Skip to main content
New Balance FF More v4
New Balance FF x More v4 hardloopschoenen

Productreview

New Balance Fresh Foam X More V4 – next level comfort!

De New Balance Fresh Foam X More V4 heeft het comfortlevel waar elke loper van kan dromen. Deze neutrale allrounder biedt nu meer demping dan zijn voorganger, maar is ook stabiel genoeg wanneer je dat nodig hebt. Is dit de beste New Balance loopschoen voor jou?

Shop damesShop heren
New BaLance FF X More v4

3redenen waarom de New Balance Fresh Foam X More V4 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een loopschoen lange duurlopen

De More V4 heeft een dikke tussenzool gemaakt van Fresh Foam X foam. Dit materiaal is het zachtste dempingsmateriaal van New Balance en geeft veel comfort, wat vooral prettig is bij het lopen van lange afstanden zoals halve en hele marathons. Dankzij de honingraadstructuur van dit foam krijg je een zachte landing vanaf de hak en middenvoet. In de voorvoet zijn de “honingraadjes” wat kleiner gemaakt voor een responsieve afzet.

Opsomming 2

Je hebt een wat bredere voorvoet

loopschoenen van New Balance hebben altijd een wat bredere voorvoet. Dat komt door hun geschiedenis waarbij de schoenen zijn geïnspireerd door de balans en stabiliteit van kippen. Zij hebben een goede stabiliteit doordat hun poten in een spreidstand staat. Sindsdien maakt New Balance altijd loopschoen met een relatief bredere voorvoet, omdat je tenen bij lopen in de spreidstand staan. De More V4 is binnen de New Balance collectie een van de breedste modellen, omdat deze schoen is ontworpen voor de langere afstanden.

Opsomming 3

Van nature heb je een midden- tot voorvoetlanding

Door de lagere offset van 4 mm is de New Balance Fresh Foam X More V4 het meest geschikt voor midden- tot voorvoetlopers. Ook is deze loopschoen een goede match voor lopers die hun snelheid halen uit het verhogen van hun cadans. Deze lopers hebben meestal een wat kortere pas, waarbij je automatisch iets meer op middenvoet land.

New Balance More v4
New BaLance Fresh Foam X More
New BaLance Fresh Foam X More
"De New Balance X More V4 heeft alles wat ik in een duurloop zoek: veel demping, een soepele afwikkeling en een extreem lekkere pasvorm.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Er bestaat ook een trailbroertje van de More V4. Dat is de New Balance Fresh Foam X Trail More V4. Deze schoen is volledig gebaseerd op het wegmodel, maar heeft als enige grote verschil een Vibram slijtzool en technisch vormgegeven bovenwerk. Zo krijg je niet alleen een optimale grip, maar ook een goede bescherming tegen scherpe obstakels zoals takken en stenen. Deze trailschoen is ideaal voor rustige duurlopen op de onverharde paden.

De New Balance Fresh Foam X More V4 in detail

New Balance Fresh Foam X More v4
Engineered Mesh bovenwerk

Zorgt voor optimale ondersteuning en ventilatie.

Fresh Foam X tussenzool

Deze bestaat voor 3% uit biobased materiaal voor ongelooflijk veel comfort en draagt bij aan het verminderen van koolstofuitstoot.

Lichtgewicht rubberen slijtzool

Geplaatst op strategische plekken voor een goede grip en perfecte duurzaamheid.

Wat maakt de New Balance Fresh Foam X More V4 zo uniek?

De New Balance Fresh Foam X More V4 is vrij uniek in zijn soort, want deze loopschoen met maximale demping heeft een vrij lage offset van 4 mm. Dit terwijl de meeste New Balance loopschoenen een offset van 8mm of hoger hebben. Hoe lager de offset, hoe meer je wordt gestimuleerd op de midden- en voorvoet te lopen. Daardoor is de More V4 ook erg geschikt voor de loper die relatief wat kleinere passen maakt, zoals bijvoorbeeld lange afstandslopers. Tot slot zal deze lage offset ook bijdragen aan een soepele afwikkeling van je voet.

3kenmerken van de New Balance Fresh Foam X More V4

Opsomming1

Engineered Mesh bovenwerk

Bij de More V4 is alles gericht om comfort en dat begint zodra je de schoen aantrekt. Het Engineered Mesh bovenwerk biedt ondersteuning op strategische plekken zoals rondom de middenvoet en heeft een hoog ademend vermogen in de voorvoet. Het New Balance logo is reflecterend gemaakt zodat je beter zichtbaar bent in het donker. De intern verstevigde hielkap is voorgevormd en omhelst je enkel op een comfortabele manier. Mocht je voet uitzetten door het weer of de lange afstanden, dan is dit geen probleem. Het mesh in de voorvoet heeft wat meer stretch en bovendien is de voorvoet breder dan andere Fresh Foam X modellen.

Opsomming 2

Fresh Foam X-tussenzool biedt meer demping dan ooit

De tussenzool gemaakt van Fresh Foam X-foam geeft de meeste demping binnen de New Balance collectie. Ten opzichte van zijn voorganger heeft deze schoen een 2 mm dikkere Fresh Foam X-tussenzool gekregen. Dit resulteert in een zoolhoogte van 35 mm in de hiel en 31 mm in de voorvoet. Daarmee behoort de More V4 tot de categorie “loopschoenen met maximale demping”. Deze neutrale allrounders zijn ideaal voor hersteldagen en lange afstanden. De basis van de zool is zo’n 5 mm breder gemaakt om de stabiliteit te verbeteren. Tijdens het lopen zit je voet in het schuim in plaats van erbovenop, zodat je extra stabiliteit ervaart tijdens je afwikkeling.

