Skip to main content

Schoenen aan en gaan, zo simpel kan lopen soms zijn. Of het nu gaat om een rustig loopje om je hoofd leeg te maken of een pittige workout omdat je aan het trainen bent voor dat nieuwe persoonlijke record, het enige wat je nodig hebt is een fijne outfit en een goed paar schoenen aan je voeten. De adidas Solarcontrol, de opvolger van de bekende Solarglide 4 ST, is een schoen waarmee je zo de deur uitstapt. De schoen is geschikt voor je allround looptrainingen en heeft extra stabiliteit ingebouwd voor de overpronerende loper.

Shop de adidas Solarcontrol

De adidas Solarcontrol in detail

adidas SolarControl
In de tussenzool van de Solarcontrol heeft adidas het Linear Energy Push System 2.0 gebruikt.
Het bovenwerk is extra verstevigd bij de veterogen en aan de binnenzijde van de schoen om extra ondersteuning te geven aan de voet.
Continental-slijtzool voor een goede grip en duurzaamheid.
Meer slijtzool voor een goede grip en duurzaamheid.

3 redenen waarom de Solarcontrol geschikt is voor jou

 1. Je zoekt een schoen waarmee je al je trainingen kunt doen.
  De adidas Solarcontrol is een echte allrounder. De schoen is comfortabel genoeg om je lange duurlopen op de weg mee te doen, maar hij geeft ook voldoende energie terug om een tempotraining of zelfs een wedstrijd mee te lopen.
 2. Je hebt wat extra ondersteuning nodig, maar wilt geen blok aan je been.
  Als je met jouw enkel bij elke stap wat doorzakt naar binnen, dan kan dit soms tot blessures leiden. Door de combinatie van de tussenzool met het LEP 2.0 systeem en het verstevigde bovenwerk wordt jouw enkel in de goede banen geleid om blessurevrij te kilometers te gaan maken. Bovendien voel je geen hard blok aan de binnenkant van je voet, maar voelt de schoen over de hele lengte stabiel.
 3. Je zoekt een schoen met een flexibele hielkap.
  Het engineered mesh bovenwerk is zacht en zit heel comfortabel om je voet. Daarbij is de hielkap zo gemaakt dat deze zorgt voor weinig druk op de achillespees. Deze is namelijk stevig aan de zijkanten, maar aan de achterkant is de hielkap heel flexibel zodat er geen irritatie komt op je hielbot.
adidas SolarControl
adidas SolarControl

Welcome to the Solar-family

De Solarcontrol is onderdeel van de Solar-lijn van adidas. Deze schoenenlijn is gericht op enthousiaste lopers die op zoek zijn naar een comfortabele en een ondersteunende schoen om hun kilometers op te maken. Naast de Solarcontrol bestaat deze lijn uit de Solarglide 5 en de Solarboost 4.

De Solarglide 5 is het neutrale broertje van de Solarcontrol. Deze schoen gebruikt dezelfde materialen en technologieën, maar heeft geen extra ondersteuning voor overpronerende lopers. Het is door de het LEP 2.0 systeem en zijn brede zool wel een zeer stabiele schoen.

De Solarboost 4 is ook een neutrale schoen en heeft zoals de naam al doet vermoeden wat extra Boost-materiaal. Daarmee is deze schoen geschikt om nog wat meer comfortabele kilometers op te maken.

Als je op zoek bent naar een schoen op je records mee aan te vallen, dan is de Adizero-lijn van adidas misschien wel wat voor jou. Deze lijn is echt gemaakt voor prestatielopers die op zoek zijn naar lichtgewicht schoenen met veel energieteruggave.

Wist je dat…

Het merk adidas samenwerkt met het bedrijf Parley for the Oceans om zoveel mogelijk de plastic vervuiling van de oceanen te voorkomen. Het bovenwerk van deze schoen bestaat voor een groot gedeelte uit gerecyclede materialen van plastic uit de oceaan.

Shop de adidas Solarcontrol

3 vernieuwingen van de adidas Solarcontrol

De adidas Solarcontrol kan worden gezien als de opvolger van de adidas Solarglide 4 ST. Dit is de enige schoen van adidas die gemaakt is voor de overpronerende loper. Er zijn drie grote vernieuwingen van de Solarcontrol ten opzichte van de Solarglide 4 ST.

 1. Meer Boost-materiaal in de tussenzool.
  Zowel bij de hiel als in de voorvoet is meer Boost-materiaal toegevoegd wat ervoor zorgt dat je meer demping en energieteruggave krijgt. Zo kun je nu nog comfortabeler je kilometers maken.
 2. Flexibeler in de voorvoet.
  Door de strategische plaatsing van het rubber van de Continental-slijtzool is de schoen flexibeler geworden in de voorvoet, waardoor je makkelijker kunt afwikkelen.
 3. Verbeterde stabiliteit rond de voetboog.
  Het LEP 2.0 (Linear Energy Push) systeem ligt wat verder naar achteren in de schoen en is aan de binnenzijde extra stevig, zodat je de ondersteuning krijgt op de plaats waar je deze het meeste nodig hebt. Dit systeem bestaat uit een kunststof plaat en zorgt voor extra stijfheid in de mid- en voorvoet, waardoor je voetboog beter wordt ondersteund en het maakt de schoen nog stabieler.
adidas SolarControl

“De grip die je krijgt van de Continental-slijtzool is wat mij betreft ongeëvenaard in loopschoenen.”

Menno Munster | Productexpert

Fit, Stride and Grip

Fit
“Bij het aantrekken voelde de schoen meteen al heel comfortabel aan. De voorvoet is bij adidas vaak wat aan de bredere kant en dat is ook bij dit model het geval. Persoonlijk vind ik dat wel lekker omdat ik dan mijn tenen goed kan spreiden. De schoen omsloot mijn voet meteen goed. In het verleden heb ik wel eens moeite gehad met de manier waarop adidas de hielkap had ontworpen omdat mijn hiel er niet heel stevig in zat. Daar heb ik bij de Solarcontrol gelukkig geen last van gehad. Dit is een schoen die ik ook moeiteloos de hele dag zou kunnen dragen.”

Stride
“Toen ik de schoen uit de doos haalde voelde hij voor mij wat zwaar aan. Normaal gesproken loop ik op wat lichtere neutrale schoenen, maar toen ik ze eenmaal aan mijn voeten had viel het gewicht me eigenlijk niet meer op. Voor een antipronatieschoen voelde de zool heel comfortabel aan en ik voelde ook geen vervelend blok aan de binnenzijde van mijn voet. Het Boost-materiaal geeft echt lekker veel energie terug. Dit zorgde ervoor dat ik ook tijdens mijn warming-up zonder problemen wat versnellingen kon doen. Daarna heb ik er een rustig loopje mee gedaan op weg en op het gras en daarbij merkte ik dat de schoen heel stabiel is. Ik voelde me goed beschermd, ook op ongelijke ondergrond. Dankzij de brede en stevige zool zou ik deze schoen ook wel kunnen gebruiken voor krachttraining.”

Grip
“De grip die je krijgt van de Continental-slijtzool is wat mij betreft ongeëvenaard in loopschoenen. Je merkt meteen dat je eigenlijk niet kunt wegglijden. Als ik baantrainingen doe en het regent, dan wil dat nog wel eens problemen opleveren met de grip, maar daar heb ik met de adidas schoenen met Continental rubber nog nooit last van gehad. Hiermee onderscheidt de Solarcontrol zich van andere loopschoenen.”

Technische specificaties adidas Solarglide ST4
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 318 gram
Gewicht Dames
ca. 278 gram
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Type demping
Boost foam
Technische specificaties adidas Solarcontrol
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 335 gram
Gewicht Dames
ca. 286 gram
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Type demping
Boost + EVA foam

Eindsprint

De adidas Solarcontrol is een goede update ten opzichte van de Solarglide ST 4. Voor een overpronerende loper is dit echt een schoen waarmee je alles kunt doen. Door het extra Boost-materiaal in de tussenzool kun je er met een gerust hart kilometers op kan gaan maken. Het nieuwe LEP 2.0 systeem in combinatie met het EVA in de tussenzool maakt de schoen stabiel, maar niet lomp. De schoen is reactief genoeg om het tempo op te pikken, maar als je echt voor een PR wilt gaan, dan kun je beter naar een wat lichtere schoen uitkijken.

Vergelijkbare modellen met de Solarcontrol zijn onder andere de ASICS GT-2000 en de Brooks Adrenaline GTS. Beide zijn allround loopschoenen voor de overpronerende loper die een lichte ondersteuning nodig heeft.

adidas SolarControl
Shop de

adidas Solarcontrol dames

adidas SolarControl
Shop de adidas Solarcontrol dames
Shop de

adidas Solarcontrol
heren

adidas SolarControl
Shop de adidas Solarcontrol heren
Zie ook

Alles
van
adidas

adidas
Shop adidas