Skip to main content
Nike Zegama Trail 2

Productreview

Nike ZoomX Zegama Trail 2 – Super comfort voor uitdagend terrein

Jouw volgende trailavontuur wacht op jou met de Nike ZoomX Zegama Trail 2 aan je voeten. Deze alleskunner is ontworpen voor het lopen op steile beklimmingen, technische afdalingen en uitstrekte vlaktes. Presteer in elke omgeving en op je eigen niveau. De Zegama Trail 2 is ideaal voor korte en lange trailruns door het ZoomX dempingsmateriaal. Ontdek nieuwe trails met superveel comfort in een lichtgewicht design.

Wat is nieuw?

  • Nieuw bovenwerk
  • Dikkere ZoomX tussenzool
  • Vibram Megagrip-slijtzool

3redenen waarom de Nike Zegama Trail 2 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je gaat een trailrun doen in de bergen

De Nike ZoomX Zegama Trail 2 is ontworpen voor trailruns op de meest uitdagende ondergronden. Dit model wordt niet voor niks de “berggeit met superuithoudingsvermogen genoemd”. Door de dikke tussenzool van ZoomX ervaar je veel comfort, maar heb je door de Vibram Megagrip slijtzool bescherming tegen scherpe onderdelen zoals stenen en takken. Loop met veel zelfvertrouwen op de trailpaden.

Opsomming 2

Je traint voor een marathon of ultra trail

De ZoomX tussenzool van de Zegama Trail 2 is lichtgewicht en geeft veel demping en energieteruggave. Daarmee is de Zegama de ultieme trailschoen voor de loper die een marathon of ultra wil lopen. Hoe langer de afstand, hoe meer comfort je wil hebben. De Zegama Trail 2 kan dat bieden met zijn dikke tussenzool gemaakt van veerkrachtig ZoomX superfoam.

Opsomming 3

Je zoekt een trailschoen die een goede grip en duurzaamheid heeft

De eerste editie van de Zegama Trail kreeg wat kritiek als het gaat om grip en duurzaamheid. Dit heeft Nike flink verbeterd, want de zool is nu geüpdatet naar een Vibram Megagrip. Vibram kennen we inmiddels al een aantal jaren en is de “gouden standaard” geworden als het gaat om de beste grip tijdens trailrunning. Vibram Megagrip is de hoogwaardige rubbersamenstelling die ongeëvenaarde gripeigenschappen biedt op zowel droge als natte terreinen.

"De Nike ZoomX Zegama Trail 2 is comfortabeler dan zijn voorganger, maar heeft vooral een veel betere grip dan voorheen. Vibram is niet alleen duurzamer, maar bijt zich ook vast aan elke ondergrond."

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat..

De naam Zegama refereert naar de Spaanse provincie Gipuzkoa in de regio Baskenland. Elk jaar vindt daar de Zegama-Aizkorri trailrun plaats. Dit is een internationale skyrunningwedstrijd die voor het eerst werd gehouden in 2022. De wedstrijd bestaat uit twee races, een SkyMarathon (42,2 km) en sinds 2015 ook een Verticale Kilometer, beide geldig voor de Skyrunner World Series.

De Nike Zegama Trail 2 in detail

Nike ZoomX Zegama Trail 2
Mesh bovenwerk

met een verstevigd teengedeelte, nieuw vetersysteem en verhoogde enkelomsluiting om vuil tegen te houden.

ZoomX foam

voor maximale demping en energieteruggave tijdens korte en lange trailruns.

Vibram Megagrip-slijtzool

biedt een optimale grip tijdens alle omstandigheden.

Nike ZoomX Zegama Trail of Nike Pegasus Trail?

Met de Nike Pegasus Trail heb je een veelzijdige trailschoen aan je voeten. Dit is ook een ideale trailschoen voor de beginnende trailrunner die regelmatig loopt op zowel de trails als de verharde paden. Woon je niet dicht bij een trailroute? Dan kan je gerust een stukje op asfalt lopen met de Pegasus Trail. De ZoomX Zegama komt het meeste tot zijn recht in de bergen en tijdens uitdagende trailruns. De Zegama is de meest comfortabele trailschoen als je demping en een zacht gevoel onder je voeten belangrijk vindt.

3kenmerken van de Nike Zegama Trail 2

Opsomming1

Bovenwerk met verstevigingen voor trailrunning

Het meshbovenwerk van de Zegama Trail 2 is zeer ademend en zit comfortabel om je voeten. In meerdere opzichten is het bovenwerk aangepast aan de wensen en behoeften van trailrunners. Zo heeft de schoen een verstevigde hielkap, maar is de bovenkant zeer flexibel en relatief wat hoger dan een gewone wegschoen. Door de opstaande rand bij de hielkap is de kans minder groot dat er stenen en ander vuil in je schoenen terecht komt. De neus is verstevigd zodat je tenen beschermd blijven bij het lopen op een trail met veel losse stenen. Tot slot zorgt de veterlus ervoor dat je de trailschoen makkelijk kan aan- en uittrekken.

