Skip to main content

Op de 20e van elke maand nemen we alle releases van de komende maand met je door. Welke schoenen, gadgets, speciale collecties en kleding worden de komende maand gelanceerd? Na het lezen van de Launch Radar ben je weer helemaal op de hoogte. Is er nog meer? Jazeker. In de Launch Radar lees je bovendien welke producten wij uitgebreid voor jou gaan testen en de komende maand over gaan schrijven. Wij zorgen dat jij altijd volledig op de hoogte bent van datgene dat gaat komen!

Saucony Endorphin Edge

Saucony Endorphin Edge

De Saucony Endorphin collectie is een groot success met modellen zoals de Endorphin Shift, Speed en de Pro. Dit zijn allemaal schoenen met vernieuwde technieken zoals de Speedroll technologie en in het geval van de Endorphin Pro ook voorzien van een carbonplaat voor een extra snelheidsimpuls. Nu komt Saucony met een trailvariant in deze collectie. Dit wordt Saucony’s allereerste trailschoen met carbon en hun superfoam, namelijk PWRRUN PB. Ga je voor een snelle of een lange trailrun? Met deze schoen kan het allemaal.

Release date: september 2022
Type loper:
Neutraal
Type schoen: Trailschoenen

Pegasus Trail 4 GTX

Nike Pegasus Trail 4 GTX

In de maand juni zagen we al de lancering van de Nike Pegasus Trail 4. Deze launch bezorgde ons een glimlach, want de schoen had een aantal mooie updates. Het Nike React foam voelde steviger aan en de grip was ook veel beter door een vernieuwd noppenprofiel. De Nike Pegasus Trail 4 GTX is de Gore-Tex variant waarbij het bovenwerk volledig waterdicht is gemaakt. Aan de binnenkant zit er een extra laag die ervoor zorgt dat je voeten droog blijven. En dat is handig met het oog op de herfst die eraan komt. Ga altijd op pad ondanks de omstandigheden.

Release date: september 2022
Type loper:
Neutraal
Type schoen: Trailschoenen

adidas Prime X Strung

adidas Prime X 2 Strung

Het merk adidas heeft alle technieken uit de kast gehaald bij de nieuwe adidas Prime X 2 Strung editie. Deze neutrale wedstrijdschoen is ontworpen om snelle tijden neer te zetten op de halve en hele marathon. Dit is adidas meest dempende wedstrijdschoen allertijden. Met 3 lagen LightstrikePRO, een carbonplaat, carbonrods en maarliefst 50mm aan zooldikte zorgt deze schoen voor een ultiem snel gevoel tijdens trainingen en wedstrijden. Wist je dat deze schoen verboden is voor toplopers? Dat komt omdat de zool te dik is volgens de regels van de Atletiekunie (maximaal 40mm zooldikte). Uiteraard kunnen amateur lopers de Prime X 2 Strung als raceday schoen gebruiken.

Release date: 1 september 2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Wedstrijdschoenen
Uitgebreide review: Ja

Saucony Endorphin Shit 3

Saucony Endorphin Shift 3

In meerdere opzichten is de Endorphin Shift 3 een unieke schoen. Deze allround schoen voor de neutrale loper heeft een PWRRUN-foam tussenzool, een uitstekende hielconstructie en een offset van 4mm. Dit maakt deze schoen zeer geschikt voor de midden- en voorvoet loper. De Shift 3 is ontworpen voor het lopen van lange afstanden op een langzaam tot gemiddeld tempo. En wat zijn de updates? De tussenzool is 2mm dikker geworden, er is een plastic hielkapconstructie gemaakt aan de buitenkant van de schoen en het bovenwerk voelt lichter en zachter om de voeten. Maak je kilometers alsof het geen energie kost.

Release date: 13 september 2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Allround loopschoen

ASICS Novablast 3

ASICS Novablast 3

“Een trampoline-effect” aan je voeten. Dat is wat ASICS beloofd met de nieuwste Novablast 3. Deze lichtgewicht dagelijkse loopschoen is nu 30 gram lichter, heeft een 4 tot 5mm dikkere FF BLAST PLUS-foam en is duurzamer geworden. Het bovenwerk is namelijk gemaakt van 75% gerecyclede materialen. Lange afstanden, snelle trainingen, korte herstelruns en dagelijkse trainingen zijn geen probleem voor de Novablast. Zoek je één schoen die voor alles geschikt is? Kies dan voor de Novablast 3.

Release date: 13 september 2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Allround loopschoen

Keep in touch!

Nike Maximum Momentum

Al jarenlang is de Berlijn marathon de snelste marathon ter wereld. Meerdere Wereldrecords zijn gesneuveld. Onder andere Haile Gebrselassie en Eliud Kipchoge hebben nieuwe records neergezet die de wereld deden verbazen. Op 25 september wordt het een spannende strijd tussen tweevoudig Olympisch Kampioen Eliud Kipchoge en Guye Adola die de Berlijn Marathon vorig jaar won. Nike lanceert in de maand september het Nike Maximum Momentum Pack die in het teken staat van deze marathon. In deze “launch” zitten kleurupdates en speciale edities van de Vaporfly en Alphafly. Binnenkort verbreek jij persoonlijke records.

Release date: september 2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Allround loopschoenen + Wedstrijdschoenen + spikes

hoka

HOKA Marbled, Omni en Road Zest Pack

HOKA komt deze maand met nieuwe kleur updates van onder andere de HOKA Clifton, Kawana en de Rocket X. Wat voor kleuren kan je verwachten? Veel oranje, blauwe en gele kleuren die menig loper zal laten stralen. De Clifton is de allemansvriend van HOKA waarmee je zowel lange duurlopen als tempotrainingen kunt doen. Ben je meer een loper die ook af en toe gaat bootcampen of krachttrainen? Dan is de Kawana een ideale schoen, omdat deze veel demping en stabiliteit heeft door een wat bredere zool. Of streef jij snelle tijden na op 5 en 10km afstanden? Dan is de Rocket X jouw ultieme wedstrijdschoen.

Release date: september 2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Allround loopschoenen + Wedstrijdschoenen