Skip to main content
New Balance 860V13 haerdloopschoen

productreview

New Balance 860v13 – Elke dag een stabiele keuze

Je kunt de klok erop gelijk zetten, ook dit jaar komt New Balance met een nieuwe versie van de 860. Inmiddels is dit alweer de New Balance 860v13. Elk jaar lukt het ze weer om de schoen te vernieuwen en te verbeteren zonder afbreuk te doen aan de kernfilosofie van een stabiele loopschoen voor elke dag. Bij deze dertiende versie heeft New Balance flink uitgepakt door de opbouw van de slijtzool, middenzool en het bovenwerk flink onderhanden te nemen. Dit met een stabiele en comfortabele schoen tot gevolg.

Specifications New Balance 860v13

Offset
10mm
Weight men
Ca. 309 gram
Weight women
Ca. 243 gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

3redenen waarom de New Balance 860V13 geschikt is voor jou

 • Je zoekt een schoen waar je veel kilometers op kunt maken
  De 860v13 is gemaakt voor jouw dagelijkse run. De Fresh Foam X demping biedt je de bescherming die je nodig hebt om korte of lange loopjes mee te maken. Bovendien zit er een dikke laag rubber onder de zool, dus moet je wel heel erg je best doen voordat je deze schoen kunt afschrijven.
 • Je hebt een stevige ondersteuning nodig
  De New Balance 860v13 is gemaakt voor lopers die overmatig proneren. Een stuk stevig materiaal aan de binnenzijde van de schoen – dat loopt van de hak tot de midvoet – zorgt ervoor dat jouw enkel niet te veel naar binnen zwikt. Op deze manier kun je voorkomen dat je hieraan gerelateerde blessures oploopt.
 • Je hebt een normale tot brede voet
  Zoals vaker het geval is bij New Balance heeft ook de 860v13 veel ruimte bij de voorvoet. Het idee hierachter is dat je jouw tenen goed kunt spreiden en daardoor stabieler kunt lopen. Dit maakt de 860v13 ook erg geschikt voor lopers die van zichzelf al een brede voorvoet hebben. Als niet alleen jouw voorvoet maar ook de rest van je voet breed is kun je ook kiezen voor de brede variant van de 860v13.
New Balance 860v13 hardloopschoenen
New Balance 860v13 allround hardloopschoenen
NewBalance086V13
“Stabiliteit en comfort in één allround schoen, dat is echt geweldig.”

Camille Cholbi – Productexpert

Green-Leaf Standaard

De New Balance 860v13 draagt het Green-Leaf label van New Balance. Dit betekent dat de schoen gedeeltelijk is gemaakt van ecologische materialen. Voor de New Balance 860v13 houdt dit concreet in dat 50% van het bovenwerk uit milieuvriendelijke producten bestaat. Daarnaast zijn ze bezig om het gebruikte schuimstukje milieuvriendelijker te maken. Dit doen zij door de formule van het schuim aan te passen en bepaalde componenten (3%) te vervangen door rietsuiker. Ook het materiaal van de slijtzool bestaat inmiddels voor 5% uit gerecycled rubberafval. Naast een degelijke keuze is de New Balance 860v13 dus ook duurzame keuze. Samen maken we de wereld beter!

De New Balance 860v13 in detail

New Balance 860V13 haerdloopschoen
Fresh Foam X

Dit foam zorgt voor een goede demping en de nodige responsiviteit.

De Medial Post

is opnieuw vormgegeven voor een natuurlijk gevoel

Mesh bovenwerk

Het Engineerd mesh bovenwerk voegt extra stabiliteit toe aan de schoen.

Reflectie

Reflecterende elementen zorgen voor een verbeterde zichtbaarheid

TCS New York City Marathon

New Balance is al geruime tijd sponsor van de TCS New York City Marathon. Tijdens elke editie brengt New Balance een evenementgebonden collectie van kleding en schoenen uit. De collectie van dit jaar is een eerbetoon aan New York City. Zo zijn er afbeeldingen van het Empire State Building en andere iconische New Yorkse dingen te zien. New Balance hecht grote waarde aan duurzaamheid. Daarom zijn verschillende kledingstukken gemaakt van 50% gerecycled polyester. Dit jaar gebruikt New Balance de marathon bovendien om hun meest geavanceerde superschoen tot nu toe te presenteren; FuelCell Super Comp Elite v3. Deze schoen komt officieel pas in het voorjaar van 2023 uit.

3vernieuwingen van de New Balance 860V13

 • Engineerd mesh bovenwerk
  Het bovenwerk is gemaakt van een naadloos, ademend meshmateriaal. Door op specifieke plekken – zoals de mediale zijde van de middenvoet – het materiaal een grotere dichtheid te geven, is het bovenwerk een belangrijk onderdeel geworden van het stabiele gevoel dat de New Balance 860v13 geeft. Dit is extra prettig wanneer je vermoeid raakt en meer naar binnen gaat bewegen.
 • Dezelfde ondersteuning maar een natuurlijker gevoel
  De tussenzool bestaat uit meerdere lagen die samen zorgen voor een zachter gevoel en meer energieteruggave dan zijn voorganger. Onder de middenvoet zit Dual Density materiaal wat samenwerkt met de hoefijzervorm in de onderste laag van de tussenzool. Dit maakt dat je gelijkmatig naar voren wordt geleid om overpronatie te voorkomen. De toplaag van de tussenzool is zachter en onder de midden- en voorvoet geplaatst voor een zachter en “bouncy” gevoel bij het afwikkelen van de voet.
 • Reflecterend logo
  Ook tijdens de donkere dagen is het belangrijk dat je veilig de weg op gaat. Daarom heeft New Balance het logo en de details reflecterend gemaakt. Zo ben je altijd goed zichtbaar voor voor je medeweggebruikers. Zorg er wel altijd voor dat je zelf ook verlichting draagt in het donker zodat je nog zichtbaarder bent. Safety first.

