Skip to main content
Saucony Endorphin Elite

Productreview

Saucony Endorphin Elite – Ben jij klaar om te winnen?

De Saucony Endorphin Elite is jouw nieuwe wedstrijdschoen met carbonplaat en superfoam. Dit is jouw jaar. Dit is jouw race. Dit is jouw moment. Doorbreek je grenzen dankzij het nieuwe PWRRUN HG foam en een carbonplaat met een open design in de voorvoet. Wat je favoriete wedstrijdafstand ook is, met de Endorphin Elite haal jij het maximale uit je prestaties. Ben jij klaar om te winnen?

Saucony Endorphin Elite damesSaucony Endorphin Elite heren

Specifications Saucony Endorphin Elite

Offset
8 mm
Weight men
Ca. 204 gram
Weight women
Ca. 185 gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de Saucony Endorphin Elite geschikt is voor jou

 • Je zoekt een carbonschoen met extra veel demping
  De Saucony Endorphin Elite is een echt paradepaardje als het gaat om demping. De tussenzool heeft de maximale zooldikte van 40mm in de hiel en 32mm in de voorvoet. Daarnaast heeft de Endorphin Elite een nieuw superfoam, namelijk PWRRUN HG. Dit materiaal heeft de meeste demping en energieteruggave bij elke stap die je zet. Dit maakt de Saucony Endorphin Elite geschikt voor het lopen van halve en hele marathons. Op die afstanden wil je namelijk extra veel demping en comfort hebben.
 • Je wilt binnenkort een persoonlijk record verbreken
  Heb jij dit jaar plannen om een aantal persoonlijke records te gaan verbreken? Dan hebben we goed nieuws, want de Endorphin Elite straalt snelheid uit. Bij elk onderdeel van de schoen is nagedacht om gewicht te besparen en jou naar een hoger niveau te tillen. Zo heeft de carbonplaat een uniek design met inkepingen bij de voorvoet. Dit zorgt samen met het PWRRUN HG voor een extra soepele, maar ook explosieve afzet. Het bovenwerk is geïnspireerd op een spike en zo dun mogelijk gemaakt. Door de combinatie van mesh en knit zit deze raceschoen strak rondom je voeten.
 • Je hebt een haklanding en zoekt een stabiele carbon wedstrijdschoen
  Door de offset van 8 mm is de Saucony Endorphin Elite geschikt voor een grote groep lopers. Of je nu haklander, mid- of voorvoetloper bent met de Elite kan jij elke wedstrijd aan. Wij hebben de schoen getest en ook voor een haklander is de Saucony Endorphin Elite erg stabiel. Dat komt door een vrij brede basis van de hiel, waardoor je veel contact met de grond hebt. Dankzij het unieke design van de carbonplaat krijg je stabiliteit van hiel tot en met de voorvoet.
Saucony Endorphin Elite dames hardloopschoenen
Saucony Endorphin Elite
Saucony Endorphin Elite dames
Saucony Endorphin Elite Top
"Voor mij is de Saucony Endorphin Elite soepeler in de voorvoet en daardoor voelt het soms niet als een carbonschoen. Je voelt wel de afzet naar voren, maar niet de stijfheid die de carbonplaat heeft.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De Saucony Endorphin-collectie bestaat niet alleen uit loopschoenen voor op de weg, maar ook uit trailschoenen. De Saucony Endorphin Trail is een lichtgewicht trailschoen met maximale demping. Deze trailschoen is geschikt voor zowel korte als lange afstanden, want de PWRRUN PB tussenzool geeft een uitzonderlijke energieteruggave. Wil je de allersnelste trailschoenen? Dan is de Endorphin Edge een geweldige trailschoen, want dit model heeft PWRRUN PB en een koolstofvezelplaat voor een extra snelheidsimpuls op de trails.

De Saucony Endorphin Elite in detail

Saucony Endorphin Elite
PWRRUN HG foam

in volledige tussenzool voor maximale demping en energieteruggave.

Rubber op hiel en voorvoet

voor optimale grip en duurzaamheid.

Minimalistisch bovenwerk

met een hoog ademend vermogen en gericht op gewicht besparen.

Carbonplaat

in de tussenzool met groeven in de voorvoet voor een explosieve en soepele afzet.

Wat is het idee achter de Saucony Endorphin Elite?

De Saucony Endorphin Elite is een nieuw model van Saucony die geen opvolger is van de Saucony Endorphin Pro 3, maar wel een extra toevoeging is aan de Endorphincollectie. Dit model heeft de meeste energieteruggave en een wat zachtere demping ten opzichte van de Pro 3. De carbonplaat in de Endorphin Elite loopt van hiel tot voorvoet. Het carbon in de voorvoet heeft extra groeven om de afzet naar de tenen soepeler te laten plaatsvinden. Iedere loper heeft andere voorkeuren als het gaat om carbonschoenen. Wil jij een zachtere schoen met stijve voorvoet, dan kies je voor de Saucony Endorphin Pro 3. Heb jij de voorkeur voor meer demping een een soepele voorvoet? Dan is de Saucony Endorphin Elite 3 jouw nieuwe racepartner.

3vernieuwingen van de Saucony Endorphin Elite

 • Uniek ontworpen bovenwerk
  Voor de eerste keer werkt Saucony met een gecombineerd mesh en knit bovenwerk. Dit is ademend, lichtgewicht en vormt zich als een sok rondom je voeten. Rond de middenvoet is er een stevige band geplaatst en deze loopt door tot onder de carbonplaat. Dit zorgt voor een goede lockdown waardoor je voet niet zal schuiven. De hielkap is super flexibel en de schoenlip heeft veel ventilatiegaten zodat je voeten droog en comfortabel blijven.
 • Nieuw superfoam: PWRRUN HG
  Een carbonschoen is net zo goed als het foammateriaal dat verwerkt is in de tussenzool. Saucony heeft alles uit de kast gehaald om de loper te verbazen. Het nieuwe PWRRUN HG heeft de meeste demping en energieteruggave van alle Endorphinmodellen tot nu toe. PWRRUN HG is gebaseerd op PWRRUN PB. Bij het PWRRUN PB wordt gebruik gemaakt van PEBA (polyetherblokamide) waarbij bolletjes van het materiaal tot zool zijn geperst. Bij PWRRUN HG is PEBA als het ware uitgesmeerd over de volledige zool zodat je een tussenzool krijgt met meer demping en energieteruggave. Dankzij het PWRRUN HG loop jij makkelijker op hoge snelheid en kan je dit ook langer vasthouden. Een ander voordeel is dat PWRRUN HG de impact van een landing opvangt in plaats van jouw lichaam. Dit bevordert het herstel na een intensieve training.
 • Carbonplaat met vier inkepingen
  De carbonplaat van de Endorphin Elite heeft een uniek design. In de voorvoet zijn er namelijk vier inkepingen gemaakt waardoor de schoen soepeler in de voorvoet is geworden. Elke loper land op een andere manier en wikkelt zijn voet net wat anders af. Door de inkepingen beweegt de voorvoet meer mee met jouw loopstijl. Tijdens het lopen voel je de carbonplaat wel, maar door de dikke laag PWRRUN HG is de loopervaring zacht en comfortabel. Een ander voordeel van de inkepingen is de toename van stabiliteit. Het maakt niet uit of je wat meer aan de binnen- of buitenkant van je voet afzet, de Elite zal jou ten alle tijden naar voren pushen.

De Saucony Endorphin Elite in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de Saucony Endorphin Elite voor jou geprobeerd.

Daan Glorie

Daan Glorie

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

Lees zijn oordeel

Saucony Endorphin Elite Fit

Fit

“Het is even wennen aan het bovenwerk als ik de schoen aantrek. In eerste instantie voelt de Elite heel dun en slap aan. Zodra ik de veters straktrek, voel ik de stevigheid rondom de middenvoet. Er is een extra stevige band geplaatst rondom de middenvoet en deze loopt door tot onder de carbonplaat. Daardoor heb ik tijdens het lopen een heel stevig gevoel en goede lockdown van mijn voeten. Ik schuif namelijk niet in de schoen. De schoenlip is prettig, want deze is dun en heeft veel grote ventilatiegaten. De hielkap heeft geen verstevigingen en dat mis ik wel, want mijn enkel krijgt weinig steun. De ruimte in de voorvoet is goed en vergelijkbaar met onder andere een adidas Adios Pro 3 waar ik ook veel wedstrijden op heb gelopen.”

Saucony Endorphin Elite Stride

Stride

“Ik heb de eer gehad om de Egmond Halve Marathon op de Saucony Endorphin Elite te mogen lopen. Voor deze wedstrijd heb ik deze schoen getest tijdens een interval en een kleine regionale wedstrijd. Wat mij meteen opviel is de stabiliteit en het nieuwe superfoam. Op het strand en door het duin tijdens de klimmertjes is de schoen verrassend stabiel. Het PWRRUN HG materiaal voelt anders aan dan het PWRRUN PB, want het is namelijk een stuk zachter. Ik heb het gevoel dat het foam rekening houdt met mijn loopstijl en hoe ik land. Het voelt heel dynamisch aan. De Elite heeft een goede energieteruggave en ik durf elke wedstrijdafstand op deze schoen te lopen. Tijdens de Amsterdam Marathon liep ik op de adidas Adios Pro 3 en deze schoen is zeker vergelijkbaar. Maar wat is nu het grote verschil? Voor mij is dat het feit dat de Elite soepeler in de voorvoet is en soms niet eens aanvoelt als een carbonschoen. Je voelt wel de afzet naar voren, maar niet de stijfheid die de carbonplaat heeft. Ik denk dat het komt door de inkepingen in het carbon.

