Skip to main content
Mizuno Wave Skyrise 4 hardloopschoen zwart
Mizuno Wave Skyrise 4 hardloopschoenen

Productreview

Mizuno Wave Skyrise 4 – Stijg jij boven jezelf uit?

Met de Mizuno Wave Skyrise 4 kan jij comfortabel lopen en boven jezelf uitstijgen. Ken je dat gevoel dat je maar niet vooruitgaat met lopen? Dat jij jezelf moet motiveren om de deur uit te gaan? Met de nieuwe Wave Skyrise 4 ervaar jij zoveel demping dat je meteen gemotiveerd wordt om op pad te gaan. Ga de deur uit met nieuwe energie en ga recht op je doelen af. Waar ga jij voor trainen?

Mizuno Wave Skyrise 4 voor damesMizuno Wave Skyrise 4 voor heren

Specifications Mizuno Wave Skyrise 4

Offset
8 mm
Weight men
Ca. 295 gram
Weight women
Ca. 245 gram
Shoe type
Neutraal
Article group
Wedstrijdschoenen

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de Mizuno Wave Skyrise 4 geschikt is voor jou

Opsomming1
Je zoekt een loopschoen met een bredere voorvoet

De Mizuno Wave Skyrise 4 is een neutrale loopschoen die een wat bredere voorvoet heeft. Dit maakt deze schoen geschikt voor lopers met een hallux valgus of relatief brede voet. Van nature gaan je voeten uitzetten tijdens het lopen en dit model is breder zodat er genoeg ruimte is voor je tenen. De Skyrise 4 is gemaakt voor de lange afstanden en vooral tijdens die runs zetten je voeten wat meer uit.

Opsomming 2
Je bent een beginnende loper of loper met een wat zwaardere lichaamsbouw

Zoek jij een stabiele neutrale loopschoen? Stop dan met zoeken, want de Mizuno Wave Skyrise 4 is een van de meest stabiele allround loopschoenen op de markt. Dit komt door de bredere basis van de slijtzool, maar ook door het gebruik van twee verschillende foam materialen (Mizuno Enerzy Core & Mizuno Enerzy). De bovenste laag (Enerzy Core) geeft veel demping en comfort terwijl de onderste laag (Enerzy) zorgt voor stabiliteit en energieteruggave. De Wave Skyrise 4 heeft bovendien een X10-carbonrubber op de hak voor extra veel duurzaamheid en grip. Mocht je haklander zijn, dan kan je gerust deze schoen elke dag gebruiken zonder veel slijtage te zien.

Opsomming 3
Je loopt het liefste lange afstanden zoals halve marathons

Ben jij aan het trainen voor een 10 km of een halve marathon? Dan is de Mizuno Wave Skyrise 4 de perfecte keuze voor jou. Dit model heeft een aangename zachte demping voor het lopen van lange afstanden. Door zijn stabiliteit blijven je enkels en knie ook bij vermoeidheid goed ondersteund. Als je eenmaal het loopvirus hebt gekregen en je wilt langere afstanden lopen (zoals marathons) dan adviseren wij jou de Mizuno Wave Sky 6, want dit model heeft nog meer demping dan de Wave Skyrise 4.

Mizuno Wave Skyrise 4 hardloopschoenen
Mikzuno Wave Skyrise heren
Mizuno Wave Skyrise 4 back
“De Mizuno Wave Skyrise 4 is een echt werkpaard. Je kan met deze loopschoen veel kilometers maken door de aangename Wave Enerzy Core demping en de goede slijtvastheid van het X10-carbonrubber.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…?

In 2020 kwam de eerste versie van de Mizuno Wave Skyrise op de markt. Dit model was samen met de Mizuno Wave Sky en Horizon zeer innovatief door het toepassen van Mizuno Wave Foam. In plaats van de bekende Wave Plate zijn er twee lagen foam bovenop elkaar gelegd voor veel comfort, maar ook de nodige stabiliteit. De Mizuno Wave Skyrise 1 had nog X-POP demping, maar de 4e editie is veel lichter en zachter. Wist je dat Mizuno Enerzy Core (wat in de Skyrise 4 is verwerkt) maar liefst 393% zachter en 165% meer energie teruggeeft ten opzichte van U4ic-foam wat vroeger in de tussenzool bij Mizuno was verwerkt?

De Mizuno Wave Skyrise 4 in detail

Mizuno Wave Skyrise 4 hardloopschoen zwart
Mizuno Enerzy Core en Mizuno Enerzy

in de tussenzool voor een zachte demping en goede energieteruggave.

Slijtzool met X10 carbonrubber

voor een goede slijtvastheid en grip.

Smooth Stretch geweven bovenwerk

gemaakt van 90% gerecycled materiaal voor een comfortabele pasvorm.

Wat is de gedachte achter de Mizuno Foam Wave?

De Mizuno Wave Skyrise 4 is voorzien van Mizuno Foam Wave technologie. Met deze techniek zijn twee verschillende foammaterialen met een wavestructuur bovenop elkaar geplaatst. Dit design creëert een gecontroleerde schokabsorptie bij elke stap die je zet. Door het toepassen van Foam Wave zijn de schoenen in deze collectie een stuk zachter ten opzichte van de Mizuno Wave Plate modellen (zoals de Mizuno Wave Inspire en Mizuno Wave Rider).

