Skip to main content
Saucony Guide 16 overpronatie hardloopschoenen
Saucony Guide 16 hardloopschoenen
Saucony Guide16 hardloopschoenen dames

Productreview

Saucony Guide 16 – Lichtgewicht ondersteuning voor jouw dagelijkse run

De nieuwe Saucony Guide is er! Deze zestiende versie van de klassieke antipronatieschoen heeft een aantal veranderingen ondergaan en is daarmee weer helemaal up-to-date. Benieuwd wat er is veranderd aan deze lichtgewicht schoen voor je dagelijkse run?

Saucony Guide 16 voor damesSaucony Guide 16 voor heren

Specifications Saucony Guide 16

Offset
8 mm
Weight men
Ca. 269 gram
Weight women
Ca. 238 gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de Saucony Guide 16 geschikt is voor jou

Opsomming1
Je zoekt een lichtgewicht schoen met ondersteuning

Waar vele andere stabiliteitsschoenen zwaar zijn en een beetje log kunnen aanvoelen, voelt de Guide 16 juist lekker licht aan je voet. Het zijn een van de weinige schoenen met ondersteuning waarbij je het gevoel krijgt dat je niks aan je voeten hebt.

Opsomming 2
Je zoekt een schoen met een soepele afwikkeling

Door de vorm van de zool rol je erg makkelijk van stap naar stap. De hak is maar 8 millimeter hoger dan de voorvoet en is mooi afgerond, waardoor je een soepele overgang hebt van hak naar midvoet. Vanaf de midvoet loopt de zool schuin omhoog waardoor je ook weer makkelijk doorrolt naar je tenen. Zo vliegen de kilometers onder je voorbij.

Opsomming 3
Je zoekt een schoen waarmee je ook het tempo kunt opvoeren

Het lichte gewicht en de soepele afwikkeling zijn niet de enig redenen waarom je ook makkelijk wat harder kunt lopen op de Guide 16. Het PWRRUN materiaal in de tussenzool zorgt voor het responsieve gevoel dat je zoekt tijdens jouw interval- of tempotraining.

Saucony Guide 16 hardloopschoenen
Saucony Guide 16 hardloopschoenen
Saucony Guide 16 dames hardloopschoen
“De Guide 16 heeft een goede mix tussen demping en stabiliteit”

Paul Okkerse – Productexpert

Wist je dat…?

Saucony (Sock-uh-knee) is opgericht in Kutztown, Pennsylvania aan de oevers van de Saucony rivier – waar de inspiratie voor de naam van het bedrijf ook vandaan komt. Het logo vertegenwoordigd de constante stroom van de rivier en de rotsen in de rivierbedding.

De Saucony Guide 16 in detail

Saucony Guide 16 hardloopschoenen
PWRRUN Tussenzool

Lichtgewicht EVA-materiaal voor comfortabele demping.

FORMFIT-bovenwerk

Omsluit je voet voor een gepersonaliseerde pasvorm.

HOLLOW-TECH

Dit zorgt voor de juiste ondersteuning onder de voeten, maar op een lichtgewicht en minimalistische manier.

De Saucony Guide 16 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Paul Okkerse de Saucony Guide 16 voor jou geprobeerd.

Paul Okkerse

Paul Okkerse

Type loper

Overpronerende midvoetlander

Frequentie

4 keer per week

Ondergrond

Divers

PR’s

5km –  17:28
10km –  36:54

Lees zijn oordeel

Saucony Guide 16 Fit

Fit

“De maatvoering is goed en mijn voet wordt op een prettige manier omsloten. Er zit niet te veel padding of cushioning bij de hielkap en schoenlip, waardoor je voeten goed kunnen ademen. Het bovenwerk droogde ook snel toen ik een regenbui te verwerken kreeg. De voorvoet lijkt wat smaller ten opzichte van de vorige versie. Het bovenwerk voelt bijna aan als een wedstrijdschoen, maar dan met een wat stevigere hielkap en meer ondersteuning bij de middenvoet. De onderkant van de hielkap is extra stevig, maar het bovenste gedeelte is heel flexibel. Daardoor krijg je steun zonder druk op de hiel en achillespees, maar ik slipte wel iets uit de hiel. Door het gebruik van de lusvetering was dit probleem snel verholpen. De grote veterlus bij de middenvoet is behouden zodat je rondom de wreef de optimale steun ervaart.”

