Skip to main content

De Nike Pegasus Turbo is terug! Twee jaar geleden was hij ineens weg, misschien wel één van de meest typerende schoenen van de afgelopen 10 jaar. Licht, comfortabel en met ZoomX-foam. Alle ingrediënten voor een topschoen als je het ons vraagt. En het mooie is dat de nieuwe Nike Pegasus Turbo Next Nature meer ZoomX-foam en een duurzaam karakter heeft.

Shop de Nike Pegasus Turbo Next Nature

Nike Pegasus Turbo Next Nature in detail

Nike Pegasus Turbo Next Nature
100% gerecycled Flyknit-bovenwerk creëert een goed omsloten gevoel rondom de voeten.
ZoomX-foam voor een zacht en responsief gevoel, gemaakt voor 55% uit gerecycled ZoomX materiaal.
Slijtzool gemaakt van 8% gerecycled rubber, wat een goede grip geeft in droge en natte omstandigheden.

Welcome to the Nike Pegasus Family

De Nike Pegasus familie lijkt wel elk jaar groter te worden. Deze iconische loopschoen bestaat al 39 jaar en kent dus een rijke geschiedenis. Met de Pegasus 39 kan je alle afstanden aan, of je nu een beginnende loper bent of wat meer ervaring hebt. De 39e versie is beschikbaar voor dames, heren en zelfs kinderen. Mocht je meer fan zijn trailrunning, dan is de Nike Pegasus Trail 4 jouw betrouwbare trainingspartner. De schoen is volledig geüpdate naar een steviger React foam en een nieuw noppenprofiel voor een optimale grip bij het lopen op onverharde paden. Deze trailschoen is ook leverbaar in een GORE-TEX versie waarbij het bovenwerk volledig waterdicht is zodat je voeten comfortabel en droog blijven.

Shop de Nike Pegasus Turbo Next Nature

3 redenen waarom de Nike Pegasus Turbo Next Nature geschikt is voor jou

 1.  Je zoekt een snelle trainingsschoen zonder carbon.
  De Nike Pegasus Turbo is de ideale loopschoen voor tempotrainingen en intervallen. Veel lopers trainen nu voor een halve of hele marathon in het najaar. Als voorbereiding op deze wedstrijd zijn intervallen blokken belangrijk, want je wilt snellere tijden lopen. Interval blokken zijn lange intervallen van bijvoorbeeld 10 minuten waarbij je in het tempo gaat lopen van jouw race. Zo raak je gewend aan het tempo en zal je conditie flink verbeteren, want je traint heel specifiek. De Pegasus Turbo is dan geschikt, omdat het ZoomX-foam zacht genoeg is voor lange afstanden en tegelijkertijd responsief om het tempo te verhogen.
 2. Je wilt een milieubewuste keuze maken als het gaat om loopschoenen.
  Duurzaamheid is geen trend meer, het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Meerdere merken hebben dat besef en ook Nike zet nu concrete stappen. Naast bedrijfsprocessen die duurzamer worden (lees ook: wist je dat) worden de loopschoenen ook milieubewuster. 50% van het totale gewicht van de Pegasus Turbo Next Nature is gerecycled. Zo bestaat het Flyknit-bovenwerk voor 80% tot 100% uit gerecycled polyester en plastic flessen. Ook is de ZoomX-tussenzool gerecycled van andere ZoomX loopschoenen.
 3.  Je zoekt een schoen die wat strakker rondom de voet zit.
  Het Flyknit-bovenwerk van de Pegasus Turbo zit strak rondom de voet. Dat komt doordat het bovenwerk als een soort van sok om de voet zit. De schoenlip is vastgemaakt aan de binnenkant van de schoen en boven op de schoenlip zit een lus om de Turbo makkelijk aan te trekken. Deze loopschoen is niet geschikt voor lopers met een brede voet of hoge wreef.
Nike Pegasus Turbo Next Nature
Nike Pegasus Turbo Next Nature

3 vernieuwingen van de Nike Pegasus Turbo Next Nature

  1. Bovenwerk wat geïnspireerd is op de Nike Pegasus 39. De Pegasus Turbo Next Nature heeft een nieuwe leest die gebaseerd is op de Nike Pegasus 39. Het Flyknit- bovenwerk is gemaakt van gerecycled polyester en plastic flessen. Het uiterlijk van de schoen verwijst naar de eerste versie (de Pegasus Turbo 35). In het midden van de schoen loopt namelijk een grote verticale streep, net zoals bij de originele Pegasus Turbo. Als je de pasvorm van de Pegasus 39 waardeert, dan zal deze pasvorm jou zeker ook bevallen.
  2. Gerecyclede ZoomX-tussenzool. Het duurzamer maken van loopschoenen is nog niet zo makkelijk. Gerecyclede bovenwerken zien we bij veel merken, maar een zool recyclen is lastig want bij het maken van demping in loopschoenen komt vaak een chemisch proces kijken. Maar Nike is het gelukt om een gerecyclede ZoomX-tussenzool te maken die net zoveel demping en energieteruggave geeft als gewoon ZoomX-foam. Van origine komt ZoomX-foam uit de luchtvaartindustrie en nu is het veel verwerkt in de wedstrijdcollectie schoenen van Nike. Dit foam vangt de impact van de landing op en zet dit om in een voorwaartse energie en propulsie.
  3. Sneller dan de Nike Pegasus Turbo 2. Het gerecyclede ZoomX-foam, wat Nike ZoomX scrap noemt, is lichter en responsiever dan het reguliere ZoomX-foam. Dit helpt jou om makkelijker snelheid te maken en meer energie terug te krijgen uit elke stap die je zet. Als je drie keer of meer per week traint is het raadzaam om twee paar loopschoenen te hebben. Zo krijgt je lichaam telkens een andere impact en train je verschillende spieren. Ook kunnen de schoenen rusten en het foam materiaal terugveren in zijn oorspronkelijke vorm. De Pegasus 39 kan je het beste gebruiken voor rustige duurlopen terwijl de Pegasus Turbo ideaal is voor tempotrainingen en intervallen. Als je deze schoenen afwisselt dan is het beter voor de belasting van je lichaam.
Technische specificaties Nike Pegasus Turbo Next Nature
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 272 gram
Gewicht Dames
ca. 220 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
Gerecycled ZoomX-foam
Nike Pegasus Turbo Next Nature

Wist je dat…

In 2020 is Nike begonnen met het project “Move to Zero”. Het is de doelstelling van Nike om de koolstof uitstoot van de bedrijfsprocessen de komende 10 jaar met 30% te verminderen. De eerste stap is om in 2025 volledig groene energie te gebruiken in de fabrieken en kantoren. De afval die Nike produceert zal worden gebruikt om nieuwe sportvelden van te maken, maar ook nieuwe producten of onderdelen van loopschoenen. De Nike Pegasus Turbo Next Nature is een voorbeeld van een loopschoen met een zowel gerecycled bovenwerk als tussenzool.

Shop de Nike Pegasus Next Nature
Nike Pegasus Turbo Next Nature

Fit
“De pasvorm is heerlijk, vooral door de hoge hielkap en de strakke pasvorm rondom de middenvoet. Het bovenwerk omsluit als een sokje en zit strak bij de wreef. Gelukkig zit er een treklus bij de schoenlip om de schoen makkelijk aan te trekken. Qua maat is de Pegasus Turbo ‘true to size’ dus bestel je gewone maat loopschoenen. Tijdens het lopen van tempo’s kan je voet goed ademen, want het bovenwerk is lekker dun en ventilerend.”

Stride
“De Nike Pegasus Turbo heb ik gedragen tijdens een marathontraining. Op het programma stond 2x4km op marathontempo (4.00 p/km) met 200 meter pauze. Bij het eerste blok moest ik even wennen, maar het voelde wel meteen goed. De schoen is licht en heeft een mooie mix tussen grondcontact en energieteruggave. Ik ben zelf een haklander en heb een beetje ondersteuning nodig. Maar de Turbo voelt verrassend stabiel aan, dat komt ook door de brede zool bij de hiel en voorvoet. Bij het tweede blok was ik gewend aan de schoen en kon ik makkelijk mijn tempo behouden en zelfs iets versnellen ondanks de tegenwind.”

Comfort
“Hoe comfortabel is de Pegasus Turbo Next Nature? Heel comfortabel! Vroeger waren temposchoenen stijf en weinig dempend. Gelukkig ligt die tijd achter ons. De Turbo is een van de meest comfortabele temposchoenen waarop ik heb gelopen. Dit model doet mij het meest denken aan de HOKA Mach 5, wat een temposchoen is die je ook allround zou kunnen gebruiken. Onder je voet voel je een fijne schuimlaag en bij elke stap krijg je een klein zetje onder je voetboog terug. Uiteraard is deze responsiviteit niet te vergelijken met een wedstrijdschoen zoals de Vaporfly. Dit model voelt als een lichtere versie van de Nike Zoom Invincible Run Flyknit 2. Op de Pegasus Turbo kan je gerust ook lange duurlopen doen. ‘Meer dan een temposchoen’ is wel een slogan die bij de Turbo past.”

Eindsprint

Het is mooi om te zien dat de Nike Pegasus Turbo terug is. Nike miste namelijk nog een snelle schoen zonder carbonplaat en met het bekende ZoomX-foam. Nu dit model ook de stap maakt naar duurzaamheid, is het voor veel lopers ook een milieubewuste keuze om voor de Turbo te kiezen. Deze veelzijdige loopschoen is gemaakt voor tempolopen, intervallen en snelle duurlopen. Zoek je een wat lichtere allround schoen waarmee je ook eventueel dagelijks kan trainen? Dan is de Pegasus Turbo Next Nature de perfecte keuze.

Vergelijkbare modellen met de Pegasus Turbo zijn onder andere de HOKA Mach 5 en de ASICS Novablast 3. Beide zijn namelijk lichtere trainingsschoenen die erg geschikt zijn voor tempowerk.

Ben je benieuwd hoe de Nike Pegasus Turbo Next Nature aanvoelt? Kom een keer langs in een van onze winkels voor een gratis loopanalyse. Onze productexperts in de winkel testen op de shoeadvisor of de schoen geschikt is voor jou. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Nike Pegasus Turbo Next Nature
Shop de

Nike Pegasus Turbo Next Nature dames

Nike Pegasus Turbo Next Nature
Shop de Nike Pegasus Turbo Next Nature dames
Shop de

Nike Pegasus Turbo Next Nature heren

Nike Pegasus Turbo Next Nature
Shop de Nike Pegasus Turbo Next Nature heren
Zie ook

Alles van
Nike

nike
Shop Nike