Skip to main content
New Balance SC Elite v3
New Balance FC SC Elite v3
New Balance SC Elite V3
New Balance SE Elite 3

Productreview

New Balance FuelCell SC Elite V3 – De beste New Balance wedstrijdschoen?

De New Balance SuperComp Elite V3 brengt jouw hardloopprestaties naar een hoger niveau. Deze wedstrijdschoen heeft een innovatieve carbonplaat en superfoam met de naam FuelCell. De SC Elite V3 geeft maximale energieteruggave en is gemaakt om je sneller te laten lopen op je wedstrijddag. Is dit de beste New Balance wedstrijdschoen aller tijden? Wij trekken de schoen aan en vertellen je of hij zijn beloftes kan waarmaken.

New Balance SC Elite V3 voor damesNew Balance SC Elite V3 voor heren

Specifications FuelCell SC Elite V3

Offset
4 mm
Weight men
Ca. 228 gram
Weight women
Ca. 188 gram
Shoe type
Neutraal
Article group
Wedstrijdschoenen

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de New Balance SC Elite V3 geschikt is voor jou

Opsomming1
Je wilt jouw persoonlijk record verbreken op de halve of hele marathon

Zoek jij echt een snelle wedstrijdschoen met de allernieuwste innovaties? Dan zit je bij de SuperComp Elite V3 aan het juiste adres. Dit model heeft twee lagen superfoam (FuelCell demping), een carbonplaat (met Energy Arc-technologie) en een lichtgewicht design van het bovenwerk.

Opsomming 2
Je bent een midden- tot voorvoetloper

De SuperComp Elite V3 heeft een offset van 4mm. De hielhoogte is 40 mm terwijl de voorvoet 36 mm hoog is. Dit maakt deze snelle schoen het meest geschikt voor midden- tot voorvoetlopers. Een haklander heeft namelijk baat bij een wat hogere offset, zodat je minder spanning op de kuit en achillespees ervaart.

Opsomming 3
Je zoekt een wedstrijdschoen met een carbonplaat

De carbonplaat over de volledige lengte geeft veel stabiliteit en een voorwaartse afzet. Dankzij het Energy Arc ontwerp kan de carbonplaat naar beneden ingedrukt worden en bij de afzet weer omhoog bewegen. Onder de carbonplaat is namelijk een grote inkeping gemaakt zodat de plaat vrij kan bewegen. Aan de voorkant van de carbonplaat is extra rubber toegevoegd voor bescherming tegen stenen en scherpe obstakels.

New Balance Super Comb Elite v3
New Balance SC Elite v3
New Balance Super Comb Elite 3
"Ik zou deze schoenen gebruiken voor tempotrainingen op de straat. Ook heb ik zin om de schoenen te gaan gebruiken voor 5 of 10 km wedstrijdjes op de weg.”

Selma Heijdra – Productexpert

Wist je dat?

New Balance heeft sinds vorig jaar gekozen voor het toevoegen van de naam SuperComp in alle loopschoenen met carbon. Tegenwoordig bestaan er zowel carbonschoenen voor de korte afstand, lange afstand als ook voor je dagelijkse trainingen. De New Balance SuperComp Pacer V1 is de carbonschoen voor 5 en 10 km wedstrijden terwijl de SuperComp Elite V3 de carbonschoen is voor halve en hele marathons. Wil jij dagelijks trainen in een carbonschoen? Kies dan voor de New Balance SuperComp Trainer. Wij verwachten dat New Balance ook carbon gaat toevoegen aan hun spikecollectie. Inmiddels is bewezen dat een carbonplaat veel energie kan absorberen en teruggeven bij elke stap die je zet. Het geeft jou als loper die extra energieke afzet als je het tempo wilt verhogen.

De New Balance SC Elite V3 in detail

New Balance SC Elite V3
Twee lagen FuelCell-foam

voor maximale demping en comfort bij lange afstanden.

Carbonplaat met Energy Arc-technologie

waardoor je veel energieteruggave krijgt bij elke stap.

Synthetisch bovenwerk met Bootie-constructie

voor een naadloze pasvorm rondom de voet.

Hoe is de New Balance SC Elite V3 ontstaan?

Danny Orr is de “Manager Performance Running” bij New Balance en vertelt over het idee achter de SuperComp Elite; “Dit is echt een schoen ontstaan vanuit wilde ideeën. We begonnen met de vraag: Hoe kunnen we maximale energieteruggave toevoegen in een schoen? Dit is een hele speciale schoen en opvolger van de New Balance FuelCell RC en TC Elite. De naam SuperComp staat voor de supercompetitie om de beste carbonschoenen. In ons onderzoekslab hebben we onderzoek gedaan naar wat de beste dikte is qua tussenzool en het ontwerp van de carbonplaat. Alles draait om het maximaliseren van de energie tijdens de landing en de teruggave van energie bij de afzet.”

