Skip to main content

Lopen kan een enorme energieboost geven aan de rest van je dag. Of je nu gaat lopen in de ochtend of juist in de avond, na het lopen voel je mentaal en fysiek altijd veel beter. De nieuwste adidas Solarglide 5 kan tijdens jouw run nog een extra boost geven door de geheel vernieuwde tussenzool en bovenwerk. Wil je meer weten? Lees alle ins en outs over deze allround loopschoen voor de neutrale loper in deze blog.

Shop de adidas Solarglide 5

adidas Solarglide 5 in detail

adidas SolarGlide 5
Bovenwerk gemaakt van 100% gerecycled materiaal
Vernieuwde tussenzool van “Double Bubble Boost” voor meer demping en energie teruggave
Zachte hielkap die niet drukt op het hielbot
LEP2.0 (plastic plaat) in de tussenzool geeft extra stabiliteit

Loopschoen van oceaan plastic

Het merk adidas werkt ruim 6 jaar samen met de organisatie Parley, die voorkomen dat plastic in onze oceanen terecht komen. Parley verzamelt plastic flessen en ander afval van de stranden, afgelegen eilanden en kuststroken. Dit plastic wordt vervolgens hergebruikt bij de productie van nieuwe adidas loopschoenen, waaronder de nieuwste adidas Solarglide. In 2017 produceerde adidas nog 1 miljoen paar schoenen met Parley Ocean Plastic, maar inmiddels zijn dit ruim 15 miljoen paar. Dit zorgt voor minder productie van nieuw plastic, minder CO2-uitstoot en meer bewustzijn van het oceaan plastic probleem.

Shop de adidas Solarglide 5

“100% gerecycled bovenwerk”

De nieuwe adidas Solarglide 5 is gemaakt met high-performance garen dat voor minimaal 50% bestaat uit Parley Ocean Plastic en 50% uit gerecycled polyester. Dit is een grote verandering, want de voorganger was gemaakt van 50% gerecyclede materialen. Bij het ontwerpen van het bovenwerk heeft adidas veel onderzoek gedaan naar de verschillen tussen de heren- en damesvoet. Om de pasvorm voor het damesmodel te verbeteren is de voorvoet is breder gemaakt en de hielkap iets smaller. De pasvorm bij het herenmodel is precies tegenovergesteld ontworpen, namelijk smaller bij de voorvoet en ruimer bij de hielkap voor de perfecte pasvorm. De achterkant van de hiel is zacht en drukt daardoor niet op het hielbot en achillespees.

adidas Solar Glide 5
adidas Solar Glide 5

“Linear Energy Push”

In de Solarglide 4 zat het Torsion-System (plastic versteviging) in de tussenzool voor extra stabiliteit en een soepele afwikkeling. Dit Torsion-Systeem is geüpdatet naar LEP 2.0, een plastic plaat die nu ook zichtbaar is vanaf de buitenkant en een meer gebogen vorm heeft. Geïnspireerd door de carbonschoenen heeft adidas de plastic plaat wat stijver gemaakt zodat deze meer energie kan teruggeven. Bij het ontwerpen van de Solarglide 5 is heel erg gekeken naar hoe de stabiliteit kan worden verbeterd en dan specifiek voor vrouwen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen meer naar binnen zakken vanuit de knie vanwege de iets bredere heupen ten opzichte van mannen. Door het LEP2.0 wordt de voet en knie gestabiliseerd zonder een zwaar correctieblok. Uiteindelijk geeft de nieuwe Solarglide meer energieteruggave en een voorwaartse afzet.

Bubble Boost

In de tussenzool van de Solarglide 5 zit het nieuwe “Bubble Boost”-materiaal. Dit materiaal levert meer energieteruggave en comfort dan bij het andere Boost-materiaal dat is gebruikt bij de Solarglide 4. Vooral bij de hiel en voorvoet is dit materiaal dikker gemaakt om meer demping te geven bij de landing en afzet. Het voordeel van “Bubbel Boost” is dat dit niet reageert op temperatuurwisselingen. Of je nu gaat lopen in het zonnetje of in de regen, de zool blijft even veerkrachtig.

adidas Solar Glide 5

Superieure grip

De Continental slijtzool van de nieuwste Solarglide is geüpdatet met inkepingen over de lengte van de schoen. Dit bespaart gewicht en geeft de schoen meer flexibiliteit. Bij de hiel en voorvoet is de zool wat dikker gemaakt om de duurzaamheid te vergroten. Het Continental rubber is uiteraard ook bekend van de fiets- en autobanden. Dit rubber geeft de Solarglide 5 veel grip bij natte en droge omstandigheden en zorgt ervoor dat je makkelijk rond de 600-800km kunt lopen deze allrounder.  

Shop de adidas Solarglide 5

“De adidas Solarglide 5 heb ik getest tijdens een rustige duurloop met 8km op asfalt en 5km door de duinen. De eerste indruk met aantrekken was goed. De pasvorm is prettig, want rond de midvoet zit deze schoen wat strakker en bij de voorvoet heb je genoeg ruimte voor het uitzetten van de voet. Wat ik fijn vind aan deze schoen is de zachte en ronde hielkap. De hielkap is zacht, rond en drukt niet op de hiel.”

“De eerste kilometers op deze schoen voelen stabiel en heerlijk zacht aan. Het merk adidas heeft de Solarglide 5 stabieler gemaakt ten opzichte van zijn voorganger door het LEP2.0-systeem. Dit is een plastic plaat is over de lengte en breedte van de schoen. Ook bij het lopen in het bos voelde de schoen stabiel aan. Lopen over grindpaden, boomstronken en zachte dennennaalden was geen probleem”

“De pasvorm en demping van de adidas Solarglide 5 is prettig. Deze schoen voelt stabieler aan dan de Solarglide ST versies van vroeger terwijl dit een neutrale loopschoen is. Deze schoen kan je vergelijken met de Brooks Ghost, Asics Cumulus of de New Balance 880

“Deze schoen kan je vergelijken met de Brooks Ghost, Asics Cumulus of de New Balance 880”

Daan GlorieProductexpert All4running | Marathon loper

Eindsprint

De adidas Solarglide 5 is de ideale loopschoen voor je dagelijkse training op asfalt, maar kan je ook prima gebruiken voor een korte duurloop in het bos. De vernieuwde tussenzool, LEP2.0-system en bovenwerk geven niet alleen veel comfort, maar ook stabiliteit als je langere afstanden wilt lopen. Hoewel de schoen zwaarder in gewicht is geworden, voel je dit niet door dikke dempende zool.

De adidas Solarglide 5 is vanaf nu beschikbaar in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Shop de adidas Solrglide 5
Technische specificaties adidas Solarglide 4
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 318 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 278 gram (US 8)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Type demping
Boost
Technische specificaties adidas Solarglide 5
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 335 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 334 gram (US 8)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Type demping
Bubble Boost
Shop de

Saucony adidas Solarglide 5 dames

adidas Solar Glide 5
Shop de adidas Solarglide 5 dames
Shop de

adidas Solarglide 5 heren

adidas Solar Glide 5
Shop de adidas Solarglide 5 heren
Zie ook

Alles van
adidas

adidas
Shop adidas