Skip to main content
Saucony Triumph 21 hardloopschoenen
Saucony Triumph 21 hardloopschoenen

Productreview

Saucony Triumph 21 – De beste loopschoen van Saucony?

Maak kennis met de nieuwste Saucony Triumph 21. Met een compleet vernieuwd bovenwerk en de kenmerkende PWRRUN+ demping is dit één van de meest comfortabele loopschoenen aller tijden.  Deze schoen is voor iedere loper die meer uit zijn dagelijkse trainingsruns wil halen. Ga lopen en maak jouw triomftocht naar de finish.

Shop damesmodelShop herenmodel
Saucony Triumph 21

3redenen waarom de Saucony Triumph 21 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wilt veel kilometers gaan maken

De Triumph 21 is uitermate geschikt voor lange duurlopen. Door het gebruik van de dikke laag PWWRUN+ materiaal heeft de schoen veel demping, maar ook veel energieteruggave. Door die combinatie is het makkelijker om te blijven lopen.

Opsomming 2

Je houdt van lichte schoenen

Ten opzichte van andere neutrale loopschoenen in de maximaledempingcategorie is de Triumph 21 zeer licht. Het voordeel van een lichte schoen is dat het minder energie kost om je voeten te verplaatsen en je daardoor dus makkelijker harder of verder kunt gaan lopen.

Opsomming 3

Je houdt van een natuurlijke afwikkeling

Veel schoenen in de maximaldempingcategorie hebben een hele aanwezige rocker waardoor je als het ware van de schoen afrolt in de voorvoet. De rocker in de Triumph is wat minder aanwezig en dat zorgt voor een wat meer natuurlijk gevoel. Door deze vorm heb je ook wat meer gevoel met de grond dan in bijvoorbeeld een ASICS Nimbus.

Saucony Triumph 21 hardloopschoenen
Saucony Triumph 21
Saucony Triumph 21 hardloopschoenen
“Al met al is dit een van de beste allround loopschoenen die ik dit jaar heb getest.”

Daan Glorie – Productexpert

Moet ik kiezen voor de Saucony Triumph of de Ride?

De Saucony Triumph 21 en Saucony Ride 16 zijn beide neutrale en allround loopschoenen, maar hebben een verschillende demping en afwikkeling. De Saucony Triumph 21 heeft wat meer demping en dat komt door de zeer zachte PWRRUN+ tussenzool die wat meer energieteruggave en comfort heeft. Ga je lange afstanden (vanaf 10 km) lopen, dan raden wij de Triumph 21 aan. De Saucony Ride 16 is relatief wat stabieler, heeft een lagere offset van 8 mm en geeft meer grondcontact. Tot slot is de Ride ongeveer 20 gram lichter dan de Triumph.

De Saucony Triumph 21 in detail

Saucony Triumph 21 allround hardloopschoenen
Gebreid Knit bovenwerk

voor een zachte en optimale pasvorm.

PWRRUN+ demping

over de volledige zool zorgt voor veel energieteruggave bij elke stap.

XT-900 Carbon rubber

voor een goede duurzaamheid en tractie in verschillende omstandigheden.

Tri-Flex ontwerp

van de slijtzool zorgt voor flexibiliteit en een natuurlijke afwikkeling.

Wat is het verschil tussen de Triumph en Tempus?

De Saucony Triumph is gemaakt voor de neutrale loper terwijl de Saucony Tempus is ontworpen voor de overpronerende loper. De Tempus heeft namelijk een EVA-frame rondom de middenvoet die zorgt voor stabiliteit tijdens het lopen. Beide schoenen zijn gemaakt voor het lopen van lange afstanden.

3kenmerken van de Saucony Triumph 21

Opsomming1

Vernieuwd Knit bovenwerk

Wat is het verschil tussen de Triumph 20 en 21? Dat is eigenlijk alleen het bovenwerk. Het vernieuwde platgebreide bovenwerk zorgt voor meer ademend vermogen en een betere lockdown. Er zijn meer perforaties gemaakt zodat je voeten comfortabel en droog blijven, ook tijdens warmere dagen. De voorvoet is iets breder en het materiaal van het bovenwerk stretcht wat meer mee met jouw voeten. Het nieuw ontworpen vetersysteem zorgt voor comfort en stevigheid wanneer je het nodig hebt.

Opsomming 2

Zeer zachte PWRRUN+ tussenzool

In de tussenzool zien we de PWRRUN+ technologie. Dit dempingsmateriaal heeft een hoge energieteruggave en voelt heel zacht aan als je lange afstanden gaat lopen. De PWRRUN+ inlegzool helpt dat luxe gevoel onder je voet te geven. Het PWRRUN+ foam is gemaakt op basis van TPU (polyurethaan), wat 28% lichter is dan het foam dat voorheen werd gebruikt in loopschoenen van Saucony.

Opsomming 3

XT-900 Carbon rubber slijtzool

De dunne slijtzool van de Triumph 21 is gemaakt van XT-900 carbon rubber. Dit type rubber geeft een uitstekende grip en goede duurzaamheid. Op de Triumph 21 kan je gerust tussen de 600 en 800 km lopen. Dit is uiteraard afhankelijk van je loopstijl en de ondergrond waarop je loopt.