3 kenmerken van de New Balance SC Elite V3

Opsomming1
Twee lagen FuelCell Foam

In de tussenzool zien we twee lagen FuelCell-foam, waardoor de voorvoethoogte en hielhoogte wat zijn toegenomen. De dikkere tussenzool geeft meer demping, wat vooral ten goede komt bij het lopen van lange afstanden. De vermoeidheid in de benen tijdens het lopen op een hoog tempo gedurende lange afstand wordt hierdoor iets uitgesteld. Daardoor heb je ook bij het laatste gedeelte van je wedstrijd of training nog frisse benen.

Opsomming 2
Carbonplaat met unieke geometrie

De carbonplaat in de SuperComp Elite V3 heeft een unieke geometrie die ook wel de Energy Arc-technologie wordt genoemd. Tussen de twee FuelCell lagen ligt een in twee richtingen vervormde carbonplaat. In de onderste laag is een grote uitsparing te zien, die het in- en weer terugveren van de plaat mogelijk maakt. Dit is de optimale combinatie tussen een zachte demping en maximale energieteruggave.

Opsomming 3
Uit één geheel gemaakt bovenwerk

Deze snelle schoen heeft een Bootie-bovenwerkconstructie. Dat betekent dat je voet omhelst wordt als je de schoen aantrekt. De SuperComp Elite V3 heeft een nauwsluitende en ondersteunende pasvorm. De schoenlip is geheel vastgemaakt aan het synthetische bovenwerk. De hielkap is intern verstevigd en is voorgevormd naar het hielbot, zodat je enkel de juiste steun krijgt. De inlegzool van de SC Elite V3 is vastgelijmd zodat deze niet kan schuiven of losgaan.

De New Balance FuelCell Elite V3 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Selma Heijdra de New Balance FuelCell Elite V3 voor jou geprobeerd.

Selma All4running

Selma Heijdra

Type loper

Neutrale middenvoetlander

Frequentie

4 keer per week

Ondergrond

Divers

PR’s

5 km – 20 min.
10 km – 45 min.

Lees haar oordeel

New Balance Super Comb Elite 3

Fit

“Pasvorm vind ik echt super fijn. Het bovenwerk is heel dun en elastisch en sluit super goed aan door de rek die erin zit. Ik heb best brede voeten dus was bang dat ze niet goed zouden zitten, maar helemaal geen last van. Dus dat is ook een voordeel van dat elastische bovenwerk. Het naadloze design is heel ademend en ik voel dat ik een wedstrijdschoen aan heb. De SC Elite V3 is lichtgewicht, maar geeft wel wat steun bij mijn hiel door de hoge hielkap. Het enige nadeel zijn de veterlussen. Deze kunnen drukken op je voet als je een wat hogere wreef hebt. De lockdown is prima, want mijn voet schuift niet in de schoen.”

New Balance Super Comb Elite 3

Stride

“Ik vind de schoenen echt lekker lopen en merk zeker wanneer ik wat harder loop dat de schoen daar heel erg bij helpt, waardoor het voelt als je makkelijker en sneller kan lopen. Wat overigens ook echt zo is als ik naar het tempo op mijn horloge kijk. Bij de eerste kilometers voel ik meteen stabiliteit bij elke stap die ik zet. Dat komt doordat de carbonplaat over de volledige lengte loopt en de hiel een breed platform heeft. Zoek je een loopschoen met een bouncy loopervaring? Dan is deze schoen helemaal geschikt voor jou. De FuelCell demping voelt energiek aan en is niet te zacht. De SC Elite V3 gaf mij een snel gevoel tijdens trainingen en wedstrijden. Je merkt ook dat de schoen makkelijk afwikkelt door de ronde vorm van de zool. Ik vind dit echt de beste New Balance wedstrijdschoen op dit moment, omdat de schoen zo comfortabel en snel aanvoelt.”

