Skip to main content
Mizuno Wave Neo Collk=ection

PRODUCTREVIEW

Ren jij naar een groene toekomst met de De Mizuno Wave Neo Collectie?

De Mizuno Wave Neo Wind en Wave Neo Ultra zijn twee milieubewuste schoenen die ongekend comfort bieden zodat je er met nog meer plezier op uit kunt gaan. Met deze loopschoenen streeft Mizuno naar meer zorg voor het milieu door gebruik te maken van materialen met een lage milieu-impact. Samen met Mizuno ren je een groene toekomst tegemoet.  

MIZUNO WAVE NEO WIND

Offset
8 mm
Gewicht heren
Ca. 250 gram
Gewicht dames
Ca. 220 gram
Type loper
Neutrale loper
Type loopschoen
Allround loopschoen

MIZUNO WAVE NEO ULTRA

Offset
12 mm
Gewicht heren
Ca. 300 gram
Gewicht dames
Ca. 260 gram
Type loper
Neutrale loper
Type loopschoen
Allround loopschoen

3redenen waarom de Mizuno Wave Neo Wind of Neo Ultra geschikt is voor jou

 • Je wilt een comfortabele loopschoen voor lange afstanden (Wave Neo Ultra)
  De Mizuno Wave Neo Ultra is een loopschoen voor de neutrale loper. Deze loopschoen is geschikt voor het lopen van lange afstanden. De schoen zit vol met Mizuno’s kenmerkende demping en energieteruggave, waaronder MIZUNO ENERZY CORE met de hoogste dempende waarde. Met een offset van 8mm en een hiel foamlaag van 39mm is de schoen gemaakt voor zowel hak, midvoet en voorvoetlanders die rustige duurlopen of herstel trainingen willen doen.
 • Je zoekt een allround loopschoen met een voorwaartse afzet (Wave Neo Wind)
  Ben je op zoek naar een meer allround loopschoen? Train je regelmatig op snelheid? Zoek dan niet langer en kies voor de Mizuno Wave Neo Wind. Deze loopschoen heeft een Mizuno ENERZY LITE-tussenzool die een zachte demping en veel energieteruggave heeft. Het grote verschil met de Neo Ultra is dat de Neo Wind een Wave Plate heeft. Deze kunststof plaat zorgt voor extra stabiliteit en een voorwaartse afzet. Zo krijg je een soepele overgang van hak naar voorvoet. Met een offset van 12mm en een hiel foamlaag van 36,5mm is de schoen gemaakt voor haklanders.
 • Met het kopen van loopschoenen let jij op duurzaamheid
  De schoenen uit de Mizuno Wave Neo collectie zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden qua kleurstelling. De kleuren zijn heel bewust gekozen. Mizuno heeft een verfmethode gebruikt waarbij 40% minder water nodig is en daarom is er gekozen voor de witte kleuren. Het bovenwerk van beide schoenen is gemaakt van gerecyclede en plantaardige materialen om de CO2-uitstoot te verminderen. Bovendien zal Mizuno voor elk paar loopschoenen uit deze collectie twee bomen planten om zo de CO2-impact tijdens de productie in evenwicht te brengen.
Mizuno Wave Neo
Mizuno Wave Neo Wind
Mizuno Wave Neo Zool
“De Neo Ultra is het zachte matras waar je soms behoefte aan hebt terwijl de Neo Wind de trampoline is die jou vooruit stuwt.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…?

Mizuno werkt samen met de National Forest Foundation die stapje voor stapje meer bomen plaatst in de natuur. Deze Amerikaanse non-profitorganisatie is in 1992 opgericht en afgelopen jaar hebben ze maarliefst 7,3 miljoen bomen geplaatst. De herplanting van bomen is hard nodig, want door bosbranden en andere natuurrampen is de hoeveelheid bomen in Nationale Parken enorm afgenomen. Het doel van de National Forest Foundation is om meer dan 50 miljoen bomen te planten de komende jaren. 

De Mizuno Wave Neo Wind & Wave Neo Ultra in detail

Mizuno Wave Neo Collk=ection
Lichtgewicht G3 slijtzool

Het G3 rubber op de slijtzool geeft bij beide type schoenen veel stabiliteit en grip.

Naadloos mesh bovenwerk

De Mizuno Wave Neo Wind en Wave Neo Ultra hebben beide een comfortabel en goed omsluitend mesh bovenwerk.

Mizuno Enerzy Core

Mizuno Wave Neo Ultra heeft Enerzy Core in de tussenzool. Dit is Mizuno’s zachtste dempingsmateriaal voor comfort bij lange afstanden.

