Skip to main content
Saucony Omni 21 hardloopschoenen

productreview

Saucony Omni 21; the definition of feel good running

Wat voor weer het ook is, hoe zwaar je dag ook is geweest met de Saucony Omni 21 loopschoenen maak je van iedere loop een feestje. De Saucony Omni 21 is lichter en zachter dan zijn voorganger, maar behoud zijn ondersteunende karakter. Dit is de ideale loopschoen voor de overpronerende loper die net even wat meer ondersteuning nodig heeft. Lopen is voor iedereen en de Omni maakt lopen voor iedereen toegankelijk. 

Specifications Saucony Omni 21

Offset
8 mm
Weight men
Ca. 332 gram
Weight women
Ca. 292 gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de Saucony Omni 21 geschikt is voor jou

 • Je zoekt een stevige antipronatieschoen die je enkel en knie ondersteuning biedt
  De Saucony Omni 21 is een stevige antipronatieschoen voor lopers die met hun enkel wat meer naar binnen zakken tijdens de afwikkeling van de voet. De tussenzool bestaat uit twee PWRRUN foam materialen. Hierdoor heb je veel demping op de hak en de voorvoet maar ervaar je ook de nodige ondersteuning bij de voetboog. In het midden van de schoen bevindt zich een stevig PWRRUN-blokje die het proneren van de voet moet voorkomen.
 • Je wil een allround loopschoen voor duurlopen, intervallen en tempolopen
  Het grote voordeel van de Omni 21 is het allround karakter van deze loopschoen. Deze schoen is geschikt voor rustige duurlopen, intervallen en tempolopen. De PWRRUN-tussenzool geeft namelijk een mooie mix van demping en energieteruggave. Bij het lopen van lange afstanden komt speelt vermoeidheid altijd een rol, de Saucony Omni geeft bij die afstanden de juiste ondersteuning om dit te verminderen.
 • Je bent een loper met een brede voet of je hebt een iets zwaarder postuur
  Steeds meer loopschoenen worden zachter, hebben superfoam of zijn heel erg flexibel. De Omni 21 gaat niet mee in die trends en blijft een hele betrouwbare en stabiele loopschoen. Het PWRRUN-foam materiaal is namelijk niet mega zacht, waardoor deze schoen ook geschikt is voor wat zwaardere lopers. Ten opzichte van de Guide en Tempus is de Omni ieder jaar de breedste antipronatieschoen van Saucony.
Saucony 2022
Saucony 2022
Saucony Omni 21 hardloopschoenen
“De Omni 21 voelt bij het aantrekken comfortabel aan dankzij het zachte bovenwerk.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat?

Het motto van Saucony dit jaar is: “lopen is voor iedereen”. De schoenen die dit jaar werden gelanceerd, waren onderdeel van de “Call us Runners” campagne. Saucony atleten zoals Jared Ward en Grayson Murphy vertellen over hun eigen succesverhalen. Naast lopers zijn het ook vaders en moeders die lopen gewoon leuk vinden. De “Call us Runners” video’s zijn inspirerend en te bekijken via YouTube. Jared Ward is een van de beste Amerikaanse marathonlopers met de 6e plaats tijdens de Olympische Marathon 2016 in Rio de Janeiro. 

De Saucony Omni 21 in detail

Saucony Omni 21 hardloopschoenen
Verbeterd PWRRUN foam

Dit foam in de tussenzool is lichter en zachter gemaakt voor een comfortabele loopervaring.

Dual-Density tussenzool

Hier bij is een hard PWRRUN-blokje aan de binnenkant van de schoen is geplaatst voor de juiste ondersteuning.

Speedroll-technologie

Dit zit in de voorvoet zorgt voor een makkelijke afwikkeling van de voet.

FORMFIT-bovenwerk

Dit nieuwe bovenwerk heeft tevens een extra veterlus voor een optimale pasvorm.

Uniek aan Saucony, loopschoenen met een lagere offset

De meeste loopschoenen van Saucony hebben een offset van 8mm, dit geldt ook voor de Omni 21. Offset betekent het verschil tussen de hak- en voorvoethoogte. Haklanders hebben baat bij een hoge offset en voorvoetlopers kunnen het beste kiezen voor een lage offset loopschoen. De offset van 8mm is relatief laag. Dat maakt de Saucony Omni 21 een geschikte schoen voor een midden- en voorvoetlopers. 