Saucony Guide 16 Stride

Stride

“De Guide 16 heeft een goede mix tussen demping en stabiliteit. De schoen voelt vrij direct aan maar daar houd ik wel van. De mate van ondersteuning voel je niet heel erg prominent en dat is prettig, want daardoor kan je ook geen blaren krijgen of irritatie voelen van het correctieblokje. De Speedroll-technologie zorgt voor een prettige afrol van de voet. Ik merkte tijdens een lange duurloop dat ik er wel een beetje op ging stampen met mijn midvoetlanding, maar als ik meer op mijn hak landde was dit weg. Als je een liefhebber was van de Guide 15, dan kan je moeiteloos overstappen naar de Saucony Guide 16. De schoen heeft vooral een update gekregen van het bovenwerk. De PWRRUN-tussenzool voelt even comfortabel als bij de vorige versie.”

Saucony Guide 16 Comfort

Comfort

“Het comfortlevel van de Guide 15 is medium te noemen. Voor langere runs is het aan te raden om een schoen met wat meer demping te zoeken. Het lage gewicht zorgt er wel voor dat je makkelijk het tempo kunt verhogen. Mocht je meer demping en ondersteuning willen, dan is de Saucony Tempus de perfecte schoen. Deze loopschoen heeft namelijk PWRRUN PB-foam in de hiel en voorvoet. De Saucony Guide kan concurreren met de Nike Structure en de ASICS GT2000. Dit zijn namelijk ook allround loopschoenen met een lichte ondersteuning.”

Welcome to the Saucony Family

De Saucony Guide 16 maakt onderdeel uit van de allround schoenencollectie van Saucony. Deze familie bestaat uit loopschoenen voor de neutrale en overpronerende loper. In vogelvlucht nemen we deze collectie met jullie door.

Saucony Guide 16 overpronatie schoenen

Saucony Guide 16

De Saucony Guide 16 zijn allround loopschoenen voor overpronerende lopers. De Guide is een bekend model van Saucony en is een ideale loopschoen voor je dagelijkse run. Ook voor het lopen van lange afstanden staat de Guide voor je klaar. De Saucony Guide heeft de perfecte mix tussen comfort en stabiliteit voor elke afstand die je wil lopen.

Bekijk de Saucony Guide 16 herenBekijk de Saucony Guide 16 dames
Saucony Ride hardloopschoen

Saucony Ride

De neutrale tegenhanger van de Guide. Maakt gebruik van dezelfde materialen en technologieën, maar zonder antipronatie.
Bekijk de Saucony Ride

Saucony Tempus hardloopschoen

Saucony Tempus

De antipronatieschoen met maximale demping. Maakt gebruik van PWRRUN PB tussenzoolmateriaal voor extra energieteruggave.
Bekijk de Saucony Tempus

Saucony Triumph 20 hardloopschoen

Saucony Triumph

De neutrale loopschoen met maximale demping. Met PWRRUN+ materiaal voor extra comfort bij elke stap.
Bekijk de Saucony Triumph

Eindsprint

De Saucony Guide 16 heeft alleen een kleine update gehad aan het bovenwerk. De zool is verder hetzelfde gebleven ten opzichte van zijn voorganger. De Guide 16 blijft nog steeds een zeer degelijke allround loopschoen voor overpronerende lopers. Het lage gewicht is een voordeel in deze categorie, maar qua demping is de Guide 16 niet meer dan gemiddeld. Voor korte dagelijkse runs en voor loopjes op hoger tempo is dit nog steeds een prima schoen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Guide 16 dan in onze webshop. Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice