Skip to main content

“Je weet pas wat je mist als het er niet meer is.” Wat wij nog misten in de collectie van On was een schoen met een lichte ondersteuning. Maar hé, daar is hij! De nieuwe On Cloudrunner is de ideale loopschoen voor de loper die een stabiele en betrouwbare trainingspartner zoekt. Hoe voelt deze schoen aan? En voor wie is hij geschikt? In deze blog geven wij jou de antwoorden op al deze en nog veel meer vragen.

Shop de On Cloudrunner

De On Cloudrunner in detail

cloudrunner
Cloudtec met Zero Gravity-foam voor een stabiele demping
Speedboard in de tussenzool is breder voor stabiliteit
Inlegzool en bovenwerk zijn gemaakt uit 100% gerecycled polyester

Voor wie stabiliteit of brede schoen zoekt

De nieuwe On Cloudrunner is gelanceerd als een lichte ondersteunende loopschoen. In dit segment had On nog geen model. De Cloudrunner is gemaakt voor dagelijkse trainingen en lange afstanden op de weg. Als je dit model positioneert binnen alle modellen van On, dan zit de Cloudrunner tussen de Cloudace en Cloudflyer in. De Cloudflyer heeft wat meer demping en de Cloudace heeft juist wat minder demping en comfort.

De Cloudrunner is het de eerste dagelijkse loopschoen van On die ook beschikbaar is in een brede versie. On heeft ook de Cloudflow in een brede versie, maar deze schoen is alleen ontworpen voor snelle trainingen en wedstrijden. De “wide” versie is geschikt voor lopers met een bredere of doorgezakte voorvoet. Ook als je een zogenaamde hallux valgus hebt dan is deze schoen een juiste keuze. Een hallux valgus is een knobbel aan de buitenkant van de grote teen als gevolg van een scheefstand van de grote teen. Een bredere loopschoen vermindert de druk op deze knobbel.

Shop de On Cloudrunner

Meest duurzame schoen van On

Het merk On zet verschillende stappen richting een duurzame toekomst. Mede-oprichter Caspar Coppetti over duurzaamheid bij On:

“Opgroeien in de Zwitserse Alpen geeft je een speciale waardering voor de natuur. De natuur is niet alleen waar we lopen, maar ook onze inspiratiebron en bovendien waar we vandaan komen. We willen de natuur voor altijd beschermen met hulp van onze wereldwijd bedrijf en wereldwijde gemeenschap. Het leuke van duurzaamheid is dat het de sleutel is tot meer innovaties en prestaties voor nieuwe producten. En dat is altijd de kern geweest van wat we bij On doen.”

De Cloudrunner is de meest duurzame schoen van On. Het bovenwerk bestaande uit de tong, hielkap en veters zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester. Bovendien is de inlegzool van 100% gerecyclede polyurethaan gemaakt. In totaal is de On Cloudrunner met 30% recyclede materialen geproduceerd.

In de toekomst zal On meerdere duurzame stappen zetten en dat gaat verder dan hun producten. Zo zullen ook de schoendozen steeds duurzamer worden, de CO2-voetafdruk zal worden verminderd en er wordt nagedacht over circulaire producten. Misschien gaan we wel loopschoenen zien die volledig worden gerecycled tot nieuwe loopschoenen.

cloudrunner
cloudrunner

Zero Gravity

De schoenencollectie van On bestaat uit loopschoenen met verschillende foam materialen. Zo bestaat er aan de ene kant het Helion-foam wat de meeste demping en energieteruggave heeft. Voorbeelden van Helion-foam modellen zijn de On Cloudmonster en de On Cloudvista. Aan de andere kant is er het Zero Gravity-foam, wat een iets steviger en stabieler foam materiaal is. De On Cloudrunner heeft een tussenzool die bestaat uit het stevige Zero Gravity-foam. Dit foam materiaal geeft ongeveer 53% energieteruggave. Als we dit vergelijken met Helion dan geeft dat foam 57% energieteruggave.

Het Zero Gravity-foam wordt gecombineerd met twee bekende On technieken, namelijk het Speedboard en de CloudTec-demping. De Cloudrunner is een stabiele schoen geworden door twee elementen, namelijk:

  • De Cloud-elementen aan de binnenzijde zijn wat kleiner gemaakt en daardoor steviger. Dit geeft ondersteuning aan de voet, enkel en knie. De “clouds” aan de buitenzijde zijn juist groot gemaakt om de impact tijdens de landing op te vangen.
  • Het Speedboard (plastic plaat in de tussenzool) is bij de Cloudrunner wat breder gemaakt dan bij andere On modellen. Dankzij dit bredere Speedboard wordt de schoen ook stabieler.

Expert meningen Paul en Daan (productexperts All4running)

Ik heb de Cloudrunner getest samen met mijn collega Paul. Hierbij delen wij onze bevindingen van dit nieuwe model binnen On.

Paul
“De Cloudrunner zit meteen lekker als je hem voor de eerste keer aantrekt. Het is een lichte en directe schoen, maar toch met wat support. Dit is een ideale loopschoen voor de loper die wat ondersteuning nodig heeft.”

Daan
“De On Cloudrunner heeft een pasvorm doe doet denken aan een trailschoen. Het bovenwerk heeft namelijk veel verstevigingen bij onder andere de middenvoet en teengedeelte. De voorvoet is wat ruimer voor het spreiden van de tenen. Ik heb een lichte ondersteuning nodig en deze steun krijg je ook bij dit model. Deze schoen is een goede keuze voor een loper die een schoen wil met niet al te veel demping en gewicht. Als ik de schoen zou vergelijken met een ander model, dan denk ik onder andere aan de Nike Structure en Asics GT-2000. Dit zijn beide loopschoenen met een lichte ondersteuning en vergelijkbare demping.”

“Een lichte en directe schoen, maar toch met wat support. Dit is een ideale loopschoen voor de loper die wat ondersteuning nodig heeft.”

PaulProductexpert
Technische specificaties On Cloudrunner
Offset
9 mm
Gewicht Heren
ca. 300 gram
Gewicht Dames
ca. 250 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
Zero Gravity foam + CloudTec

Eindsprint

Dit jaar heeft On nieuwe schoenen gelanceerd die inspelen op de trends in de loopmarkt. Zo kwamen zij met een maximale demping schoen (On Cloudmonster), een allround trailschoen (On Cloudvista) en nu met een lichte ondersteunende loopschoen. Dat is een positieve ontwikkeling, want daardoor wordt On toegankelijker voor het grote publiek. De On Cloudrunner voelt lichtgewicht aan, maar je krijgt toch de ondersteuning mocht je dat nodig hebben. Ook qua duurzaamheid is de Cloudrunner een goede keuze.
Als we loopschoenen kopen, dan wordt de duurzame keuze ook steeds belangrijker. Het is mooi om te zien dat On deze concrete stappen zet met de On Cloudrunner.

Ben je benieuwd hoe de nieuwe On Cloudrunner aanvoelt? Kom dan gerust langs in een van onze winkels om deze loopschoen te testen op onze Shoeadvisor. Wij bekijken aan de hand van een drukplaat met 16.000 sensoren of de On Cloudrunner genoeg ondersteuning voor jou biedt.

De On Cloudrunner is vanaf nu ook beschikbaar in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Shop de

On Cloudrunner dames

cloudrunner
Shop de On Cloudrunner dames
Shop de

On Cloudrunner heren

cloudrunner
Shop de On Cloudrunner heren
Zie ook

Bekijk
alles van
On

On
Shop On