Opsomming 2

ZoomX dempingsmateriaal

Het Nike ZoomX foam in deze schoen zorgt voor een optimale energieteruggave: elke stap levert energie voor de volgende. ZoomX heeft een energieteruggave van 85%, waardoor je het gevoel hebt vooruit te worden gestuwd terwijl je loopt. Bovendien is ZoomX lichter en zachter dan andere Nike foams. Dankzij dit dempingsmateriaal kan je de Zegama Trail 2 inzetten voor een lange trailrun, maar ook voor snelle trainingen en wedstrijden.

Opsomming 3

Vibram Megagrip slijtzool

Nike heeft de grip van de Zegama Trail 2 flink verbeterd, want nu is deze voorzien van het bekende Vibram materiaal. Door de Vibram Megagrip-slijtzool ervaar je meer grip dan bij de voorganger. Bovendien is deze slijtzool duurzamer geworden en zorgen de noppen ervoor dat je een optimale tractie hebt tijdens het lopen in alle omstandigheden.

Goede schoenen, goede sokken

Als je kiest voor de Nike ZoomX Zegama Trail 2, dan adviseren wij ook goede loopsokken. De Nike Trail Crew Socks is een ideale loopsok voor trailrunning. Deze hoge sok voorkomt dat er vuil in je schoenen komt en heeft een verstevigd hiel- en teengedeelte voor extra demping en duurzaamheid. Uniek aan deze sok is de lip aan de achterkant. Als je hieraan trekt wordt je hiel meteen strak gezet, wat blaren en schuren voorkomt.

De trailschoenen van Nike

Wil je de beste Nike trailschoenen kiezen? Denk dan eerst goed na over het type trail je gaat lopen en met welke doelstelling. Iemand die een 10 km gaat racen op vlakke trails heeft andere trailschoenen nodig dan een ultraloper die 100 km gaat afleggen in de bergen. Zoek je veel demping voor korte en lange afstanden? Kies dan voor de Nike ZoomX Zegama Trail 2. De meest veelzijdige trailschoen is de Nike Pegasus Trail 4. Dit is namelijk een hybride trailschoen die grip geeft op trailpaden, maar ook genoeg demping heeft als je op verharde paden loopt. Wil je advies over trailschoenen op basis van jouw doelstelling? Dit kan eenvoudig via onze online shoe advisor die jouw schoenprofiel koppelt aan ons aanbod trailschoenen.

Ben je op zoek naar wedstrijdschoenen voor de trails? Overweeg dan de Nike Terra Kiger als je van plan bent een trail te lopen met een snel karakter. Of trek de Nike Wildhorse aan op een zeer uitdagend terrein in de bergen. Wil je de meest energieteruggave en een echte snelheidsimpuls? Dan moet je gaan voor de Nike ZoomX Ultrafly, want deze trailschoen heeft een carbonplaat en superfoam.

Voorbeeld Nike schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Nike trailschoenen wil afwisselen.

Allround – Nike ZoomX Zegama Trail 2
Tempo/interval – Nike React Terra Kiger 9
Wedstrijd – Nike ZoomX Ultrafly

De Nike Zegama Trail 2 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Nike Zegama Trail 2

Type schoen
Trailschoenen
Offset
4 mm
Gewicht
Ca. 265 gr dames / 317 gr heren
Type loper
Neutraal
Type demping
ZoomX

Verwachtingen

“De Nike ZoomX Zegama was met de lancering een groot succes. Deze trailschoen blinkt uit in comfort en het bieden van een fijne loopervaring voor lange afstanden. Het enige minpuntje van de voorganger was zijn grip, met name in natte omstandigheden. Ik ben benieuwd of dit is verbeterd met de verandering naar een Vibram-slijtzool. Binnenkort ga ik een 3-daagse trail in het buitenland lopen dus wellicht dat ik deze schoen ga kiezen vanwege het comfortlevel.”

Nike trailkledij

Maak je trailoutfit compleet met Nike trailkledij en de juiste accessoires. De Nike Trail kledijcollectie houd je niet alleen warm in koude omstandigheden, maar is vaak ook voorzien van slimme oplossingen om al je spullen mee te nemen onderweg. Denk hierbij aan extra zakken voor het meenemen van je telefoons, sleutels en sportvoeding. Het belangrijkste item voor een trailrun is een goed loopjack. Het Nike GORE-TEX Trail Jacket is volledig waterdicht en beschermt je tegen wind en regen, ook als je boven op de berg staat.

Shop Nike trailkledij

Eindsprint

De Nike ZoomX Zegama Trail 2 bouwt verder op het succes van zijn voorganger, maar heeft nu een verbeterde grip en nog meer comfort doordat de tussenzool is verrijkt met meer ZoomX dempingsmateriaal. Dit is niet alleen de ideale trailschoen voor de lange afstanden, maar is door zijn responsieve gevoel ook geschikt voor korte en snelle trailruns. Dit model is minder geschikt voor de loper die veel gevoel wil met de ondergrond. Deze lopers kunnen beter kiezen voor de Nike Terra Kiger of de Nike Wildhorse.

Vergelijkbaar met de Nike Zoom Zegama Trail 2 is de New Balance Fresh Foam X Trail More V3 en de HOKA Speedgoat 5. Dit zijn beiden allround trailschoenen met extreem veel comfort voor trainingen en lange afstandraces. Voor een extra snelheidsimpuls raden wij de Nike ZoomX Ultrafly aan, want die is voorzien van een carbonplaat.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Nike ZoomX Zegama Trail 2 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal