Skip to main content
Polar Ignite 3

Productreview

Polar Ignite 3; Luister naar je ritme

De Polar Ignite 3 is een nieuw fitness- en wellnesshorloge dat jou begeleiding geeft, afgestemd op jouw lichaam en levensstijl. Houd je actviteiten bij, volg je slaap en bekijk inzichten zodat jij jouw gezondheid kan verbeteren. Het horloge heeft een premium uitstraling door het Gorilla Glass 3.0 touchscreen in combinatie met een glasvezel versterkt polymeer behuizing. Het is tijd om het beste uit jouw 24 uur te halen. 

Wij zijn benieuwd naar deze 3e generatie Polar Ignite. Wat zijn de updates? En waarom zou je voor dit horloge kiezen? Wij vertellen je alles over de veranderingen en nieuwe functies.

Polar Ignite 3 watch

Polar Ignite 3 in detail

Gorilla 3.0 touchscreen
AMOLED Display
35 gram
Diameter: 43 mm, dikte: 9,5 mm
30 uur batterijduur in trainingsmodus
Dual-Band A-GPS

Welcome to the Ignite family

De Polar Ignite serie is een paar jaar geleden voor de eerste keer geïntroduceerd als het ultieme horloge voor lopers die ook regelmatig aan fitness doen. Het horloge volgt niet alleen je sportactiviteiten, maar ook je slaap, hartslag, ademhalingsoefeningen en een wandeltest om te kijken hoe fit je bent.

De Polar Ignite 3 is het ideale sporthorloge als je niet alleen maar aan lopen doet, maar ook bijvoorbeeld regelmatig fitness, yoga of pilates doet. Je kunt kiezen uit meer dan 130 van je favoriete sporten. Tijdens jouw fitnesstraining kan de hartslag via Bluetooth worden weergegeven op bijvoorbeeld de crosstrainer, zodat je altijd op het juiste niveau traint. Super handig toch?

Polar Ignite 3 smart watch
Polar Ignite 3 smart watch
““De Polar Ignite 3 is echt een horloge die jou als loper beter kan maken.”

Daan Glorie – Product expert

5 smartwatchfuncties van de Polar Ignite 3

De Polar Ignite 3 is meer dan een sporthorloge. Door het verbeterde scherm en behuizing is het een prachtig horloge om overdag te dragen. Bovendien heeft het horloge veel smart watch functies:

 • Smartphonemeldingen
  Ontvang je berichten en oproepen van je mobiel op je horloge. 
 • Muziekbediening. Met het horloge kan je de muziek bedienen die op je telefoon staat. Zo kan je tijdens jouw training heel makkelijk naar een volgend nummer skippen of het volume aanpassen.
 • Weerbericht
  Krijg je een overzicht van het weer van vandaag en een tweedaagse voorspelling.
 • Continue hartslagmeting
  Dankzij de PrecisionPrime™ hartslagmeting krijg je inzichten in je rusthartslag en je herstel tijdens je slaap.
 • 24/7 Activiteitsmeting
  De Polar Ignite 3 houdt al jouw actviteiten en stappen gedurende de dag bij. Via de Polar Flow app kan je een stappendoel stellen om jezelf te motiveren en te verbeteren.

Wat zijn de verschillen tussen de Polar Ignite 2 en 3?

De Polar Ignite 3 heeft een aantal mooie updates gekregen. Het AMOLED-touchscreen display is enorm helder en levendig. Daardoor is het horloge zowel bij indoor- als outdoortraining goed leesbaar. Het scherm is ook extra sterk, want het is voorzien van Gorilla Glas 3.0. Dit glas is vier keer beter bestand tegen krasjes dan normaal glas. De processor is sneller waardoor je makkelijker kunt wisselen van widgets of sportprofielen. Erg indrukwekkend is de batterijduur, want die is nu 30 uur in trainingsmodus (en 10 uur meer dan bij de vorige versie). 

3nieuwe functies van de Polar Ignite 3

Iedere hardloper wil een betrouwbare GPS zodat je kunt zien hoe hard of hoe ver je hebt gelopen. Daarom heeft de Polar Ignite 3 nu een Dual Band A-GPS, wat inhoudt dat de GPS nauwkeuriger is als je gaat hardlopen tussen hoge gebouwen of in slechte weersomstandigheden. Ook heeft de Polar Ignite 3 nieuwe trainings- en herstelfuncties, namelijk:

 • Stembegeleiding
  Je ontvangt audio feedback tijdens je trainingen via Polar Flow met je koptelefoon of luidspreker.
 • SleepWise™
  Met deze nieuwe widget kan je zien hoe je slaap je energie en alertheid voor de dag beïnvloedt.
 • SleepGate™
  Verbeter je slaap door te anticiperen op de optimale tijd om te slapen.
Polar Ignite 3 doos

Wat is het verschil tussen de Polar Ignite 3 en de Polar Pacer Pro?

Eerder dit jaar werd de Polar Pacer Pro gelanceerd, wat de opvolger is van de Polar Vantage M series. Dit horloge onderscheidt zich van de Polar Ignite 3 door de volgende functies:

 • Routebegeleiding
  Via de app Komoot krijg je afslag voor afslagnavigatie zodat je mooie routes kunt volgen bij fietsen, wandelen en hardlopen. Dit is ook een handige functies als je van plan bent om te gaan trailrunnen.
 • Hill Splitter™
  Met deze functie worden automatisch het aantal keer dat je gaat klimmen en dalen geregistreerd. Zo kan je niet alleen zien hoe vaak je een heuvel op bent gelopen, maar ook krijg je een overzicht van je snelste en langzaamste beklimming.
 • loopvermogen om de pols
  Trainen op vermogen wordt steeds populairder. En dat is terecht, want dankzij het lopen op vermogen kan je heel gericht je conditie verbeteren. Het vermogen wordt namelijk beïnvloed door het parcours en weersomstandigheden (zoals tegenwind). Door het lopen op vermogen leer je op een constanter tempo te lopen en je energie goed in te delen.

Polar Ignite 3 gebruikerservaring

Smart watches worden getest door onze eigen experts. Dit keer heeft Daan Glorie de Polar Ignite 3 voor jou geprobeerd.

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Kraakhelder OLED-scherm

“Ik heb de Polar Ignite 3 de afgelopen weken mogen testen. Het horloge heb ik gebruikt tijdens looptrainingen, maar ook tijdens krachttrainingen thuis. Wat meteen opviel is het kraakheldere AMOLED-scherm. Tijdens mijn ochtend looptraining in het donker was het scherm heel goed af te lezen en de kleuren komen echt op je af. Helaas was het flink aan het regenen tijdens de looptraining, maar dit was geen probleem voor de Polar Ignite 3. Het touchscreen reageert ook goed op mijn aanrakingen als er water op het scherm zit! Ik vind het fijn dat je de datavelden kan aanpassen, want ik wil bijvoorbeeld mijn tempo, afstand en hartslag zien tijdens de training.”

Polar Ignite 3 Smart watch

Trainingsuggesties

“Op basis van je trainingen krijg je van Polar dagelijkse suggesties van type trainingen die je kunt doen. Dit zijn zowel looptrainingen als kracht en ondersteunende trainingen (zoals mobiliteit). De krachttraining die ik deed bestond uit push ups en box step ups. Bij elke oefening geeft het horloge ook een uitgebreide uitleg en animatie zodat je de oefeningen goed uitvoert. Mocht je in de sportschool trainen, dan kan je de hartslag van het horloge ook verzenden naar je fitnesstoestel (als die bluetooth heeft) zodat je altijd accurate data hebt. De Polar Ignite 3 is dus echt een horloge die jou als loper beter kan maken.”

Checkt je gezondheid

“De SleepWise™ en Sleepgate™ functies zijn mooie toevoegingen aan de Polar Ignite 3. Zo kan je de impact zien van je nachtrust op je energieniveau. Daarmee is dit horloge niet alleen een goed sporthorloge, maar ook om je gezondheid 24/7 te checken. Uiteindelijk streeft iedereen naar een gezond leven vol energie en de Polar Ignite 3 is jouw persoonlijke coach waarmee je dit kan bereiken.” 

Polar Ignite 3 smart watch

Eindsprint

De Polar Ignite 3 is een modern fitness- en wellness horloge die een nieuwe benchmark zet in het landschap van sporthorloges. Het is niet alleen een prachtig horloge om te zien, maar heeft ook mooie nieuwe functies. Het AMOLED scherm stelt je nu in staat om in alle omstandigheden loop, fitness en lenigheidsstrainingen te doen met instructies en animaties vanaf de pols. Optimaliseer je slaap en herstel met de nieuwe functies SleepWise en SleepGate. Vind je een betrouwbare GPS belangrijk? Ook daar heeft Polar aan gedacht met het toevoegen van Dual band A-GPS, die een betere GPS geeft tussen hoge gebouwen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Polar Ignite dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.