Skip to main content

Het is zondagochtend 05:45 uur als mijn wekker gaat. Vermoeid en ongeïnspireerd stap ik uit bed. Ik spetter wat water in mijn gezicht, helaas zonder resultaat, ik ben nog steeds moe. Ondertussen stel ik alles in het werk om niemand in huis wakker te maken. Ik pak mijn loopkleding en de adidas Adistar CS en stiefel naar beneden. De poes miauwt, ik doe de deur open, ze glipt tussen mijn benen door haar vrijheid tegemoet en plots sta ik buiten. Mijn vermoeidheid is als sneeuw voor de zon verdwenen. Het is een graad of 14 en het is windstil. Alles valt op zijn plaats. Deze dag, deze tijd, het is het perfecte moment voor mijn wekelijkse lange duurloop.

Shop de adidas Adistar CS

De adidas Adistar CS in detail

Rocker-geometrie voorvoet
Kooiconstructie rond de middenvoet voor de nodige zekerheid
Control Support (CS) om de voet te stabiliseren
Repetitor+ hiel voor een zachte landing

Stabiele factor

Bij mijn eerste meters vallen mij een aantal dingen gelijk op. Om te beginnen de brede basis van de schoen. Regelmatig kom ik schoenen tegen die simpelweg te smal zijn voor mijn brede voeten. Dit is bij de adidas Adistar CS zeker niet het geval. De adidas Adistar CS zijn allround loopschoenen voor de overpronerende loper. CS is de afkorting voor Control Support, dat betekent dat dit de ondersteunende versie is van de neutrale adidas Adistar. De brede basis van de schoen draagt bij aan de overall stabiliteit van de schoen. Ondanks dat de schoen een wat bredere opzet heeft, sluit deze goed aan op je voet. De schoen heeft een mesh-bovenwerk dat zacht en ademend aanvoelt. Het bovenwerk is voorzien van een versteviging rond de middenvoet. Dit zorgt ervoor dat de schoen als een kooi rond de voet zit. Tot slot is het bovenwerk gemaakt van Parley oceaan plastic.

Shop de adidas Adistar CS

Repetitor+

De Adistar CS heeft een nieuwe technologie, namelijk: Repetitor. Repetitor is een steviger EVA-foam, ontworpen om de hiel te beschermen bij het eerste grondcontact en de voet te ondersteunen tijdens de afwikkeling. Het foam is als een blokje in de tussenzool onder de hiel geplaatst en bestaat voor 15% uit gerecycled foam. De grootte van het blok kan in het begin wat overweldigend zijn maar als je eenmaal bent begonnen met lopen op de adidas Adistar CS komt de waardering vanzelf voor dit gewaagde en innovatieve ontwerp. De gloednieuwe, superlichte, lichtgewicht tussenzool zorgt voor een voorwaartse beweging met een goede energieteruggave. Deze voorwaartse beweging wordt versterkt door de rocker-geometrie van de voorvoet.

Controle

Een eerbetoon aan de lange langzame loop, dat is de adidas Adistar CS. De schoen geeft je een veilig gevoel. De schoen begeleidt je echt door de run heen met voldoende support en zekerheid. De adidas Adistar CS is voorzien van een Continental slijtzool. Deze slijtzool geeft uitstekende grip en is slijtvast. Halverwege mijn run kom ik op een bochtig grindpaadje. Het is op dit stuk waar de stabiliteit van deze schoen echt goed tot uiting komt. De brede basis en de Continental slijtzool geven mij ook op dit stuk op elk moment een gevoel van totale controle.

Conclusie

Twee uur, tweeëntwintig kilometer en verschillende goede gesprekken later zit mijn loop er alweer op. Energieker dan bij de start en met een opgeruimd hoofd ben ik klaar voor de dag. De adidas Adistar serie is gebaseerd op het idee van ‘perpetuum mobile’, een oneindige beweging. Wat mij betreft maakt de schoen waar wat hij predikt. Ongedwongen en met een prettige demping word je moeiteloos naar voren gestuwd. Kilometer na kilometer. Dit principe heeft ervoor gezorgd dat mijn benen geenszins vermoeid aanvoelen. Voor mij zal dit niet de laatste keer zijn dat ik met deze schoen aan mijn voeten mijn vermoeidheid trotseer en mijn dag met een langzame lange duurloop start.

Technische specificaties adidas Adistar CS
Offset
6 mm
Gewicht Heren
ca. 320 gram
Gewicht Dames
ca. 285 gram
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Type demping
Repetitor+

Eindsprint

De adidas Adistar CS is een mooie nieuwe toevoeging aan de anti-pronatie schoenen van adidas. Een schoen die veel zekerheid biedt. Het Repetitor foam op de hiel zorgt samen met de super lichtgewichte tussenzool voor een zachte landing bij elke stap. Ongeacht of je een hak-, middenvoet- of voorvoetlander bent. De op de voorvoet toegepaste Rocker-geometrie zorgt ervoor dat je met elke stap naar voren wordt gestuwd. De ‘kooiconstructie’ bij de middenvoet zorgt ervoor dat het bovenwerk goed aansluit op de voet en dat deze ook in positie blijft. De adidas Adistar CS is niet geschikt voor mensen met hele smalle voeten.
De schoen kun je vergelijken met de HOKA Arahi, Saucony Guide en een New Balance Vongo en is ideaal voor de wat zwaardere of overpronerende loper om die lange duurlopen te doen.

Ben je benieuwd hoe de nieuwe adidas Adistar CS aanvoelt? Via onze klantenservice kan je een exemplaar reserveren en naar de winkel laten sturen. Vervolgens zullen onze productexperts in de winkel op de Shoeadvisor testen of de schoen geschikt is voor jou. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.

Shop de

adidas Adistar CS dames

Shop de adidas Adistar CS dames
Shop de

adidas Adistar CS heren

Shop adidas Adistar CS heren
Zie ook

Alles van
adidas

Shop adidas