Skip to main content
adidas Adizero Takumi Sen 9

Productreview

adidas Adizero Takumi Sen 9; verbreek jouw snelheidsrecord op de 5 tot 10 km!

‘Hoe dikker, hoe beter’, leken de schoenenfabrikanten de laatste jaren te denken als het ging over wedstrijdschoenen. Met de nieuwe superlichte foams en de combinatie met carbon leken de dunne wedstrijdschoenen van vroeger verleden tijd. Terwijl er vele wereldrecords sneuvelden met de nieuwe dikke schoenen ontstond er ook een groep lopers die terugverlangde naar de dunnere en nog lichtere wedstrijdschoenen van vroeger. Met de Takumi Sen 9 heeft adidas geprobeerd het beste van toen en nu te combineren in een wedstrijdschoen met plaat en een superfoam, maar met een dunnere zool en een lager gewicht.

Specifications adidas Adizero Takumi Sen 9

Offset
6 mm
Weight men
Ca. 185 gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de adidas Takumi Sen 9 geschikt is voor jou

 • Je houdt van hele lichte schoenen
  Met zijn 185 gram is de Takumi Sen 9 één van de lichtste wedstrijdschoenen die er zijn. Dit betekent dat je met elke stap minder gewicht met je meesleept en dat maakt een groot verschil bij het lopen op hoge snelheden.
 • Je loopt wedstrijden van 5 of 10 kilometer op weg
  De Takumi Sen 9 is speciaal ontwikkeld voor wegwedstrijden over kortere afstanden. Omdat de snelheden hoger liggen dan op de marathon en je het tempo minder lang vol hoeft te houden, kun je op deze afstanden toe met minder demping.
 • Je wilt heel lopen op een parcours met veel bochten
  De nieuwe generatie wedstrijdschoenen met dikke zolen en zachte foams kunnen weliswaar heel snel rechtdoor, maar het kan een behoorlijke uitdaging zijn om door een bocht door te komen. Dankzij de dunnere zool van de Takumi Sen 9 heb je meer gevoel met de grond en scheur je sneller de hoek om.
adidas Adizero Takumi Sen 9 hardloopschoenen
adidas Adizero Takumi Sen 9 hardloopschoenen
adidas Adizero Takumi Sen 9 hardloopschoenen
adidas Adizero Takumi Sen 9 front
"Hoe meer ik het tempo verhoog, hoe meer de Takumi Sen 9 tot leven komt. Het versnellen gaat me ook makkelijk af door het lage gewicht."

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat…?

Het huidige wereldrecord op de 10 kilometer is gelopen op een eerdere versie van de Takumi Sen? Rhonex Kipruto liep in 2020 het wereldrecord op de 10km liep tijdens een wedstrijd in Valencia. In een megasnelle race liep hij naar een tijd van 26 minuten en 24 seconden. Dit betekent dat hij gemiddeld meer dan 22 kilometer per uur liep!

De adidas Adizero Takumi Sen 9 in detail

adidas Adizero Takumi Sen 9
LightstrikePRO tussenzool

Het superfoam van adidas geeft veel demping en is mega responsief voor een vlugge afzet.

ENERGYRODS

De met carbon versterkte ENERGYRODS zorgen voor stabiliteit in de schoen en geven je een extra zetje tijdens de afzet.

Celermesh bovenwerk

Een zeer licht en goed ademend bovenwerk zorgt voor voldoende stevigheid.

3 kenmerken van de adidas Adizero Takumi Sen 9

 • Nieuw, lichtgewicht, gerecycled bovenwerk
  De adidas Adizero Takumi Sen 9 heeft een Primegreen bovenwerk, wat betekent dat het is gemaakt met ten minste 50% aan gerecyclede materialen. Het bestaat uit lichtgewicht, zeer ademend mesh en is 8 maar liefst gram lichter dan dat van zijn voorganger. De pasvorm rond de hiel en de middenvoet is verbeterd om de voet nog beter op zijn plaats te houden tijdens je race.
 • LightstrikePRO tussenzool
  De tussenzool bestaat volledig uit LightstrikePRO foam voor een maximale energieteruggave. De adidas Takumi Sen 9 heeft daarnaast glasvezel versterkte energyRods wat de schoen flexibeler maakt en dat zorgt weer voor een soepelere afwikkeling.
 • Continental slijtzool
  De slijtzool bestaat uit lichtgewicht rubber voor een goede grip zonder de schoen onnodig zwaar te maken. In de voorvoet is Continental rubber gebruikt voor extra grip, ook bij natte omstandigheden. Bijkomend voordeel is dat Continental rubber ook zeer duurzaam en slijtvast is.

