Skip to main content

Productreview

New Balance Fresh Foam X More V5 – Maximale demping voor dagelijkse runs

De New Balance Fresh Foam X More v5 is de allround loopschoen van New Balance met het ultieme comfort. Met de combinatie van maximale demping, een innovatieve rockervorm en een comfortabele pasvorm, is deze schoen perfect voor dagelijkse trainingen en lange afstanden.

Wat is nieuw?

    • Nieuwe formule van het Fresh Foam X

3redenen waarom de New Balance Fresh Foam X More v5 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent op zoek naar maximaal comfort

De Fresh Foam X tussenzool biedt een ongeëvenaarde demping, waardoor je lange runs nog comfortabeler worden. Perfect voor lopers die extra comfort en ondersteuning zoeken tijdens hun trainingen. Ook voor een kort herstelloopje is de More v5 een heerlijke schoen.

Opsomming 2

Je traint voor een halve of hele marathon of zelfs voor langer

Hoe langer de wedstrijden die je loopt, hoe meer kilometers je moet maken tijdens je trainingen. De More v5 is een ideale trainingspartner voor veel kilometers op de weg. Voor een schoen met zo veel comfort is de More v5 bovendien relatief licht, dus heb je niet het gevoel hele zware schoenen met je mee te slepen.

Opsomming 3

Je zoekt een schoen die soepel afwikkelt

Van een schoen met zo’n dikke zool verwacht je het misschien niet, maar de More v5 wikkelt zeer soepel af. Dit komt onder andere door de lage offset van 4 millimeter en de rocker in de voorvoet. Hierdoor word je snel na de landing van je hak richting de tenen geleidt.

"De Fresh Foam X More v5 voelt als een kussen onder mijn voeten, zelfs tijdens mijn langste runs. Echt een gamechanger!"

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

New Balance staat bekend om hun innovatieve benaderingen in schoenontwerp. De Fresh Foam technologie is ontwikkeld na intensieve data-analyse van duizenden lopers om de perfecte balans tussen comfort en prestatie te bieden.

De New Balance Fresh Foam X More v5 in detail

Engineered Mesh bovenwerk

Rekbaar maar ook stevig.

Fresh Foam X tussenzool

Zeer veel comfort bij elke stap.

Ndurance Rubber

Zeer slijtvast en lange levensduur.

3kenmerken van de New Balance Fresh Foam X More v5

Opsomming1

Ademend bovenwerk

Het Engineered Mesh bovenwerk is een actief ademend materiaal zonder naden. Dit geeft een comfortabel gevoel tijdens het lopen en door de goede omsluiting stabiliseert het je voet tijdens de afwikkeling.

Opsomming 2

Zeer comfortabele tussenzool

De nieuwe samenstelling van het Fresh Foam X zorgt voor meer energieteruggave bij een laag gewicht. Bovendien is de zool van de V5 iets breder geworden dan die van zijn voorganger, wat resulteert in meer stabiliteit.

Opsomming 3

Duurzame slijtzool

Het Ndurance-rubber onder de zool van de More v5 is zeer slijtvast en gaat daardoor erg lang mee. Dit maakt de More v5 nog meer geschikt voor jouw langere runs. De inkepingen in het rubber zitten niet in de breedte zoals je dat vaak ziet bij andere loopschoenen maar juist in de lengte. Dit geeft de schoen extra stijfheid in de voorvoet en zorgt voor een soepele afwikkeling.

New Balance Fresh Foam X More v5 of 1080v14

Als je kijkt naar de specificaties van de More v5 lijkt er maar weinig verschil te zijn met de 1080v14 van New Balance. Beide schoenen gebruiken hetzelfde foam in de tussenzool en in de hiel is de zool van de More v5 slechts één millimeter dikker. Het grootste verschil zit in de dikte van de voorvoet waar de More v5 een stukje dikker is en daardoor is de offset van de More v5 met 4 millimeter ook lager. Door de iets dikkere zool is de More v5 wel ietsje zwaarder, dus als je het tempo wil verhogen gaat dit iets makkelijker met de 1080v14.

  More v5 1080v14
Zooldikte hiel 33 mm 32 mm
Zooldikte voorvoet 29 mm 26 mm
Offset 4 mm 6 mm
Gewicht Heren/Dames 312/244 gram 302/237 gram

De New Balance Fresh Foam collectie

Wil jij de beste New Balance loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

New Balance heeft verschillende type loopschoenen voor de neutrale loper. Zo zijn de 880v14 en 1080v14 het meest geschikt voor de beginnende loper of de loper die graag lange afstanden wil gaan lopen. De New Balance Rebel en SC Pacer richten zich wat meer op tempotrainingen en zijn onderdeel van de “Fuelcell” categorie van New Balance. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte New Balance loopschoen voor elke training.

Voorbeeld New Balance schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende New Balance loopschoenen wilt afwisselen.

Allround – New Balance Fresh Foam X More v5
Tempo/interval – New Balance Fuelcell Rebel v4
Wedstrijd – New Balance Fuelcell SC Elite v4

De New Balance Fresh Foam X More v5 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties New Balance Fresh Foam X More v5

Type schoen
Allround loopschoenen
Offset
4 mm (33 mm hiel / 29 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 244 gr dames / 312 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Nieuwe formule van het Fresh Foam X

Verwachtingen

“Ik was zeer te spreken over het comfort van de nieuwe formule van het Fresh Foam X in de 1080 van afgelopen jaar, dus hetzelfde foam in nog een dikkere schoen moet denk ik wel voor de meest comfortabele schoen zorgen die ik ooit heb aangehad. De brede zool en de sidewalls zorgen er hopelijk voor dat de afwikkeling goed recht naar voren wordt begeleid.”

Fit

“De More v5 voelt bij het aantrekken al meteen heel comfortabel. Het bovenwerk geeft stevigheid maar heeft vooral in de voorvoet ook een fijne stretch. Qua lengte en breedte valt de schoen normaal en hoef je niet af te wijken van jouw reguliere maat. De tong heeft veel padding en ook in de kraag is padding in ruime mate aanwezig. De tong zit vast aan de zijkanten dus die blijft goed op zijn plek en de hiel wordt door de stevige hielkap en de hoge sidewalls goed omsloten.”

Stride

“De afwikkeling van de More v5 is verrassend soepel. Door het brede platform sta je behoorlijk stevig in de schoen en de sidewalls geven extra steun aan de zijkant van de voet. Lopers die licht overproneren zouden de More v5 ook kunnen proberen. De rocker zorgt ervoor dat je op een geleidelijke manier doorrolt naar je tenen.”

Comfort

“Je voelt meteen dat je heel veel demping onder je voet hebt, maar het fijne aan dit foam is dat je er niet helemaal in wegzakt. Het is zo opgebouwd dat het toch stevig genoeg is om je soepel te laten afwikkelen. Echt veel gevoel met de ondergrond heb je niet. Eigenlijk voelt de schoen als een stevig kussen dat je precies de ondersteuning biedt die je nodig hebt.”

Eindsprint

De New Balance Fresh Foam X More v5 biedt alles wat je nodig hebt voor comfortabele, gedempte runs. Dankzij de Fresh Foam X technologie en de innovatieve rockervorm ben je verzekerd van een soepele en efficiënte loopervaring. Deze schoen is ideaal voor neutrale lopers die een allround loopschoen zoeken voor hun dagelijkse trainingssessies. Voeg de Fresh Foam X More v5 toe aan je rotatie en ervaar het verschil!

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance Fresh Foam X More v5 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal