Skip to main content

We hebben een primeur! Voor de eerste keer lanceert Nike een trailschoen met het bekende ZoomX foam. Tromgeroffel…de Nike ZoomX Zegama Trail. Geïnspireerd op het Spaanse hooggebergte is dit de “maximale demping” trailschoen van Nike. Ga geen uitdaging uit de weg. Ben je fan van ultra trailruns met veel hoogtemeters? Of ben je pas net begonnen met trailrunning en train je voor je eerste wedstrijd? Met de ZoomX Zegama loop jij niet alleen comfortabel, maar heb je ook een optimale grip.

Shop de Nike ZoomX Zegama Trail

De Nike ZoomX Zegama Trail in detail

Nike ZoomX Zegama
Volledige ZoomX-tussenzool voor veel demping en energieteruggave
Enkelbeschermer die voorkomt dat vuil in de schoen komt
4mm noppenprofiel met veel afstand tussen de noppen voor een optimale grip onder alle omstandigheden

3 redenen waarom de Nike ZoomX Zegama Trail geschikt is voor jou

 1. Je traint voor een marathon of ultra trail uitdaging.
  De ZoomX tussenzool is lichtgewicht en geeft veel demping en energieteruggave. Daarmee is de Zegama de ultieme trailschoen voor de loper die een marathon of een ultra wil lopen. Bovendien kan je zowel trainen als racen op de Zegama.
 2. Je wil een goede grip voor hoogtemeters, maar ook in de blubber.
  Loop jij trailwedstrijden het hele jaar door? Dan hebben wij goed nieuws, want dankzij de 4mm noppen heb je goede grip in natte omstandigheden, maar ook tijdens het lopen over hoge bergen. Door de grip hoef je niet je techniek aan te passen, maar kan je in je ritme blijven.
 3. Je zoekt een allround trailschoen.
  Door de combinatie van ZoomX en 4mm noppen is de Zegama de ideale trailschoen voor lange trails en wedstrijden. Ook een beginnende trailloper zal plezier beleven aan deze schoen, omdat deze veel comfort geeft en niet zo stijf is als veel andere traditionele trailschoenen.
Nike ZoomX Zegama
Nike ZoomX Zegama

Max cushioning on the trails

Sinds 2009 zijn “maximale demping schoenen” steeds meer in de mode. Het begon allemaal met het merk HOKA die loopschoenen op de markt bracht met extreem dikke zolen. In die tijd was het lopen op Vibram 5-vingers schoenen heel populair. De gedachte was dat je je voeten veel sterker maakt als je op een lichte schoen loopt met zo min mogelijk demping. Nadeel was dat veel lopers de belasting die het lopen op barefoot geeft, niet aankonden. Daardoor kregen lopers last van kuiten, achillespezen en de nodige blessures.

Tegenwoordig zijn er juist veel schoenen met (extreem) dikke zolen die de voeten verwennen tijdens hersteldagen en lange duurlopen. Maximale demping op de trails bestaat nu ook al een paar jaar met onder andere de HOKA Speedgoat, New Balance Fresh Foam More Trail, Brooks Caldera en de adidas Terrex Agravic Ultra. Deze trailschoenen zijn allemaal geschikt voor het lopen van marathons en ultra’s. De dikke zool en relatief brede voorvoet maken het erg prettig om lange afstanden op onverharde paden te lopen.

Nienke Brinkman over de ZoomX Zegama

Nienke Brinkman is Nederlands beste trailloopster over de lange afstand en ook snelste Nederlandse marathonloopster. Dit jaar won zij de bergmarathon Zegama-Aizkorri. Sinds 2002 wordt de Zegama trail georganiseerd en 10 keer won Killian Jornet. Dit jaar verbrak hij het parcoursrecord met bijna 9 minuten naar 3uur en 36 minuten terwijl de Nederlandse Nienke Brinkman in 4uur en 16minuten het parcoursrecord bij de dames verbrak.

Nienke Brinkman deelt haar ervaringen over de Zegama trailschoen:

“Ik hou van de Zegama. Deze schoen is heel comfortabel en ideaal voor lange afstanden, omdat deze trailschoen veel demping heeft. De impact op je benen is een stuk lager met deze allround trailschoen. Ik gebruik de Zegama voor lange afstanden en herstelruns over heuvelachtig terrein.”

Shop de Nike ZoomX Zegama Trail

3 onderscheidende eigenschappen van de ZoomX Zegama

   1. De eerste Nike trailschoen met ZoomX foam.
    Dit foam kennen we van de snelle wegschoenen zoals de Vaporfly en Alphafly. ZoomX is lichtgewicht, geeft veel demping en tegelijkertijd veel energieteruggave. Doordat de ZoomX-tussenzool de trillingen effectief opvangt in plaats van de spieren, hoeven de spieren minder hard te werken en raak je dus minder vermoeid. Dankzij deze demping treedt de Zegama toe tot de categorie “maximale demping trailschoenen”. Lees daarover verder in dit blog meer over.
   2. Zeer technisch bovenwerk, specifiek gemaakt voor trailrunning.
    Op drie plekken van het bovenwerk is rekening gehouden met de wensen van veel trailrunners. Ten eerste heeft de schoen een “enkel gaitor” wat een opstaande rand rondom de enkel is die voorkomt dat vuiligheid in de trailschoen komt. Ten tweede is het teengedeelte verstevigd en beschermd tegen stoten. En tot slot is het engineered mesh bij de middenvoet extra ademend en laat water makkelijk door in het geval van ”river crossings”.
   3. Grove noppen voor een optimale grip.
    De ZoomX Zegama heeft een 4mm noppenprofiel met noppen die in verschillende richtingen staan. Doordat de noppen relatief ver van elkaar af staan kan zand en blubber makkelijk loslaten zodat je niet wegglijdt, ook in uitdagende omstandigheden. De Rockplate aan de onderkant van de slijtzool beschermt je voeten bij het lopen op harde stenen.
Nike ZoomX Zegama

“Deze schoen bijt zich vast als een soort leeuw aan zachte en natte paden.”

Daan Glorie | Productexpert

Fit, Stride and Comfort

Fit
“De Nike Zegama valt “true to size” dus je kan dezelfde maat loopschoenen bestellen als dat je normaal zou doen. Deze trailschoen zit meteen comfortabel, met name door de hoge enkelomsluiting. Er zit een behoorlijk dikke bescherming bij de neus die bestand is tegen stoten voor en op de tenen. De schoenlip is lekker dun gemaakt, dit voelt net zo comfortabel als bij de meeste wedstrijdschoenen.”

Stride
“Wauw wat een verschil met de Pegasus Trail 4! Deze schoen hebben wij eerder getest en dat was al een goede trailschoen, maar de Zegama is een stuk comfortabeler door de dikke laag ZoomX foam onder de voet. De schoen doet ons denken aan de HOKA Speedgoat, Brooks Caldera en Adidas Terrex Agravic Ultra. Dit zijn allemaal trailschoenen met maximale demping. Op deze schoen kan je moeiteloos trails lopen van 21km en langer. ZoomX foam is in de wegschoenen soms wat “zacht als een spons”, maar bij de Zegama is het ook stevig en dat komt door de slijtzool.”

Grip
“De 42 noppen zitten verspreid over de hak en voorvoet en zijn zo geplaatst dat er veel ruimte is tussen de noppen onderling. Dit zorgt ervoor dat blubber makkelijk kan loslaten. De grip bij het heuvelop en heuvelaf lopen is geweldig en je kan continue in je ritme blijven tijdens het onverhard lopen. De noppen zijn groter en grover ten opzichte van de Nike Pegasus Trail 4. Deze schoen bijt zich vast als een soort leeuw aan zachte en natte paden. Hij laat nooit meer los en dat geeft jou grip in alle omstandigheden.”

Technische specificaties Nike ZoomX Zegama Trail
Offset
4 mm
Gewicht Heren
ca. 318 gram
Gewicht Dames
ca. 266 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailschoenen
Type demping
ZoomX foam

Eindsprint

De ZoomX Zegama is een mooie aanvulling op de trailschoenen collectie van Nike. Voor de eerste keer is het snelle en comfortabele foam nu toegetreden in de trailschoen van Nike, wat de Zegama meteen tot een “maximale demping trailschoen” maakt. Dit is de ideale trailschoen voor de lange afstand en uitdagende trails. Of je nu in de blubber loopt, veel hoogtemeters gaat afleggen of een extreem lange trail gaat lopen, de Nike ZoomX Zegama Trail is de trainingspartner waarmee jij alles aandurft.

Ben je benieuwd hoe de nieuwe ZoomX Zegama Trail aanvoelt? Kom een keer langs in een van onze winkels voor een gratis loopanalyse. Onze product experts in de winkel testen of de schoen geschikt is voor jou. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Nike ZoomX Zegama
Shop de

Nike ZoomX Zegama Trail dames

Nike ZoomX Zegama
Shop de Nike ZoomX Zegama Trail dames
Shop de

Nike ZoomX Zegama Trail
heren

Nike ZoomX Zegama
Shop de Nike ZoomX Zegama Trail heren
Zie ook

Alles van
Nike

nike
Shop Nike