Skip to main content

“Ga gewoon lopen. Er zijn geen redenen nodig.” Dat is het motto van de nieuwste Nike Pegasus Trail 4. Loop in de regen. Loop in de modder. Loop heuvelop en heuvelaf. Loop ongeacht welke omstandigheden en trek de Nike Pegasus Trail 4 aan voor grip tijdens jouw volgende run. Wat zijn de updates van deze schoen? Wij vertellen je alles over deze veelzijdige trailschoen.

Shop de Nike Pegasus Trail 4

De Nike Pegasus Trail 4 in detail

Pegasus Trail 4
Nieuwe slijtzool met meer grip op onverharde paden
Update van Nike React foam die steviger aanvoelt
Nieuw engineered mesh bovenwerk met Flywire vetersysteem

Wist je dat…?

De universiteit van Stanford deed in 2015 onderzoek naar de voordelen van trailrunning. In dit onderzoek toonden zij aan dat sporten in een natuurlijke omgeving zorgt voor minder depressieve gedachten en ook minder angsten. Dit komt volgens de onderzoekers doordat het lopen in de natuur minder prikkels geeft (zoals verkeer, geluiden en drukte) en je 100% focus hebt doordat je op ongelijk terrein loopt.

Shop de Nike Pegasus Trail 4

Van laboratorium naar trail

De tussenzool van de Nike Pegasus Trail 4 is gemaakt van het bekende Nike React-foam. Nike heeft dit foam nu aangepast en dit voelt steviger en responsiever. In het sportlaboratorium van Nike is React-foam geproduceerd van synthetisch rubber. Aan de hand van ongeveer honderd voetscans en bestudering van verschillende loopstijlen werd React geoptimaliseerd. Nike kreeg dankzij deze inzichten een goed beeld waar in een trailschoen bepaalde demping nodig was. React-foam heeft een hoge energieteruggave waardoor je comfortabeler en langer dan ooit kunt lopen. In de Pegasus Trail 4 is React-foam over de gehele zool toegevoegd zodat je van hiel tot voorvoet dezelfde hoeveelheid demping krijgt.

Pegasus Trail 4
Pegasus Trail 4

Nike luisterde naar de feedback

De Nike Pegasus Trail 4 heeft een flinke metamorfose achter de rug. Het afgelopen jaar heeft Nike veel feedback verzameld over de Pegasus Trail 3 en deze meegenomen naar het verbeteren van de vierde versie. Lopers waren ontevreden over de grip in natte omstandigheden, het zware gewicht van de schoen en het warme gevoel aan de voeten. De derde editie had namelijk een wat slechter ademend vermogen. Al deze punten zijn aangepakt om een betere trailschoen te maken.

De nieuwste Pegasus Trail is ongeveer 25 gram lichter in gewicht, heeft groffere noppen gekregen voor een betere grip en het nieuwe bovenwerk geeft een veel beter ademend vermogen. In detail bespreken wij deze updates en wat het in de praktijk betekent.
• De Pegasus Trail 3 had een doorgetrokken slijtzool met minimalistische noppen. De nieuwe versie heeft nu diagonale en horizontale noppen zodat je een betere grip hebt in natte omstandigheden (zoals bij blubberpaden).
• Gewicht is bespaard door meer ventilatiegaten te maken in het bovenwerk. De tweede gewichtsbesparing komt door inkepingen in de slijtzool. Er loopt een grote gleuf van hiel naar voorvoet zodat je soepeler kunt afwikkelen.
• Het strategisch geplaatst mesh-bovenwerk is ontworpen dankzij het maken van verschillende voetscans. Het geeft nu een beter ademend vermogen en het Flywire-vetersysteem houdt de voet op zijn plaats. Bij het teengedeelte zit een extra verstevigde laag die bescherming biedt tegen takken en stenen.

De perfecte trailschoen voor jou

Nike heeft een trailschoen voor elke loper. De Nike Pegasus Trail 4 is de ideale schoen voor de loper die lange afstanden wil lopen, de haklander en de beginner. Er zijn drie redenen waarom jij misschien voor de Nike Pegasus Trail kunt kiezen:
• Je wilt een trailschoen met een hogere drop. De Nike Pegasus Trail heeft een hogere heeldrop ten opzichte van andere trailschoenen (die hebben vaak 4 of 6mm). Drop betekent het verschil in hiel- en voorvoethoogte. De Pegasus Trail heeft een drop van 10mm en dat maakt deze trailschoen erg geschikt voor haklanders en beginners, aangezien onder de hiel veel demping zit.
• Je wilt lange afstanden lopen. Het Nike react-foam is zeer licht en veerkrachtig en uitermate geschikt voor het lopen van langere afstanden op de trails zoals halve marathons en hele marathons.
• Je houdt van trailrunning en lopen op de weg. De Nike Pegasus Trail 4 is een hybride trailschoen, wat betekent dat je op deze schoen zowel kan lopen op de weg als op de trails. De noppen (van 3 tot 4mm dikte) zijn niet te grof en de tussenzool is zacht genoeg om op verharde weg te lopen. Vergelijk de Nike Pegasus Trail 4 met een allround mountainbike waar je elk avontuur mee aankan.