3 vernieuwingen van de Saucony Omni 21

 • Nieuw bovenwerk
  Het FORMFIT-bovenwerk van de Omni heeft een update gekregen met een extra grote veterlus rondom de middenvoet. Deze ontwikkeling zagen we onder andere ook bij de Guide. De veterlus zorgt voor een optimale pasvorm zodat de voet niet kan schuiven in de schoen. Ook is de hielkap hoger gemaakt voor een betere ondersteuning van de enkel.
 • Geüpdatet PWRRUN-demping
  De PWRRUN-tussenzool heeft een dubbele dichtheid, dit wordt ook wel een Dual-Density genoemd. De hiel en voorvoet bestaan uit een zachter PWRRUN-foam terwijl het correctieblokje in het midden gemaakt is van een wat steviger PWRRUN-materiaal. Het zachte materiaal creëert een aangename demping op de hak en voorvoet terwijl het harde foam ervoor zorgt dat je een goede ondersteuning krijgt. Ten opzichte van de Omni 20 is het PWRRUN wat lichter en zachter gemaakt.
 • Speedroll-technologie in de voorvoet
  Met de komst van de Endorphin collectie kwam Saucony met verschillende nieuwe technieken waaronder de Speedroll-technologie. Met Speedroll wordt de ronding van de zool bedoeld. Het teengedeelte van de Omni staat omhoog en dat zorgt ervoor dat de afwikkeling van de voet makkelijker gaat. Hierdoor voelt het bijna alsof de schoenen al het werk al voor je doet.

De Saucony Omni 21 in de test

Onze schoenen worden door onze eigen experts getest. Dit keer heeft Menno Munster de Saucony Omni 21 voor jou geprobeerd.
run for the oceans

Menno Munster

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
5 keer per week

Ondergrond
Divers


PR’s

10 km – 33.10
21.1 km – 1.18.19

Lees zijn oordeel

Saucony Omni 21 hardloopschoen boven

FIT

“De Omni 21 voelt bij het aantrekken comfortabel aan dankzij het zachte bovenwerk. De hielkap is stevig en heeft veel padding voor een comfortabel gevoel. Ik voel wel dat mijn hiel een beetje kan glijden maar als ik de ‘runners’ knot’ gebruik is dat niet meer het geval. De schoenlip is dun maar ook stevig en blijft goed op zijn plaats. Bij de midvoet wordt mijn voet goed omsloten en in de voorvoet is er wat meer ruimte dankzij het rekbare bovenwerk. Dat maakt de schoen ook geschikt voor lopers met een wat bredere voet. De lengte van de schoen is normaal voor mijn maat 45,5.”

Saucony Omni 21 hardloopschoen zool

STRIDE

Bij het lopen voelt de Omni heel stevig en stabiel. Door de vlakke onderkant van de zool heb je een groot oppervlak dat contact maakt met de grond en dat voelt heel veilig aan. De voorvoet heeft veel flexibiliteit waardoor de schoen toch soepel afwikkelt. In de hak voelt de zool van de schoen zachter aan en in de voorvoet wat steviger. Dit zorgt voor een beschermd en comfortabel gevoel tijdens het lopen. Hoewel de schoen van de buitenkant er zwaar uitziet voelt de schoen tijdens het lopen toch licht aan.”

Saucony Omni 21 hardloopschoen zij

STABILITY

“Zoals hierboven benoemd voelt de Omni 21 heel stabiel aan tijdens het lopen. Daardoor is de schoen geschikt voor lopers die gemiddeld of stevig overproneren. De Omni 21 dankt zijn stabiliteit vooral aan de brede en stevige PWRRUN-tussenzool. Dit maakt de schoen een goede keuze voor de wat zwaardere lopers. Ook heeft de schoen aan de binnenzijde van de hak en midvoet een verstevigd blok om overmatig proneren tegen te gaan, maar dit voel ik minder dan ik gewend ben van schoenen met een blok aan de binnenzijde.”

De Saucony Stability Family

De Saucony Omni 21 maakt onderdeel uit van de allroundloopschoenenfamilie voor de overpronerende loper. In deze collectie heeft Saucony vier verschillende modellen die geschikt zijn voor verschillende type lopers. 

Saucony Omni 21 hardloopschoenen

Saucony Omni 21

Een stevige en brede allround antipronatie schoen voor verschillende type trainingen. De PWRRUN-tussenzool geeft namelijk een mooie mix van demping en energieteruggave.

Bekijk de Saucony Omni 21 in de shop
Saucony Guide 14

Saucony Guide 15 

De Guide geeft lichte ondersteuning en is geschikt voor dagelijkse trainingen. Je kan de Guide ook wel zien als de kleine broer van de Omni. Geeft de Omni te veel ondersteuning? Dan is de Saucony Guide de beste keuze.
Bekijk de Saucony Guide 15

Saucony Tempus hardloopschoen

Saucony Tempus 

Deze loopschoen is voorzien van het PWRRUN PB superfoam. Hierdoor heeft de Tempus extra veel demping en veerkracht. De Saucony Tempus jouw ideale trainingspartner voor lange afstanden.
Bekijk de Saucony Tempus

Saucony Munchen

Saucony Muenchen 4S

Dit is de ideale antipronatieschoen voor haklanders. Dit komt door het extra toegevoegde rubber op de hak.
Bekijk de Saucony Muenchen 4S

Eindsprint

De Saucony Omni 21 heeft een verbeterde pasvorm en een zachtere PWRRUN-tussenzool. De schoen behoud desondanks zijn stabiele karakter als allround loopschoen voor de overpronerende loper. De Omni 21 kun je zien als een traditionele schoen, want deze allrounder heeft een stevig correctieblok aan de binnenzijde en geen rails-constructie wat we nu bij veel andere loopmerken zien. 

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Omni 21 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.