Saucony Endorphin Elite Innovatie

Innovatie

“Hoe innovatief is de Saucony Endorphin Elite? Ik vind dat Saucony goed heeft geluisterd naar de behoeftes van de loper en de trends en ontwikkelingen in de markt goed in de gaten heeft. De Saucony Endorphin Elite heeft namelijk alle innovaties die moderne carbonschoenen momenteel hebben. De schoen is lichtgewicht, heeft superfoam, een uniek design carbonplaat, een ronde vorm van de zool en een zeer dun bovenwerk. Zijn er ook nog verbeteringen? Wat mij betreft had de schoen een nog agressievere “rocker” mogen hebben. Het teengedeelte van de schoen had wat hoger mogen staan zodat je nog meer die afrol van de voet voelt. Ook had ik liever een wat stevigere hielkap die meer steun geeft. Voor mijn haklanding is de Elite beter, want op de Endorphin Pro voel ik mij neerploffen op de grond. Maar houdt er rekening mee dat elke loper anders is dus ga deze schoen zeker uitproberen!”

De Saucony Endorphin collectie

De Saucony Endorphin collectie is een serie loopschoenen die zich richten op prestaties en snelheid. De schoenen zijn ontworpen om atleten te helpen sneller te lopen en een efficiëntere loopstijl te bieden. Elk model binnen de Endorphincollectie heeft unieke eigenschappen en technologieën zoals een lichtgewicht design, veel energieteruggave vanuit de tussenzool en een Speedrolldesign van de slijtzool. De Saucony Endorphin Pro 3 en Elite zijn wedstrijdschoenen met carbonplaat, terwijl de Endorphin Speed 3 de temposchoen is met een nylonplaat. De Endorphin Speed 3 is geschikt voor tempotrainingen en intervallen. Heb je een rustige duurloop op de planning staan? Kies dan voor de Saucony Endorphin Shift 3 met extra veel PWRRUN foam om je benen te verwennen en te laten herstellen.

Saucony Endorphin Familie
Saucony Endorphin Elite

Saucony Endorphin Elite

De Saucony Endorphin Elite is een wedstrijdschoen met carbonplaat. Verbreek je records met het nieuwe PWRRUN HG foam in combinatie met een gegroefde carbonplaat. Deze zorgt op een soepele manier voor een push naar voren. En Endorphin Elite is geschikt voor alle wedstrijdafstanden.

Saucony Endorphin Elite damesSaucony Endorphin Elite heren
Saucony Endorphin Pro

Saucony Endorphin Pro 3

De Saucony Endorphin Pro 3 is een comfortabele wedstrijdschoen voor iedere afstand, waarmee hoge snelheden bereikt kunnen worden. De Endorphin Pro is een carbonschoen die ontworpen is voor lopers die elke keer weer inspireren en knallen.
Bekijk Saucony Endorphin Pro 3

Saucony Endorphin Speed

Saucony Endorphin Speed 3

De Saucony Endorphin Speed 3 zijn comfortabele wedstrijdschoenen waarmee hoge snelheden bereikt kunnen worden. Deze loopschoen heeft een nylonplaat en is ontworpen voor snelle trainingen en wedstrijden.
Bekijk de Saucony Endorphin Speed 3

saucony Endorphin Shift

Saucony Endorphin Shift 3

De Saucony Endorphin Shift 3 is een allround loopschoen voor de neutrale loper. De Shift 3 is geschikt voor je alledaagse trainingen en gemaakt van gerecyclede materialen. Door de lage offset en Speedrolltechnologie wordt de afwikkeling van de voet makkelijker gemaakt.
Bekijk de Saucony Endorphin Shift 3

Eindsprint

De Saucony-Endorphin collectie is een familielid rijker geworden. De Saucony Endorphin Elite is een carbonschoen met maximale demping en energieterruggave die geschikt is voor elke wedstrijdafstand. Dit model vervangt de Saucony Endorphin Pro 3 niet, maar het is een ander type carbonschoen. Het enige nadeel is dat de Elite een zeer dun bovenwerk heeft en geen intern verstevigde hielkap. Zoek jij een carbonschoen met een wat hardere of zachtere demping? Uiteindelijk is dat persoonlijke voorkeur, maar voor ons is de Elite de nieuwe favoriet. Dit model is namelijk soepeler in de voorvoet, is stabiel en voelt nog lichter aan dan de Endorphin Pro 3.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Endorphin Elite dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.