3 kenmerken van de Mizuno Wave Skyrise 4

Opsomming1
Geheel nieuw bovenwerk

Het bovenwerk is compleet vernieuwd en bestaat nu voor 90% uit gerecyclede materialen. Het Smooth Stretch bovenwerk is gemaakt van een geweven meshmateriaal die niet alleen aangenaam rondom de voet zit, maar ook op strategische plekken is verstevigd om je voeten op zijn plaats te houden. De zacht gevoerde hielkap is intern verstevigd zodat je enkel veel steun krijgt tijdens de afwikkeling van je voeten.

Opsomming 2
Stabiele loopervaring door Mizuno Wave Foam

De Mizuno Wave Skyrise 4 heeft dezelfde demping en Mizuno Wave Foam technologie als zijn voorganger. De bovenste laag bestaat uit het Mizuno Enerzy Core foam wat super zacht is terwijl de onderste laag Mizuno Enerzy Lite zorgt voor stabiliteit en veel energieteruggave. Daardoor is de Wave Skyrise 4 een stabiele neutrale loopschoen, want door de Wave constructie worden zijwaartse bewegingen beperkt en alle energie omgezet in een voorwaartse afzet. Mizuno Wave Foam kan je vergelijken met een golfplaten dak die ontzettend sterk is en bestand is tegen alle externe invloeden. Door de Wave Foam constructie worden de schoenen een stuk stabieler ten opzichte van loopschoenen met een 1-laags foammateriaal.

Opsomming 3
X10 carbonrubber

De slijtzool is gemaakt van rubber waardoor de zool lang meegaat en veel grip biedt. Aan de buitenkant van de hak is X10 carbonrubber toegevoegd voor nog meer slijtvastheid. De groeven in de slijtzool geven enige flexibiliteit in de voorvoet. Dit model is dus geschikt voor haklanders die veel kilometers willen maken.

De Mizuno Wave Skyrise 4 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de Mizuno Wave Skyrise 4 voor jou geprobeerd.
Zijn testrapport volgt snel, houd deze pagina goed in de gaten!

Daan Glorie

Type loper

Neutrale haklander

Frequentie

6 keer per week

Ondergrond

Divers

PR’s

10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

De Mizuno neutrale loopschoenencollectie

Vind je het moeilijk om de beste Mizuno loopschoen te kiezen? Wij maken het voor jou gemakkelijker door onze schoenenmatrix. In dit overzicht zie je welke schoen van Mizuno de meeste demping en ondersteuning heeft. De Mizuno loopschoenencollectie voor de neutrale loper bestaat uit Mizuno Wave Plate en Mizuno Foam Wave modellen. De Wave Plate loopschoenen zijn de Mizuno Wave Rider en Wave Equate. Deze schoenen hebben een kunststof plaat in de tussenzool die stabiel en reactief is. De Wave Rider en Wave Equate hebben een iets veelzijdiger karakter dan de Foam Wave modellen. De Rider en Equate kan je gebruiken voor zowel duurlopen als intervaltrainingen. Ben je op zoek naar maximaal comfort? Kies dan voor de Mizuno Foam Wave loopschoenen zoals de Wave Skyrise 4 en Wave Sky 6. Door het gebruik van twee foammaterialen zijn deze loopschoenen het meest geschikt voor lange afstanden.

Mizuno Wave Skyrise 4 zwart

Mizuno Wave Skyrise 4

De Mizuno Wave Skyrise 4 is een neutrale en allround loopschoen. Dit model staat bekend om zijn comfortabele demping. Deze is te danken aan de Mizuno Foam Wave technologie waarbij een laag Mizuno Enerzy Core en Wave veel demping bieden. Met de Wave Skyrise 4 ben jij in staat om lange afstanden moeiteloos te gaan lopen.

Bekijk de Mizuno Wave Skyrise 4 herenBekijk de Mizuno Wave Skyrise 4 dames
Mizuno Wave Equate 6

Mizuno Wave Equate 6

De Mizuno Wave Equate 6 zijn allround loopschoenen voor de overpronerende loper. De Equate is de ondersteunende versie van de Mizuno Wave Rider. De Wave Equate is een ideale loopschoen voor beginnende, overpronerende lopers.
Bekijk Mizuno Wave Equate

Mizuno Wave Rider 26

Mizuno Wave Rider 26

De Mizuno Wave Rider 26 zijn neutrale allround loopschoenen. Deze schoenen zijn ideaal voor lopers die op zoek zijn naar een veelzijdige loopschoen voor hun dagelijkse run. De Rider 26 is geschikt voor het lopen van zowel korte als lange afstanden.
Wil je meer weten? Lees dan ook onze Mizuno Wave Rider 26 blog of bekijk hem meteen in onze webshop.

Mizuno Wave Sky 6

Mizuno Wave Sky 6

De Mizuno Wave Sky 6 is een allround loopschoen voor de neutrale loper. Dit is de meest dempende schoen van Mizuno en is daardoor zeer geschikt voor lopers die lange afstanden gaan lopen.
Wil je meer weten? Lees dan ook ons Mizuno Wave Sky 6 blog of bekijk hem direct in onze webshop.

Eindsprint

De Wave Skyrise 4 is geüpdate naar een nieuw bovenwerk, maar de aangename Mizuno Enerzy en Enerzy Core demping zijn behouden. Daardoor kan je als Skyrise fan moeiteloos overstappen naar deze nieuwe versie. Ben je wat minder bekend met deze loopschoen? Dan kan je deze schoen overwegen als ideale duurloopschoen, met name als je een wat bredere voet hebt. Deze loopschoen is minder geschikt voor tempotrainingen door het wat zwaardere gewicht en zachte demping.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Skyrise 4 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.