Skip to main content
Salomon Speedcross 6

Productreview

Salomon Speedcross 6; bedwing de meest uitdagende trails

De Salomon Speedcross 6 is een trailschoen met een superieure grip voor elk trailavontuur. Dankzij het lichtere gewicht, een vernieuwde tussenzool en het bekende Quicklace vetersysteem zal dit model blijven uitgroeien tot een “trailfavoriet” voor veel lopers. Ben jij fan van uitdagende en technische trails? Dan moet je zeker de Salomon Speedcross 6 gaan overwegen als nieuwe loopvriend. Wanneer ga jij op pad voor een nieuw trailavontuur?

Shop de Salomon Speedcross 6

Specifications Salomon Speedcross 6

Offset
6 mm
Weight men
Ca. 298 gram
Weight women
Ca. 258 gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de Salomon Speedcross 6 geschikt is voor jou

 • Je zoekt een trailschoen voor technische trails
  De Salomon Speedcross is geschikt voor zeer technische en uitdagende trails. Denk hierbij aan trailroutes met veel hoogtemeters en uitdagende ondergronden zoals blubberpaden. De Speedcross 6 is namelijk zeer stabiel, want de zool is rotatiestijf gemaakt om verzwikken van de enkel te voorkomen. Bovendien geven de grove noppen een goede grip, wat de omstandigheden ook zijn.
 • Tijdens trailrunning heb jij maximale grip nodig
  De slijtzool van de Speedcross 6 heeft grove noppen van 5 mm en ziet er niet alleen agressief uit, maar geeft ook extreem goede grip. Ten opzichte van de Speedcross 5 is het noppenprofiel veranderd van V-noppen naar Y-noppen. Door het design van de noppen en de afstand ertussen kan blubber makkelijker loslaten van de zool. De Mud Contagrip slijtzool is ontworpen voor maximale grip op zachte en oneffen paden.
 • Je wil een trailschoen voor het lopen van lange trailafstanden
  De Speedcross 6 heeft een vernieuwde tussenzool die bestaat uit EnergyCell+ foam. Dit zachte materiaal geeft veel energieteruggave en is tegelijkertijd heel duurzaam. Deze demping voelt heel aangenaam waardoor je moeiteloos lange afstanden op de trails kunt lopen. De Speedcross 6 is zelfs te gebruiken voor ultra afstanden in het hooggebergte van onder andere Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.
Salomon Speedcross 6 trailschoen dames
Salomon Speedcross 6 trailschoenen mannen
Salomon Speedcross 6 trailschoenen
Salomon Speedcross 6 trailschoenen
“De Salomon Speedcross is een iconische trailschoen die favoriet is bij veel traillopers door de stabiliteit, demping en bovendien superieure grip.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Salomon is het merk dat Quicklace introduceerde bij hun trailschoenen. Dit innovatieve vetersysteem zorgt ervoor dat je de trailschoen in een handomdraai kunt aantrekken. Het merk Salomon staat ook bekend om het maken van ski- en snowboardschoenen en bij dat product werd Quicklace al gebruikt. Het Quicklace-systeem is op alle trailschoenen te gebruiken en bij de Speedcross 6 zien we ook een handige pocket bovenop de schoen waar je de veters in kunt opbergen.
Ben je benieuwd hoe het Quicklace-vetersysteem werkt? Bekijk dan deze video van Salomon:

De Salomon Speedcross 6 in detail

Salomon Speedcross 6
EnergyCell+ foam

geeft veel energieteruggave en comfort voor lange afstanden.

Mud Contagrip-slijtzool

met Y-vormige noppen van 5 mm voor maximale grip.

SensiFit-bovenwerk

met Quicklace-vetersysteem voor een optimale pasvorm.

Wat is de geschiedenis van de Salomon?

Salomon is opgericht in Annecy (Frankrijk) in 1947 door François Salomon. Midden in het hart van de Alpen is Salomon gegroeid tot een van de grootste outdoormerken wereldwijd. François Salomon lanceerde het bedrijf toen hij skilatten produceerde in een kleine werkplaats. Hij werd toen geholpen door zijn vrouw en zoon Georges. Tegenwoordig produceert Salomon producten voor verschillende sportmarkten waaronder trailrunning, wandelen, klimmen, skiën en avontuurlijke races. Salomon sponsort ook trailraces wereldwijd en het meest bekend is de Golden Trail Series. Wist je dat sinds dit jaar ook de Vuurtoren Trail Ameland en de Koning van Spanje Trail te Limburg onderdeel uitmaken van deze internationale trailevents?

3vernieuwingen van de Salomon Speedcross 6

 • Vernieuwd technisch bovenwerk
  Het Sensifit bovenwerk zit als een sok rondom je voeten. Het zorgt voor een goede lockdown en de vertrouwde pasvorm die je van de Speedcross gewend bent. Dankzij het Quicklace vetersysteem kan je gemakkelijk en snel de schoen aan- en uittrekken. Dat is handig als er bijvoorbeeld een steentje in je schoen is gekomen. Op de schoenlip zit een speciale “pocket” om de veters op te bergen. Het bovenwerk van de Speedcross 6 is gemaakt van een speciaal geweven nylon met extra verstevigingen om scheuren en schuren te weerstaan. Wist je dat het bovenwerk is gemaakt van gerecyclede materialen waaronder PET flessen en ander plastic afval?
 • Nieuw design van het noppenprofiel
  De 6e versie van de Speedcross heeft een compleet nieuw noppenprofiel gekregen. De noppenstructuur is aangepast van V-noppen naar Y-noppen met een dikte van 5 mm. Er zit redelijk veel afstand tussen de noppen zodat blubber en zand makkelijk kan loslaten. Daardoor blijven je trailschoenen lekker licht en heb je bij elke stap even veel grip. De Mud ContaGrip slijtzool bijt zich vast in de ondergrond zodat je heel stabiel kunt lopen in alle omstandigheden.
 • Lichter in gewicht
  De Salomon Speedcross 6 is ongeveer 15 gram lichter ten opzichte van zijn voorganger. Dit komt door een aanpassing van de hielclip aan de achterkant van de schoen. Deze is nu een stuk gestroomlijnder en compacter gemaakt. Deze trailschoen is heel stabiel door het frame waar je voet in staat. Bovendien is de hielkap intern verstevigd en van nature vallen trailschoenen van Salomon wat smaller rondom je voeten. Zo heb je tijdens het heuvel op- en aflopen altijd een vertrouwd en stevig gevoel.

De Salomon trailschoenencollectie

Trailschoenen kan je ook wel zien als de “mountainbike” onder de loopschoenen. Deze modellen geven veel grip bij het klimmen en tijdens het lopen op uitdagende ondergronden. Bovendien heeft een trailschoen een zeer technisch bovenwerk die bescherming biedt tegen stenen en takken. Welke Salomon trailschoen past bij jou? De Speedcross 6 is het meest geschikt voor technische trails met veel hoogtemeters en voor lange afstanden. Ga je vooral trails lopen in Nederland? Kies dan voor de Supercross 4 of de Salomon Sense Ride 4. Deze trailschoenen hebben een goede grip, maar ook genoeg comfort en demping voor het lopen van lange afstanden. De Alphacross is de perfecte trailschoen voor de loper die trailrunning wilt ontdekken.

Salomon Speedcross 6 schoenfamilie
Salomon Speedcross 6

Salomon Speedcross 6

De Salomon Speedcross 6 zijn allround trailschoenen voor de neutrale loper. Dit bekende model van Salomon is nu lichter dan ooit, maar behoudt zijn superieure grip op onverharde paden. Deze trailschoen is geschikt voor lange afstanden en voor het lopen van technische trails met veel hoogtemeters en uitdagende weersomstandigheden.

Bekijk de Salomon Speedcross 6 in de shop
Salomon Supercross 4

Salomon Supercross 4

De Salomon Supercross 4 is een neutrale en allround trailschoen. Deze trailschoen is het kleine broertje van de Speedcross, maar dan lichter en directer. Dit model heeft relatief iets minder demping dan de Speedcross 6. Deze trailschoen is het meest geschikt voor trails tot aan de halve marathonafstand.
Bekijk Salomon Supercross 4

Salomon Senseride 4

Salomon Sense Ride 4

De Salomon Sense Ride 4 zijn neutrale trailschoenen. De Sense Ride biedt een ideale balans tussen demping, stabiliteit en bescherming. Dit maakt de trailschoen veelzijdig en betrouwbaar. De schoen is geschikt voor korte en lange afstanden op niet al te technische trailpaden.
Bekijk de Salomon Sense Ride 4

Salomon Alphacross 4

Salomon Alphacross 4

De Alphacross is een veelzijdige trailschoen voor de neutrale loper gemaakt van gerecycled materiaal. Deze trailschoen is geschikt voor beginnende lopers die trailrunning willen ontdekken. De Alphacross 4 geeft maximale grip op losse, zachte en oneffen ondergronden.
Bekijk de Salomon Alphacross 4

Eindsprint

De Salomon Speedcross 6 is energieker en heeft een betere grip, maar behoudt het vertrouwde Speedcrossgevoel. Deze trailschoen is het meest geschikt voor technische trails en lopers die gewend zijn op een hogere offset te lopen. De Speedcross 6 is niet aan te raden voor tempotrainingen, want deze schoen is relatief wat zwaarder en stijver dan de gemiddelde trailschoen. Zoek je een lichtgewicht trailschoen die dynamisch is? Kies dan voor de Salomon Supercross. Ga je liever voor een hybride trailschoen waarmee je verhard en onverhard kunt lopen? Dan is de Salomon Sense Ride 4 een hele goede keuze.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Salomon Speedcross 6 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice