Skip to main content
New Balance Trail More v3 trailschoenen
New Balance Trail More v3 trailschoenen

Productreview

New Balance Fresh Foam X Trail More v3

De New Balance Fresh Foam X Trail More v3 is een trailschoen die eindeloos veel comfort biedt. Of je nu net begint met lopen of traint voor je eerste ultrawedstrijd, met de Trail More v3 kan jij elk outdoor avontuur aan. Maak je niet druk om de uitdagende omstandigheden, want de Fresh Foam X Trail More v3 geeft jou het vertrouwen om de finish te halen. Ben je ook zo benieuwd? Wij hebben de schoen getest en delen onze bevindingen.

Shop damesShop heren
New Balance Trail More v3 trailschoenen

3redenen waarom de New Balance Fresh Foam X Trail More v3 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent liefhebber van het lopen van lange afstanden

Hoe langer de afstand die je gaat lopen, hoe meer demping je wil hebben. Het maakt natuurlijk verschil of je een half uur gaat lopen of een paar uur achter elkaar. De More Trail heeft een dikke tussenzool bestaande uit Fresh Foam X materiaal wat veel demping biedt. Dit is vooral aangenaam als je lange afstanden gaat lopen. Voor tempotrainingen is deze trailschoen minder geschikt, vanwege het zwaardere gewicht.

Opsomming 2

Je zoekt een trailschoen met veel demping en stabiliteit

Er bestaan verschillende type trailschoenen. De verschillen zitten in het noppenprofiel, de demping en de stabiliteit. De Fresh Foam More Trail scoort hoog als het gaat om demping en stabiliteit. De hiel en voorvoet is relatief breed, zodat je veel platform hebt om op te landen. Dankzij de Vibramzool krijg je een optimale grip en een goede duurzaamheid. De More Trail is gemaakt om veel kilometers op te trainen.

Opsomming 3

Je wil een allround trailschoen voor lopen op de weg en op trails

De Fresh Foam X More Trail is zogenaamde road-to-trailrun loopschoen. Loop je vanuit huis over de weg naar de duinen? Dan kan je gerust voor deze trailschoen kiezen vanwege het zachte Fresh Foam X materiaal dat veel demping biedt voor lopen op de weg, maar ook aangenaam is voor het lopen op onverharde paden.

New Balance Trail More v3 dames trailschoenen
New Balance Trail More v3 heren trailschoenen
New Balance Trail More v3 heren trailschoenen
“lopen op de New Balance Fresh Foam X Trail More v3 is als rennen op een goed zacht matras die ervoor zorgt dat we niet willen slapen, maar lange uren willen rennen zonder ooit moe te worden.”

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat…

…de New Balance Fresh Foam X Trail More V3 ook een grote broer heeft die populair is bij lange-afstandlopers op de weg? Dat is namelijk de Fresh Foam X More V4. Deze schoen is nog wat soepeler dan de trailversie, want deze bestaat volledig uit extreem zacht Fresh Foam X schuim. Gebruik deze schoen vooral voor rustige duurlopen en hersteltrainingen. Je zal comfortabel trainen en gemakkelijk je doelen behalen.

De New Balance Fresh Foam X Trail More v3 in detail

New Balance Fresh Foam X Trail More V3
Engineered mesh bovenwerk

met verstevigingen bij de tenen om je voeten te beschermen tegen stenen en vuil.

Fresh Foam X tussenzool

bestaat voor 3% uit biologisch gerecycled materiaal en geeft maximaal comfort bij het lopen van lange afstanden.

VIBRAM-slijtzool

met Micro Traction Lugs voor optimale grip op onverharde ondergrond.

Wat maakt de New Balance Fresh Foam X Trail More V3 zo uniek?

Met een zooldikte van 40 mm zal je wel denken: “is deze trailschoen wel stabiel?” Dat is New Balance zeker gelukt, want de basis van de zool is breed. Daardoor heb je een groot platform om op te landen. Bovendien sta je met je voet niet op het schuim, maar er middenin. Door deze eigenschappen is de Trail More v3 ook geschikt voor een beginnende of wat zwaardere loper.

3kenmerken van de New Balance Trail More v3

Opsomming1

Engineered Mesh bovenwerk

Deze trailschoen heeft een enorm comfortabele pasvorm. Het Engineered Mesh bovenwerk is stevig, maar tegelijkertijd ook lichtgewicht en ademend. Aan de zijkant en voorkant van de schoen zitten extra verstevigingen. Dit is om je voeten te beschermen tegen scherpe obstakels en om vuil tegen te houden. Op de schoenlip zit een veterlus zodat je deze trailschoen makkelijk kan aan- en uittrekken.

Opsomming 2

Fresh Foam X tussenzool

De Fresh Foam X tussenzool bij de Trail More v3 bestaat uit 2 verschillende hardheden. De bovenste laag is heel zacht, zodat je comfortabel lange afstanden kan lopen. De onderste (witte) laag is wat harder en geeft stabiliteit bij elke stap die je zet. Door het hoge comfortlevel is deze schoen geschikt voor lange afstanden, marathons en zelfs ultra-afstanden.

Opsomming 3

VIBRAM-slijtzool

De belangrijkste eigenschap van een trailschoen is een goede grip. De Trail More V3 heeft een superieure grip door een samenwerking met VIBRAM. Dit is een fabrikant van schoenzolen die voorop loopt met de ontwikkeling van nieuw rubber en kunststof. De VIBRAM slijtzool heeft noppen met een nieuw design ten opzichte van de voorganger. De Micro Traction Lugs hebben kleine puntjes waardoor de tractie op onverharde ondergrond nu nog beter is.

De New Balance Fresh Foam X Trail More v3 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Camille Cholbi.

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Specifications adidas New Balance Trail More v3

Offset
4 mm
Weight men
Ca. 320 gram
Weight women
Ca. 260 gram
Shoe type
Neutraal
Article group
Trailschoenen

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“De schoen heeft een massieve uitstraling en biedt meteen bij het aantrekken al enorm veel comfort. Hij zit zo comfortabel zoals een pantoffel, vanaf de eerste stappen heb je het gevoel dat je op een matras loopt. Het mesh bovenwerk biedt een goed ademend vermogen en een aangename pasvorm zonder de voet te strak te omwikkelen. De voorvoet is breed genoeg om je tenen te kunnen bewegen, terwijl de extra steun bij de hiel ervoor zorgt dat deze goed wordt ingeklemd. Let op, als je smalle voeten hebt kan je misschien wat minder steun ervaren. De tong is zacht en comfortabel en zit aan de schoen genaaid en blijft zo op zijn plaats tijdens het lopen. Met de aantreklus kan je de schoen snel en gemakkelijk aan- en uitrekken. Deze loopschoen valt normaal, maar ik zou lopers met smalle voeten aanraden om een ​​halve maat kleiner te nemen dan hun normale loopschoen.”

New Balance Fresh Foam X Trail More v3 fit

Stride

“Vanaf de eerste passen voel je meteen waar deze schoen zijn overtreffende trap “More” vandaan haalt: superieure demping! De overgang van hiel naar teen is zeer flexibel en stabiel, maar mist dynamiek. De passen blijven daardoor relatief kort en laag. De New Balance Fresh Foam X Trail More v3 biedt een nieuwe loopervaring waarbij demping en comfort de boventoon voeren. Een schoen waarin je met een goed gevoel lange kilometers kunt lopen in een langzaam tot gestaag tempo zonder te moe te worden.”

New Balance Fresh Foam X Trail More v3 stride

Comfort

“Het Fresh Foam X schuim geeft je in combinatie met de dikke tussenzool een indrukwekkende demping en zeer veel loopcomfort. Daarnaast biedt het een zeer goede stabiliteit dankzij de twee oplopende delen van de zool die een soort “emmer” aan de achterkant van de schoen vormen. Zowel hiel- als voorvoetlopers zullen waarderen hoe zacht en flexibel deze schoen is. Aan de andere kant zullen lichte en snelle lopers de schoen al gauw te zacht of te zwaar vinden vanwege het gebrek aan energieteruggave tijdens de overgang. De New Balance Fresh Foam X Trail More v3 is dan ook een ideale schoen voor middelzware tot zware lopers die op zoek zijn naar superieure demping om lang op te lopen of om lange afstanden op af ​​te leggen, zoals 100 km. Hij is daarnaast geschikt voor dagelijkse trainingen en voor hersteltrainingen. Fans van de New Balance Hierro zullen zich zeker aangetrokken voelen tot de More v3. Met zijn 4 mm offset is deze schoen ook te vergelijken met de HOKA Challenger ATR 6.”

New Balance Fresh Foam X Trail More v3 comfort

Grip

“De slijtzool heeft dwarsgeplaatste noppen met evenredige tussenruimte en  een relatief vlak oppervlak, dit geeft de schoen op zowel droge als natte grond goede grip. Ook bergop en bergaf blijft de schoen stabiel. Het mesh in het bovenwerk houdt zand en stof uit de schoen en de versteviging bij de neus beschermt de tenen goed tegen stenen en takken. In vergelijking met de tussenzool kan de slijtzool toch een beetje minimalistisch lijken, vooral in de voorvoet. lopen op de New Balance Fresh Foam X Trail More v3 is als rennen op een goed, zacht matras die ervoor zorgt dat we niet willen slapen, maar lange uren willen rennen zonder ooit moe te worden.”

De New Balance trailschoenencollectie

New Balance heeft voor elke loper en elke type trailrun een geschikte loopschoen. De More Trail V3 is het meest geschikt voor lange afstanden, terwijl de FuelCell Trail Summit Unknown V3 de beste partner is voor korte en snelle trailruns. De New Balance Hierro V7 heeft dezelfde demping als de More Trail, alleen heeft deze trailschoen een hogere offset (8 mm) en een uitgebalanceerde tussenzool. Dit maakt de Hierro tot de meest veelzijdige trailschoen binnen de collectie van New Balance. Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke trailschoen? Kies dan voor de Fresh Foam Garo. Dit model heeft een comfortabele Fresh Foam tussenzool, wat gecombineerd wordt met een AT slijtzool zodat je elk outdooravontuur aan kan.

Eindsprint

De New Balance Fresh Foam X Trail More v3 blijft een innovatieve schoen, want het brengt maximale demping naar de trailwereld. Deze schoen maakt deel uit van de lijn schoenen met dikke zolen die door New Balance is geïnitieerd na de Hierro v3. Fans van de Hierro zullen zeker overtuigd zijn door dit nieuwe model, aangezien het dezelfde basis heeft als de Fresh Foam More en dus vergelijkbare sensaties met nog meer demping en comfort. Deze trailschoen is uitstekend geschikt voor langeafstandslopers, zoals marathon- of ultratrail, die op zoek zijn naar superieure demping. Het is ook geschikt voor vrij zware lopers die in een langzaam tot gestaag tempo trainen. Door de vernieuwde VIBRAM-slijtzool krijg je bovendien meer grip, ook als je in een uitdagende omgeving gaat lopen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance Fresh Foam X Trail More v3 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.