Skip to main content
Saucony Kinvara 14
Saucony Kinvara 13 hardloopschoenen

Productreview

Saucony Kinvara 14, de klassieker opnieuw uitgevonden

De Saucony Kinvara 14 is uit en is lichter dan ooit. De Kinvara van Saucony heeft over de jaren heen een grote schare aan fans opgebouwd. De combinatie van een laag gewicht en een comfortabele demping maakte de Kinvara geschikt voor zowel lange trainingen als snelle wedstrijden. Wordt de nieuwste versie ook een favoriet bij de fans? Lees het in onze review.

Shop damesShop heren
Saucony Kinvara 14 dames hardloopschoenen

3redenen waarom de Saucony Kinvara 14 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent op zoek naar een lichtgewicht trainingsschoen

De Saucony Kinvara 14 is een lichtgewicht loopschoen. Aan alles is gedacht om het gewicht te besparen. Zo is het bovenwerk heel dun en ademend terwijl de slijtzool alleen strategische plekken rubber heeft om gewicht te besparen.

Opsomming 2

Je zoekt een schoen voor tempotrainingen, maar wilt geen plaat in de zool

Het is goed om niet al je trainingen op een schoen met een carbonplaat te doen. Door te veel op carbon te lopen kan je lichaam te veel op dezelfde manier worden belast, waardoor het risico op blessures wordt vergroot. Het is daarom aan te raden om ook tempotrainingen te doen op schoenen zonder carbon. Zo houd je jouw carbonracers klaar voor die speciale trainingen en belangrijke wedstrijden.

Opsomming 3

Je wilt de stap maken naar het lopen op minimalistische schoenen

Toen zo’n 14 jaar geleden de Kinvara op de markt kwam werd de schoen gelanceerd voor de loper die zo min mogelijk schoen wil. Dankzij de lage offset van 4 millimeter word je getriggerd om wat minder op de hak en wat meer op de midvoet te gaan landen. Dit zorgt wel voor een iets grotere belasting van de kuiten. Dankzij het comfortabele foam is dit een schoen die de overgang naar een lagere offset makkelijker maakt.

Saucony hardloopschoenen
Saucony Kinvara 14 hardloopschoenen dames
Saucony Kinvara 14 hardloopschoenen dames

“Het verhogen van het tempo ging makkelijk, want de schoen is lichtgewicht en heeft een lage drop waardoor ik op mijn voorvoet werd gestimuleerd.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De Kinvara is vernoemd naar een Iers havenstadje met dezelfde naam? De ontwerpers van de schoen wilden eer aandoen aan hun Ierse afkomst en besloten dat ‘Kinvara’ snel klonk.

4kenmerken van de Saucony Kinvara 14

Opsomming1

Nieuw vorm van de tussenzool

Een lichte rocker zorgt voor een soepele en snelle afwikkeling. De zijranden zorgen ervoor dat de voet wordt ondersteund bij hoge tempo’s.

Opsomming 2

Lichtgewicht demping

De tussenzool van de Kinvara 14 heeft een nieuwe zachtere samenstelling van het PWRRUN-foam en is 3 millimeter dikker dan zijn voorganger. Dit houdt het gewicht laag en het comfort hoog.

Opsomming 3

Duurzame grip

Ground Contact EVA-materiaal zorgt ervoor dat de schoen extra licht is. Op plekken met grote slijtage is wel rubber gebruikt.

Sokachtige pasvorm

Een nieuw enkellaags mono-mesh bovenwerk sluit aan als een sok en zorgt voor een verbeterd ademend vermogen.

De Saucony Kinvara 14 in detail

Saucony Kinvara 14 hardloopschoenen
Engineered Mesh bovenwerk

Eenlaags mesh voor een sokachtige pasvorm.

PWRRUN tussenzool

Met PWWRUN+ inlegzool voor extra comfort.

Ground Contact EVA

Superlichte slijtzool met rubber alleen waar je het nodig hebt.

De Saucony Kinvara 14 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Daan Glorie.

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Specifications Saucony Kinvara 14

Offset
4 mm (31mm / 27mm)
Weight men
Ca. 200 gram
Weight women
Ca.175 gram
Shoe type
Neutraal

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“De Saucony Kinvara 14 straalt snelheid uit. Dat begint al zodra je de schoen aantrekt. Het bovenwerk is flinterdun, maar tegelijkertijd ook heel erg sterk. De upper doet denken aan een track spike. Alles draait om gewichtsbesparing en daarom is het bovenwerk ook lichtgewicht gemaakt, is het heel erg ademend en zit het vrij strak rondom de voet. De optimale pasvorm wordt gecreëerd doordat de schoenlip is vastgenaaid aan de binnenkant van de schoen. Ik vind de schoen prettig zitten, want ik voel nergens drukpunten of irritaties. De Kinvara zit meteen lekker en geeft veel comfort, van hielkap tot voorvoet. De voorvoet is wel wat smaller geworden ten opzichte van de voorganger, dus voor een hele brede voet is deze schoen minder geschikt.”

Saucony Kinvara 14 fit

Stride

“Ik heb de schoen getest tijdens onder andere een 16 km progressieve duurloop. Daarbij liep ik in drie blokken van 20 minuten op een steeds hoger tempo, van ongeveer 12 km per uur naar 15 km per uur. Het verhogen van het tempo ging makkelijk, want de schoen is lichtgewicht en heeft een lage drop waardoor ik op mijn voorvoet werd gestimuleerd. Doordat ik meer op de voorvoet liep ging ik automatisch ook wat sneller. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Kinvara 14 een dikkere zool gekregen, wat resulteert in meer demping en comfort. Vroeger was de Kinvara meer een wedstrijdschoen en nu is de schoen ook allround in te zetten. Een rustige duurloop zou je prima op deze schoen kunnen lopen, als je liefhebber bent van een lichtgewicht loopschoen met niet al te veel demping.”

Saucony Kinvara 14 stride

Comfort

“De Kinvara 14 heeft een grote transformatie ondergaan. Deze wedstrijdschoen is nu meer allround te gebruiken voor dagelijkse duurlopen, korte intervallen en temporuns. Voor de lange duurloop zou ik eerder de Saucony Ride of Triumph adviseren, omdat deze meer demping en comfort hebben. Ik vind deze schoen vergelijkbaar met de HOKA Rincon en de ASICS Dynablast, omdat dit ook lichtgewicht schoenen zijn die je voor wedstrijden en dagelijkse duurlopen kunt gebruiken. De Kinvara 14 zie ik ook als de ideale schoen voor baantraining, omdat je veel grondcontact hebt en de track ook altijd heel erg dempend is. Ik vind dat Saucony deze schoen goed heeft doorontwikkeld, want je krijgt meer demping maar toch met behoud van het snelle karakter die de Kinvara altijd heeft gehad.”

Saucony Kinvara 14 fit

Welcome to the Saucony Family

De Saucony Kinvara maakt onderdeel uit van de wedstrijdschoenencollectie van Saucony. Deze schoenen hebben de beste foammaterialen en onderscheiden zich door het lichte gewicht en soms een carbon of nylonplaat. De Kinvara 14 is een zogenoemde “racing flat”, dat betekent een wedstrijdschoen met weinig demping en veel grondcontact die vooral geschikt is tot en met de halve marathon. Mocht je een wedstrijdschoen willen met veel demping, dan ben je bij de Saucony Endorphin collectie aan het goede adres.

Eindsprint

De Kinvara 14 heeft een aantal goede vernieuwingen ondergaan. Dit maakt de Kinvara weer de veelzijdige schoen die het ooit was. Dankzij de dikkere zool en het lage gewicht is de schoen geschikt voor korte dagelijkse runs, tempotrainingen en als je niet met een plaat wilt lopen, ook voor wedstrijden. Lichte lopers zouden er zelfs duurlopen kunnen doen. Dit maakt de Kinvara uniek in zijn soort en zal de Kinvara fans tevreden stellen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Kinvara 14 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.