Skip to main content
adidas Solarboost 5
adidas Solarboost 5 allround hardloopschoenen

Productreview

adidas SOLARBOOST 5; Het werkpaard voor de fanatieke loper

De adidas Solarboost 5 is gemaakt met de loper die elke dag wil trainen in gedachten. Wat heb je nodig als je zo veel gebruik maakt van een loopschoen? Een comfortabel bovenwerk om blaren en ongemak te voorkomen, een tussenzool met voldoende demping om je spieren en gewrichten te ontlasten en natuurlijk een slijtvaste zool. Is het adidas gelukt om een echt werkpaard te creëren? Lees het verder in deze review!

Shop damesShop heren
adidas Solarboost dames hardloopschoenen

3redenen waarom de adidas Solarboost 5 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent van plan meer en vaker te gaan lopen

Dankzij de dikke Light Boost zool loop je comfortabel je kilometers en ben je goed beschermd tegen de klappen van de weg.

Opsomming 2

Je bent een neutrale loper en houdt van een stevige schoen

Dankzij de brede zool en het EVA Controlplatform houdt de schoen je voet goed in het midden. Dit geeft een stevig en stabiel gevoel.

Opsomming 3

Je vindt duurzaamheid belangrijk

De Solarboost 5 is echt een schoen waarmee je veel kilometers kunt gaan maken. De onverwoestbare Continental slijtzool en het duurzame Light Boost zorgen ervoor dat de schoen heel lang goed blijft. Het PRIMEGREEN bovenwerk bestaat voor minstens 50% uit gerecycled materiaal.

adidas Solarboost 5
hardloopschoenen
adidas Solarboost 5 heren hardloopschoenen
On Cloudsurfer hardloopaschoenen allround
“Bij het lopen merk ik dat de schoen lichter voelt dan dat deze eruit ziet. Wat dat betreft ben ik positief verrast.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat?

Het nieuwe Light Boost materiaal wel 30% lichter is dan het oude Boostmateriaal van adidas. En wie denkt dat dat ten koste gaat van de kwaliteit komt bedrogen uit, want het materiaal geeft ook nog eens 4% meer energie terug.

De adidas Solarboost 5 in detail

adidas Solarboost 5
Monomesh upper

Flexibel, ademend en comfortabel.

LIGHT BOOST tussenzool

Voor meer energieteruggave.

EVA Controlplatform

Voor steun en stabiliteit in de hiel.

Continental slijtzool

Uitstekende grip en duurzaamheid.

3kenmerken van de adidas Solarboost 5

Opsomming1

Light Boost tussenzool

De zool is niet alleen lichter maar ook dikker geworden. Door meer materiaal onder je voet te hebben voelt de schoen nog zachter aan dan zijn voorganger. Het LEP systeem zorgt stevigheid in dit lichte materiaal.

Opsomming 2

EVA-Controlplatform

Dankzij het vernieuwde Controlplatform van EVA materiaal krijgt de enkel nog meer ondersteuning. Dit is ideaal als bij lange lopen waar je door vermoeidheid soms wat meer ondersteuning nodig hebt.

Opsomming 3

Monomesh

Het materiaal van het bovenwerk is een stuk minder dik en daardoor veel meer ademend dan dat van zijn voorganger. Het mooie is dat dit niet ten koste is gegaan van de stevigheid.

De adidas Solarboost 5 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster All4running

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster All4running

Menno Munster

Productexpert

Specifications adidas Solarboost 5

Offset
10 mm
Weight men
Ca. 299 gram
Weight women
Ca. 260 gram
Shoe type
Neutraal

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“De Solarboost 5 voelt zeer comfortabel bij het aantrekken. De tong van de schoen is vrij dik en zit vast aan de zijkanten van de schoen. Ook rondom de hak zit veel padding. Dit zorgt ervoor dat de stevige hielkap toch zacht aanvoelt. De pasvorm is redelijk strak rond de midvoet en qua breedte valt de schoen in de voorvoet normaal. Er is niet heel veel volume in de voorvoet waardoor ik het monomesh bovenwerk tegen mijn tenen voel. Het mesh in de voorvoet is wel lekker dun en ademend.”

adidas Solarboost 5 hiel

Stride

“Bij het lopen merk ik dat de schoen lichter voelt dan dat deze eruit ziet. Wat dat betreft ben ik positief verrast. De schoen geeft me een stabiel gevoel met name rond de hak. Dankzij de brede zool heb ik een groot platform. Voor lopers met een lichte overpronatie zou dit wat mij betreft ook een goede optie kunnen zijn. De schoen voelt ten opzichte van andere schoenen in deze categorie wel een beetje plat. De voorvoet van de schoen heeft weinig ronding maar is flexibel genoeg om toch lekker op te kunnen lopen.”

adidas Solarboost 5 zool

Comfort

“Het Light Boost materiaal voelt lekker licht aan de voet. Het is niet super zacht, maar geeft juist een iets steviger gevoel. Tijdens het lopen voel ik dat er veel foammateriaal in de hak is verwerkt, dit maakt landen op hak comfortabel en stabiel. Door de offset van 10 millimeter merk ik wel een groot verschil met de voorvoet. Deze voelt behoorlijk steviger en dit maakt landen op de voorvoet voor mij wat minder comfortabel.”

adidas Solarboost 5 frontview

Welcome to the Adidas Solar family

De adidas Solarcollectie bestaat uit allround loopschoenen voor lopers van elk niveau. Zo is de Solarboost 5 de meest dempende schoen voor het lopen van zowel korte als lange afstanden. Kleine broer van de Solarboost is de Solarglide 6 en dit model onderscheidt zich door extra veel rubber op de hak en traditioneel Boostfoam in de tussenzool. Ben jij een overpronerende loper? Kies dan voor de adidas Solarcontrol, want dit model heeft een wat steviger EVA foam aan de binnenzijde om steun te bieden aan de enkel en knie.

Eindsprint

De adidas Solarboost 5 is een stap in de goede richting ten opzichte van zijn voorganger. Als je daar lekker op hebt gelopen zul je versie 5 zeker waarderen. De Solarboost 5 onderscheidt zich van andere schoenen in zijn categorie door een relatief hoge drop en een geringe rocker, dus als je daar van houdt is dit zeker een schoen waar je plezier van gaat beleven. Daarbij is de Solarboost 5 ook uniek in zijn stabiliteit.

De Solarboost 5 is te vergelijken met de Brooks Ghost 15 en de Saucony Ride 16. Dit zijn ook redelijk stabiele neutrale loopschoenen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Solarboost 5 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.