Flexibele Hielkap

De Mizuno Wave Ultra heeft een flexibele hielkap die niet drukt op het hielbot en achillespees.

Extra brede zool

De Mizuno Wave Ultra heeft een extra brede zoolconstructie voor meer stabiliteit.

Verstevigde hielkap

De Mizuno Wave Wind heeft een intern verstevigde hielkap voor veel steun rondom de enkel.

Mizuno Enerzy Lite

De Mizuno Wave Neo Wind heeft Enerzy Lite in de tussenzool. Dit nylon gebaseerde foam is 22% zachter en 35% veerkrachtiger dan Mizuno ENERZY.

Uniek aan Mizuno, de Wave Plate

Kenmerkend voor de schoenen van Mizuno is de Wave Plate. Dit is een kunststof plaat in de loopschoen of in sommige modellen een foamlaag die met een golvend patroon op elkaar zijn geplaatst. De gedachte achter de unieke Wave Plate is de schoen torsiestijfheid mee te geven en tegelijkertijd zijwaartse bewegingen te voorkomen. Het golvende patroon van de plaat laat je voet enkel voorwaarts bewegen waardoor de enkel tijdens de standfase stabiel wordt gehouden.

3vernieuwingen van de Mizuno Wave Neo Wind & Neo Ultra

 • Loopschoenen gericht op een duurzame toekomst
  “Gedreven door prestaties, geïnspireerd door de natuur”, dat is de slogan van de Mizuno Neo collectie. Wij zijn als lopers verantwoordelijk voor de planeet en de natuur waarin wij rennen. Mizuno is zich daarvan bewust en wil producten maken met minder schade voor het milieu. De impact op het milieu wordt verminderd op drie manieren, namelijk:

  • > Gebruik van milieuvriendelijke materialen (een tussenzool gedeeltelijk gemaakt van algen die de lucht en het water helpen reinigen)
  • > Waterbesparing (ongeverfd bovenwerk vermindert 100% verfwater, vergeleken met de oorzaak van het standaard verfproces)
  • > Herbebossingsactiviteit (twee bomen planten voor elk paar schoenen om de CO2-impact in evenwicht te brengen).
 • Een naadloos mesh bovenwerk
  Het naadloze mesh bovenwerk zit als een sok rondom de voet. Dit zorgt voor veel comfort waarbij de voet niet snel zal bewegen in de schoen. De hielkap is bewust wat hoger gemaakt voor meer stabiliteit rondom de enkel. Dankzij de hiellus aan de achterkant kun je de loopschoen makkelijk aan- en uittrekken.
 • Innovatieve nieuwe technieken in de tussenzool
  De Mizuno ENERZY CORE tussenzool heeft de hoogste energieteruggave van alle Mizuno Enerzy-modellen. De dikke foamlaag van 39mm is voornamelijk comfortabel bij het lopen van lange afstanden. De Mizuno Wave Neo Wind heeft een tussenzool bestaande uit Mizuno ENERZY LITE, dat 15% veerkrachtiger en 17% zachter is dan het materiaal bij de voorgangers in de Neo-collectie. Dit foam materiaal is aangenaam bij zowel korte als lange afstanden.

De Mizuno Wave Neo Wind & Neo Ultra in de test

Onze schoenen worden door onze eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de Wave Neo Wind & Neo Ultra voor je geprobeerd.
Daan Glorie

Daan Glorie

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10km – 35:36
42,2km – 2:56:11

Lees zijn oordeel

Mizuno Wave Neo Collection hardloopschoenen

STRIDE

“Op beide schoenen heb ik meerdere duurlopen gedaan van een uur met af en toe wat tempoversnellingen. De Mizuno Wave Neo Wind was mijn favoriet als ik mijn tempo wilde verhogen. Ook vond ik de schoen verrassend stabiel bij het lopen op onverharde paden, terwijl de tussenzool wel erg zacht is. De Mizuno Wave Neo Ultra vond ik prettiger bij rustige duurlopen en herstelruns. De Neo Ultra is het zachte matras waar je soms behoefte aan hebt terwijl de Neo Wind de trampoline is die je vooruit stuwt.”

Mizuno Wave Neo Collection hielkap

FIT

“De pasvorm van de Wave Neo Wind en Neo Ultra is super aangenaam. Dit komt doordat het bovenwerk als een sok rondom de voet zit. Dit geeft veel steun, maar ook veel comfort. Door dit mesh bovenwerk kan je onmogelijk drukpunten krijgen. Deze loopschoenen zijn minder geschikt voor lopers met een hoge wreef of brede voet, omdat het mesh niet maximaal kan mee stretchen met de voetomvang. Het grootste verschil in pasvorm is voornamelijk de hielkap. De Mizuno Wave Neo Ultra heeft een hele dunne hielkap zonder verstevigingen terwijl de Neo Wind een intern verstevigde hielkap heeft. Bij de Neo Wind kan je de hielkap onmogelijk buigen of indrukken. Zoek je meer steun van het bovenwerk? Dan maak je met de Neo Wind de beste keuze.”

M izuno Wave Neo Collection

COMFORT

“Wat is de meest comfortabele loopschoen binnen de Neo-collectie”? Uiteraard hangt deze vraag af van jouw loopstijl, hardloopervaring en je doelstelling. Ga je lange afstanden lopen  zoals hele marathons? Dan is de Mizuno Wave Neo Ultra de juiste keuze door de dikkere tussenzool en bredere slijtzool. Bij de Wave Ultra heb je een breed platform om op te landen, zodat je bij vermoeidheid ook de optimale steun ervaart. Het lijkt bij de Wave Ultra alsof je boven op de zool staat, maar eigenlijk zit je met de voet in de foamlaag, wat ook voor extra stabiliteit zorgt. Als je liefhebber bent van een loopschoen met wat meer grondcontact en een voorwaartse afrol, dan kan je het beste kiezen voor de Mizuno Wave Neo Wind. Door de lancering van de Neo-collectie zet Mizuno zich in de schijnwerpers en kan concurreren met merken zoals HOKA, On en Adidas die ook met veel nieuwe innovaties qua product en duurzaamheid komen.”

De Mizuno Family

De Mizuno Wave Neo schoenen maken onderdeel uit van de allround loopschoenen binnen Mizuno. Op deze schoenen kan je elke afstand lopen en je kunt ze voor elke training gebruiken.

Mizuno Wave Neo Matrix
Mizuno Wave Neo Wind

Mizuno Wave Neo Wind

Een duurzamen schoen, geschikt voor beginnende lopers tot en met lopers die trainen voor een marathon. MIZUNO ENERZY LITE foam geeft veel demping en energieteruggave bij iedere stap. Mizuno Wave-technologie creëert stabiliteit en stimuleert tevens een voorwaartse afzet.

Bekijk de Mizuno Wave Neo Wind in de shop
Mizuno Wave Neo Ultra hardloopschien

Mizuno Wave Neo Ultra

Deze loopschoen heeft het hoogste niveau demping en energieteruggave in de collectie van Mizuno. De Wave Neo Ultra is geschikt voor met name hersteltrainingen en lange duurlopen.

Bekijk de Mizuno Wave Neo Ultra in de shop
Mizuno Wave Rider Neo 2 hardloopschoenen

Mizuno Wave Rider Neo 2

Als je al jaren fan bent van de Wave Rider, overweeg dan ook de Wave Rider Neo 2. Deze lichtere en zachtere versie biedt een premium gevoel en is ideaal voor tempo en intervaltrainingen.
Bekijk de Mizuno Wave Rider Neo 2

Mizuno Wave Sky Neo

Mizuno Wave Sky Neo 2

Mizuno heeft comfort, veel demping en hoge energieteruggave gecombineerd in de Wave Sky Neo 2 waardoor de schoen allround te gebruiken is. De kuipconstructie in combinatie met U4icX materiaal, Mizuno ENERZY en Mizuno Foam Wave zorgt voor stabiliteit.
Bekijk de Mizuno Wave Sky Neo 2

Eindsprint

De Mizuno Wave Neo Wind en Neo Ultra zijn innovatieve schoenen qua foam materialen, maar hebben ook een duurzaam karakter. Het is positief dat de Neo-collectie binnen Mizuno nu wordt uitgebreid waardoor deze toegankelijk is voor elk type loper. Voor zowel een beginnende loper als een ervaren marathonloper is er een geschikt Mizuno Neo-model te vinden. Het succes van de Neo-collectie begon met de Mizuno Wave Rider Neo, wat een lichtgewicht versie is van de Mizuno Wave Rider 26. Wij verwachten dat de Neo Wind en Ultra dit succes kunnen overtreffen door het pakkende verhaal en de premium foam materialen die deze schoenen bieden. 

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Rider Neo Ultra of de Mizuno Wave Rider Neo Wind dan in onze webshop.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.