De New Balance 860V13 in de test

Onze schoenen worden door onze eigen experts getest. Dit keer heeft Camille Cholbi de New Balance 860V13 voor jou geprobeerd.
Camille All4running

Camille Cholbi

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers


PR’s

10km – 40:32
42,2km -3:40:00

Lees haar oordeel

New Balance 086V13 fit

FIT

“De 860v13 heeft een herkenbare pasvorm ten opzichte van zijn voorganger. Ik vond de pasvorm wel vrij strak rondom de middenvoet, maar dat komt door de verstevigingen rondom het New Balance logo. Dit zorgt ervoor dat je niet gaat schuiven in de schoen, wat op zich natuurlijk positief is. De hielkap voelt wat lager dan verwacht, maar dit is niet storend. De schoenlip is wat dunner gemaakt zodat je voet beter kan ventileren. Ik vond de pasvorm wel comfortabel en dat komt omdat de schoen niet zwaar aanvoelt voor een stabiliteitsschoen.”

New Balance 086V13 fit

STRIDE

“De eerste kilometers in de New Balance 860v13 voelen verrassend aan. De vorige versie voelde wat stijf aan en had niet echt een makkelijke afrol. Ik vond dat de 860 versie niet echt goed doorontwikkelde ten opzichte van zijn concurrenten. Er waren veel comfortabelere stabiliteitsschoenen, maar dat is met deze versie gelukkig veranderd. De impact van de haklanding wordt prettig opgevangen en ik had het gevoel dat ik op een veel zachter matras stond. Dat komt vooral doordat het correctieblok minder hard is. Dit blok is tevens iets minder hoog en loopt wat langer door. Daardoor heb je tijdens de gehele afwikkeling van de voet wat meer ondersteuning. Als ik de schoen aantrek heb ik meteen zin om een duurloop te gaan doen. De New Balance 860v13 heeft een grote stap in de goede richting gezet. Stabiliteit en comfort in één allround schoen, dat is echt geweldig.”

New Balance 086V13 Stride

COMFORT

“In 2022 is er veel veranderd op het gebied van correctieschoenen. We zagen nieuwe innovaties, andere foammaterialen en dikkere zolen. De Saucony Tempus is daar het voorbeeld van, een correctieschoen met een foammateriaal wat ook bij wedstrijdschoenen wordt gebruikt. De New Balance 860v13 kan nu eindelijk de concurrentie aan en laat met de doorontwikkeling van Fresh Foam zien dat comfort en stabiliteit hand in hand kunnen gaan. Het correctieblok is veel zachter gemaakt waardoor ik niet het gevoel had dat ik op een antipronatieschoen liep. Kortom New Balance, ga zo door met deze innovatie!”

De New balance Fresh foam X family

Fresh Foam is het unieke dempingsmateriaal wat New Balance hanteert voor de tussenzool van de loopschoenen. Het materiaal geeft demping zonder energieverlies. Het foam bestaat simpel gezegd uit bolletjes van schuim met een flinke veerkracht zodat jij comfortabel een flink aantal kilometers kan afleggen. Naast de onderstaande wegschoenen is er ook nog de New Balance Hierro v7, een uitstekende keuze voor op de trail.

Productmatrix New balance
New Balance 860V13 haerdloopschoen

New Balance Fresh Foam X 860v13

Stabiliteit zonder in te leveren op comfort. De Fresh Foam 860 geeft je door middel van de ‘medial post’ de ondersteuning die je nodig hebt wanneer je overproneert. Deze versteviging in de binnenkant zorgt ervoor dat je meer over het midden van je voet afwikkelt.

Bekijk de New Balance Fresh Foam X 860v13 in de shop
New Balance 880v12

New Balance Fresh Foam X 880v12

Beter bekend als het werkpaard van New Balance, de Fresh Foam 880. Deze neutrale loopschoenen zijn voor alle afstanden die je comfortabel wilt afleggen en is tevens responsief.
Bekijk de New Balance Fresh Foam X 880 v12

New Balance 1080v12

New Balance Fresh Foam X 1080v12

Wil je optimaal comfort? Dan is de Fresh Foam 1080 van New Balance echt wat voor jou. Deze neutrale schoen zorgt voor een zachte landing zonder daarmee het directe loopgevoel en contact met de grond te verliezen.
Bekijk de New Balance Fresh Foam X 1080 v12

New Balance Vongo

New Balance Fresh Foam X Vongo v5

De Fresh Foam Vongo van New Balance is een antipronatieschoen zonder correctieblokje. Aan de binnenzijde van de New Balance Vongo zien we dat de schuimbolletjes kleiner en ‘opgevuld’ zijn, waardoor er extra stabiliteit wordt gecreëerd.
Bekijk de New Balance Fresh Foam X Vongo V5

New Balance More 4v

New Balance Fresh Foam X More v4

De New Balance Fresh Foam More v4 zijn neutrale, allround loopschoenen die zeer veel demping geven. Deze loopschoen is perfect voor de runs op een gemiddeld tempo en voor de hersteldagen.
Bekijk de New Balance Fresh Foam X More V4

Eindsprint

Een traditionele stabiliteitsschoen van New Balance, het Fresh Foam 860v13 biedt nog meer comfort met behoud van zijn ondersteunende eigenschappen. Het is een betrouwbare partner die je ondersteunt bij jouw dagelijkse kilometers en je een stabiele en comfortabele loopervaring geeft.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance 860v13 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.