Skip to main content

Op de 20e van elke maand nemen we alle releases van de komende maand met je door. Welke schoenen, gadgets, speciale collecties en kleding worden de komende maand gelanceerd? Na het lezen van de Launch Radar ben je weer helemaal op de hoogte. Is er nog meer? Jazeker. In de Launch Radar lees je bovendien welke producten wij uitgebreid voor jou gaan testen en de komende maand over gaan schrijven. Wij zorgen dat jij altijd volledig op de hoogte bent van datgene dat gaat komen!

Altra Vanish Tempo

Altra Vanish Tempo

In mei verraste Altra ons met hun eerste carbon schoen, de Altra Vanish Carbon. In juli komt Altra met de Tempo variant. Een schoen gemaakt op basis van dezelfde principes als de Altra Vanish Carbon maar dan zonder carbonplaat.  De Altra Vanish Tempo is dan ook meer een schoen voor snelle trainingssessies, maar staat ook zijn mannetje tijdens wedstrijden. Naast het ontbreken van de carbonplaat is de schoen op nagenoeg alle punten gelijk. Zo is de zool gemaakt van het super responsieve EGO-Foam, heeft de schoen een BalancedCushioning basis (0mm drop) en de welbekende (Slim) FootShape vorm. De slijtzool van de Altra Vanish Tempo is wel sterker dan de racevariant waardoor de schoen wat duurzamer is. Ook aan het bovenwerk is iets meer stevigheid toegevoegd om goed te kunnen schakelen in snelheid op de wat langere trainingen. Wij kunnen niet wachten om met deze schoen de weg op te gaan.

Release date: juli-2022
Type loper:
Neutraal
Type schoen: Wedstrijdschoenen

Altra Outroad

Altra Outroad

Altra komt in juli uit met de Altra Outroad. Dit is een helemaal nieuwe schoen in de collectie van Altra. Je zou de schoen kunnen zien als de trail/hybride versie van de Altra Rivera. De noppen zijn zo gepositioneerd dat de Altra Outroad ook op de weg prima aanvoelt. Hij is gebouwd op dezelfde Slim FootShape basis als de Rivera. De uitbreiding van de Original FootShape schoenvorm met Standard en Slim maakt dat Altra voor steeds meer lopers een interessante keuze wordt. De schoen heeft een 27mm EGO-Foam BalancedCushioning. Tussenzool, deze zorgt voor voldoende demping bij zowel korte als lange afstanden.
Kortom; een schoen om naar uit te kijken.

Release date:juli-2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Trailschoenen

Altra Olympus 5

Altra Olympus 5

Naast de nieuwe Altra Outroad en de Altra Vanish Tempo brengt het merk in juli alweer de 5de versie van de Olympus op de markt. De Altra Olympus 5 zool is gelijk aan die van de 4de versie. De schoen heeft een Vibram slijtzool en een maximale cushioning van 33mm. De ‘Guardrails’ zorgen voor de nodige stabiliteit op de trails. In het bovenwerk zijn wel de nodige veranderingen gedaan. Zo is het bovenwerk voorzien van meer materiaal om de voet nog beter op zijn plaats te houden. Ook is er bij de tenen extra bescherming toegevoegd. Als we Altra mogen geloven is de Altra Olympus 5 duurzamer en mooier dan zijn voorganger. Wij kunnen niet wachten om de schoen in onze handen te krijgen. Leuk detail: in het bovenwerk van de schoen zijn de coördinaten van de Olympus verwerkt.

Release date:juli-2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Trailschoenen

FOOTSHAPE™

Alle schoenen van Altra hebben een FOOTSHAPE™ Toe Box. Deze zorgt ervoor dat de je tenen de ruimte hebben om te bewegen in de schoen en de grote teen recht op de voet staat. Dit zorgt voor maximale stabiliteit en kracht. Altra schoenen zijn van origine erg breed. Om ervoor te zorgen dat meer mensen kunnen genieten van dit fantastische merk hebben ze de FOOTSHAPE™ technologie sinds vorig jaar in verschillende breedtes.

BALANCED CUSHIONING™

De schoenen van Altra zijn allemaal gebouwd op een BALANCED CUSHIONING™ platform. Dit betekent dat er geen verschil in hoogte is tussen de voorvoet en hiel (0mm offset). Dit zorgt voor een optimale uitlijning van de voet, zorgt voor een betere houding en maakt dat je voet wordt gestimuleerd om met minder impact te landen.

FIT4HER™

Vrouwen en mannen voeten zijn niet hetzelfde. Daarom heeft Altra de FIT4HER™ technologie ontwikkelt. De damesmodellen zijn dan ook speciaal voor de vrouwelijke voet ontworpen. Deze heeft een smallere hiel en middenvoet, een hogere instap en een langere boog.