“De Pegasus Trail 4 is de ideale trailschoen voor de beginnende trailer of loper die een allround trailschoen zoekt.”

Daan GlorieProductexpert

Fit, stride en grip

Dit jaar deed ik mee met de Koning van Spanje Trail. Een trailwedstrijd van 43km met 1200 hoogtemeters over de Limburgse heuvels bij Gulpen. Het mooiste van trailrunning vind ik dat het gaat om de strijd in plaats van de tijd. Voor elke type trail (kort-lang-blubber) heb ik andere schoenen. Ik was benieuwd voor welke trail de Pegasus Trail geschikt is. De Pegasus Trail 4 heb ik getest tijdens een snelle 8km trail, maar ook een rustige 16km onverhard avontuur met wat hoogtemeters zodat ik een goed beeld kon krijgen van de algehele “performance”.

Fit
“Ten opzichte van de voorganger is de Pegasus Trail 4 iets smaller geworden rond de midvoet en dat komt door het nieuwe Flywire-vetersysteem. Flywire heeft als voordeel dat de voet niet kan schuiven in de schoen, dus ook geen kans op hiel slippen. De schoenlip heeft minder “padding” en daardoor een beter ademend vermogen. Voor lopers met hoge wreef of bredere voet is deze schoen minder geschikt. ”

Stride
“De Pegasus Trail 4 voelt stabieler aan dan de vorige versie. Dat merk je vooral bij het lopen op boomstronken en stenen. De demping is zacht en comfortabel genoeg om makkelijk een 21km trail te lopen. Doordat de Pegasus Trail lichter in gewicht is geworden kan je ook makkelijker versnellen. Ik zie dit als een ideale schoen voor de beginnende trailer, iemand die op zoek is naar een allround trailschoen (voor verhard en onverhard lopen) en de ervaren trailloper die een training en racing trailschoen wil hebben. Als je van plan bent om hele lange trails te lopen (lees: 42km en langer), dan zijn er wel trailschoenen met meer demping.”

Grip
“De 3 tot 4mm noppen geven goede grip bij het klimmen en dalen. Vooral de stabiliteit op de hak is heel goed. De schoen zorgt ervoor dat je je pasfrequentie gelijk kunt houden, wat uiteindelijk minder energie kost.  Op het strand heeft de schoen genoeg grip als het niet al te mul is. De noppen zijn voldoende voor zowel het maken van hoogtemeters als het lopen in natte omstandigheden.”

Nike Trail familie

Naast de Nike Pegasus Trail bestaat de trailcollectie van Nike uit nog 3 andere modellen, namelijk de Juniper, Terra Kiger en Wildhorse. De Juniper Trail is een low-budget trailschoen die veel weg heeft van de Nike Free Run maar dan met noppen. De Terra Kiger is de lichtste trailschoen van Nike en is ideaal voor korte trails, snelle trailruns en wedstrijden. Ben je op zoek naar een allround trailschoen met groffere noppen dan de Nike Pegasus Trail? Dan is de Nike Wildhorse erg geschikt.

Shop de Nike Pegasus Trail 4

Eindsprint

De Nike Pegasus Trail 4 is de ideale trailschoen voor de beginnende trailrunner en loper die lange afstanden op de trails wilt lopen. De pasvorm is prettiger geworden door meer ventilatiegaten in het mesh-upper en de slijtzool geeft een betere grip dan de vorige versie door de groffere noppen.

Vergelijkbaar met deze hybride trailschoen zijn de HOKA Challenger ATR en de Salomon Ultraglide. Ook deze trailschoenen zijn geschikt voor het lopen van lange afstanden op verharde en onverharde paden.

Pegasus Trail 4
Technische specificaties Nike Pegasus Trail 3
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 320 gram
Gewicht Dames
ca. 271 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailschoenen
Type demping
Nike React foam
Technische specificaties Nike Pegasus Trail 4
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 295 gram
Gewicht Dames
ca. 244 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailschoenen
Type demping
Nike React foam
Shop de

Nike Pegasus Trail 4 dames

Pegasus Trail 4
Shop de Nike Pegasus Trail 4 dames
Shop de

Nike Pegasus Trail 4 heren

Pegasus Trail 4
Shop de Nike Pegasus Trail 4 heren
Zie ook

Alles van
Nike

nike
Shop Nike