Saucony Triumph RFG

De Saucony Triumph RFG is de milieuvriendelijke versie van de Triumph 21. RFG is de afkorting voor de slogan van Saucony: “Run for Good”. Bij het ontwerp van de Triumph RFG is de focus gelegd op het gebruik van meer mileuvriendelijke materialen. Zo is er voor het bovenwerk gekozen voor plantaardige kleurstoffen en gerecyclede materialen.

De PWRRUN BIO+ tussenzool is voor 55% gemaakt van mais, een recyclebare bron en beperkt de afhankelijkheid van plastic. Ondanks deze materialen geeft de Triumph RFG dezelfde demping en energieteruggave als de Triumph 21. Ook bij de slijtzool is gekozen voor natuurlijke materialen. Zo bestaat deze voor 80% uit natuurrubber, die na verloop van tijd zal veranderen van uiterlijk.

Als je kiest voor de Triumph RFG dan begin je met een goed gevoel aan je volgende trainingsrun die impact heeft op de toekomst van onze wereld.

Advies voor Saucony schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. De Saucony Triumph 21 is de ideale loopschoen voor de lange afstand. Welke Saucony schoen zou je dan daarnaast kunnen gebruiken? Kies bijvoorbeeld voor de Saucony Kinvara, een ideale schoen voor (korte) intervallen en baantrainingen. De Saucony Endorphin Speed 3 zou je ook kunnen aanschaffen, want deze temposchoen is ideaal voor lange tempoblokken in aanloop naar een (halve) marathon. Wil je een Saucony carbonschoen voor het verpulveren van je PR? Dan is de Saucony Endorphin Elite jouw nieuwe wedstrijdschoen.

De Saucony Triumph 21 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de Saucony Triumph 21voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Specifications Saucony Triumph 21

Offset
10 mm
Weight men
Ca. 278 gram
Weight women
Ca. 250 gram
Shoe type
Neutraal

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“Ik merk meteen dat de Triumph 21 lekkerder om de voet zit dan zijn voorganger. Dit komt door de betere lockdown rondom de middenvoet en de ruimte van de voorvoet. Er zijn minder overlays waardoor ik tijdens het lopen geen warme voeten meer krijg. Soms is een gebreid bovenwerk erg slap, maar dit is niet het geval bij de Triumph. Door de dunne treklus kan ik de schoen snel aan- en uittrekken en dat is erg prettig.”

Saucony Triumph 21 Fit

Stride

“Op de Triumph 20 heb ik ruim 800 km gelopen en ik ben blij dat de Triumph 21 hetzelfde dempingssysteem heeft. Het PWRRUN+ geeft maximale demping, maar tegelijkertijd voel ik ook wel veel contact met de ondergrond. Ik vind dat de schoen lichtgewicht is en tijdens het lopen krijg ik een “bouncy gevoel”. De Triumph 21 is meer te vergelijken met een trampoline dan met een zacht matras. Ik krijg dus meer energie terug en dat is fijn bij lange duurlopen vanaf 15 km. Het Tri-Flex ontwerp van de slijtzool laat je voeten op een natuurlijke manier afwikkelen. Ik vond de Triumph 21 heel erg stabiel, ook als ik wat vermoeid raakte tijdens het lopen van lange afstanden. Al met al is dit een van de beste allround loopschoenen die ik dit jaar heb getest.”

Saucony Triumph 21 Stride

Use

“Ik adviseer om de Triumph 21 te gebruiken voor lange afstanden en dagelijkse trainingen. Deze schoen is minder geschikt voor tempotrainingen en intervallen. Door de dikke tussenzool kan je namelijk minder reactief lopen. Kies dan eerder voor de Saucony Endorphin Speed, want dit model heeft een nylonplaat voor stabiliteit en een snelle afwikkeling. Als je vermoeid bent na een zware wedstrijd in het weekend, dan is dit ook een prettige schoen voor hersteltrainingen als het tempo juist niet belangrijk is.”

Saucony Triumph 21 Use

De Saucony allround schoenencollectie

Welke Saucony loopschoen past bij jou? Dit hangt ervan af of jij een neutrale afwikkeling hebt of een overpronatie. Bij overpronatie zakt je enkel en knie wat naar binnen tijdens de loopbeweging. De Saucony Ride en Triumph zijn de allround loopschoenen van Saucony voor het lopen van korte en lange afstanden. De Triumph heeft de meeste demping in de collectie van Saucony. De Endorphin Shift onderscheidt zich door een lagere offset van 4 mm gecombineerd met een dikke tussenzool van PWRRUN-foam. Als jij een temposchoen zoekt die je ook kunt gebruiken als wedstrijdschoen, overweeg dan zeker de lichtgewicht Saucony Kinvara.

Eindsprint

“Hoe maak je een goede loopschoen nog beter?” Dat is wat ze bij Saucony hebben gedacht. En we zien in de Triumph 21 met de aanpassingen van het bovenwerk dat het gelukt is om deze neutrale allrounder nog beter te maken. Dit heeft geresulteerd in een betere lockdown en optimaal ademend vermogen voor je voeten. De Triumph 21 is ontworpen voor liefhebbers van de lange afstand. Deze loopschoen is minder geschikt voor intervaltrainingen vanwege de dikke en zachte tussenzool.

De Saucony Triumph 21 is vergelijkbaar met de ASICS Nimbus 25 en de adidas Ultraboost Light. Dit zijn ook allround loopschoenen met veel demping voor de neutrale loper.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Triumph 21 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.