HOKA Mach 5

HOKA Mach 5

Vorig jaar was de Mach 4 een van de meest populaire schoenlanceringen. En dat was niet voor niks. Deze loopschoen was totaal veranderd ten opzichte van de voorganger. De Mach 4 is een lichtgewicht trainingsschoen voor dagelijkse trainingen, maar ook uitermate geschikt voor intervaltrainingen. De nieuwe Mach 5 heeft innovaties uit de HOKA Carbon X en de HOKA Mach Supersonic. De nieuwe PROFLY+ tussenzool geeft meer energieteruggave en de voorwaartse afzet die je bij HOKA kan verwachten dankzij de Early stage Meta-Rocker. Zo op het eerste gezicht heeft de HOKA Mach 5 dan ook alles in huis om zijn voorganger te overtreffen.

Release date: 15-7-2022
Uitgebreide review: Ja
Type loper: Neutraal
Type schoen: Wedstrijdschoenen

Mizuno Wave Horizon 6

Mizuno Wave Horizon 6

De laatste jaren is Mizuno flink aan het innoveren met nieuwe soorten foam. Mizuno staat bekend om de Wave-technologie, waarbij in de loopschoen een plastic plaat zit voor extra stabiliteit en energieteruggave. Dankzij nieuwe dempingsmaterialen zoals Mizuno Energy en U4icX-foam worden de schoenen een stuk lichter en veerkrachtiger. De Mizuno Wave Horizon 6 is de luxe schoen voor de overpronerende loper. Dit is een ideale allround schoen voor de grotere of zwaardere loper die van plan is om lange afstanden te lopen.

Release date: juli-2022
Uitgebreide review: Ja
Type loper: Anti-pronatie
Type schoen: Allround loopschoenen

Nike Juniper Trail 2

Nike Juniper Trail 2

Vorig jaar werd de eerste versie van de Juniper Trail gelanceerd en het werd meteen een succes. De Juniper Trail 2 is een low-budget trailschoen voor de neutrale loper. De rubberen slijtzool biedt grip op trailpaden, zodat je efficiënt heuvelop en heuvelaf kunt lopen. Begin je pas net met trailrunning en wil je ontdekken of het iets voor jou is? Dan is de Juniper Trail 2 een uitstekende keuze.

Release date: juli-2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Trailschoenen

Keep in touch!

“BETTER YOU PACK”

Dit jaar wordt het WK Atletiek gehouden van 15 tot en met 24 juli in het Amerikaanse Eugene. Nike lanceert in de maand juli een “BETTER YOU PACK” die geheel in het teken staat van dit Wereldkampioenschap. In deze collectie zitten onder andere de Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2, Nike ZOomX Dragonfly en de Long Jump Elite. Deze modellen worden uitgebracht in mooie nieuwe kleuren.

Shop alles van Nike

Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2

De snelste carbonschoen op de marathon is onofficieel de Nike Alphafly. Eliud Kipchoge liep op een prototype van de Alphafly (eerste versie) als eerste mens ooit de marathon onder de 2uur. De Alphafly Next% werd gewaardeerd vanwege de ZoomX-tussenzool met de carbonplaat en de innovatieve Air Zoom-units onder de voorvoet. De Nike Alphafly Next 2% heeft enkele spectaculaire updates zoals een verlengde hiel, zachter en lichter ZoomX-foam en een nieuw bovenwerk. De schoenen stralen snelheid uit. Wij zijn heel erg benieuwd.

Release date: juli-2022
Uitgebreide review: Ja
Type loper: Neutraal
Type schoen: Wedstrijdschoen

Nike ZoomX
Dragonfly

Met de opkomst van de Nederlandse atletiek zijn we benieuwd naar het verbreken van nieuwe persoonlijke, nationale en Wereldrecords. Tijdens het WK komt Nike met een speciale “BETTER YOU” versie van de Nike Dragonfly. Dit is de superspike van Nike, speciaal ontworpen voor afstanden van 1500 meter tot 10 kilometer. Deze spike is voorzien van het zachte en responsieve ZoomX-foam. Voor welke kleur ga jij?

Release date: juli-2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Spikes

Nike Air Zoom Long Jump Elite

Tegelijkertijd met de lancering van de Dragonfly zal ook de Nike Long Jump Elite in een “BETTER YOU” versie op de markt komen. Deze ultralichte spikes zijn speciaal ontworpen voor het onderdeel verspringen in de atletiek. De Long Jump Elite geeft je de mogelijkheid je maximale snelheid te behalen voor je afzet voor je sprong. Deze afzet krijgt een stimulans door de Air unit in de voorvoet. Met deze spike duurt het niet lang voordat jij nieuwe hoogtes zal bereiken.

Release date: juli-2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Spikes

Ga jij elke dag wel op pad? Bekijk hier ons ruime assortiment allround loopschoenen.