New Balance Super Comb Elite 3

Speed

“In heb nooit eerder op carbonschoenen gelopen dus het is voor mij echt een nieuwe loopervaring. De SC Elite V3 voelt echt heel anders dan wat ik gewend ben. In positieve zin! Ik zou deze schoenen gebruiken voor tempotrainingen op de straat. Ook heb ik zin om de schoenen te gaan gebruiken voor 5 of 10 km wedstrijden op de weg. Op deze schoen kan ik makkelijk mijn tempo verhogen. De twee lagen FuelCell-foam geven mij veel energieteruggave en de carbonplaat zorgt voor stabiliteit en de voorwaartse afzet. Door het lichte gewicht is dit ook een geschikte schoen voor baantrainingen en intervallen. De hoeveelheid demping in de hiel is ruim voldoende, maar wat mij betreft had er nog iets meer foam in de voorvoet gemogen. Uiteraard heeft dit met persoonlijke voorkeur te maken.”

De New Balance Fuellcell loopschoenencollectie

Welke New Balance loopschoen ga jij kiezen? Globaal gezien bestaat de New Balance loopschoencollectie uit de Fresh Foam en de FuelCell familie. De Fresh Foam familie zijn de comfortabele dagelijkse loopschoenen voor rustige tempo’s. De FuelCell familie is gericht op snelheid, heeft veel nieuwe innovaties en sommige modellen bevatten een carbonplaat. Wij maken je wijzer binnen de snelle FuelCell schoencollectie.

New Balance heeft vier FuelCell modellen die je op verschillende manieren kunt gebruiken. De Rebel V3 is de temposchoen zonder carbonplaat voor snelle trainingen en intervallen. Zoek je een 5 of 10 km wedstrijdschoen? Dan is de SuperComp Pacer de perfecte keuze. Ga jij voor het maximaal haalbare tijdens een halve of hele marathon? Dan is de SuperComp Elite V3 jouw nieuwe racepartner. Carbonschoenen zijn niet alleen comfortabel tijdens wedstrijden, maar ook tijdens dagelijkse trainingen. Daarom heeft New Balance de FuelCell Trainer ontwikkelt zodat je ook bij rustige trainingen de positieve effecten van carbon kan ervaren. Herstel sneller, beperk de impact van intensieve trainingen en blijf makkelijker op tempo.

New Balance Super Comb Elite v3

New Balance SC Elite V3

De New Balance SuperComp Elite V3 is een neutrale wedstrijdschoen. De SC Elite V3 is de opvolger van de FuelCell Elite RC en TC Elite. Deze loopschoen is geschikt voor halve en hele marathonwedstrijden. De carbonplaat en het energieke FuelCell foam geven jou de extra push tijdens intensieve trainingen en wedstrijden.

Bekijk de New Balance SC Elite V3 herenBekijk de New Balance SC Elite V3 dames
New Balance FC Trainer

New Balance FuelCell Trainer

De New Balance FuelCell Rebel v3 zijn neutral loopschoenen. Deze lichtgewicht loopschoenen zijn ideal voor je snellere runs of intensievere work-outs. De FuelCell-tussenzool is wat dikker geworden ten opzichte van de voorganger zodat je meer comfort ervaart tijdens temporuns.
Bekijk New Balance FuelCell Trainer

New Balance FuelCell Super Comb Pacer 1

New Balance FuelCell Supercomp pacer v1

De New Balance SuperComp Pacer is een wedstrijdschoen voor de neutrale loper. Deze schoen is gemaakt voor wedstrijden tussen de 5 km en halve marathon. De snelheid heeft de SuperComp Pacer te danken aan het FuelCell foam wat gecombineerd wordt met een carbonplaat, wat zorgt voor een extra voorwaartse push.
Bekijk de New Balance FuelCell Supercomp pacer v1

New Balance FuelCell Rebel

New Balance FuelCell Rebel V3

De New Balance FuelCell Rebel v3 zijn neutral loopschoenen. Deze lichtgewicht loopschoenen zijn ideal voor je snellere runs of intensievere work-outs. De FuelCell-tussenzool is wat dikker geworden ten opzichte van de voorganger zodat je meer comfort ervaart tijdens temporuns.
Bekijk de New Balance FuelCell Rebel V3

Eindsprint

De New Balance FuelCell Elite V3 maakt al zijn beloftes waar. Deze wedstrijdschoen is lichtgewicht, heeft een innovatieve carbonplaat en FuelCell superfoam die veel energie teruggeeft. Deze snelle schoen is het meest geschikt voor de halve en hele marathon, omdat de zool relatief dik en zacht is. Ben jij vooral liefhebber van 5 en 10km wedstrijden? Kies dan voor de FuelCell SuperComp Pacer v1. De SC Elite v3 is minder geschikt voor lopers met een hoge wreef of lopers die een specifieke inlegzool gebruiken.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance SC Elite V3 dan in onze webshop. Heb je nog vragen?Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice