Skip to main content
Altra Vanish Carbon 2
Altra Vanish Carbon 2

Productreview

Altra Vanish Carbon 2 – Snelheidsimpuls voor training én wedstrijden?

Verpletter jouw loopdoelen met de Altra Vanish Carbon 2. Deze wedstrijdschoen biedt een perfecte combinatie van een explosieve afzet en natuurlijke pasvorm. Hij is nu zelfs uitgerust met een dikkere tussenzool en carbonplaat over de volledige lengte. Waarom zou je hem niet proberen? Ervaar zelf de kracht van snelheid en prestaties en stap in de Altra Vanish Carbon 2.

Wat is nieuw?
  • Verhoogde tussenzool met 3 mm meer Altra EGO PRO foam
  • Nieuwe Assymetrische carbonplaat over volledige lengte (in plaats van ¾ plaat)
  • 75% meer flexibiliteit voorvoet
Bekijk damesmodelBekijk herenmodel
Altra Vanish Carbon 2

3redenen waarom de Altra Vanish Carbon 2 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent klaar voor een snelheidsimpuls

Met de Vanish Carbon 2 sta jij met veel zelfvertrouwen aan de startlijn bij elke wedstrijd. Deze snelle schoen met carbon en lichtgewicht, responsief Altra EGO MAX foam geeft maximale energieteruggave en een explosieve afzet. Het foammateriaal is verrijkt met stikstof zodat het ook licht in gewicht is. Je kan deze lichtgewicht loopschoen ook gebruiken voor interval- en tempotrainingen.

Opsomming 2

Je hebt een wat bredere voet

Altra staat bekend om zijn brede voorvoet. Dit geldt zeker voor de Vanish Carbon 2, deze is voorzien van een Slim FootShape Fit. Bij de midvoet zit de schoen wat strakker, maar in de voorvoet zit meer dan genoeg ruimte zodat je tenen op een natuurlijke manier kunnen spreiden.

Opsomming 3

Je loopt voornamelijk op de voorvoet

De Vanish Carbon 2 heeft een offset van 0 mm. Dat betekent dat er geen verschil zit tussen de hoogte van de hiel ten opzichte van de voorvoet. Dit is ideaal voor een voorvoetloper, aangezien die niet op de hiel land en zal profiteren van een natuurlijke afwikkeling van de voet. Mocht je nieuw zijn met zogenaamde “Zero Drop” loopschoenen, dan raden wij aan om de afstanden rustig op te bouwen in deze snelle schoen. Begin bijvoorbeeld met een 5 km en maak elke week je afstand iets langer met 1-2 km. Dan kunnen jouw kuiten en achillespezen wennen aan deze wedstrijdschoen.

Altra Vanish Carbon 2
Altra Vanish Carbon 2 wedstrijdschoen
On Cloudmonster Mobile
“De Altra Vanish Carbon 2 is een unieke wedstrijdschoen door de Zero Drop-technologie. Dit is de ideale racer voor de loper met een brede voet en de voorvoetloper.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Golden Harper en Brian Beckstead het merk lanceerden met een visie op een natuurlijke voetafrol en biomechanische efficiëntie. Hun innovatieve benadering leidde tot de ontwikkeling van de FootShape-teenbox en ZeroDrop-hiel, kenmerkend voor Altra-schoenen. Sindsdien is Altra uitgegroeid tot een vertrouwde naam in de loopwereld.

De Altra Vanish Carbon 2 in detail

Altra Vanish Carbon 2
Technisch gebreid mesh bovenwerk

zorgt voor een hoog ademend vermogen voor jouw voeten.

Altra EGO PRO

biedt een lichtgewicht en responsieve loopervaring.

Slim FootShape pasvorm

wat veel comfort geeft bij training en competitie.

Carbonplaat

over de volledige lengte voor een snelheidsboost.

Rubberen slijtzool

biedt een goede grip en tractie tijdens het lopen.

Wat hebben Altra en Injinji loopsokken met elkaar te maken?

Het merk Altra staat bekend om zijn ZeroDrop-technologie en brede teenruimte. Alles is gericht op het zo natuurlijk mogelijk bewegen van je voeten. Injinji loopsokken zijn de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden, omdat door het unieke sokdesign elke teen een eigen compartiment heeft. Daardoor kunnen de tenen op een natuurlijke wijze spreiden en neemt de druk op de bal van de voet af. Ook ideaal trouwens als je last hebt van een hallux valgus. Daarom zien we vaak Altra loopschoenen gedragen worden in combinatie met de loopsokken van Injinji.

Ontdek Injinji sokken

3kenmerken van de Altra Vanish Carbon 2

Opsomming1

Slim FootShape Fit

De Vanish Carbon heeft een Slim FootShape Fit die een goede, comfortabele pasvorm biedt voor training en competitie. Dit is de smalste pasvorm van het merk Altra. De voorvoet is wel relatief breed zodat je tenen op een natuurlijke manier kunnen spreiden. Het bovenwerk van de Vanish Carbon 2 is gemaakt van een, met synthetische garen gemaakt, technisch gebreid mesh. Door het ademend vermogen van het bovenwerk blijven je voeten comfortabel in alle omstandigheden.

Opsomming 2

Altra EGO PRO dempingsmateriaal en carbonplaat

De tussenzool van de Altra Vanish Carbon is nu niet 33 mm, maar 36 mm dik voor een verhoogd comfort bij het lopen van lange afstanden zoals halve en hele marathons. Het Altra EGO PRO foam is 17% lichter dan bij zijn voorganger en heeft nu meer energieteruggave. Dit dempingsmateriaal werkt samen met een carbonplaat over de volledige lengte van de schoen voor een explosieve afzet bij elke stap die je maakt.

Opsomming 3

Rubberen slijtzool

Altra heeft de duurzaamheid van de Vanish Carbon 2 flink verbeterd. Het vorige model kon namelijk na 160 km snel slijten. Dat is nu aangepast, want de rubberen slijtzool zien we terug op zowel de hiel als ook bij de voorvoet. Aan de voorkant van de schoen zijn er drie flexgroeven toegevoegd, wat voor een soepele afwikkeling vanaf de voorvoet zorgt.

Altra Vanish Carbon of Altra Vanish Tempo?

Welke snelle schoen het beste bij je past hangt volledig af van jouw doelstelling. De Altra Vanish Carbon is de ultieme wedstrijdschoen met veerkrachtig dempingsmateriaal en een carbonplaat die jou als het ware naar voren stuwt. De Altra Vanish Tempo is de beste keuze voor je tempo en intervaltraining, maar uiteraard kan je deze gerust ook dragen tijdens wedstrijden. Doordat de Vanish Tempo geen carbonplaat heeft is dit model wat soepeler in de voorvoet en heeft een iets dunnere tussenzool (33 mm in plaats van 36 mm voor de Vanish Carbon) voor meer grondcontact.

De Altra wedstrijdschoenen

Wil jij de beste Altra loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze online shoe advisor. Altra heeft verschillende type loopschoenen voor de neutrale loper. De Altra Torin en Altra Via Olympus zijn de allround loopschoenen voor de neutrale loper. Zoek je wat meer ondersteuning? Kies dan voor de Altra Provision of Paradigm. Deze bieden steun aan de overpronerende loper. De Via Olympus is de ultieme lange afstandsschoen met dikke tussenzool terwijl de Altra Provision de meest veelzijdige loopschoen is met een lichte ondersteuning. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte Altra loopschoen voor elke training of wedstrijd.

In de Vanish collectie vind je de snelste tempo- en wedstrijdschoenen van het merk Altra. Gebruik de Altra Vanish Tempo voor jouw tempo- en intervaltraining. Bewaar de Altra Vanish Carbon 2 voor de wedstrijden, wanneer je het maximale uit je prestaties wilt halen.

Voorbeeld Altra schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Altra loopschoenen wil afwisselen.

Allround – Altra Torin 7 / Via Olympus 2
Tempo/intervalAltra Vanish Tempo
WedstrijdAltra Vanish Carbon 2

De Altra Vanish Carbon 2 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Altra Vanish Carbon 2

Type schoen
Wedstrijdschoen
Type loper
Neutrale loper
Offset
0 mm (36 mm hiel / 36 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 164 gram dames / 229 gram heren
Demping
Altra EGO MAX foam

Eindsprint

Het is een goede ontwikkeling dat de Vanish Carbon 2 een dikkere tussenzool heeft gekregen en een vernieuwde carbonplaat. Dit zorgt niet alleen voor veel veerkracht, maar ook een verhoogde stabiliteit. De meeste wedstrijdschoenen zijn behoorlijk smal, maar dit geldt niet voor de Vanish Carbon 2. Deze snelle schoen is minder geschikt voor haklanders, want zij zullen relatief snel last krijgen van hun kuit en achillespees door de lage offset.

De Altra Vanish Carbon 2 is vergelijkbaar met de New Balance FuelCell SuperComp Elite V4 en de HOKA Rocket X 2. Dit zijn namelijk ook wedstrijdschoenen met carbon én een relatief lage offset van 4 en 5 mm.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Altra Vanish Carbon 2 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons WhatsApp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen.
Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal