Skip to main content

De zomer is een periode om te genieten van lekker eten, goede gesprekken met vrienden en de warmte van de zon. De HOKA Bondi 8 is jouw ideale trainingspartner tijdens deze periode van ontspanning. Maar ook als de bladeren van de bomen beginnen te vallen, de eerste sneeuwvlokken grond raken en de bloemen hun gezicht weer laten zien is de HOKA Bondi 8 er voor jou. De maximale demping van de schoen zorgt ervoor dat jij zo lang en ver kunt lopen als je wilt zonder dat je benen te veel belast worden. Het ultieme gevoel van vrijheid.

Shop de HOKA Bondi 8

De HOKA Bondi 8 in detail

Bondi 8
Nieuw engineered mesh bovenwerk
Intern verstevigde hielkap inclusief treklus
Vernieuwde EVA-tussenzool die zacht en comfortabel is
Meer slijtzool voor een goede grip en duurzaamheid.

3 redenen waarom de Bondi 8 geschikt is voor jou

 1. Je zoekt een schoen met maximale demping
  HOKA staat bekend om hun dikke zolen en maximale demping. De Bondi 8 is het model met de meeste demping en comfort. De schoen is gemaakt voor herstelruns en lange duurlopen.
 2. Je bent een beginnende loper
  Als je net begint met lopen wil je twee dingen: demping en stabiliteit. Beide factoren zitten in dit model. De dikke iconische tussenzool zorgt ervoor dat je voeten fris blijven en de stabiliteit komt uit de brede basis van de middenvoet.
 3. Je bent een wat zwaardere loper.
  Hoe zwaarder je bent, hoe stabieler de schoen moet zijn. Het foam is zacht en stevig tegelijkertijd. De Bondi 8 is bovendien te koop in verschillende breedtematen dit is handig bij wat bredere of doorgezakte voeten.
hoka bondi 8
hoka bondi 8

De complete HOKA-familie

 • Fly
  Bij de Fly-modellen draait het allemaal om snelheid. De Fly-collectie wordt gekenmerkt door Profly+. Gezinsleden zijn onder andere de HOKA Mach 5, Carbon X2 en de HOKA Elevon. De Profly+ tussenzool zorgt voor een responsieve en snelle loopervaring.
 • Sky
  De Sky-collectie betreft alle trailschoenen en all-terrain loopschoenen van HOKA. Deze trailschoenen geven veel grip op onverharde paden en hebben een technisch bovenwerk wat beschermt tegen stoten en nattigheid (zoals regen en blubber). Enkele leden uit deze familie zijn de HOKA Challenger, Speedgoat en Mafate Speed.
 • Glide
  Dit is een familie van loopschoenen die gericht zijn op comfortabel lopen. Deze schoenen hebben een dikke zool en daardoor veel demping. De Glide-collectie valt onder te verdelen in neutrale en antipronatie loopschoenen. Enkele leden uit deze familie zijn de De HOKA Bondi, Clifton en de Gaviota (antipronatie)

Wist je dat…

De HOKA Bondi is een verwijzing naar de surflocatie Bondi Beach in het Zuidoosten van Australië. Het is een klassiek stadsstrand met een behoorlijke golfslag en daardoor is het de ideale spot voor surfers en toeristen. Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2000 vond op dit strand het beachvolleybaltoernooi plaats. Bij Bondi denk je dus al snel aan zon, rustig aan doen en ontspannen. Dat is wat ook de bedoeling is van de Bondi 8, een ideale schoen voor rustige trainingen

Shop de HOKA Bondi 8

3 vernieuwingen van de HOKA Bondi 8

 1. De EVA-middenzool is zachter geworden en geeft dus meer demping
  Door deze zachtere demping loop je lange afstanden nu nog comfortabeler. Met een zooldikte van 31mm in de hiel en 27mm in de voorvoet geeft de Bondi 8 je de optimale demping tijdens hersteldagen en rustige duurlopen.
 2. Een vernieuwd engineered mesh bovenwerk.
  De voering aan de binnenkant van de schoen en de inlegzool zijn gemaakt uit gerecyclede materialen. De tong van de schoen is deels vastgemaakt zodat de voet niet kan schuiven in de schoen.
 3. De slijtzool heeft een update gekregen.
  Met name bij de middenvoet heeft de Bondi meer slijtzool gekregen voor een verbeterde duurzaamheid. De afgeschuinde hak zorgt voor een soepele overgang van hiel naar voorvoet. Om gewicht te besparen is op sommige delen slijtzool weggehaald.
hoka bondi 8

“De Bondi is gebouwd als een tank maar voelt als een dik zacht matras”

Daan Glorie | Productexpert

Fit, Stride and Comfort

Fit
“De HOKA Bondi 8 heeft een bredere pasvorm dan andere HOKA-modellen en dat voel je gelijk. De voorvoet is lekker ruim gemaakt, ideaal voor als je lange afstanden gaat lopen. De hielkap is intern verstevigd en heeft veel padding aan de binnenzijde. Dit maakt het instappen heel comfortabel en voorkomt dat je met je voet in de schoen heen en weer schuift. De schoenlip is lekker dik en drukt niet op de wreef en dat is heel positief. Al met al een goede eerste indruk van het bovenwerk”

Stride
“Bij de eerste kilometers voel je dat de Bondi wat zachter is geworden ten opzichte van zijn voorganger. Vooral bij de voorvoet heb je meer demping, maar tegelijkertijd is de schoen nog steeds responsief. Je hebt niet het gevoel dat je op een te zachte schoen loopt. De Meta-Rocker (ronding van de zool) is heel actief aanwezig tijdens het lopen. Op een prettige manier word je naar voren geduwd.”

Comfort
“Door de bredere zool voelt de Bondi 8 aan als een soort van tank. Je staat meteen heel stabiel en tijdens het lopen voel je dit in de standfase (dat is het moment dat je met je lichaamsgewicht volledig op de schoen staat). De Bondi 8 is een van de meest stabiele loopschoenen op de markt. Dit komt door de combinatie van de dikke EVA-tussenzool en de breedte van de slijtzool. Deze twee aspecten maken het een comfortabele schoen voor de lange afstandloper, beginner of zwaardere loper. De Bondi 8 geeft je het comfort van een dik zacht matras, waarmee je eindeloos veel kilometers kunt maken zonder het gevoel van zware benen te krijgen.”

Technische specificaties HOKA Bondi 7
Offset
4 mm
Gewicht Heren
ca. 303 gram
Gewicht Dames
ca. 252 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Type demping
EVA foam
Technische specificaties HOKA Bondi 8
Offset
4 mm
Gewicht Heren
ca. 307 gram
Gewicht Dames
ca. 252 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Type demping
EVA foam

Eindsprint

De HOKA Bondi 8 heeft door de vernieuwde EVA-tussenzool een zachtere demping en dat is een goede ontwikkeling. Dit maakt dat de schoen nu nog comfortabel is bij het lopen van lange afstanden zoals halve en hele marathons. Zelfs voor een ultraloper is de Bondi erg geschikt door de grote hoeveelheid demping die je krijgt. Het bovenwerk geeft veel steun door de intern verstevigde hielkap en bij de voorvoet zijn overlays weggehaald wat ervoor zorgt dat de voet beter kan ademen.

Een groot pluspunt van deze nieuwe versie is dat de stabiliteit behouden blijft. Mocht je fan zijn van de Bondi 7, dan kan je gerust kiezen voor de Bondi 8. Het model is beter geworden en zijn “easy days” karakter is behouden.

Het enige nadeel van de Bondi 8 is dat deze schoen niet allround in te zetten is. Dit is een loopschoen die puur gemaakt is voor hersteldagen en rustige trainingen. Voor tempotrainingen is de schoen te zwaar en te stijf.

hoka bondi 8
Shop de

HOKA Bondi 8 dames

Shop de HOKA Bondi 8 dames
Shop de

HOKA Bondi 8
heren

Bondi 8
Shop de HOKA Bondi 8 heren
Zie ook

Alles van
HOKA

HOKA
Shop HOKA