Opsomming 3

Nieuw ontworpen slijtzool

De vierde versie van de New Balance X More heeft een totaal andere slijtzool gekregen dan zijn voorganger. Op basis van onderzoeken en data is er extra rubber toegevoegd aan de hiel en voorvoet. De achterkant van de schoen heeft een open design zodat je een soepele landing vanaf de hiel krijgt. Deze dunne rubbere slijtzool heeft niet alleen een goede grip, maar heeft ook een uitstekende duurzaamheid. De overgang van hak naar voorvoet verloopt soepel dankzij het rocker-ontwerp van de slijtzool.

De New Balance Fresh Foam X More V4 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Daan Glorie.

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Specifications New Balance Fresh Foam X More V4

Offset
4 mm
Weight men
Ca. 295 gram
Weight women
Ca. 238 gram
Shoe type
Neutraal

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“Voor een schoen met maximale demping zit er relatief weinig voering aan de binnenkant van de hielkap. Ik vind dat niet erg, want door een dunnere meshconstructie ademt deze schoen wat beter dan andere loopschoenen. De hielkap is lekker hoog, waardoor de More V4 ook geschikt is voor lopers die een inlegzool dragen. Door de ruime voorvoet kan ook een loper met een hallux valgus of bredere voorvoet prima voor deze schoen kiezen. Zodra ik de schoen aantrek, voel ik dat mijn voet in het schuim staat in plaats van erbovenop. Dat geeft mij ook wat meer stabiliteit zodra ik ga lopen. Draag de schoen wel eerst even in huis, want sommige lopers krijgen juist irritaties doordat ze met hun voet in het foam staan. Dit kan leiden tot blaren of irritaties aan de voet.”

New Balance Fresh Foam X More v4

Stride

“Ik was benieuw naar de update van de Fresh Foam X More V4, want ik heb eerder al gelopen op versie 2 en 3. De 2e versie was een van mijn favoriete schoenen, omdat deze veel demping en comfort biedt voor het lopen van lange afstanden en rustige duurlopen. Ik vond alleen de slijtzool van dit model te stijf, maar dat is nu flink verbeterd. In plaats van een doorgetrokken slijtzool heeft New Balance gekozen om rubber op strategische plekken te plaatsen. Daardoor voelt de schoen veel soepeler aan dan zijn voorgangers. De hiel en voorvoet zijn breed waardoor ik ook wel stabiliteit voel. Dat is belangrijk, want door de dikke laag Fresh Foam X voelt de schoen super dempend aan en soms gaat dat ten koste van enkelstabiliteit. De More V4 heeft alles wat ik in een duurloop zoek: veel demping, een soepele afwikkeling en een extreem lekkere pasvorm.”

New Balance Fresh Foam X More v4 zool

Comfort

“De Fresh Foam X More V4 doet wat de schoen beloofd vanuit de buitenkant. Dit is een extreem comfortabele loopschoen voor duurlopen op een rustig tempo. Deze schoen is minder geschikt voor tempotrainingen, want daar is het foam iets te zacht voor. Ben je nog niet gewend aan maximale demping, maar wil je het toch een keer proberen? Dan maak je met de More V4 een goede keuze, want deze neutrale loopschoen is door zijn brede zoolbasis stabiel te noemen. De Fresh Foam X More V4 is vergelijkbaar met de HOKA Bondi 8 en de ASICS Superblast, wat ook loopschoenen met maximale demping zijn.”

New Balance Fresh Foam X More v4 binnen

De New Balance Fresh Foam X collectie

Weet je niet welke New Balance loopschoenen je moet kiezen? Wij maken het voor jou overzichtelijk met onze schoenenmatrix. In deze matrix heb je in één oogopslag duidelijk welke New Balance loopschoen jou de beste steun en demping biedt die jij nodig hebt.
De New Balance 880v13 is een echt werkpaard en is geschikt voor dagelijkse runs, maar ook tempotrainingen. Ben je vooral liefhebber van langere afstanden? Kies dan voor de New Balance Fresh Foam X 1080v12, want dit model heeft een dikkere tussenzool waardoor dit model meer demping kan bieden. Ben je de laatste tijd meer op snelheid aan het trainen? Overweeg dan zeker de Fresh Foam Tempo als jouw nieuwe trainingspartner, want deze is lichtgewicht, dynamisch maar heeft dezelfde comfortabele Fresh Foam demping.

Eindsprint

Het is indrukwekkend wat New Balance laat zien met de More V4. Deze loopschoen zet weer een stap omhoog in comfortlevel door een dikkere tussenzool en update van het Fresh Foam X in combinatie met een totaal vernieuwde slijtzool. Hierdoor ervaar je meer demping en stabiliteit dan ooit tevoren. Deze loopschoen is minder geschikt voor lopers met een smalle voet en voor tempotrainingen. Zoek jij een echte duurloopschoen? Trek de New Balance Fresh Foam X More V4 aan en loop moeiteloos langer hard.

De More V4 is te vergelijken met de ASICS Superblast en de HOKA Bondi 8. Deze schoenen hebben namelijk ook maximale demping en comfort voor lange afstanden tijdens trainingen en wedstrijden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance Fresh Foam X More V4 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.