteringen is de Zoom Fly 6 ook stabieler en dus minder belastend tijdens tempotrainingen.

Nike Zoom Fly 6 Nike ZoomX Vaporfly Next% 3
Offset 8 mm (42 mm hiel/ 34 mm voorvoet) 8 mm (40 mm hiel/ 32 mm voorvoet)
Gewicht 218 gram dames / 265 gram heren 198 gram dames / 160 gram heren
Foam ZoomX en SR-02 ZoomX
Kenmerken Gemiddelde demping + stabiliteit Veel demping + lichtgewicht

De Nike Zoom collectie

De Nike Zoom Fly 6 maakt deel uit van de Nike Zoom collectie. Deze nieuwe generatie snelle schoenen is ontworpen om ambitieuze en competitieve lopers te helpen hun snelheids- en prestatiedoelen te bereiken. De Nike Air Zoom Pegasus 41 is het meest populaire allround model, perfect voor dagelijkse runs. Voor degenen die hard trainen om hun snelheid te verbeteren, zijn de Nike Zoom Fly 6 en Nike ZoomX Streakfly uitstekende schoenen voor tempo- of intervaltrainingen. De Zoom Fly heeft meer demping en is meer geschikt voor langere blokken, terwijl de Streakfly ideaal is voor kortere intervallen. Voor degenen die een nieuw persoonlijk record willen neerzetten tijdens hun volgende wedstrijd, of dat nu een 5 km of een marathon is, is de Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 de juiste schoen om je naar de finish te brengen.

Voorbeeld Nike schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Nike loopschoenen wil afwisselen.

Allround – Nike Air Zoom Pegasus 41
Tempo/ interval – Nike Zoom Fly 6 (lange blokken) / Nike ZoomX Streakfly (korte blokken)
Wedstrijd – Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Goede schoenen, goede sokken

Als je kiest voor de Nike Zoom Fly 6, dan adviseren wij ook goede loopsokken. Zo voorkom je blaren en zorg je voor een goede ventilatie. De Nike Multiplier no-show sokken zijn lage, dunne loopsokken voor zowel dames als heren. De mesh inzetstukken bij de middenvoet geven een betere ventilatie en extra ondersteuning van de voetboog, hierdoor zijn het de ideale loopsokken om te dragen met de Nike Zoom Fly 6. Dankzij de dunne stof voelt het nauwelijks alsof je loopsokken draagt. De sok is verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren.

De Nike Zoom Fly 6 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Camille Cholbi.

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Technische specificaties Nike Zoom Fly 6

Type schoen
Allround loopschoenen
Offset
8 mm (42 mm hiel/ 34 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 218 gr dames / 265 gr heren
Type loper
Wedstrijdschoen
Type demping
ZoomX en SR-02 foam

Verwachtingen

“De Zoom Fly heeft de laatste jaren nogal wat gewichtsschommelingen gekend. De Fly 6 is lichter en ziet er ook minder imposant uit dan de vorige versie en dat vind ik een pluspunt. De Zoom Fly 6 doet me denken aan een “bravere” versie van de Nike Vaporfly, waarop hij sterk geïnspireerd is, maar dan met een stabielere loopervaring. Ik ben ook benieuwd hoe de schoen het doet qua grip tijdens tempolopen op natte wegen of in de regen, want dat was voor veel runners een verbeterpunt bij de vorige versie. Ik kijk ernaar uit om de Zoom Fly 6 te testen!”

Eindsprint

De Nike Zoom Fly 6 combineert snelheid, stabiliteit en comfort in één schoen. Met zijn lichtgewicht design, responsieve ZoomX foam en voortstuwende carbonplaat is deze schoen ideaal voor lopers die efficiëntie en progressie willen in hun trainingen. De Zoom Fly 6 is een allrounder die perfect geschikt is voor dagelijkse trainingen en wedstrijden over middellange tot lange afstanden. Het is een uitstekende keuze voor een grote groep lopers, zelfs de meest veeleisende.

Vergelijkbaar met de Nike Zoom Fly 6 zijn de Saucony Endorphin Speed 4 en de adidas Adizero Boston 12. Dit zijn beiden neutrale allround loopschoenen die een uitstekende combinatie van snelheid en comfort bieden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Nike Zoom Fly 6 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal