Skip to main content
ASICS Nimbus 25 hardloopschoenen
ASICS GEL-Nimbus 25 hardloopschoenen

Productreview

Asics GEL-Nimbus 25 – de meest comfortable loopschoen?

Hiep Hiep Hoera! De ASICS GEL-Nimbus viert zijn 25e verjaardag met een spetterende nieuwe versie. Deze allround loopschoen voor de neutrale loper heeft een complete transformatie ondergaan met innovatieve nieuwe technieken. De ASICS-GEL Nimbus 25 heeft meer demping dan ooit en is volgens een testpanel de meest comfortabele loopschoen. Ben jij klaar voor dit verjaardagsfeest?

Shop damesShop heren
ASICS GEL Nimbus 25

3redenen waarom de ASICS-GEL Nimbus 25 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je vindt comfort van de schoen het belangrijkst

De ASICS-Nimbus 25 is ontworpen voor lopers die comfort op nummer 1 zetten. De nieuwe FLYTEFOAM BLAST ECO tussenzool en PureGEL in de hak en voorvoet maken de Nimbus 25 tot een zeer comfortabele allround loopschoen. De GEL is dus niet meer zichtbaar vanaf de buitenkant, maar is verwerkt in de tussenzool. Of je nu net begint of al jaren loopt, de ASICS Gel-Nimbus 25 geeft jou de beste demping zodat jij je doelen kunt behalen.

Opsomming 2

Je bent liefhebber van lange afstanden

Al jarenlang is de ASICS GEL-Nimbus geliefd onder lange afstand lopers. Dat komt door het luxe en dempende gevoel onder de voet. Deze 25e versie heeft meer demping dan ooit en dat komt doordat er 20% meer foam aan de tussenzool is toegevoegd. Dit zien we zowel bij de hak als in de voorvoet. Bij het lopen van lange afstanden wil je veel demping zodat je ook frisse benen houdt als je het zwaar krijgt. En dat is precies wat de ASICS Gel-Nimbus 25 te bieden heeft. Door de vernieuwde offset (hak-voorvoet verschil) is de schoen zowel geschikt voor zowel hak- als midden en voorvoetlopers.

Opsomming 3

Je wilt een allround schoen met smalle pasvorm

Van nature hebben loopschoenen van ASICS altijd een wat strakkere en smallere pasvorm ten opzichte van andere loopmerken. En dat is ook het geval bij de ASICS Nimbus 25. Dat komt doordat ASICS een Aziatisch merk is en de meeste Aziatische voeten zijn relatief smaller dan Europese en Amerikaanse voeten. De hielkap is wat ronder dan bij de vorige versie, maar door het knit bovenwerk wordt je voet goed omsloten. De GEL-Nimbus is een echte allround loopschoen voor zowel korte als lange afstanden.

ASICS Gel Nimbus 25
ASICS Gel Nimbus 25
ASICS Gel Nimbus 25
“Ik merk dat mijn benen relatief fris blijven en dat de klappen van het asfalt minder hard aankomen dan dat ik gewend ben.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De ASICS GEL-Nimbus is een van de populairste en beste verkochte loopschoen aller tijden. Maar hoe komt dat? lopers waarderen de unieke geldemping en prettige pasvorm. Deze gel is aanwezig in zowel de hak als voorvoet. Het voordeel van gel is dat de demping langer behouden blijft en dat de impact van een landing goed wordt opgevangen. Bovendien is de GEL-Nimbus een hele stabiele, neutrale schoen en daardoor geschikt voor zowel beginnende als gevorderde lopers. Al jarenlang is de Nimbus het paradepaardje binnen de collectie van ASICS met de nieuwste technieken en innovaties. Dit 25e model is bijna niet meer te herkennen als Nimbus, maar voelt comfortabeler dan ooit.

De ASICS Gel-Nimbus 25 in detail

ASICS Nimbus 25
Nieuw zacht gevoerd Knit bovenwerk

met reflecterede details en hiellus voor makkelijk aantrekken.

AHARPLUS-slijtzool

op de hak voor een goede grip en duurzaamheid.

FF BLAST PLUS ECO

in de volledige tussenzool is gemaakt van 20% gerecyclede materialen.

PureGEL in de hiel en voorvoet

voor een superieure demping bij elke stap.

Hoe is de ASICS GEL-Nimbus 25 ontwikkeld?

Elke loopschoen die op de markt komt is uitgebreid getest door een groep lopers. ASICS heeft voor het ontwikkelen van de ASICS GEL-Nimbus 25 een unieke test laten uitvoeren door professor Chris Bishop van het biomechanisch lab in Australië. Een groep van 100 lopers deed een blinde test op 5 verschillende loopschoenen, namelijk de ASICS Gel-Nimbus 24, HOKA Bondi 8, New Balance 1080v12 en de Brooks Glycerin 20. Dit zijn concurrerende modellen die in de categorie “maximum” cushioning zitten. De lopers vonden de ASICS GEL-Nimbus 25 de meest comfortabele schoen, omdat deze een superieure demping in de hiel en voorvoet heeft. Daarnaast vond het testpanel de Nimbus 25 een stabielere neutrale schoen dan de concurrende modellen.

3kenmerken van de ASICS GEL-Nimbus 25

Opsomming1

Volledig nieuw Knit bovenwerk

Afgelopen jaar zagen we al de grote verandering bij de Nimbus in het bovenwerk. De ontwikkelingen van het 25e model bouwt hierop voort. De bekende stretchtong is behouden terwijl het gehele bovenwerk is veranderd van Engineered Mesh naar een knit bovenwerk. Het is gemaakt uit één geheel waarbij je voet omhelst wordt. Reflecterende details zijn toegevoegd voor extra zichtbaarheid in het donker. De hielkap is intern verstevigd maar nu met meer zachte voering aan de binnenzijde en een handige hiellus zodat je de schoen makkelijk aan- en uit kunt trekken. Wist je dat 90% van het bovenwerk bestaat uit gerecycled polyester? Dit doet ASICS om afval en koolstofuitstoot te verminderen.