De adidas Adizero Takumi Sen 9 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Menno Munster de adidas Adizero Takumi Sen 9 voor jou geprobeerd.

Menno

Menno Munster

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
5 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10 km – 33.10
21.1 km – 1.18.19

Lees zijn oordeel

adidas Adizero Takumi Sen 9 hardloopschoen binnenkant

Fit

Dat de Takumi Sen 9 een wedstrijdschoen is zie ik meteen als ik de doos open. Het bovenwerk is erg dun en op sommige plekken zelfs doorzichtig. Er zijn wel een paar kleine verstevigingen bij de hielkap en de midvoet, maar ook deze zijn minimaal. Door de stugge veters en de dunne tong duurt het even voor ik de schoen echt goed heb zitten, maar als hij eenmaal zit voelt het goed. Het bovenwerk omsluit mijn voet goed en ook in de lengte is de schoen precies goed.

adidas Adizero Takumi Sen 9 hardloopschoen zool

Stride

De demping van de schoen voelt voor mij verrassend comfortabel. Ik merk wel meteen dat de zool wat minder dik is dan ik gewend ben van mijn wedstrijdschoenen en dat ik dus wat meer gevoel heb met de grond. Ook is de zool relatief plat ten opzichte van bijvoorbeeld de Adios Pro 3. Dit betekent dat het voor mijn gevoel ietsje harder werken is om op een vlot tempo te lopen.

adidas Adizero Takumi Sen 9 hardloopschoenen achterkant

Speed

Hoe meer ik het tempo verhoog, hoe meer de Takumi Sen 9 tot leven komt. Het versnellen gaat me ook makkelijk af door het lage gewicht. De voorvoet is behoorlijk flexibel en ik heb het gevoel dat ik echt kan afzetten. Ik heb de schoen gebruikt tijdens een intervaltraining op de baan en daar is hij voor mij ook ideaal voor. Omdat de baan van zichzelf al wat vering heeft voelt een ‘normale’ wedstrijdschoen soms wat overdreven, maar door de dunnere zool is de Takumi Sen 9 precies goed. Voor een 10 kilometer op de weg zal ik eerder voor de Adios Pro 3 gaan, maar voor alle kortere afstanden wint de Takumi Sen 9 het voor mij.

De adidas Adizero familie

De adidas Adizero Takumi Sen 9 is onderdeel van de Adizero familie. Deze collectie loopschoenen bestaat uit tempo- en wedstrijdschoenen om snelle tijden te lopen en PR’s te verbreken.

Productmatrix adidas Adizero
adidas Adizero Takumi Sen 9

adidas Adizero Takumi Sen 9

De Takumi Sen 9 is de ideale “raceday” schoen voor een 5 of 10km met een zool van volledig Lightstrike PRO materiaal.

Bekijk de adidas Adizero Takumi Sen 9 in de shop
adidas Adizero SL

adidas Adizero SL

De adidas Adizero SL is een allround loopschoen voor de neutrale loper. De Adizero SL is een ideale loopschoen om te gebruiken voor korte en lange, snelle trainingen. Door zijn lage gewicht en Lightstrike Pro demping is dit ook een geschikte wedstrijdschoen.
Bekijk adidas Adizero SL

adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3
De Adizero Adios Pro 3 is het topmodel binnen de adizero-collectie en is dé wedstrijdschoen voor de halve en hele marathon.
Bekijk de adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Prime X

adidas Adizero Prime X
De Adizero Prime X. Als 40mm zool niet genoeg voor je is heeft adidas met de Prime X een ‘illegale’ schoen gemaakt
Bekijk de adidas Adizero Prime X

Eindsprint

Met de Takumi Sen 9 heeft adidas een mooie brug kunnen slaan tussen de oude en de nieuwe wedstrijdschoenen. De combinatie van Lightstrike PRO en de ENERGYRODS zorgt voor een lichte en responsieve afwikkeling. Door de dunnere zool is de schoen extreem licht. De Takumi Sen is meer dan een verlaagde Adios Pro en heeft door zijn andere vorm ook een eigen karakter. Het is adidas goed gelukt om een wedstrijdschoen te maken voor de kortere afstanden en voor de liefhebbers van wat meer gevoel met de grond.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk dan de adidas Adizero Takumi Sen 9 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.