Skip to main content

De nieuwste On Cloudgo kan jou motiveren om te blijven lopen. Het is wel eens lastig om gemotiveerd te blijven als loper. Niet elke dag heb je zin om te trainen of te zweten tijdens een pittige intervaltraining of duurloop. Maar dat gevoel na afloop van de training is altijd fantastisch. Soms moet je gewoon gaan. Niet te veel nadenken en je loopschoenen aantrekken. Deze allround loopschoen voor de neutrale loper onderscheid zich door zijn lichte gewicht, flexibele karakter en Helion™ demping. Trek jij hem aan?

Shop de On Cloudgo

De On Cloudgo in detail

On CloudGo
Het bovenwerk is voor 85-90% gemaakt van gerecyclede materialen zoals polyester en TPU.
Helion™ superfoam dat zorgt voor een zachte demping en een responsief gevoel bij elke stap.
Duurzame slijtzool met een optimale grip. De slijtzool is dichtgemaakt zodat er geen stenen tussen kunnen komen.

3 redenen waarom de On Cloudgo geschikt is voor jou

 1. Je zoekt een lichtgewicht allround loopschoen.
  Met zijn 255 gram is de On Cloudgo een van de lichtste allround loopschoenen. De schoen heeft genoeg demping voor lange afstanden, maar is door het lichte gewicht en flexibiliteit ook geschikt voor een tempo of intervaltraining.
 2. Je loopt vooral hard om je conditie te verbeteren en traint 1 of 2 keer per week. Meestal loop je een 5 tot 10km afstand.
  De On Cloudgo is voorzien van Helion™ superfoam, wat zorgt voor een zachte demping waardoor je moeiteloos een 5 tot 10km kunt lopen. De stabiliteit heeft deze schoen te danken aan een TPU-plaat in de tussenzool, die bovendien een voorwaartse afzet naar de tenen bevorderd.
 3. Bij de aankoop van een loopschoen let jij op duurzaamheid.
  On is een van de meest vooruitstrevende loopmerken als het gaat om duurzaamheid. Ze willen de CO2-voetafdruk verminderen, maken schoenendozen duurzamer en ze zijn bezig met de overgang naar circulaire producten. De On Cloudgo is voor 25-30% gemaakt van gerecyclede materialen. Zo is de inlegzool, de voering in de kraag, de veters en de versteviging van het bovenwerk zelfs gemaakt van 100% gerecycled polyester.
On CloudGo
On CloudGo

New member of the family

On heeft het afgelopen half jaar veel nieuwe schoenmodellen gelanceerd. Waarom? Omdat On het merk toegankelijker wil maken voor elke loper. Zo kwam On met een maximale demping schoen (Cloudmonster), een ondersteunende loopschoen (Cloudrunner) en een all-terrain trailschoen (Cloudvista). Wat je doel ook is, er is altijd een On schoen die bij je ambities past. Je moet de On Cloudgo zien als de neutrale tegenhanger van de On Cloudrunner. Kortom een neutrale schoen met genoeg demping voor een 5 en 10km run. Ben je van plan harder of sneller te lopen? Dan kunnen wij onderstaande modellen adviseren.

On schoenen met veel demping: On Cloudmonster en On Cloudstratus. Beide schoenen zijn geschikt voor halve en hele marathons, door de dikkere Helion-tussenzool en grotere Cloud-elementen.

On schoenen met ondersteuning: On Cloudrunner en On Cloudflyer. De Cloudrunner heeft een combinatie van grote en kleine Cloud-elementen die voor veel steun zorgt. De stabiliteit van de Cloudflyer komt vooral door een bredere zoolbasis, waardoor de schoen ook geschikt is voor zwaardere lopers of lopers met een bredere voet.

On wedstrijdschoenen: On Cloudboom echo en On Cloudflash. Beide wedstrijdschoenen hebben een Speedboard die met carbon is verrijkt. De Cloudboom is gericht op de halve en hele marathon terwijl de Cloudflash vooral excelleert op een 5 en 10km afstand.

Wist je dat…

On is in 2010 opgericht door Olivier Bernhard, een driemalig duatlon wereldkampioen en meermalig Ironman-winnaar uit Zwitserland. Hij won in 1994 de triatlon van Almere, wat nog steeds georganiseerd wordt en de grootste triatlon in Nederland is. Als atleet wist Olivier wat hij zocht in een goede loopschoen en dat was een combinatie van een goede demping en een voorwaartse afzet. Het echte idee ontstond op een boulevard waar een laag zand op lag. Dit zand zorgt dat je een beetje naar voren schuift en glijd. En die voorwaartse afzet krijg je ook bij de loopschoenen van On.

Shop de On Cloudgo

3 vernieuwingen van de On Cloudgo

 1. Bovenwerk met een hoog percentage gerecycled materiaal
  Het pascomfort van de On Cloudgo is hoog. Dat komt door de zachte materialen rondom de hielkap, de tong en rondom het teengedeelte. Het bovenwerk is voor 85-90% gemaakt van gerecyclede materialen zoals polyester en TPU. Het TPU-materiaal is een combinatie van hard plastic en siliconen materiaal. Het teengedeelte is verstevigd en beschermt je voeten tegen stoten en harde onderdelen zoals stenen en takken.
 2. Helion™ superfoam
  Dit foam materiaal zorgt voor een zachte demping en een responsief gevoel bij elke stap. De On Cloudmonster en de On Cloudvista hebben ook deze demping, alleen heeft de Cloudgo een wat dunnere laag van dit foam. Dit zorgt voor een fijne balans tussen demping en grondcontact. Het maakt deze loopschoen ook wat allrounder in te zetten. Het TPU-Speedboard, een plastic plaat in de tussenzool, zorgt voor een stabiele en energieke loopervaring. Dit Speedboard is ook wat flexibeler gemaakt ten opzichte van andere On modellen. Tot slot zijn de Cloud-elementen (ook wel Cloud-Tec technologie genoemd) aan elkaar vastgemaakt wat een soepelere overgang creëert van hak naar voorvoet.
 3. Duurzame slijtzool met een optimale grip
  In het verleden hadden lopers nog wel eens last van stenen en dennenappels die in de slijtzool van On loopschoenen terecht kwamen. Dat is gelukkig verleden tijd, want de Cloudgo heeft een gesloten slijtzool waar niks tussen kan komen. Ook is er nagedacht over duurzaamheid, want er is extra rubber bij de hiel en voorvoet toegevoegd zodat je veel kilometers kunt maken. Dit rubber geeft een goede grip bij het lopen in droge en natte omstandigheden.
On CloudGo

“We leven nu in een tijd met maximale demping, carbonplaat schoenen en loopschoenen met banaanachtige zolen. De Cloudgo gaat niet mee in die trend en maakt het lopen vrij simpel.”

Daan Glorie | Productexpert

Fit, Stride and Comfort

Fit
“De pasvorm is bijna perfect. Ik voel niet dat ik een schoen aan heb. Dat betekent dat de schoen lekker zit, voldoende steun geeft en veel ruimte bij de voorvoet heeft voor het spreiden van de tenen. De hielkap voelt ook stevig aan. Voor een wat smallere voet is de schoen iets minder geschikt, want die loper zal dan de veters heel erg strak moeten strikken voor een optimale pasvorm”

Stride
“Vanaf de eerste passen voelt de Cloudgo lichtgewicht aan en daarom is deze het meest geschikt voor tempotrainingen of intervallen. Maar dit zou ook een goede schoen kunnen zijn voor de loper die een schoen wil zonder poespas. Of een loper die de overstap wil maken naar een schoen met juist wat minder demping. We leven nu in een tijd met maximale demping, carbonplaat schoenen en loopschoenen met banaanachtige zolen. De Cloudgo gaat niet mee in die trend en maakt het lopen vrij simpel. Eigenlijk zoals loopschoenen vroeger waren, namelijk stevig en met veel grondcontact.”

Comfort
“De schoen voelt aan zoals o.a. de Saucony Ride, Brooks Ghost en de Asics Cumulus. Een loopschoen die je allround zou kunnen gebruiken en voor een loper die niet te veel demping wilt hebben. Baantraining, intervaltraining en tempo blokken zijn op het lijf geschreven van de Cloudgo. Zoek je een schoen met meer demping en comfort? Dan raden wij de Cloudstratus en de Cloudmonster aan, want deze hebben een dikkere zool en grotere Cloud-elementen.”

Technische specificaties On Cloudgo
Offset
10,5 mm
Gewicht Heren
ca. 255 gram
Gewicht Dames
ca. 214 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Type demping
Helion™ foam + Cloud-Tec
On CloudGo
On CloudGo

Eindsprint

De Cloudgo is een mooie toevoeging aan de schoenencollectie van On. Een allrounder met genoeg demping voor het lopen van een dagelijkse training van 5 en 10km. Het grote pluspunt van deze schoen is de pasvorm, want de schoen zit prettig rondom de voet vanaf de eerste keer aantrekken. Zoek je een licht gewicht allround loopschoen? Zoek niet langer en kies dan voor de On Cloudgo.

We leven nu in een tijd waarbij elke loopschoen meer demping krijgt. De On Cloudgo doet daar niet aan mee. “Back to Basic” is meer van toepassing op deze schoen. Dat maakt de Cloudgo minder geschikt voor lange duurlopen vanaf 21km. Kies dan voor de Cloudstratus of de Cloudmonster.

Shop de

On Cloudgo
dames

On CloudGo
Shop de On Cloudgo dames
Shop de

On Cloudgo
heren

On CloudGo
Shop de On Cloudgo heren
Zie ook

Alles van
On

On
Shop On