Opsomming 2

Meer demping dan ooit

De volledige tussenzool van de GEL-Nimbus is gemaakt van het nieuwe FLYTEFOAM BLAST PLUS ECO. Dit foam is gemaakt van 20% gerecyclede materialen en biedt een lichtgewichte en energieke demping. Er is 20% meer foam toegevoegd aan de gehele zool en dat zien we terug bij zowel de hiel als de voorvoet. Maar waar is nu de gel zul je nu denken? Die is niet meer zichtbaar van buitenaf, maar is verwerkt in de zool. De PureGEL is geplaatst in de hiel en voorvoet zodat de impact van een landing goed wordt opgevangen. Deze gel is lichter dan vorige versies en bevorderd een makkelijke afwikkeling van de voet.

Opsomming 3

Offset en grip

De ASICS GEL-Nimbus stond bekend als een schoen met een relatief hoge offset. Tevens had het damesmodel meer hak-voorvoetverschil dan de herenversie. Dat is met de Nimbus 25 verleden tijd. De GEL-Nimbus 25 voor heren en dames heeft een offset van 8 mm waardoor de schoen nu ook voor midden- en voorvoetlopers erg geschikt is. Een lagere offset bevorderd namelijk het landen op de voorvoet. En hoe zit het met de grip en duurzaamheid? ASICS heeft gekozen voor het bekende AHARPLUS op de hiel en het nieuwe AHAR LO in de voorvoet waardoor je in alle omstandigheden een goede grip hebt.

De ASICS GEL-Nimbus 25 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Menno Munster de ASICS GEL-Nimbus 25 voor jou geprobeerd.

Menno Munster All4running

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster All4running

Menno Munster

Productexpert

Specifications ASICS GEL-Nimbus 25

Offset
8 mm
Weight men
Ca. 292 gram
Weight women
Ca. 260 gram
Shoe type
Neutraal

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“De Nimbus 25 voelt erg comfortabel vanaf het eerste moment dat ik hem aantrek. Het aantrekken gaat trouwens erg makkelijk met nieuw grote pulltab op de hak. Omdat de tong vastzit aan de zijkant van de schoen voelt mijn voet meteen goed omsloten. De tong is niet zo dik dus als ik mijn veters iets te hard aantrek voel ik dat wel. De lengte en breedte zijn normaal voor mijn maat 45,5. De hielkap ziet er op het oog erg slap uit maar voelt juist erg stevig als ik de schoen aan heb. Het materiaal van het bovenwerk voelt lekker zacht en is bij de hak en de enkel nog ietsje dikker voor nog meer comfort, ideaal om mijn duurloopjes mee te doen.”

ASICS Gel Nimbus 25

Stride

“Wat mij als eerste opvalt bij het zien van de Nimbus 25 is dat de zool aanmerkelijk dikker is dan die van zijn voorganger. Bij het lopen voel ik ook meteen dat de Nimbus 25 nog zachtere demping heeft. Ik was bang dat dit ten koste zou gaan van de stabiliteit, maar dit is niet het geval. Ik sta met mijn voet een stukje in de zool en omdat de zool behoorlijk breed is ter hoogte van de hak en de midvoet voel ik daar ook veel steun. De zool heeft ook veel demping onder de bal van mijn voet en loopt daarna vrij steil omhoog voor een soepele afwikkeling.”

ASICS Gel Nimbus 25

Stride

“Tijdens een lange duurloop over de weg komt de Nimbus 25 voor mij het beste tot zijn recht. Ik merk dat mijn benen relatief fris blijven en dat de klappen van het asfalt minder hard aankomen dan dat ik gewend ben. Het is natuurlijk niet de lichtste schoen maar door het responsieve materiaal merk ik dat ik ook op marathontempo goed uit de voeten kan. Omdat ik geen enkele drukpunten heb door het comfortabele bovenwerk kan ik hier onbezorgd heel veel kilometers op maken en dat is volgens mij precies wat ASICS voor ogen had met deze schoen.”

ASICS Gel Nimbus 25

De ASICS neutrale schoenencollectie

Wil jij de beste ASICS loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je veel eenvoudig doen via onze online shoe advisor.
ASICS heeft verschillende type loopschoenen voor de neutrale loper. Zo zijn de Cumulus en Nimbus het meest geschikt voor de beginnende loper of de loper die graag lange afstanden wil gaan lopen. De ASICS Novablast en Superblast richten zich wat meer op tempo trainingen en zijn onderdeel van de “Run Faster” categorie van ASICS. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte ASICS loopschoen voor elke training.

Eindsprint

ASICS heeft alle nieuwe technieken en innovaties gebruikt bij het ontwikkelen van de 25e editie van GEL-Nimbus. De ASICS Gel-Nimbus 25 heeft meer demping dan ooit, is gemaakt van gerecyclede materialen en biedt een nieuwe loopervaring. De Nimbus is niet meer te herkennen, maar het gevoel blijft hetzelfde. Loop comfortabel korte en lange afstanden en behaal je doelstellingen. Deze loopschoen is minder geschikt voor lopers die op zoek zijn naar een direct gevoel met de ondergrond. Kies dan voor de ASICS Cumulus.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS Nimbus 25 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.