Skip to main content
Saucony Ride 16
Saucony Ride allround hardloopschoen

Productreview

De Saucony Ride 16, de beste Ride ooit gemaakt?

De Saucony Ride is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de collectie van Saucony. De Ride 16 is de neutrale allround loopschoen voor je dagelijkse run. Waar de Ride 15 een grote update in de goede richting was ten opzichte van zijn voorganger is bij de Ride 16 alleen het bovenwerk aangepast. Wat voor effect dat heeft en of de schoen geschikt is voor jou lees je in onze review.

Shop damesShop heren
Saucony Riode 16 heren hardloopschoenen

3redenen waarom de Saucony Ride 16 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een neutrale schoen die toch stabiel voelt

De Ride 16 is geen schoen die speciaal is gemaakt voor mensen die een correctie nodig hebben tijdens het lopen, maar de schoen heeft wel een aantal eigenschappen die zorgen voor een stabiel gevoel. De zool is wat breder aan de binnenkant van de hak en bij de voorvoet, zodat je voet daar voldoende ondersteuning heeft. Bovendien sta je niet óp maar ín de zool waardoor je voet nog beter wordt begeleid.

Opsomming 2

Je bent een midvoetlander of je wilt meer op je midvoet gaan landen

De 8 millimeter drop van deze schoen maakt hem geschikt voor lopers die op hun midvoet landen. Het voordeel is dat je niet te veel materiaal bij de hak hoeft mee te slepen bij elke pas, maar je wel voldoende beschermd bent tegen de impact van elke stap.

Opsomming 3

Je houdt er niet van als schoenen te zacht zijn

Er is een trend gaande waarbij alle loopschoenen steeds zachter lijken te worden en niet iedereen is daar fan van. Nu is de Ride 16 ook wel een stukje zachter dan bijvoorbeeld de Ride 13, maar ten opzichte van de concurrentie voelt de Ride 16 wel lekker stevig aan.

Saucony hardloopschoenen
Saucony Ride 16 hardloopschoenen
Saucony Ride 16 hardloopschoenen
“De grote kracht van de Ride 16 is zijn soepele afrol. Wat ik daarbij vooral waardeer is de stabiliteit die deze schoen biedt.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Het woord Saucony komt van het woord ‘saconk’ uit de taal van de Lenni Lenape-indianen. Het betekent ‘een samenkomst van twee rivieren’. Het logo is geïnspireerd op de Saucony Creek, een rivier in Pennsylvania. Het logo symboliseert een stromende rivier met daarin drie keien.

De Saucony Ride 16 in detail

SaUCONY RIDE 1±5
Geüpdate bovenwerk

Naadloos engineered mesh bovenwerk met groot aantal garen.

PWRRUN-tussenzool

Met PWRRUN+ inlegzool voor extra comfort onder de voet.

Sidewalls

Houden de voet op de plaats tijdens het lopen.

3kenmerken van de Saucony Ride 16

Opsomming1

PWRRUN-tussenzool

Dit materiaal heeft meer demping en een lager gewicht en zorgt daarmee voor een comfortabele loopervaring. In combinatie met een nog zachtere PWWRUN+ inlegzool voelt de schoen heerlijk tijdens het aantrekken en tijdens je run.

Opsomming 2

FORMFIT-bovenwerk

Het bovenwerk omsluit de voet goed door de tong die ook aan de zijkanten vast zit aan de schoen en de veterlus waarmee de schoen echt om de voet wordt getrokken.

Opsomming 3

Licht gewicht

Met zijn 250 gram voor een herenmodel is de Ride 16 een van de lichtere schoenen in zijn categorie. Dit zorgt ervoor dat de schoen ook geschikt is voor tempotrainingen en niet alleen voor rustige runs.

De Saucony Ride 16 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Daan Glorie.

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Specifications Saucony Ride 16

Offset
8 mm
Weight men
C.a. 250 gram
Weight women
C.a. 221 gram
Shoe type
Neutraal

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“De Saucony Ride 16 omsluit je voeten op een prettige manier. De onderkant van de hiel is verstevigd terwijl de bovenkant van de hielkap flexibel, zacht en aangenaam is. Het voordeel hiervan is dat dit geen druk creëert op je hielbot. Rondom de middenvoet heeft de schoen een wat strakkere pasvorm, die ervoor zorgt dat je voet niet gaat schuiven in de schoen. Het enige nadeel is dat de veters wat korter zijn dan bij de vorige versie. Mocht je vaak een lusvetering gebruiken, dan raad ik aan om een vetergat over te slaan zodat je genoeg veter overhoudt. Al met al doet het bovenwerk goed zijn werk bij de Ride 16.”

Saucony Ride Fit

Stride

“De grote kracht van de Ride 16 is zijn soepele afrol. Wat ik waardeer is de stabiliteit die deze schoen biedt. Dit is een hele stabiele neutrale loopschoen en dat komt doordat de zool een breed platform heeft. Daardoor heb je veel raakvlak met grond, of je nu op je hiel of middenvoet land. De trend is dat loopschoenen steeds zachter worden en daardoor instabieler, maar dit geldt niet voor de Saucony Ride 16. De PWRRUN-tussenzool biedt een mooie mix tussen demping en energieteruggave. Je zal niet snel wegzakken in het foammateriaal, want het voelt heel stevig aan. De Saucony Ride 16 is door zijn updates nog steeds een betrouwbare trainingspartner voor veel lopers.”

Saucony Ride 16 Stride

Comfort

“De Ride 16 heeft een gemiddelde demping. Dit model zit qua demping namelijk tussen de Kinvara en de Triumph 20. Wil je dus liever een schoen met minder demping en meer grondcontact? Dan kan je het beste kiezen voor de Kinvara, wat eigenlijk een wedstrijdschoen is. De Triumph 20 is de allround loopschoen met de focus op lange afstanden, als je bijvoorbeeld traint voor een marathon. Mocht je fan zijn van de Ride 15, dan kan je moeiteloos overstappen naar de Ride 16 want de update is niet heel erg groot.”

Saucony Ride Comfort

Welcome to de Saucony Family

De Saucony Ride 16 maakt onderdeel uit van de allround schoenencollectie van Saucony. Deze familie bestaat uit loopschoenen voor de neutrale en overpronerende loper. In vogelvlucht nemen we deze collectie met jullie door.

 • De Saucony Triumph heeft wat meer demping dankzij het PWRRUN+ in de tussenzool.
 • De Guide is de stabiele tegenhanger van de Ride.
 • De Saucony Tempus is er ook voor de overpronerende loper en heeft maximale demping door het PWRRUN PB-foam dat is verwerkt in de hiel en voorvoet.

Eindsprint

Hoewel de Ride 16 dit jaar geen grote update heeft gehad, is de schoen nog steeds een van de beste trainingsschoenen op de markt. De demping is wel iets steviger dan die van de concurrentie maar dit zorgt er in combinatie met het lichte gewicht ook voor dat je het tempo wat makkelijker kunt verhogen. Dit maakt de Ride 16 een zeer veelzijdige schoen die bij veel lopers goed in de smaak zal vallen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Ride 16 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.