Skip to main content
New Balance Fresh Foam 880v13
New Balance 880v13

Productreview

New Balance Fresh Foam X 880v13

Batman heeft Robin, Mario heeft Luigi, Asterix heeft Obelix en de neutrale loper heeft de New Balance Fresh Foam X 880v13. Dit is dé partner aan je zijde die ervoor zorgt dat jij de mooiste avonturen kunt beleven. Deze comfortabele allround loopschoen is jouw steun en toeverlaat voor jouw dagelijkse loopavonturen.

Shop damesShop heren
NB880v13

3redenen waarom de New Balance Fresh Foam 880v13 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een schoen waarmee je alles kunt doen

De Fresh Foam X 880v13 heeft voldoende demping om op comfortabele manier jouw lange duurlopen te doen, maar ook tijdens een tempotraining komt de schoen goed uit de verf. Door de tussenzool met dubbele laag is de schoen extra responsief in de voorvoet.

Opsomming 2

Je maakt veel kilometers en zoekt een schoen die dat aankan

Door de dikke laag blown rubber onder de hak ben je ervan verzekerd dat je heel veel kilometers kunt maken voordat deze versleten is. Het Fresh Foam X-materiaal geeft je ook bij je langere runs voldoende bescherming.

Opsomming 3

Je bent een neutrale loper maar hebt wel wat stevigheid nodig

Door de relatief platte vorm van de zool maak je veel contact met de grond. De druk wordt daardoor meer over je voet verspreidt en dit zorgt voor een stabiel gevoel.

NB880v13
New Balance 880v13
New Balance 880v13
“Op rustigere tempo’s, waarbij ik wat meer op mijn hak land, geeft de schoen voldoende demping op de hak. Als ik het tempo wat meer opvoer en meer richting midvoet ga landen, voelt de schoen wat reactiever en gaat dat ook zonder veel moeite.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat..

..New Balance is ontstaan nadat oprichter William Riley geïnspireerd raakte door te kijken naar de kippen in zijn achtertuin? Hij zag dat die kippen zo stabiel stonden op hun drie tenen dat hij besloot te gaan werken aan schoenen waarin lopers net zo stabiel konden staan als zijn kippen.

De New Balance Fresh Foam 880v13 in detail

New Balance Fresh Foam 880v13
NDurance Rubber slijtzool

Voor extra duurzaamheid op strategische plekken.

Fresh Foam X tussenzool

Met 3% Bio-based materiaal.

Engineered Mesh bovenwerk

Naadloos en goed aansluitend voor extra comfort.

3kenmerken van de New Balance Fresh Foam 880v13

Opsomming1

Fresh Foam X tussenzool

Dit foam, wat voor ongeveer 3% uit biologisch materiaal bestaat, zorgt voor een aangenaam comfort. Het is gemaakt van hernieuwbare bronnen om de CO2-voetafdruk te verkleinen.

Opsomming 2

Engineered Mesh bovenwerk

Dit naadloze bovenwerk zorgt voor een strak en modern gevoel, voor een optimale pasvorm en draagcomfort. De veters zijn zo aan te passen dat de schoen je een stevig gevoel geeft.

Opsomming 3

Duurzame slijtzool

De zool van de New Balance Fresh Foam X 880v13 bestaat uit een dikke laag Blown Rubber. Op plekken waar normaal gesproken veel slijtage plaatsvindt is nu ook NDurance Rubber gebruikt zodat de zool nóg langer meegaat.

De New Balance Fresh Foam 880v13 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster All4running

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster All4running

Menno Munster

Productexpert

Specifications New Balance Fresh Foam 880v13

Offset
10 mm
Weight men
C.a. 300 gram
Weight women
C.a. 238 gram
Shoe type
Neutraal

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

Het bovenwerk van de 880v13 voelt lekker zacht aan mijn voet. Ook is de tong wat dikker dan bij de meeste schoenen en dat voelt wel prettig. De hielkap omsluit mijn hiel stevig en ik kan de schoen ook goed vastzetten op mijn midvoet. Wat ook meteen opvalt is dat er veel ruimte in de breedte is in de voorvoet. In de lengte is de schoen juist wat aan de korte kant.

New Balance 880 v13 Fit

Stride

De 880v13 is voor mij echt een lekkere allround-schoen. Op rustigere tempo’s, waarbij ik wat meer op mijn hak land, geeft de schoen voldoende demping op de hak. Als ik het tempo wat meer opvoer en meer richting midvoet ga landen, voelt de schoen wat reactiever en gaat dat ook zonder veel moeite. Het Fresh Foam X-materiaal geeft me voldoende bescherming, maar ook een levendig gevoel. Voor wedstrijden zijn ze voor mij wat te zwaar, maar ik kan de schoenen gebruiken voor zowel een herstelloopje als een tempotraining.

New Balance 880 v13 Stride

Comfort

Ook bij het lopen van langere afstanden blijft de 880v13 voor mij comfortabel aanvoelen. Het is misschien niet de zachtste schoen in de collectie, maar voor mij geeft de schoen voldoende demping om mijn kilometers op de weg mee te maken. Daarnaast heeft de zool ook voldoende rubber om lange tijd mee te gaan.

New Balance 880 v13 Comfort

Welcome to the New Balance Fresh Foam X Family

New Balance Fresh Foam X 880v13 is onderdeel van de Fresh Foam X familie. De Fresh Foam-X collectie ontleent zijn naam aan het nieuwe schuimmateriaal van New Balance. De zolen zijn ontwikkeld op basis van de gegevens van de duizenden lopers. De Fresh Foam-X middenzool wordt met een laser gegraveerd om het gewicht te verminderen. De zool levert diverse soorten demping en ondersteuning op verschillende delen van de schoen. De uniek ontwikkelde en vormgegeven zool zorgt ervoor dat alle schoenen in de Fresh Foam familie een comfortabele ‘feel’ hebben en de juiste ondersteuning bieden.

Eindsprint

De New Balance Fresh Foam X 880v13 is nog steeds een ideale trainingspartner. De schoen is erg comfortabel, heeft voldoende demping voor de rustige loopjes en is responsief genoeg om tempoloopjes op te doen. Ook voor beginnende of zwaardere lopers is de 880v13 een goede optie vanwege de stabiliteit van de schoen.

De 880v13 is te vergelijken met de Asics Gel Cumulus 24 en de Brooks Ghost 15. Deze schoenen zijn ook stabiele neutrale schoenen waar je veel kilometers mee kunt maken.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance Fresh Foam 880v13 dan in onze webshop. Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice